Newyorkerbyheart

Farvel min smukke, skønne, tapre Anette………..

22 marts , 2011 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Sorg - Tags: , , ,

Det har været nogle turbulente døgn jeg har været igennem – lige nu er jeg i dyb, dyb sorg. Min Anette er død, alt for tidlig blev hun kaldt hjem og det er bare slet ikke retfærdigt. Jeg er rasende og ked af det på samme tid. Jeg er vred og noget så trist – og jeg fik aldrig sagt farvel…..

Jeg tog til København som planlagt, med ekstra tøj og mit pas pakket. 1½ time inden jeg skulle mødes på Asador med 4 andre bloggere, fik jeg at vide at Anette kun havde kort tid tilbage. Jeg stod midt på en befærdet gade på Christianshavn og råbte min fortvivelse ud, jeg sank sammen på fortovet, indtil der kom en venlig sjæl og hjælp mig hen på en bænk.
Det vidste sig at Anette har holdt skjult for alle, inkl. hendes egen datter og nærmeste familie, hvor syg hun var.
Det vidste sig, at der længe ikke havde været noget håb, at kræften havde spredt sig til hele underlivet.
Det vidste sig at Anette havde påtaget sig rollen at være tapper for os alle, hun havde gået med visheden helt selv – måske har det også været en form for beskyttelse for sig selv. Så længe hun ikke sagde det højt, var det ikke virkeligt. Hun troede på at hun ville vinde over sygdommen til det sidste!!!
Det vidste sig, at det ikke var betændelse og blodforgiftning der tog Anette fra os – det var kræften. Endnu et offer for kræften.

Hendes krop var hårdt medtaget, men hun ville ikke give op. Hun ville ikke give slip, hun kæmpede til det sidste. Hun kæmpede for at komme tilbage til hendes datter, til hendes familie. Hun er så HØJT elsket – hun vil blive så DYBT og inderlig savnet! Men nu har hun fået fred. Hendes krop har fået fred og hendes sind har fået fred. Hun har ingen smerter mere…..

Familien besluttede at de ikke ville have nogen derned, for hvis de sagde ja til en, var der jo flere der ville derned og sige farvel. Anette har rørt manges liv og hun er ELSKET af mange. Jeg forstår deres beslutning og jeg respekterer den – selvom jeg var klar til at tage derned i går aftes.
Hvad de – og ingen andre – ikke vidste er, at jeg sidste år lovede Anette at jeg ville holde hendes hånd, hvis det utænkelige skulle ske. Hvis kræften skulle vinde. Jeg sagde ikke noget da jeg talte med hendes bror i går, for jeg forstod deres beslutning, men det var hårdt. Jeg følte/føler, at jeg svigtede Anette da det gjaldt og den skyld tumler jeg lidt med lige nu. Jeg skulle jo ha’ været der, jeg skulle ha’ holdt hende i hånden.
Men igen, jeg forstår og respekterer deres beslutning!

Jeg lærte Anette at kende, fordi hun søgte på gulerodskage og kom ind på min blog, det er knap 2 år siden. Utroligt at vi ikke har kendt hinanden længere, for det føles jo som om vi kender hinanden så godt. Vores venskab udviklede sig via mails, vi delte vores tanker, glæder og sorger. Vi plejede at joke med, at vi er ligesom Frederik og Mary, som jo har udtalt at de lærte hinanden at kende gennem det skrevne sprog. Vi har skrevet ufattelig mange – og lange – mails sammen og der er også blevet til en pæn portion sms’er. Vi har grædt og vi har grinet, vi var gode til begge dele i hinandens selskab. Jeg føler mig så heldig at jeg fik lov til at lære hende at kende, at hun kom ind i mit liv og blev en del af det. At jeg lærte hendes smukke og skønne datter at kende og hendes dejlige far.
Det gør mig så ondt for dem, at de har mistet Anette.
At hendes datter ikke længere har hendes mor, hendes kærlige, fantastisk og tapre mor, som ville gå gennem ild og vand for hende. Som elskede hende over alt på jorden.
At hendes far igen har mistet. At han har mistet sin dejlige og højtelskede datter – som også elskede ham så højt og som til det sidste – prøvede at skåne ham for sandheden.
At hendes bror og hans familie har mistet en søster og en faster.
At alle andre af hendes veninder og venner har mistet en person, som var en solstråle, en diamant – der strålede og fortryllede.

