Newyorkerbyheart

Måltidskasse, dag 3: Lynstegt oksekød med østershatte og rødløg (Louisa Lorang)……

 Aubergine skæres i skiver og vendes i groft mel…..

 Udon nudler koges……

 Aubergineskiverne steges sprøde……

 Oksekødet brunes sammen med hvidløg…….

 Nudler og grøntsagerne steges – og oksekødet tilsættes……

 Serveres sammen med de sprødstegte aubergineskiver og citron…….

Aftenens tallerken…..

I dag er sidste dag med måltidskassen fra Aarstiderne og det har været virkelig sjovt at prøve. Det har været nye retter, nye smage og nye produkter.

I aften stod menuen på lynstegt oksekød med østershatte og rødløg – og det er klart den ret, som vi har syntes mindst om. Jeg synes ikke at der var smag nok i retten, der mangler lidt punch og noget der kunne gøre den lidt mere interessant, sådan smagsmæssigt. Oksekødet var altså også ret sejt at tygge i og gjorde også, at indtrykket af retten blev lidt negativ.
Det smagte dog på ingen måde dårligt eller grimt og vi kunne fint spise det, jeg synes bare ikke smagsmæssigt fungerede helt for mig.
Men igen, var der masser af mad og vi havde også rester i dag.

Jeg brugte groft speltmel til at vende aubergineskiverne i.

Lynstegt oksekød med østershatte og rødløg (Louisa Lorang for Aarstiderne) 2 pers. :
1 aubergine
olie
groft speltmel
salt, friskkværnet peber
250 g udon nudler, kogte efter anvisning på emballagen
1 bakke østershatte
200 g rødløg, skåret i smalle både
250 g snackgulerødder, skåret i julienne
200 g oksekød i tern
3 fed hvidløg, skåret i tynde skiver
1 tsk. rørsukker
½ citron, skåret i både
soyasauce
Skær auberginen i skiver á ca. 1 cm.’s tykkelse, drys dem med lidt groft salt og vend dem i melet. Kom godt med olie på en pande og steg aubergineskiverne til de bliver sprød. Lad dem dryppe af på køkkenrulle og læg dem så på en rist.
Gør alle grøntsagerne klar.
Varm lidt olie op i en wok eller på en pande. Dup kødet helt fri for væde med køkkenrulle og brun så kødet ved høj varme. Når det har fået farve, tilsættes sukker og hvidløg og lad det stege i kort tid under omrøring. Tag kød og hvidløg af panden. Kom evt. lidt ekstra olie på panden og kom rødløg på. Steg i et par minutter, til løgene begynder at blive lidt tilberedte. Tilsæt resten af grøntsagerne og de tilberedte nudler, vend det hele godt rundt og steg det kort tid, under omrøring. Kom kødet tilbage på panden, hæld lidt soya ved og vend det godt sammen. Tag af varmen og server med de sprøde aubergineskiver og citronbåde.

Min konklusion på måltidskassen:
Jeg har været virkelig glad for at få muligheden for at afprøve en måltidskasse fra Aarstiderne. Jeg har tit tænkt på det, men ved ikke om jeg nogensinde ville ha’ taget mig sammen, hvis ikke jeg havde fået tilbuddet.
Det har været lidt af en øjenåbner for mig, især mht. til det økologiske kyllingekød, som jeg synes var virkelig lækkert (ikke mindst at røre ved i forhold til det “almindelige” kyllingekød). Fuldkorns forårsrullepapiret i går, var også helt utrolig lækkert og noget jeg gerne vil bruge igen (og igen og igen…..)
Oksekødet i dag må jeg tilgengæld indrømme skuffede mig, både i smag og fordi det var så sejt, men måske jeg bare har været uheldig!
Jeg ved dog ikke om jeg ville synes det var sjovt at modtage denne måltidskasse hver uge, fordi jeg har det lidt svært ved at andre bestemmer hvad jeg skal spise *S*, men jeg er helt klart fristet til at afprøve andre af Aarstidernes kasser. De har jo f. eks. fiskekasser, morgenmadkasser, frugtkasser osv., der er masser af udvalg og jeg har flere i kikkerten, som jeg gerne vil stifte nærmere bekendtskab med.
Jeg vil dog også sige (skrive) at, hvis jeg var udearbejdende og havde en travl hverdag, så må sådan en kasse være LYKKEN! Maden kommer lige til døren, andre har udtænkt hvad du skal spise, det hele er i kassen, råvarerne er lækre og det er bare at følge anvisningerne  – meget nemmere bliver det altså ikke.

Alt i alt vil jeg mene at det har været en succes og der er nogle ting jeg vil lave igen. Bl. a. agurkerelish’en, som jeg var helt solgt til.

Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. Feb 13, 2011
  10:04 am

  Piskeriset

  Spændende at høre om dine erfaringer! Jeg ville også have det svært ved, at andre 'dikterede', hvad jeg skulle lave af mad, men samtidig kan det være ret spændende/udfordrende, så måske en gang imellem 🙂


 2. Feb 13, 2011
  11:24 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Ja, det var i hvert fald noget jeg lige skulle sætte mig ud over – men i de perioder hvor jeg ikke har meget overskud – så vil jeg ty til denne løsning igen 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Feb 13, 2011
  1:56 pm

  etvesterbrokoekken

  Ser rigtig lækkert ud. Har overvejet at prøve måltidskasserne. Det er jo super til travle perioder. Kh Tenna


 4. Feb 13, 2011
  2:37 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Tenna!

  Det har været rigtig sjovt at prøve 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!