Newyorkerbyheart

Grøntsagslasagne a la Lone Kjær, dertil salat med mango og basilikum-/citronsalatost fra Løgismose……

 Løg svitses…..

 Aubergine og peberfrugt tilsættes (beklager det dårlige billed)…….

 Squash tilsættes……

 Derefter hakkede tomater, oregano, balsamico og brun farin…..

 Lidt af grøntsagsblandingen lægges i bunden af et fad…..

 Fuldkornslasagneplader lægges ovenpå……

 Så kommes en blanding af ricotta og bøffelmozzarella ovenpå…..

 Den færdige lasagne klar til at komme i ovnen…..

 Økologisk salatost fra Løgismose, med basilikum og citron……

 Aftenens salat…..

 Den færdige lasagne…..

 …..som ser sådan ud indeni……

Aftenens tallerken……
Hoisinmarinade til gårsdagens kylling……

Aftensmaden i går……

I går var en meget mærkelig dag, som faktisk startede rigtig godt. Kæresten og jeg tog Kolding Storcenter, vi fik købt nogle småting og hyggede os i hinanden selskab, det er ikke så meget vi har set til hinanden i ugens løb.
Vi havde købt fiskefiletter og lune frikadeller i delikatessen, så da vi kom hjem hyggede vi os med at spise en dejligt frokost.

Efter frokosten gjorde kæresten sig klar til at tage til tennis og jeg lavede den dej til småkager – og først derefter – fik jeg tjekket min mail, kl. var nu ved at være 15.00. Ligeså snart jeg så at der lå en besked til mig fra min kære venindes bror – og også en fra en anden af hendes veninder – vidste jeg at den var gal. Jeg skyndte mig at ringe til broderen, som jeg ikke fik fat i, men jeg fik fat i hendes veninde. Jeg blev totalt knust, hele min verden gik i stå!!!
Min kære veninde har været syg længe, rigtig længe. Hun har kæmpet en hård kamp mod kræft og hendes krop er helt og aldeles udpint. Hun er kun en skygge af sig selv, idet hun har tabt sig uhyggelig meget, men hun er stadig hendes eget elskelige selv – min skønne, kære og smukke veninde!!!

Det viste sig, at de har fundet ud af at hun er fyldt med betændelse og muligvis har en blodforgiftning. Hun får masser af morfin, for at tage smerterne, så kroppen ikke skal bekæmpe dem. Hun har haft feber, men det har de formået at slå ned. Hun er ikke ved bevidsthed, men dog er det som om at når de taler til hende, så kan de se bevægelser bag øjenlågene.
Hendes far sover inde på hendes lille værelse, som kun er 3 x 3 meter, godt at han er hos hende. Hendes tilstand er kritisk, men hun er stabil. Det er sådan status er lige nu og jeg beder dybt og inderligt til , at det forsætter sådan og at hun så får det bedre!!!

Jeg er ikke noget religiøst menneske som sådan, men i går bad jeg en bøn – flere gange – for jeg følte mig så hjælpeløs. Jeg følte mig skyldig over at jeg først åbnede min computer midt på eftermiddagen, som om hendes tilstand ville have været bedre, hvis jeg ikke “havde ladet stå til”. Jeg ved godt at det er fuldstændig ude i hampen at tænke sådan, men i sådan en situation tror jeg ikke at man er særlig rationel – jeg var i hvert fald ikke…..

Jeg har ikke rigtig sovet i nat, bare vendt og drejet mig – og vandret hvileløs rundt i stuen. Tingenes tilstand er uforandret – men jeg beder stadig – for min kære, KÆRE veninde og hele hendes familie!!!

I morgen forsætter “programmet”. Jeg tager til København som planlagt, men jeg har pakket ekstra tøj og mit pas, just in case!!! På den måde, kan jeg være klar til at tage til Paris fra København, hvis der skulle blive brug for det.
Grunden til at jeg ikke haster til Paris, er at jeg alligevel ikke vil få adgang til hospitalet, det er kun familien der kan besøge hende lige pt. Så i samråd med hendes pårørende tager jeg ikke derned lige nu. Jeg afventer her i Danmark, men kan selvfølgelig tage derned så hurtig det skal være, om nødvendigt!

Nu til noget helt andet!
I går til aftensmad, fik vi rester fra de friske forårsruller, som jeg fik fredag, sammen med den skønne dip.
Jeg tilberedte også et kyllingebryst, som jeg bankede fladt og marinerede i en hoisin-marinade, det blev vores favorit!! SKØN sammensætning med hoisin smagen, det skal helt klart laves igen.