Jeg har mistet min kære, kære veninde, som har betydet al verden for mig. Som har været en trofast støtte og en kær og dejlig ven. En veninde som godt kunne sige til mig, at jeg skulle tage mig sammen – men det var altid kærlig ment! Hun prøvede, forgæves, at lære mig at ignorere personer som ikke ville mig det godt. Hun prøvede til det allersidste, i den allersidste samtale vi havde sagde hun: “ignorer dem, Birthe! Lad dem være, lad dem sejle deres egen sø. Lad dem selv vise omverden, hvad de indeholder.”
Jeg lyttede ikke – men jeg ved at hun alligevel smiler ned til mig…..

Anette var en stjerne, en ener, et smukt og godt menneske. Hun berigede min verden og vil leve videre i de minder jeg har om hende – som vi alle har om hende. Hun var et FANTASTISK menneske, som gjorde verden til et bedre sted at være, hun vil gøre himlen smukkere og tænde tusindvis af stjerner.
Hun vil sidde deroppe og passe på os alle sammen, jeg er sikker på at jeg tit vil mærke hendes nærvær.

Jeg ville have givet mit liv for Anettes, for at hendes datter og familie kunne have beholdt hende i deres liv. Hendes datter har stadig brug for hende, hendes far har brug for hende og hendes bror har brug for hende. Hvor er livet dog uretfærdigt!!!

Jeg har mistet min Anette. Min bedste ven. Dette er i sandhed en sorgens dag…..

Dette er til minde om verdens smukkeste, dejligste, modigste og tapreste Anette – min Anette.

Jeg vil slutte med Mary Elizabeth Frye‘s ord:

Do not stand at my grave and weep,
I am not there, I do not sleep.
I am in a thousand winds that blow,
I am the softly falling snow.
I am the gentle showers of rain,
I am the fields of ripening grain.
I am in the morning hush,
I am in the graceful rush
Of beautiful birds in circling flight,
I am the starshine of the night.
I am in the flowers that bloom,
I am in a quiet room.
I am in the birds that sing,
I am in each lovely thing.
Do not stand at my grave bereft
I am not there. I have not left.
Print Friendly
Tilbage

38 kommentarer


 1. Mar 22, 2011
  9:09 pm

  Marian N. Larsen

  Kæreste Birthe! Jeg kender godt alle de uretfærdige følelser, som følger med sorgen og uforståelige dødsfald! Og jeg sender dig og andre pårørende de allervarmeste tanker i den svære stund!

  Kærlig Hilsen,
  Marian


 2. Mar 22, 2011
  9:17 pm

  heidi

  Der er ingen ord der kan mildne sorgen, men det gør mig ondt for dig at du har mistet en så tæt på dig, og det gør mig ondt for hendes familie.
  Kræft er en af de værste sygdomme der kan overgå et menneske – og det er skræmmende hvor hurtigt det kan gøre en ende på et liv, det har jeg desværre også set på nærmeste hold.
  Mange tanker herfra!


 3. Mar 22, 2011
  9:17 pm

  Piskeriset

  Det er et meget, meget smukt mindeord, du har skrevet, og jeg håber, at hun vidste, hvor meget hun betød for dig. Det har jeg dog på fornemmelsen, at hun gjorde, for her på bloggen har du ikke lagt skjul på, hvor meget du nød hendes selskab, og hvor godt I havde det sammen. I har givet hinanden meget, selvom I kun nåede at være venner et par år, men det er stunder, som jeg er sikker på, at du vil mindes med glæde og som med tiden vil overvinde sorgen.

  Kram herfra.


 4. Mar 22, 2011
  9:17 pm

  MissMuffin

  Åha Birthe, hvor er jeg virkeligt ked af det på dine vegne, Anettes vegne og hendes families vegne.
  Døden vil altid være uretfærdig, men det gør så ekstra meget ondt, når det er et menneske, som burde ha mange år igen.
  De varmeste tanker til dig..


 5. Mar 22, 2011
  9:17 pm

  HELLE ENGDAL

  Jeg er næsten tom for ord. Hvor er det skrækkeligt.
  Det du skriver kunne være skrevet af mig om en veninde, for 1½ år siden – så selvom det lyder intetsigende, så forstår jeg dig!
  Mine tanker går til alle der kendte og elskede Anette – må hun hvile i fred.
  Helle


 6. Mar 22, 2011
  9:18 pm

  Anne

  Kære Birthe.
  Sorgen er den hårde pris, vi må betale for kærligheden.

