Newyorkerbyheart

Sennepskylling med bacon, svampe og mandelgremolata (Isabellas nr. 1/2011)……

 De 2 slags sennep blandes sammen……

 Bacon steges sprødt og afdryppes……..

 Champignon steges…..

 Sennepblandingen smøres ind under skindet på kyllingen……

 Kyllingestykkerne brunes……..

 Champignon og bacon kommes ovenpå de brunede kyllingestykker…….

 Krydderurter og madlavningsfløde kommes ved…….

 Mandelgremolata…….

 Den færdige kyllingeret……

 Vi fik kartofler til…….

 Aftenens salat med rødløg, soltørrede tranebær og pærer…..

Aftenens tallerken…..

Da kæresten i morges tog afsted, mærkede jeg godt at døren stod åben længe og et det trak ind med MEGET kold luft. Jeg tænkte dog ikke nærmere over det, for jeg var stadig svøbt i søvnens bløde favntag, derfor var min forbavselse stor da jeg kom ud i gangen og så at den var fyldt med kasser. Nå, men jeg traskede ud på toilettet og på min vej tilbage, rullede jeg rullegardinet i døren op – og der stor endnu 2 STORE kasser!!!
Så vidste jeg, nu starter det: NU begynder tingene til vores goodiebags at vælte ind døren og det vil forsætte i en lind strøm helt op til at selve Madbloggertræffet skal finde sted. I dagene helt op til den 12. marts vil kølevarerne komme, for de skal selvfølgelig være helt friske. Så bliver det min opgave at holde det koldt, indtil det kan komme ned i Restaurant Bedre Byggeskiks kølerum.
Nå, men jeg fik bakset tingene ind på mit værelse og fik nogenlunde skik på det hele. Over middag kom posten så – og da jeg så at han kørte rampen ned på postbilen – vidste jeg godt at der kom en ordenligt sending. Ganske rigtig, postmanden kom trillede med et helt stålbur……..det hele var dog ikke til mig. Jeg måtte “nøjes” med 7 store kasser!!
Det var hårdt arbejde at få bakset rundt med dem og det tog mange ture frem og tilbage mellem mit værelse og gangen, for de kasser der var for tunge at bakse med, tømte jeg lidt ad gangen for indhold. Men endelig var det hele på plads og så var det tid til en lur *S* – min eneste “bekymring” er, nu er der varer fra 7 sponsorer i mit væreslse – hvor dælen skal jeg få plads til varerne fra de sidste 25?!?!?!

Selvom jeg var træt, skulle der jo stadig laves med. Kæresten har haft et par lange dage på arbejde. I går kom han først hjem kl. 22.00, men i dag kom han dog “allerede” hjem kl. 19.00. Jeg havde bestemt mig for at vi skulle afprøve en ret fra det seneste nummer af “Isabellas”, som bare så fristende ud – og det fortrød jeg IKKE!! Det er måske en af de bedste kyllingeretter jeg nogensinde har fået – super lækker ret. Skøn smagssammensætning af champignon, bacon, kylling, fløde og krydderurter – det kan næppe gøres ret meget bedre og selvom det måske ikke er verdens pæneste ret – så synes jeg også at det kan gøre sig som gæstemad. Jeg ville i hvert fald være en meget glad gæst, hvis jeg fik den ret serveret…….

Jeg kunne ikke får markchampignon, så jeg brugte almindelig hvide champignon. Jeg brugte også tørret esdragon, da jeg ikke kunne få frisk. Jeg købte et hel stykke bacon og skar det selv ud og så valgte jeg at servere lidt ristede kartofler til, men det er overhovedet ikke nødvendigt. Det vil være fint bare at servere kyllingen med salat og brød, som der står i bladet.
Jeg lavede en salat med pærer og vinaigrette, det gav et godt modspil til kyllingen.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den…….

Sennepskylling med bacon, svampe og mandelgremolata (Isabellas, nr. 1/2011), 2-3 pers.:
3 kyllingeoverlår
3 kyllingeunderlår
½ spsk. dijonsennep
½ spsk. sød sennep
150 g bacon, skåret i skiver, ikke alt for tyndt
200 g champignon, rengjorte og halveret
2½ dl (madlavnings)fløde
1½ spsk. tørret esdragon
frisk timian
salt, friskkværnet peber
lidt olie til stegning

Mandelgremolata:
½ dl persille
1 fed hvidløg
15 g mandler
fintrevet skal af ½ økologisk citron
Kom bacon på en tør, kold pande og varm panden op. Steg baconstykkerne til de er sprøde og gyldne. læg dem på køkkenrulle, så de kan dryppe af. Kom champignonerne på og lad dem stege i baconfedtet, tag dem af panden.
Rør de 2 slags sennep sammen. Dup kyllingestykkerne tørre og løsn forsigtig skindet. Smør sennepsblandingen ind under og læg skindet pænt på plads igen. Krydr kyllingestykkerne godt med salt og friskkværnet peber på begge sider.
Varm lidt olie op på panden og brun kyllingestykkerne godt over det hele. Læg de brunede kyllingestykker i et ovnfast fad og kom champignon og bacon ovenpå. Drys med esdragon og timian. Hæld fløden over og sæt i en 180 grader varm ovn (varmluft) i 1 times tid.
Mandelgremolata:
Hak mandler, hvidløg og persille fint – jeg brugte en minihakker – og bland det med fintrevet citronskal. Server den stegte kylling med mandelgremolataen, salat og evt. brød.

