Newyorkerbyheart

Måltidskasse, dag 2: Forårsruller med kylling (Louisa Lorang)…….

 Rød spidskål, snack gulerødder, rød peberfrugt og rødløg, snittes fint……

 Kyllingebryst skæres i strimler…..

 Kyllingestykkerne brunes, så hældes soya og sukker ved og det koger ind, så kyllingen glaseres…..

 Det færdige kyllingekød (beklager svineriet!)……..

 Alle grøntsagerne steges hurtigt og blandes med kylling……

 Blandingen skal dryppe af og så meget væde som mulig, skal presses ud af det……

 Det lækre fuldkorns forårsrulledej……

 Læg dejen, så den ligger som en rude, med den ene spids ned mod dig og kom så fyld på lige under midten……

 Fold spidsen op over……

 og derefter foldes siderne ind……

 Rul så stramt sammen som mulig og “lim” med melklister……..

 Steg rullerne i rigeligt olie – måske I kan udpege den første jeg lavede?? – resten blev nu meget pæne…..

De færdigstegte, sprøde og super LÆKRE forårsruller……

Nå men i dag var menuen fra Aarstidernes måltidskasse, forårsruller med kylling (opskrift af Louisa Lorang). Jeg kan ikke huske hvornår jeg sidst har fået sprøde forårsruller. De sidste gange jeg har fået og lavet forårsruller, har det været den friske udgave…….

Jeg var meget spændt på fuldkorns forårsrullepapiret og jeg blev bestemt IKKE skuffet!! Hold da op hvor er den lækker, den bliver super sprød og har en god smag. Den skal jeg helt sikkert lege mere med.
Jeg er jo lidt en ignorant hvad økologi angår, vi køber dog betydelig mere økologisk, end vi gjorde for bare 2 år siden. Jeg synes også at meget økologi er kommet ned i et prisleje hvor alle kan være med – og selv Netto har jo et pænt udvalg efterhånden. Jeg har dog aldrig købt økologisk kød, hvilket jeg så i dag fandt ud af, at jeg nok skal til. Den økologiske kyllingebryst som var med til forårsrullerne, var bare så lækker. Nogle gange synes jeg at kyllingebrystfileter godt kan have en lidt “løs” konsistens. Denne var fast i konsistensen og strukturen virkelig fin – og så var det altså et stort stykke kød – selvom det kun var et kyllingebrystfilet. Nå, men så fik jeg også lige udstillet min økologiske uvidenhed……

Men altså, opskriften blev fulgt og der var masser af af mad. Vi havde igen rester, så der er lidt til frokost i morgen, skønt.

Forårsruller med kylling (Louisa Lorang for Aarstiderne), 8 stk., 2 pers.:
1 kyllingebrystfilet
lidt olie til stegning
1 tsk. sukker
4 spsk. soya
½ rødt spidskål, fintsnittet
200 g rødkøg, finthakket
250 g snack gulerødder, i julienne
1 rød peberfrugt, i julienne
2 fed hvidløg, knust og finthakket
salt, friskkværnet peber
1 tsk. sukker
saft af ½ citron
1 pakke fuldkorns forårsrulledeje
2 spsk. mel
3 spsk vand
ekstra soya til servering
olie til stegning
Skær kylling i tynde skiver og så i strimler. Gør alle grøntsagerne klar. Kom lidt olie på en pande og brun kyllingestykkerne. Hæld 1 tsk. sukker og soya ved og lad så soyaen koge ind, så det ligesom glaserer kyllingestykkerne. Tag kødet af panden.
Kom lidt mere olie på panden og tilsæt grøntsagerne, lad dem stege i kort tid, til det lige falder lidt sammen. Krydr med salt og friskkværnet peber. Tilsæt hvidløg og vend godt rundt. Tilsæt citronsaft og 1 tsk. sukker og vend rundt. Bland kyllingestykkerne i, tag af varmen og kom det hele i en sigte, hvor det drypper godt af. Pres evt. lidt på det, for at få så meget væde som mulig ud.
Pisk vand og mel sammen, så det er klart og gå så i gang med at lave forårsrullerne. Tag et stykke forårsrulle dej og læg det som en rude, med den ene spids vend ned mod dig. Kom 3 spsk. fyld på lige under midten og fold så den spids der vender ned mod dig, over fyldet. Fold siderne ind og rul så så stramt sammen som muligt. Pensl den sidste spids med lidt melklister og luk så forårsrullen. Forsæt indtil al fyld og al forårsrullepapiret er brugt.
Hæld godt med olie i en stor pande – jeg brugte rapsolie – og steg forårsrullerne, til de bliver gyldne og sprøde. Læg dem på køkkenrulle til afdrypning og server dem så, mens de stadig er varme. Server med ekstra soyasauce.