  Jeg er sikker på, at Annette ved, at du ikke svigtede hende i døden, hvor hun kun var omgivet af de allernærmeste. Til gengæld håber jeg, at nogen holder din hånd i den kommende tid.

  Kh.
  Anne


 7. Mar 22, 2011
  9:26 pm

  Julie Søndergaard

  Jeg er sikker på der ikke er meget man kan sige for at rette op på dit humør, men jeg vil bare sige at jeg føler med dig.

  Kærlig hilsen Julie


 8. Mar 22, 2011
  9:27 pm

  Litzy

  Jeg tuder – jeg stortuder lige nu.
  Hvor er verden dog uretfærdigt.

  Jeg ved hvordan du har det – har selv mistet til kræften.

  Jeg vil ikke komme med kloge ord om at det snart bliver bedre og "things happen for a reason" for sagen er at det kommer til at smerte – længe. Og du skal nok blive glad igen når du er klar. Og verden er pisse uretfærdig.

  Mange tusind krammer og knus til dig Birthe.


 9. Mar 22, 2011
  9:36 pm

  Linebinevaskemaskine

  Kære Birthe
  de varmeste tanker herfra 🙁 jeg er virkelig ked af det på dine vegne og er ked af at du/i skal så meget grimt igennem. <3


 10. Mar 22, 2011
  9:39 pm

  Frøken Nim

  Kære Birthe – hvor er jeg dog trist på dine og Anettes families vegne.. Døden er ikke retfærdig når den tager dem vi elsker og som burde have så mange gode år igen!
  At du ikke holdt hende i hånden fysisk betyder ikke at du ikke i dine tanker gjorde det og at du i dine tanker var hos hende og det er jeg helt sikker på at hun vidste..
  Jeg sender dig mange varme tanker og en stort knus – fra frk Nim


 11. Mar 22, 2011
  9:46 pm

  Frk. Nielsen :o)

  Kære Birthe

  Jeg sender dig mine varmeste tanker i en ekstrem svær tid!
  Kræft hos ens kære er noget som INGEN i verden skal opleve… Det er bare så styg en oplevelse!

  KNUS


 12. Mar 22, 2011
  9:51 pm

  Anna

  Kære Birthe.

  Mine tanker går til både dig og den efterladte familie! Det føles så uretfærdigt, når nogen dør for tidligt.

  -Anna


 13. Mar 22, 2011
  9:58 pm

  Maj

  Kære Kære Birthe,

  Puha, jeg sidder med en klump i halsen og en tåre der trykker sig på vej – hvor er det frygtelig uretfærdig når dem man elsker bliver taget fra os alt for tidligt, for dem er det fred og ingen smerte, for os ladt tilbage er der desværre en masse smerte og tomhed tilbage!

  Jeg føler med dig, og sender dig mange trøstende tanker, og det er et virkeligt smukt eftermæle du kommer med!

  Mange tanker og kram

  – Maj


 14. Mar 22, 2011
  10:09 pm

  Asli

  Det er den slags ting, der efterlader en uden ord, så jeg vil nøjes med at sende tanker til jer; hendes nærmeste.


 15. Mar 22, 2011
  10:12 pm

  Manja

  Det gør mig meget, meget ondt på dine vegne, Birthe. Man har jo kunnet følge her på bloggen hvilken gave venskabet med Anette har været, og det er tydeligt at det er et stort tab!
  Varme kram fra Københavneren 🙂


 16. Mar 22, 2011
  10:14 pm

  Betina

  Det gør mig forfærdeligt ondt at høre om dit/jeres tab. Det er uretfærdigt og hårdt, og kræver mange tårer.

  Men husk altid hendes ord.
  Og husk, at du også er nogens Anette.

  Knus og tanker


 17. Mar 22, 2011
  10:29 pm

  Ally

  Jeg ved ikke hvad jeg skal siger. Jeg ved at du holdt alle håb at hun vil være rask igen, og måske du følger at Gud ikke hørte de mange bøn som var sagt. Men jeg tror at han har, og selv om du ikke tror det nu, Han har gjort den bedste. Råb til Ham, være vred og grad. De er følelse Han har givet os og Han forstår.
  Jeg vil forsætter at bed for dig og for hendes familie.


