Newyorkerbyheart

Restaurantbesøg: Restaurant Bedre Byggeskik…..

Snacks til at starte på. Hjemmelavede chips og små toasts med mayonnaise rørt med karse og en tomat”ting” (kan ikke huske hvad det var……

Tatar af røget laks, med hvid tomatskum og peberfrugtchutney…….

Creme Brûlée af foie gras med æble-/peberrodkompot, jordskokkechips og havtorn “kaviar”…..

Stegt andebryst på rødkålsmarmelade, syltet skalotteløg, gulerødder, sauce og kartofler…..

Så er vi nået til osten, fra venstre: æblerøget cheddar med syltede komquats, en røget ost (som jeg ikke kan huske hvad var) med abrikoser og græskarkerner og en blåskimmel fra St. Klemens med oliven…..

Blodappelsinkage med hvid chokolade ovenpå, på ananas-fennikelsalat, chokoladeskum, chokoladecreme og sød pesto…….

Som tidligere skrevet, var jeg i går på Restaurant Bedre Byggeskik i går sammen med Anne – og det var godt at det var Anne jeg var sammen med – for jeg havde glemt mit kamera!! Heldigvis havde Anne kamera med – hun er da en rigtig madblogger *S* – og hun har været så sød at låne mig billederne. TAK, Anne……

Maden var – igen – super lækker og flot anrettet. Eneste kritik punkt er at and og tilbehør smagte lige rigeligt af anis – efter mine smagsløg. Men ellers var anden fin og perfekt stegt.
Den søde pesto var jeg heller ikke så vild med, det var honning, æblejuice, pinjekerner og basilikum – hvor jeg synes at basilikummen var lidt for kraftig. Men ideen er god og Anne og jeg sad og filosoferede over at den fin kunne laves med andre krydderurter, måske mynte eller citronmelisse????

Creme brûlée af fois gras var ret spøjst, men det smagte dejligt. Det var let og luftigt, hvad jeg ikke helt havde forestillet mig og smagen af lever var ikke på nogen måde så gennemtrængende, som jeg elles synes at foie gras godt kan være. Det var heller ikke så fed i smagen som ren foie gras – men alligevel blev vi hurtig mættet og spiste langt fra op. Vi kunne sagtens have nøjes med det halve eller mindre – men en virkelig sjov ide.
Jeg var vild med tilbehøret: havtorn “kaviar”. Det lignede grangiveligt små rogn, men det var altså en form for havtorn-gele, det på en eller anden måde er lavet til bitte små kugler.

Blodappelsinkagen var lækker synes jeg og jeg som ellers ikke er så glad for chokolade i for rigelige mængder, syntes virkelig GODT om den mørke chokoladecreme. Den var lækker, ikke for sød og med masser af smag…..

Jeg kan kun sige igen, jeg er glad for at vi valgte Restaurant Bedre Byggeskik til vores Madbloggertræf – jeg håber at I vil synes ligeså godt om maden der, som jeg gør. I hvert fald glæder ejeren, Allan Lauenblad, sig til at møde Jer alle.
Skal du ikke med til Madbloggertræffet, så slå vejen ind forbi Restaurant Bedre Byggeskik alligevel, hvis du engang er i nærheden……..

Print Friendly
Tilbage

20 kommentarer


 1. Feb 11, 2011
  3:17 am

  Peggy

  This looks so good!


 2. Feb 11, 2011
  7:16 am

  Piskeriset

  Oh lala – det ser spændende ud! Jeg glæder mig 🙂


 3. Feb 11, 2011
  7:17 am

  heidi

  Jeg glæder mig bestemt også til at prøve deres mad, efter de gange du har anmeldt dem – jeg er næsten mest bekymret for om jeg kan spise op!


 4. Feb 11, 2011
  10:11 am

  Newyorkerbyheart

  Hi Peggy,

  it was really good 🙂

  My best,
  Birthe


 5. Feb 11, 2011
  10:11 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Jeg håber, at du vil kunne lide det 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Feb 11, 2011
  10:12 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Heidi!

  Jeg håber at det vil leve op til dine forventninger 😉

  Portionerne er ikke så store. Anne og jeg talte om at vi var mætte, men ikke sådan overmætte – behagelig mætte. Jeg synes at det er lige tilpas med mad….

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Feb 11, 2011
  11:11 am

  hverdagsmaden

  Spøjst med det foie gras var også lige det jeg tænkte, da jeg læste det. Er ikke helt vild med foie gras, men overdrevet vild med creme brûlée, men hvem ved. Måske er det lige det der skal til for at man kan lide foie gras.


 8. Feb 11, 2011
  11:54 am

  Lin

  Jeg maa ud og flave mad, og det skal vaere NU. (sult sult sult)


 9. Feb 11, 2011
  11:58 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Hverdagsmaden!

  Jeg tror du vil kunne lide dette, det havde slet ikke den kraftige (og fede) smag, som foie gras ellers godt kan have. Det var faktisk lækkert, men det var en stor portion og vi kunne slet ikke spise op….

  Mange hilsner
  Birthe


 10. Feb 11, 2011
  11:59 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Lin!

  Ja, det kan godt være lidt "hårdt" at se på madbilleder 😉

  Velbekomme….

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Feb 11, 2011
  12:43 pm

  loufly

  Vejen er ikke lige på vejen, men lækkert ser det ud.


 12. Feb 11, 2011
  12:46 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Loufly!

  Velkommen herinde, jeg tror ikke jeg har set dig før – og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Man ved jo aldrig hvor livet bringer os hen, det kan være du lige pludselig kommer forbi…..

  Men lækkert, det var det i hvert fald.

  Mange hilsner
  Birthe


 13. Feb 11, 2011
  3:10 pm

  En glad blogger

  Mmmhmmm, Birthe Birthe Birthe, altså!
  Det ser jo bare ALT for lækkert ud! Hold da op hvor et festmåltid; der ville jeg meget gerne spise 😀
  Tak for dejlig inspiration.
  Knus og god weekend!


 14. Feb 11, 2011
  3:14 pm

  Newyorkerbyheart

  Jamen, kæreste Eva, du skulle jo have været med til vores Madbloggertræf 😀

  Rigtig godt weekend til dig også….

  Mange hilsner
  Birthe


 15. Feb 11, 2011
  3:16 pm

  En glad blogger

  Jamen, det ville jeg virkelig også gerne – er riiimelig misundelig over at jeg ikke skal med! Next time, forhåbentlig 🙂


 16. Feb 11, 2011
  3:21 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Eva!

  Ellers må du sige til næste gang du er hjemme, hvis du har tid kan du jo komme ned, så kan vi tage derind 😉

  Mange hilsner
  Birthe


 17. Feb 11, 2011
  8:13 pm

  LaTascha

  uhhh…jeg får jo helt trang til at smutte et smut til Vejen igen, når man sådan gennemser billederne…det var godt nok god mad:-)

  Mange hilsner fra

  Anne.


 18. Feb 11, 2011
  9:30 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne!

  Ja og en god omgang snak – vi fik da virkelig snakket noget den aften 😉

  Mange hilsner
  Birthe


 19. Feb 11, 2011
  11:37 pm

  SushiStegen

  Tror nok lige at jeg glæder mig nu… alle mine maver laver lyde IGEN!


 20. Feb 12, 2011
  3:15 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Sushisteg!

  *lol* hvor mange maver har du? 😀

  Du kan godt begynde at glæde dig – jeg glæder mig i hvert fald til at se dig igen….

  Kh
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!