Newyorkerbyheart

Fuldkornsspaghetti med hemmelighedsfulde kødboller……..

 Løg sauteres og derefter tilsættes chili……

 …….så tilsættes tomater, hvidløg og basilikumstilke………

 Der kommes sugo ved…….

 Ingredienser til farsen……

 Et stykke bøffel mozzarella lægges på…..

 Farsen pakkes godt rundt og osten og de trilles til kugler……..

 De brunes i olie, til de får farve……

 ……og kommes så i tomatsaucen……..

 Lige inden servering, kommes frisk basilikum i…….

 Hvidløgsbrød……..

Aftenens tallerken, læg mærke til kødbollen med den “blødende” midte…….

Lige siden jeg hos EGOSHE, så kødboller med ost i, vidste jeg bare, at dem måtte jeg lave! Jeg har ikke rigtig haft kræfter til at få lavet varm mad i de sidste par dage, men i dag skulle det være. Menuen stod på fuldkornsspaghetti, hemmelighedsfulde kødboller og hvidløgsbrød = comfort food i højeste potens, hvis du spørger mig.
Det smagte SÅ godt, kødbollerne var meget lækre og jeg var rigtig godt tilfreds med kødsaucen. Jeg bruger ofte sugo til tomatsauce. Det kan købes i bl. a. SuperBrugsen og Netto har det også af og til, endda i en økologisk udgave. Når de har dem, køber jeg en hel masse, så jeg har noget på lager. Sugo er den eneste form for færdigkøbt tomatsauce, som jeg kan med. Der kan dog også bare bruges flåede/hakkede tomater….

Jeg fulgte ikke helt EGOSHE‘s opskrift, men det er udgangspunktet. Jeg skriver opskriften som jeg lavede den…….

Fuldkornsspaghetti med hemmelighedsfulde kødboller, 4 pers.:
Tomatsauce:
1 stort løg, hakket
3 fed hvidløg, knust og finthakket
1 frisk, rød chili – udkernet og finthakket
½ tsk. tørret oregano
1 stor potte basilikun
1 spsk. balsamico
1 bakke San Marzano tomater, skåret i tern
1 flaske sugo 
1 tsk. rørsukker
salt, friskkværnet peber

Hemmelighedsfulde kødboller:
500 g hakket kalv og flæsk
1 lille løg, hakket
2 fed hvidløg, knust og finthakket
lidt frisk basilikum, hakket
fintrevet skal af 1 økologisk citron
1 skive multigrain toast, skorper skåret og plukket i små stykker
1 æg
salt, friskkværnet peber
40 g hel parmesan, fintrevet
1 kugle bøffel mozzarella, skåret i tern (18-20 styks)
lidt olie til stegning

Desuden:
fuldkornsspaghetti
hel, frisk parmesan, fintrevet
Tomatsauce:
Del basilikum i blade og stilke. Hak begge dele. Varm lidt olie op i en gryde og sauter løget, til det bliver blødt, men uden at det tager farve. Tilsæt chili og oregano, lad det sautere i ½ minuts tid. Tilsæt tomater, basilikumstilke og hvidløg, lad det stege i 1 minuts tid, under omrøring. Krydr med salt og friskkværnet peber. Hæld balsamico ved og lad det koge lidt ind, drys med sukker. Når balsamico’en er kogt næsten ind, tilsættes sugo’en og der skrues ned for varmen. Lad saucen småsimre videre, ved lav varme.
Hemmelighedsfulde kødboller:
Varm lidt olie op på en pande og sauter løget til det bliver gyldent. Kom det hakkede kød i en skål og tilsæt resten af ingredienserne (UNDTAGEN mozzarella), sammen med de stegte løg. Rør det hele godt sammen, til en fars. Tag en klump fars op og tryk den flad. Kom en tern mozzarella på og pak farsen godt sammen om osten, tril til en kugle. Vær opmærksom på at al osten er gemt bag farsen. Du finder selv ud af hvor store du vil have dem, jeg lavede dem ca. på størrelse med en golfbold, måske lidt mindre. Jeg fik ca. 18 stk.
Varm olivenolie op på en pande og kom kødbollerne på. Ryst panden, så de beholder formen og lad dem blive gyldne over det hele, men de skal IKKE gennemsteges. Tag dem forsigtigt op – stik endelig IKKE i dem med en gaffel – og kom dem op i tomatsaucen, lad dem simre med i ca. 20 minutter, til de er tilberedte.
Smag saucen til med salt og friskkværnet peber. Lige inden servering, tilsættes den friske basilikum.
Kog fuldkornsspaghetti i rigeligt, godt saltet vand, til den er al dente. Server med fintrevet parmesan og evt. hvidløgsbrød.

Bøger:
Jeg er begyndt at anmelde bøger på Krimifan og har lige anmeldt min første, som er “Fyrmesteren” af Camilla Läckberg. Du kan læse min anmeldelse her, hvis du har lyst.
Lige nu læser jeg så “Protokollen” af Michael Katz Krefeld. Det er den første bog jeg læser af ham og jeg tror faktisk at den er rigtig god. Jeg startede på den da jeg tog til København i mandags og som I ved er der sket så meget, så jeg har mere end almindelig svært ved at koncentrere mig og fokusere. Tanker flyver og det er faktisk lidt synd for bogen….

På søndag – midnat – slutter den uendelige konkurrence, Olivado konkurrencen. Hold da op, jeg synes godt nok at den konkurrence har været LANG.
Jeg vil stadigvæk blive virkelig glad hvis du vil give mig en stemme på min opskrift nr. 1 – den med de knuste kartofler – og hvis du vil sende linket videre til ALLE dem du kender, med en opfordring om at stemme. Du må kun stemme EN GANG!
Stem på mig HER……..