 18. Mar 22, 2011
  11:31 pm

  Madam Kjeldsen

  Må jeg kondollere, Birthe.. Det er så hjerteskærende at miste en meget nær ven..


 19. Mar 23, 2011
  1:18 am

  Jerzy

  Hej Birthe
  Jeg tænker på dig og ved fra min nærmeste familie, hvor svært det er at acceptere, at vores nærmeste og venner pludslig går bort.
  Kræft er en frygtelig sygdom og vi, som har oplevet sorg og lever til daglig med den, skal gøre alt for at den bliver udryddet.
  Det er flot med erklæringer på FB og lignende, men jeg tror, at det er mere effektivt at hjælpe Kræftens Bekæmpelse med indsamlinger og donationer.
  Birthe, jeg tror, at hvis du er "gående" den 3. april, så kan du være med til at samle ind til Kræftens Bekæmpels og mens du går med raslebøssen kan du tænke på, at du hjælper nogen som i fremtiden kan blive udsat for den samme frygtelig sydom som tog din veninde fra dig og fra hendes familie. Jeg tænker på dig.


 20. Mar 23, 2011
  6:28 am

  Åsa

  Ja, livet kan være rigtigt uretfærdigt.
  Har selv mistet en tidligere svigerinde og en god veninde som også tabte kampen mod den satans kræft,man kan bare ikke finde nogen mening i det.
  Jeg sender dig og familien varme tanker<3


 21. Mar 23, 2011
  8:10 am

  Springflower

  Åh kære Birthe

  Det gør mig frygtelig ondt, at Anette er død. Jeg har også mistet min elskede mormor til kræften og så, hvordan hun lidt efter lidt blev taget væk fra os i en ung alder. Der er ingen mening med det, og man forstår det ikke. Jeg sender mine kærlige tanker til dig. Håber det trøster lidt.

  Kærlige tanker og knus fra Lisa


 22. Mar 23, 2011
  8:30 am

  Vibeke

  Jeg sender de varmeste tanker til dig og Anettes familie. Det er en frygtelig sygdom. Kærlig hilsen Vibeke


 23. Mar 23, 2011
  9:04 am

  Irene

  Kære Birthe..
  Dine afskeds ord er så smukke, og jeg er helt sikker på at der hvor Anette er nu, følger hun dig og ved at du er hos hende i dine tanker og i dit hjerte..
  Knus og tanker fra Irene


 24. Mar 23, 2011
  9:20 am

  Michelle Bach Jørgensen Schacht

  Mine tanker og følelser er med dig.


 25. Mar 23, 2011
  9:32 am

  Lin

  Nu sidder jeg her og tuder som et piskeris. Hvor er det smukt det du skriver, hjertensskaerende smukt.
  En sorg faar een igennem hele den "negative" del af foelelsesregisteret. Den skyldfoelelse du sidder med er naturlig men hoerer ingen steder hjemme efter hvad du har skrevet. Man behoever ikke altid vaere tilstede fysisk for at vaere naer og foelge, og dit meget smukke farvel staar skrevet ovenfor.
  Lad frustrationerne faa frit loeb, smid din skyldfoelelse i skraldespanden og nyd det privilegium det var at kende din Anette.
  Krammi


 26. Mar 23, 2011
  9:35 am

  claus.christensen

  Kære Birthe.
  Jeg føler sådan med dig lige nu, det kan være svært at forstå, at et menneske skal tages bort fra en. Vi i min familie, har lige været igennem det samme. Min datter mistede sin norske veninde, hun blev knap 15 år.
  Jeg sender dig her et link til en West Life sang som har trøstet os, med de smukke ord.

  http://www.youtube.com/watch?v=P7IbQyG9PL4

  Knus fra Majbrith, mor til 5.


