Newyorkerbyheart

Citronsnitter (Magasinet Mad! nr. 3/2011)…….

 Bunden presses ud i formen…..

 Citron-/æggemassen til cremen, piskes sammen……

 Den færdigbagte bund skal afkøles…..

 Citroncremen varmes op, til den tykner…..

 …..og kommes så på den afkølede bund og bages………

 Når kagen er afkølet helt, fjernes bagepapiret…..

 Et nærmere kig på bund og topping…..

 Jeg dryssede lidt flormelis over inden servering……

Uhmmmmm……

I går var kærestens mor på besøg til aftensmad – mere om maden senere – men vi skulle jo også have lidt dessert/kafe af en art. Mit valg faldt på en opskrift fra det nyeste nummer af Magasinet Mad! (nr. 3/2011), en opskrift på citronsnitter!
Jeg valgte god at bage den i en springform, i stedet for en firkantet form.

Kagen er virkelig fin at se på, især her til påsken, for den har den flotteste gule farve. Bunden blev meget hård, jeg ved ikke om den skal være sådan. Jeg synes at dejen var lidt svær at samle. I opskriften står der at dejen skal piskes til en glat og jævn dej, men det fik jeg aldrig. Jeg havde mere sådan en smuldre-masse, men det var let at presse det ud i formen.
Jeg vil nok lette en lille smule på sukkeret, for selvom der er citron i, så synes jeg at den er ret sød. Cremen smager en del som lemoncurd, synes jeg. Jeg kunne ikke få cremen til at stivne, måske fordi jeg brugte fine majsgryn i stedet for majsmel (som jeg ikke havde), så jeg rørte lidt majsstivelse ud i lidt fløde, som jeg jævnede cremen med.
Jeg kom lidt vaniljekorn i bunden, bare fordi jeg godt kan lide vanilje.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den……..

Citronsnitter (Magasinet Mad! nr. 3/2011):
100 g rørsukker
200 g mel
125 g smør, blødt
1 spsk. mælk
lidt vaniljekorn (jeg har købt dem på Vanillamart)

Citroncreme:
1 dl friskpresset citronsaft
1½ spsk. majsmel
2 spsk. fintrevet citronskal
1 dl piskefløde
6 æg
250 g rørsukker (jeg vil nok skære en anelse i denne mængde næste gang)

Pynt:
lidt sigtet flormelis
Forvarm ovnen til 170 grader (ikke varmluft).
Pisk sukker, mel og blødt smør godt sammen med en el-mikser, til en glad og jævn dej (det var det jeg aldrig opnåede!).
Beklæd en kageform – firkantet eller rund – med bagepapir. Pres dejen ud i bunden af formen, i et jævn lag og bag i ca. 20 minutter, til den er gylden. Lad den køle af i formen.
Creme:
Rør majsmel og fløde sammen, til der ingen klumper er. Tilsæt æg, sukker, citronskal og -saft. Pisk til en jævn blanding. Hæld det hele i en gryde og lad det varme op ved lav varme, under KONSTANT piskning – til det tykner. Det må IKKE koge! Det tager ca. 6-8 minutter.
Hæld den lune creme over den afkølede kage og sæt den i ovnen igen i 5-6 minutter, til cremen har sat sig. Lad kagen køle helt af i formen. Drys evt. med lidt sigtet flormelis, inden den skæres ud i enten “lagkage”stykker eller i små firkanter.

Print Friendly
Tilbage

16 kommentarer


 1. Mar 30, 2011
  2:46 pm

  Bitten

  Det ser nu ellers dejligt ud 🙂
  Det er let at høre, at du er erfaren i et køkken, sådan som du finder nødløsninger til alt, hehe. Hvis det var mig, bunden ikke fungerede for, eller cremen ikke stivnede for, var jeg bare gået i panik 😛


 2. Mar 30, 2011
  3:33 pm

  En glad blogger

  Uuy uy uuuuy! Det ser bare MUUUMS ud 🙂 Og helt rigtigt: SÅ fin en farve til påsken!
  Knus fra Eva


 3. Mar 30, 2011
  3:46 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Bitten!

  Hvor er du sød 🙂

  Jeg ved nu ikke om det handler om erfaring, men tak…

  Mange hilosner
  Birthe


 4. Mar 30, 2011
  3:47 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Eva!

  Smuk kage og den smager også dejligt 🙂

  KH
  Birthe


 5. Mar 30, 2011
  4:50 pm

  Piskeriset

  Aaarh din skurk – det ser vildt godt ud! Og jeg var jo advaret, når overskriften røbede, hvad indlægget handlede om, men jeg kunne jo ikke lade være med at kigge 😉

  Mmm… citronkage… mmmm….


 6. Mar 30, 2011
  5:06 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeris!

  Sorry – det er pay back for din cheesecake 😉

  Jeg tror lige det vil være en kage for dig, især hvis du letter en anelse på sukkeret….

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Mar 30, 2011
  5:09 pm

  Miss A

  Hej Birthe 🙂

  Sikke en skøn påskekage 🙂

  Den skønneste gule farve, der minder mig om påskeliljer – som jeg elsker, fordi de blomstrer på min fødselsdag.

  De bedste hilsner fra
  Anita
  Liv og Mad


 8. Mar 30, 2011
  5:32 pm

  Kokke Kongen

  Mmmmm… det ser godt ud, den må jeg prøve. Min appelsinkage er jo for længst spist 🙂


 9. Mar 30, 2011
  6:37 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anita!

  Du har ret, den minder faktisk lidt om påskeliljernes farve 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 10. Mar 30, 2011
  6:37 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Kokkekongen!

  Det skulle du gøre 🙂 Din appelsinkage så nu også virkelig lækker ud….

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Mar 30, 2011
  6:50 pm

  Michelle

  Det ser bare for lækkert ud og skal klart afprøves – tak 🙂


 12. Mar 30, 2011
  8:02 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Michelle!

  Den smager også godt, men forsøg dig lidt frem med sukkeret 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 13. Mar 30, 2011
  9:40 pm

  Camilla (Himmelske Kager)

  Øøøj, det er jo lige noget for mig, citronella. En anden gang kan du sikkert bruge fyldet på en anden bund, du har haft bedre held med.


 14. Mar 30, 2011
  9:56 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Camilla!

  "Citronella" skal da klart lave denne 😀
  Jeg ved ikke helt hvilken form for bund der vil egne sig, måske du har en ide, hvis du får den prøvet……det kan jo også bare være mig der har lavet den helt forkert!

  Kh
  Birthe


 15. Mar 31, 2011
  4:44 pm

  2300 Happiiiness

  Jeg har længe overvejet at bage en eller anden form for citronkage, jeg har bare ikke helt kunne beslutte hvilken kage det skulle være. Men jeg tror meget vel det kunne blive den her. Den ser i hverfald lækker ud og så er gul jo bare sådan en skøn farve 😀


 16. Mar 31, 2011
  9:01 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej 2300 Hapiiiness!

  Du må helt klart prøve den – alene farven er jo nok 😉

  Jeg råder dig til at smage på det, inden du putter al sukkeret i…..

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!