Print Friendly
Tilbage

15 kommentarer


 1. Feb 11, 2011
  10:38 pm

  Lise B

  Det ser super lækkert ud, Hende Louise Lorang kan bare det der 🙂

  Ved du om det er muligt at købe fuldkorns forårsrulledejen andre steder end igennem den mad "ordning"? 🙂

  /Lise
  http://lisepaasu.blogspot.com


 2. Feb 11, 2011
  10:41 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lise!

  Ja, Louisa er super dygtig – super sød 🙂

  Nej, jeg ved det desværre ikke og kunne ikke lige finde noget, da jeg googlede det – beklager….

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Feb 11, 2011
  11:10 pm

  Piskeriset

  Jeg er blevet ret stor fan af hjemmelavede forårsruller efter at have prøvet at lave det sidste år – det er altså meget sjovere end bare at købe dem på frost 🙂

  Den forårsrulledej lyder ret spændende – er smagen mere fyldig end den almindelige?


 4. Feb 11, 2011
  11:33 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  De blev virkelig lækre, men jeg ved ikke, hvis jeg fik en pistol for panden og skulle vælge – så faldt valget nok på de friske. Der er noget over friske grøntsager 😉

  Jeg synes den er mere sprød og har en bedre smag, som fuldkorn jo ofte har….

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Feb 11, 2011
  11:34 pm

  SushiStegen

  Jeg er også ret glad for de sprøde forårsruller. Måske er det en gammel arbejdsskade fra min tid som pølsedame. Nu er jeg bare blevet voksen og kedelig, og tænker: Den der nærmest sunde dej, gad jeg også godt prøve 😀
  Det ender jo med, at jeg må købe en af de der måltidskasser 😉


 6. Feb 12, 2011
  10:29 am

  carla

  Lækkert! og ja, man bliver overrasket over, hvor stor forskel der er på ikke-øko og øko-kylling. Jeg synes, det er den type kød, hvor forskellen er størst. Jeg vil vove at påstå, at jeg altid vil klare en blindtest, men ved oksekød fx, vil jeg ikke altid på samme måde kunne smage forskel.

  🙂 C.


 7. Feb 12, 2011
  10:46 am

  free online slots

  Looks really delicious.!! Nice work.

  Murerarbejde


 8. Feb 12, 2011
  12:18 pm

  olemad

  Jeg vil også gerne blande mig, i Bilka har de Filo dej på frost, det er ikke helt det samme, men det virker fint.
  Hilsen Ole


 9. Feb 12, 2011
  3:17 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Sushistegen!

  De føles i hvert fald knap så syndige, selvom jeg tror at det er nogenlunde hip som hap 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 10. Feb 12, 2011
  3:17 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Carla!

  Ja, det må du nok sige. Alene teksturen da jeg stod og skar kødet ud, var der kæmpe forskel. I aften skal vi have oksekød, så må vi se 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Feb 12, 2011
  3:19 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Ole!

  Du er altid velkommen til at blande dig 🙂

  Tak for info. det er hermed givet videre…..

  Mange hilsner
  Birthe


 12. Feb 12, 2011
  5:17 pm

  Asli

  Årh hvad! Det ser megalækkert ud. Det skal jeg helt sikkert også prøve. Slurp.


 13. Feb 12, 2011
  6:18 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Asli!

  Det var i hvert fald super lækkert 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 14. Feb 13, 2011
  12:59 pm

  Lise Jørgensen

  Jeg tror måske man skal på jagt i nogle specialforretninger, sådan ne china forretning eller sådan noget.. Da jeg skulle købe rispapir, jagtede jeg rundt i alle supermarkeder, men fandt intet. jeg fandt dem dog i en tyrkisk forretning vi har her i Herning. De er så søde derinde.. og så er der så mange lækre ting (kender mange af varerne fordi jeg har en del kendskab til tyrkisk mad)


 15. Feb 13, 2011
  2:38 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lise!

  ja, det kan være at et er sådan en slags sted, der skal ledes, tak for tippet 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!