Newyorkerbyheart

Hvor var det bare en FANTASTISK dag, del 2 (Madbloggertræf i Vejen 12. marts 2011)………

Ankomst til Restaurant Bedre Byggeskik……..

Alle sejl er sat til og restauranten var festklædt……

Smuk bordopdækning…..

Ejeren af Restaurant Bedre Byggeskik, Allan Lauenblad, fortæller om de forskellige vine…..
Foto fra www.stefffoto.dk.

Nå, men her kommer så fortsættelsen på den skønne dag i lørdag, hvor Madbloggertræffet blev afholdt….

Efter at alle havde fået udleveret deres 3 goodiebags, gik turen ned på Restaurant Bedre Byggeskik – og alle fandt nemt derned – bortset fra en enkelt som valgte at give Dolce Gusto folkene lidt sightseeing i lokalområdet *S* Ingen nævnt, ingen glemt……

Allen og hele hans stab på restauranten havde sat alle sejl til og vi blev mødt af den skønneste duft, da vi trådte ind ad døren til restauranten, hvilket fik mig til at glæde mig helt vildt til maden! Da alle var ankommet, fortalte Allan lidt om restauranten med det sjove navn (Bedre Byggeskik) og om hans baggrund for at starte den. Jeg har tidligere skrevet om restauranten her og her.
Jeg har aldrig lagt skjul på at jeg synes at det er en skøn restaurant og jeg er stolt af at en restaurant af den standard, findes i min lille by…..

Anne og jeg opfordrede folk til at blande sig med hinanden, når de satte sig, for ikke lige at sidde sammen med dem, som man evt. kendte i forvejen. Det hele går jo ud på at skabe netværk og møde nye mennesker – og det gør man jo ikke ved at sidde sammen med i forvejen, kendte ansigter. Det er mit indtryk at dem der kendte hinanden i forvejen tog udfordringen op og det er jeg glad for.

Restauranten består af 2 hyggelige rum og derfor var det heller ikke muligt, at vi sad i samme lokale. Men ligegyldig hvordan vi havde været placeret, så havde det alligevel ikke været muligt at hilse på alle. Sådan er det jo desværre med sådanne blogtræf, så skal de i hvert fald være væsentlig mindre! Men en anden gang skal der måske bevidst lægges tid ind, der giver folk mulighed for at mingle og komme rundt og tale med hinanden. Det er den eneste måde jeg kan se, at det kan ændres på – men det kræver jo også – at folk gør det og ikke står og taler med den/de samme mennesker hele tiden. Så det det er både op til arrangører og medvirkende…..

For hver ret præsenterede Allan vinen og kokken – Søren Herold – kom ind og præsenterede maden. På forhånd var der enkelte der havde bestilt en vinmenu, men da mange skulle køre gav Allan dem mulighed for at købe en kør-hjem-vin-menu. Virkelig god ide!!! Ved sidst nævnte vinmenu, får du kun ganske lidt af hver vin, men dog så du kan få den komplette oplevelse af at smage mad og den valgte vin sammen. Kør-selv-vin-menuen er så selvfølgelig også billigere, fordi der ikke skænkes så meget! Jeg tror at langt de fleste valgte at få en kør-selv-vin.-menu og mit indtryk er, at restauranten høstede meget ros på den konto….
Jeg drikker jo ikke vin – eller alkohol for den sags skyld – fordi alkohol og fibromyalgi er en MEGET dårlig kombination. Men det er da aftner som denne, hvor jeg ville ønske at jeg gjorde…..

Her under følger en præsentation af den LÆKRE mad – tak til kokken Søren Herold!!

Første ret:
Tynde skiver af røget lammeculotte med karsecreme og skum, plukkede salater, brændt hvidløg og yoghurt/vanilje hvidløgssne.
Totalt i orden kombination. Jeg var helt vild med den yoghurt/vanilje hvidløgssne – og karsecremen gav også et godt modspil – til den røgede lammeculotte.
Vinen til var Johannishof Riesling Kabinett fra 2009

2. ret:
Pocheret perlehønebryst på kogte porrer. Porrekul, vinaigrette på dansk æbleeddike, friteret kapers og “flæskesvær” af perlehøne skindet.
Den perlehønebryst var så saftig og LÆKKER!! De forkullede porrer var jeg ikke så vild med, men jeg kan godt lide farvespillet. Vinaigretten var meget lækker og porrerne helt perfekte. Det bedste af det hele var dog “flæskesværdet” – det var SÅ lækkert!!
Vinen var Kellerei Girlan Cuvée Bianco, fra 2009.