Salat med soltørrede tranebær og pærer:
1 bakke blandede salatblade
lidt soltørrede tranebær
1½ pære, udkernet og skåret i tynde skiver
½ rødløg i tynde skiver
Dressing:
2 spsk. olivenolie
3/4 spsk. figenbalsamico
1 tsk. grovkornet sennep
salt, friskkværnet peber
Bland ingredienserne til salaten i en skål. Lige inden servering piskes ingredienserne til dressingen sammen, dryppes over salaten og vendes godt rundt.

Jeg er spændt på at se hvad der kommer med posten i morgen………

Print Friendly
Tilbage

18 kommentarer


 1. Feb 17, 2011
  10:21 pm

  Piskeriset

  For sævan da… jeg vil have den ret! Namnamnam! Ok, det hjælper nok ikke bare at skrive det her, men så må jeg i det mindste prøve at lave det på et tidspunkt! 😀

  Hehe, jeg prøvede at forestille mig sceneriet med alle kasserne! Kan du ikke tage et billede af det ved lejlighed? Håber ikke de kommer til at blokere hele jeres hus 😀


 2. Feb 17, 2011
  10:25 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Jeg siger dig, det var SÅ godt!!! Hvis jeg var kat, så spandt jeg 😀

  Jeg tror ikke du skal bruge kræfter på at håbe, for det kommer til at fylde hele vores hus, men så får vi da motion når vi skal hoppe over og sno os udenom – og det er jo kun en begrænset periode 😉

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Feb 17, 2011
  11:16 pm

  SushiStegen

  Den kyllingeret lyder helt forrygende og har jo næste alle mine ynglingsingredienser.
  Åh, hvor lyder det bare spændende med kasserne til goodiebagsene… jeg glæder mig.


 4. Feb 18, 2011
  3:39 am

  Peggy

  This looks great! As always!


 5. Feb 18, 2011
  7:47 am

  Julie Søndergaard

  ih, jeg bliver helt misundelig over at jeg ikke skal med til det blogger-event!


 6. Feb 18, 2011
  11:02 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Sushistegen!

  Den ret kan jeg kun anbefale på det varmeste, det smager bare SÅ godt 🙂

  God weekend.

  Kh
  Birthe


 7. Feb 18, 2011
  11:02 am

  Newyorkerbyheart

  Hi Peggy,

  thanks 🙂 Have a great weekend.

  My best,
  Birthe


 8. Feb 18, 2011
  11:04 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Julia!

  Anne og jeg krydser fingre for at det bliver en succes, vi har ihvert fald gjort alt hvad der står i vores magt, for at det skal blive det 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Feb 18, 2011
  12:37 pm

  Miss A

  Umm, det ser godt nok lækkert. Det er sådan en ret, der kan få mig til at savne køb – bare en lille smule 😉

  Mvh Anita
  http://livogmad.blogspot.com/


 10. Feb 18, 2011
  12:46 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anita (Miss A)!

  Det var også rigtig godt! Jeg synes det er flot at du er vegetar, jeg kunne aldrig gå den vej, jeg elsker kød alt for meget….

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Feb 18, 2011
  1:51 pm

  Det-lille-koekken

  Det er lige en ret for mine mænd, du har lavet der ! ( Mine mænd= mine madlavningshold for mænd) – Den må jeg har skrevet op, så kan jeg bruge den til efteråret.
  Ihh, for lyder det altså spændende med den goodiebag. Ærgelihgt vi ikke bor i nærheden, så kunne jeg godt lige sende manden over at hjælpe !
  God weekend
  🙂


 12. Feb 18, 2011
  2:38 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Det lille køkken!

  Jeg er sikker på at "dine mænd" vil blive glade for dette – det blev min i hvert fald 🙂

  Åh, det ville have været dejligt med lidt hjælp – og lidt plads….

  God weekend.

  Mange hilsner
  Birthe


 13. Feb 18, 2011
  9:00 pm

  Dorte H

  Man skal altså huske at spise sig rigtig godt mæt, før man går på besøg hos dig! ;D

  Nå, men i aften har vi fået laksebøffer, så denne gang går det lige.


 14. Feb 18, 2011
  10:52 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Dorte!

  Ej, det ville jeg da blive ked af, så ville jeg jo ikke få afsat noget mad 😉

  Laksebøffer, lyder altså også dejligt….

  Mange hilsner
  Birthe


 15. Feb 18, 2011
  11:42 pm

  Tante Sød..og den sure øko-citron...

  hold nu op, Birthe – alle mine yndlingsingredienser samlet i en ret! Og så lige den der mandel-ting…. hjælp, hvordan skal jeg nå at prøve alle de lækre ting du disker op med?
  Og ihh, hvor er jeg mere og mere møgmisundelig over det bloggertræf … håber virkelig der også bliver noget næste år, og jeg må komme med!
  bedste weekendhilsner
  Marianne


 16. Feb 19, 2011
  9:41 am

  Miss A

  Hej igen.

  Jeg er ikke 100 % vegetar. Jeg køber ikke kød af politiske årsager. Vil ikke støtte kødindustrien, og den måde dyrerne bliver behandlet.

  Men har mine forældre lavet en eller anden lækker middag, når jeg kommer hjem til dem, så spiser jeg selvfølgelig med – for at gøre dem glade 🙂

  De bedste hilsner fra
  Anita
  http://livogmad.blogspot.com/


 17. Feb 19, 2011
  12:09 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Marianne!

  Det er en fantastisk ret og med bacon i, går det jo sjældent helt galt 🙂

  Nu må vi se hvordan det går – og vi har kræfter til at lave noget lignende igen….

  Mange hilsner
  Birthe


 18. Feb 19, 2011
  12:09 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anita!

  God holdning at have der, ville ønske at jeg kunne være så principfast, men jeg holder (desværre) alt for meget af kød…

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!