 27. Mar 23, 2011
  9:47 am

  Sanny

  Hvor jeg dog HADER kræft!!! Min far døde af det for ca. 8 måneder siden. Det gør ondt at se dem man elsker lide – man kan kun skrige/græde sin frustation ud og vide at man INTET kan gøre.
  Du sætter så smukt ord på din kærlighed og dit savn. Og som du skriver, så har Anette det godt nu – det er jer der står tilbage, der står med smerten og savnet. Der er ikke nogen nem måde at komme ingennem sorgen på – og der er ingen smarte ord der kan trøste. Vi kan kun tage en dag og et øjeblik af gangen og så holde fast i hinanden.
  Kærlig Hilsen fra Sanny


 28. Mar 23, 2011
  10:16 am

  En glad blogger

  Kære Birthe,

  Jeg sidder med tårer i øjnene.
  Det er en helt utrolig smuk nekrolog, du har skrevet for din Anette.
  Jeg er sikker på, at hun smiler til dig og til sin familie, oppe fra den sky af fred og ro og skønhed og uendelighed, hvor hun bor nu.

  Ære være hendes minde.

  Kærligst
  Eva


 29. Mar 23, 2011
  12:21 pm

  Newyorkerbyheart

  Tak for alle Jeres ord, trøst og støtte – det er i den grad VÆRDSAT!!

  Jeg vælger ikke at svare hver enkelt, håber at I ikke tager det fortrydelig op.

  Pas godt på Jer selv og hinanden!

  Mange hilsner
  Birthe


 30. Mar 23, 2011
  1:34 pm

  Miss A

  Hej Birthe.

  Jeg sender min dybeste medfølelse.

  Hvor er det en trist historie, men den er smukt fortalt, og din veninde vil blive husket.

  De bedste hilsner fra
  Anita
  Liv og Mad


 31. Mar 23, 2011
  4:04 pm

  Yoganista

  kære Birthe,

  Hvor jeg dog føler med dig.

  Det er rædselsfuldt at miste en af sine kære – "det er bedre at have elsket og mistet end slet ikke at havet elsket."

  Mange hilsner
  Mette


 32. Mar 23, 2011
  7:41 pm

  mikboe

  Hej Birthe.

  Hvor jeg dog føler med dig. Det var utroligt smukt skrevet, de dejlige ord om Anette.Du har bestemt ikke svigtet Anette på nogen måde.Jeres venskab i de sidste 2 år har givet hende meget støtte og gode positive tanker. Du har været der for hende og det betyder alt. Jeg har selv fået konstateret kræft og ved at gode veninder betyder alt.
  De varmeste hilsner
  Rikke


 33. Mar 23, 2011
  10:36 pm

  Newyorkerbyheart

  Igen, tak til Jer alle for Jeres kommentarer og støtte – det betyder utroligt meget for mig. Jeg har brug for at mærke Jer, at I er derude, jeg har brug for Jer mere end nogensinde – så TAK! 🙂

  Til Rikke – det gør mig ondt, Rikke. Jeg ved ikke hvilken form for kræft, men jeg vil håbe og bede til, at du bliver helbredt! Pas godt på dig selv…..
  Kærlig hilsen
  Birthe


 34. Mar 24, 2011
  9:40 pm

  Susan Rosa

  Åhh hvor er jeg ked af at dette skulle ske for dig. :o(

  Jeg kender dig ikke andet end her fra bloggen, men sad alligevel med tårer i øjene da jeg læste dit indlæg. Jeg frygter selv den dag hvor jeg mister en der er tæt på mig, og ligegyldig hvad så er det forfærdeligt at en så ung kvinde skulle miste livet og at du skulle miste så god en veninde.
  Jeg sender dig mine bedste tanker.

  Kærlige hilsner Susan


 35. Mar 24, 2011
  10:01 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Susan Rosa!

  Det er helt forfærdeligt, kan jeg betro dig. Uforståligt og uvirkelig på samme tid….

  Mange hilsner
  Birthe


 36. Mar 29, 2011
  4:27 am

  Amtril brugskunst og gaver

  Kære Birthe,
  Der er ingen ord der er store nok. Jeg kender dig også kun fra bloggen og ønsker der var mere jeg kunne sige og noget jeg kunne gøre for dig.


 37. Aug 28, 2011
  7:21 pm

  Peter Andreas

  Jeg kender hverken hende eller dig – Var havnet på hjemmesiden fordi jeg havde lovet min kone at lave gulerodsmuffins, men jeg læste din beskrivelse og blev dybt berørt.
  Ord kan ændre verden og sammen med tid er det noget af det mest effektive til at lindre sorgen.


 38. Aug 28, 2011
  10:27 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Peter Andreas!

  Tak for dine ord 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!