Print Friendly
Tilbage

26 kommentarer


 1. Mar 25, 2011
  11:28 pm

  Xenia

  Det lyder lækkert med den smeltede ostemidte. Er det noget specielt ved sugo – altså ud over at de er purerede – eller burde man i realiteten bare kunne blende en dåse hakkede tomater selv og få samme resultat?


 2. Mar 25, 2011
  11:44 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Xenia!

  Jeg er helt solgt til den ostemidte 🙂

  Jeg køber sugo, fordi jeg synes det er godt alternativ til hurtig sauce, hvis jeg ikke vil have tomatstykker i. Saucer som Dolmio osv. synes jeg er helt vildt syntetiske i deres smag, men den sugo jeg plejer at købe er ren i smagen…
  Du kan sagtens bruge hakkede tomater og du behøver ikke at blende dem 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Mar 26, 2011
  8:50 am

  Piskeriset

  Jeg studsede lidt over navnet men tænkte, at der muligvis var noget spændende i – og jeps et lille ostestykke! Det er godt nok lang tid siden, jeg har lavet 'fyldt kød', men det smager jo skønt, og jeg kan godt forestille mig, at sådan en lille dunse er lækker med en bid ost i 🙂


 4. Mar 26, 2011
  9:03 am

  EGOSHE

  Tusind tak for referencen 🙂

  Og så er jeg rigtig glad for at de smagte dig lige så godt som de smager mig 🙂

  Ha' en rigtig dejlig weekend!


 5. Mar 26, 2011
  10:28 am

  Anna

  Kødboller med ost er et koncept jeg kan tilslutte mig 🙂 Det skal prøves!

  Mvh Anna


 6. Mar 26, 2011
  1:12 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Jeg er vild med konceptet og vil prøve at lave flere "hemmelighedsfyldte" ting 😉

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Mar 26, 2011
  1:13 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Egoshe!

  Det var da så lidt 🙂

  De er skønne og de vil helt sikkert blive lavet igen….

  Mange hilsner
  Birthe


 8. Mar 26, 2011
  1:14 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anna!

  Håber du vil synes de er lige så dejlige, som vi syntes 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Mar 26, 2011
  2:19 pm

  MissMuffin

  Uhm, de lyder lækre!
  Kristian elsker jo kødboller og pasta med tomatsauce, så jeg skal da helt sikkert afprøve denne version næste gang, for det tror jeg vil være et hit!


 10. Mar 26, 2011
  3:17 pm

  Peggy

  I love those "surprise" meatballs! Sounds absolutely delicious!


 11. Mar 26, 2011
  4:28 pm

  Camilla (Himmelske Kager)

  De lyder skønne disse fyldte og hemmelighedsfulde kødboller. Du mangler bare Vagabonden der skubber en kødbolle til Lady 🙂


 12. Mar 26, 2011
  6:00 pm

  Randi

  Så enormt lækkert ud. 🙂


 13. Mar 26, 2011
  6:19 pm

  Angie's Recipes

  Those mozzarella filled meatballs look so delicious! mm…with garlic bread..that's my type of comfort food.


 14. Mar 26, 2011
  8:21 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej MissMuffin!

  Jeg synes spaghetti og kødboller er helt genialt 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 15. Mar 26, 2011
  8:22 pm

  Newyorkerbyheart

  Hi Peggy,

  they are VERY delicious 🙂

  My best,
  Birthe


 16. Mar 26, 2011
  8:22 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Camilla!

  Ja, en Vagabond, ville ikke være dårlig 😉

  KH
  Birthe


 17. Mar 26, 2011
  8:23 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Randi!

  Tak 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 18. Mar 26, 2011
  8:24 pm

  Newyorkerbyheart

  Hi Angie's recipes,

  It's comfort food for me too. And the cheese inside, just makes them better 😀

  My best,
  Birthe


 19. Mar 27, 2011
  10:07 am

  Susanne

  Mums…det så rigtigt godt ud ;))
  Her kommer jeg at kigge in framöver…

  /susanne


 20. Mar 27, 2011
  3:08 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Susanne!

  Velkommen herinde og tak fordi du giver dig til kende 🙂
  Vi var i hvert fald ret vilde med det – det håber jeg også at du bliver….

  Mange hilsner
  Birthe


 21. Mar 27, 2011
  5:16 pm

  Miss A

  Hej Birthe 🙂

  Skøn idé – smeltet ost er altså altid en god overraskelse 🙂

  De bedste hilsner fra
  Anita
  Liv og Mad


 22. Mar 27, 2011
  11:01 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anita!

  Ja, det er den perfekte overraskelse 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 23. Mar 29, 2011
  11:42 am

  MissFitFood

  hej birthe 🙂
  Det ser bare så lækkert ud… det vil jeg lave næste gang jeg får piger på besøg til madklub 🙂 Men må lige spørge dig om 1 ting… hvad er sugo?
  Mange knus Naja (Missfitfood)


 24. Mar 29, 2011
  11:46 am

  Newyorkerbyheart

  Hej MissFitFood!

  Tak 🙂

  Sugo er en form for tomatsauce – men jeg tror faktisk at det jeg brugte var moste tomater. Det fåes i en flaske. Jeg købte det i SuperBrugsen og har det altid på lager, fordi jeg synes det er godt….

  Mange hilsner
  Birthe


 25. Jun 27, 2012
  12:04 pm

  Gitte Dreyer

  Nu er det vist 4-5 gang jeg er inde og hente denne opskrift! Det er blevet hele familiens all time favorite:o)


  • Jun 27, 2012
   10:39 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Gitte!

   Det glæder mig at I kan lide den. Jeg er vild med den lille, flydende hemmelighed 🙂

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!