Hoisin-/chipotlemarinade:
2 spsk. hoisinsauce
2 tsk. flydende honning
2 fed hvidløg, presset
½ tsk. chipotle pulver
2 tsk. risvinseddike
Det hele røres sammen og så er det klar til at komme i en frysepose sammen med kylling (eller andet kød). Lad det marinere så længe som du har tid tid, helst et par timer, gerne natten over. Steg eller grill kødet.t

I aften har vi fået en lækker grøntsagslasagne som er Lone Kjærs opskrift. Den er virkelig lækker og mætter godt. Det er sjældent jeg finder ricotta, men lige netop denne gang var jeg heldig at finde det i min lokale SuperBrugsen.
For et stykke tid siden fandt jeg også noget frisk fuldkornslasagne, som jeg købte, fordi jeg vidste jeg ville lave denne opskrift – jeg ville ønske jeg havde købt noget mere. Det var sådan en hel rulle/plade, som jeg selv skulle klippe til, så den passede.

Den eneste ændring jeg lavede, var at tilsætte et løg. Jeg skriver opskriften som jeg lavede den…..

Grøntsagslasagne a la Lone Kjær, 4 pers.:
1 aubergine, skåret i mundrette stykker
1 squash, skåret i mundrette stykker
1 stort løg, skåret i smalle både
3 fed hvidløg, knust og finthakket
3 peberfrugter, skåret i mundrette stykker
1 dåse hakkede tomater
2 tsk. tørret oregano
1 spsk. balsamico
1 tsk. brun farin
250 g ricotta
250 g frisk bøffel mozzarella
friske fuldkornslasagneplader
olivenolie
salt, friskkværnet peber
Gør alle grøntsagerne klare. Varm olie op i en stor gryde og svits løg i et minuts tid. Tilsæt aubergine og peberfrugter, krydr med salt og kværnet peber og lad det stege i et par minutter. Tilsæt squash og hvidløg, lad det stege i et par minutter mere. Tilsæt hakkede tomater, oregano, balsamico og brun farin. Krydr med salt og friskkværnet peber. Skru ned for varmen og lad det småsimre i 5 minutters tid, uden låg. Smag til.
Kom lidt af grøntsagsblandingen i bunden af et letsmurt ovnfast fad, Læg lasagneplader over, så igen et lad grøntsager, så ost osv. Forsæt indtil der ikke er mere af grøntsagsblandingen. Slut af med ost og sæt i ovnen i ved 200 grader i ca. 20 minutter. Lad det stå og trække i 5-10 minutter, inden servering. Server med salat.

Vi fik en salat til af blandede salatblade, mango, pinjekerner og så en økologisk salatost med basilikum og citron fra Løgismose. Salatosten var i vores goodiebag til Madbloggertræffet – for Jer som undrer Jer over hvor osten havde gemt sig – den lå jo selvfølgelig i køleskabet hvor den skulle, hvor ellers?!?!?*S*……….
Jeg kunne godt lide konsistensen på salatosten, men jeg synes at basilikumsmagen er for gennemtrængende og overdøver helt citronen. Jeg vil gerne have mere citronsmag, så den er lidt mere frisk i det.

Print Friendly
Tilbage

9 kommentarer


 1. Mar 21, 2011
  2:09 am

  Peggy

  I hope your friend a speedy recovery!


 2. Mar 21, 2011
  5:43 am

  Asli

  For pokker, Birthe! Det gør mig ondt. For din veninde. For hendes familie. For dig.

  Jeg håber, at du – trods alt – får en fin Københavnertur. Ærgerligt, at vi ikke kan mødes denne gang, men jeg håber på april 🙂

  Mange tanker
  Asli


 3. Mar 21, 2011
  11:01 am

  Newyorkerbyheart

  Hi Peggy,

  thanks 🙂

  My best,
  Birthe


 4. Mar 21, 2011
  11:02 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Asli!

  Tusinde tak!!

  Ja, ærgeligt at vi ikke kan ses denne gang, men jeg håber at se dig på Aarstiderne 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Mar 21, 2011
  3:08 pm

  Miss A

  Hej Birthe 🙂

  Hvor er det forfærdeligt at høre om din veninde. Jeg kan godt forstå, at du er påvirket af situationen 🙁

  Men hvor er det en fræk lasagne, den må jeg helt sikkert prøve at lave en dag snarest 🙂

  De bedste hilsner fra
  Anita
  Liv og Mad


 6. Mar 21, 2011
  7:47 pm

  Piskeriset

  Håber det går bedre med hende i dag.

  Jeg gætter på, at du nyder et godt måltid mad på Asador lige nu og er spændt på at høre, hvad du synes om stedet 🙂


 7. Mar 22, 2011
  10:25 am

  Frk.B

  Åh jeg er virkelig ked af at høre, at det er så slemt 🙁 Jeg håber, at hun klarer den!

  Stort knus!


 8. Mar 23, 2011
  10:33 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Jeg skal have lavet indlægget når jeg får lånt mig frem til nogle billeder, jeg husker desværre bare ikke så meget fra den aften – jeg må have været i chok….

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Mar 23, 2011
  10:33 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Frk. B!

  Well, jeg behøver jo ikke skrive så meget til dig. Slutningen kender vi jo…

  KH
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!