Newyorkerbyheart

Måltidskasse, dag 1: Torskerogn med agurkerelish og spidskål (Louisa Lorang)…..

 Eddikelage til agurkerelish med hvidløg……

 Agurken rives groft og vendes med lidt salt…..

 Pres væden ud af agurken og vend den sammen med den afkølede lage…..

 Torskerognen tilberedes…..

 Den utrolig smukke, røde spidskål……

 Den færdige torskerogn, inden den skæres ud…..

 Kartoflerne koges, vandet hældes fra og de vendes med lidt olie og salt…..

 Skiverne af torskerognen steges……

Aftenens tallerken……

Som jeg skrev tidligere i dag, er jeg blevet tilbudt at afprøve en måltidskasse fra Aarstiderne, et tilbud som jeg gladeligt tog i mod. Jeg modtog måltidskassen til 2 personer i 3 dage, som Louisa Lorang laver opskrifter til, så jeg har glædet mig til at komme i gang med maden, hele dagen…….

Menuen i dag stod altså på torskerogn med agurkerelish og spidskål. Spidskålen var ikke bare den sædvanlige grønne, jeg kan købe i mit lokale supermarked, men den smukke røde udgave som jeg aldrig før har smagt – det var et hit. Den skulle bare lige dampes, så den var stadig sprød og kæresten udbrød “hvorfor får vi ikke det her noget oftere???”

Det er også første gang jeg får frisk torskerogn, som er meget mildere i smagen end det der kan købes på dåse. Faktisk er der ikke rigtig nogen sammenligning, for konsistensen er også anderledes. Den friske udgave er jo bare klart mere lækker – og nem at tilberede.

Personlig synes jeg at det bedste – i hård konkurrence med spidskålen – var agurkerelish’en. Det blev lavet lidt ligesom agurkesalat, men væden hældes fra inden servering.
Jeg lavede relish’en allerede i eftermiddags, så det kunne trække mest mulig smag.

Min konklusion på aftenens måltid er at det er utrolig nemt at gå til. Alt er jo stort set med i kassen og det var ikke en kombination, jeg ellers ville ha’ sat sammen. Jeg har altid tænkt at sådan en dampet kål-båd så lidt kedelig ud (og måtte smage lige sådan), men jeg må indrømme at jeg tog fejl. Kålen har en dejlig mild smag og er så smuk at se på!!
Der var også rigelig med mad, faktisk så meget, så jeg også har til frokost i morgen. Der er ikke rigtig noget at klage over, andet et tastefejl i opskriften, tæller det??? *S*

Hvor der blev brugt olie, brugte jeg avocadoolie, men ellers fulgte jeg opskriften…..

Torskerogn med agurkerelish og spidskål (Louisa Lorang for Aarstiderne), 2 pers.:
300 g frisk torskerogn
1 liter vand
1 spsk. salt

Agurkerelish:
1 agurk, groftrevet
½ dl eddike
4 spsk. rørsukker
3 fed hvidløg, skåret i tynde skiver
2 tsk. groft salt

Desuden:
400 g små kartofler, skrubbet
avocadoolie
groft salt
½ rødt spidskål, skåret i både, behold stokken på så den stadig hænger sammen
lidt smør og avocadoolie til stegning
citron i både
Til torskerognen bringes vandet i kog og salt tilsættes. Skru ned for varmen og kom forsigtigt torskerognen ned i (jeg brugte en hulske). Varmen skal være, så vandet er lige under kogepunktet hele tiden, lad torskerognen pochere i 20 minutter. Tag gryden af varmen og lad den stå i vandet i endnu 20 minutter.
Til agurkerelish’en kommes eddike og sukker i en gryde, som bringes i kog, så sukkeret opløses. Hvidløg i tynde skiver tilsættes, lad det koge op igen og tag det af varmen. Hæld det i en beholder og lad det afkøle helt køleskab. Riv agurken groft, kom det i en sigte og vend med 2 tsk. groft salt. Lad det stå i ca. 10 minutter og pres så mest mulig væde ud af agurken. Vend den med den kolde lage og lad det stå og trække, til maden skal serveres. Jeg lavede dog dette i eftermiddags, så det fik mest mulig smag.
Kog kartoflerne i letsaltet vand, til de er netop møre. Hæld vandet fra og vend dem med lidt avocadoolie og salt.
Skær torskerognen i tykke skiver, ca. 2 cm. Varm olie og smør op på en pande og steg torskerognen, til den bliver gylden.
Damp spidskålsbådene i letsaltet vand, 1½-2 minutter, til den stadig er sprød. Tag op med en hulske og lad den dryppe af.
Hæld eddikelagen fra agurken og server sammen med den stegte torskerogn, kartoflerne, dampet spidskål og citronbåde.

Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. Feb 11, 2011
  7:17 am

  Piskeriset

  God idé med torskerognen – det har jeg aldrig fået på den måde (kun på dåse, da jeg var barn, og det var ikke synderlig spændende :-))


 2. Feb 11, 2011
  10:13 am

  Newyorkerbyheart

  hej Piskeriset!

  Ja, det smagte super dejligt! Jeg har også været vant til torskerogn fra dåse, som jo ikke ligefrem er gourmet-spise 😉

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Feb 11, 2011
  6:45 pm

  Tante Sød..og den sure øko-citron...

  Ja, er det ikke fedt med de måltidskasser. Alt bliver bare leveret til ens dørtrin og i bedste kvalitet, og præcis som du skriver med varer, som man ikke engang kan købe i butikkerne. Jeg er vild med det og for tiden også helt knæ over Louisa's opskrifter.
  Ha en skøn weekend Birthe
  KH Marianne


 4. Feb 11, 2011
  9:29 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Marianne!

  Jeg må tilstå at jeg synes at det er ret smart og råvarerne er bare så lækre 🙂

  Hun er så dygtig hende Louisa – og sød og sjov – hun er en stjerne og jeg glæder mig så meget til at se hendes nye kogebog….

  God weekend.

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!