3. ret:
Rosastegt oksefilet med krydderurt top, tærte med selleri, foie gras terrin, braiseret bladselleri, tyttebær, hjemmelavet rosiner og okseglace. Der var også små “brunede” kartofler til.
Oksefileten var helt perfekt stegt og meget mør, lækkert stykke kød. Jeg var også ret vild med både selleritærten og den blancherede bladselleri – men jeg er generelt meget glad for selleri!! Rosinerne er et helt kapitel for sig selv, det var SÅ lækre. Det eneste jeg ikke var helt vild med var foie gras’en, det var lidt “overkill” i min verden – men måske jeg var for mæt af for meget kage….
Vinen var en Dom. St.-Pierre Côtes-du-Rhône 2009 – som jeg ved at mange synes var virkelig GOD!

4. ret:
Blåskimmelost med romsyltede solbær, solbærcoulis, pære, pæremarmelade og stegt rugbrød.
Nu er jeg jo en “sucker” for blåskimmelost, så jeg synes det var noget nær himlen!! Lækker, lækker ost. Tilbehøret var også rigtig godt og passede godt til. Men måske der skulle have valgt forskellige oste, fordi blåskimmelost jo har det med at dele vandene lidt og jeg kunne se, at mange ikke brød sig om det…
Vinen var en Maynard’s Colheita fra 1999 (en portvin), som skulle være med en strejf af brun farin.

Desserten bestod af 3 dele, 1. del:
Æblekugler i æblemostsirup, sprød nougat og vaniljeyoghurt.
Jeg var ikke så vild med denne, mest fordi jeg ikke bryder mig så meget om nougat, men yoghurten var virkelig lækker

2. del af desserten:
Æblesorbet lavet på Golden Delicious æbler med vaniljevodka og brombær.
Min helt klare favorit. Det var SÅ godt. Jeg var helt vild med den sorbet og ikke mindst vaniljevodka’en, det må helt klart prøves….

3. del af desserten:
De yndigste små flasker med friskpresset, iskold æblemost.
Meget lækker afslutning på dessert runden.
Vinen til de 3 desserter var en Montecristo Moscatel Blanco Dulce Navarra fra 2009. Jeg hørte også rigtig meget ros af denne dessertvin.

Jens Gundtoft fra Growers Cup…….

Til desserten serverede Jens Gundtoft fra Growers Cup kaffe. 2 forskellige slags, for at det ikke skal være løgn.
Det var faktisk meningen at han skulle have været på tidligere på aftenen, men det vi havde talt om han skulle tale om, kunne ikke lade sig gøre. Der var simpelthen ikke plads til stille lærred og projektor op, så Jens måtte køre hele vejen til Strib – hvor Growers Cup har til huse – og forberede noget andet samt hente kopper og kaffe.
Det var noget af det eneste der glippede, men det var ret træls – især for Jens. Han tog det nu meget pænt, selvom han i stedet for at spise en 5-retters lækker middag, måtte nøjes med en hotdog på tankstationen!!!
Men foredraget han holdt var spændende. Vi fik lov til at se – og smage, hvis vi havde lyst – på kaffebær i forskellige stadier. Kaffen er sådan en kompleks og spændende verden, jeg håber jeg på et tidspunkt får mulighed – og tid – til at få et dybere bekendtskab med kaffe. Lige nu begrænser det sig til: “det smager godt” og “det smager ikke godt”.
Jeg er ret sikker på at kaffe bliver “det nye sort”. Altså at det vil få ligeså meget bevågenhed som vin og øl har fået – også fra madentusiaster.

Kokken Søren Herold, som stod for den lækre, LÆKRE mad………
Foto fra www.stefffoto.dk.

Mellem retterne fik vi også trukket lod om en del store præmier, som vi havde fået fra gavmilde sponsorer.
Gaverne vi trak lod om var:

– en krydderikuffert fra Mill & Mortar (som Christina vandt)
– en Aqvia Danskvandsmaskine + smagsvarianter (som Line vandt)
– en Dolce Gusto Circolo + kapsler (som Sabine vandt)
– en Bamix “tryllestav” (som Frederikke vandt)
– en Bosch blender fra WhiteAway (som Heidi vandt)
– Fine dining flasker fra San Pellegrino (deres specielle – og SMUKKE – Missoni flasker), flere vandt nogle af disse flasker
– ekstra goodiebag (som Andrea vandt)

Da mange jo skulle køre langt, sluttede aftenen ved 22.30 – 23-tiden. Der var deltagere fra Sjælland, Ålborg, Nørresundby osv, så ikke noget at sige til at folk gerne ville hjemad. Jeg må ærlig tilstå, at jeg også var ved at være godt brugt – og mine panodil’er var ved at slippe op – men jeg var også bare glad i hele kroppen, for det havde været en helt FANTASTISK dag!!
Den konstante summen der var i restauranten må jo være et udtryk for at snakken gik godt – og hele tiden. Det var faktisk lidt svært at få ørenlyd af og til, når præmierne skulle trækkes *S*

Jeg er imponeret (og glad) over, at så mange ville køre så langt, for at være med til Madbloggertræffet, jeg håber at alle synes at det var det hele værd…..

Da jeg kom hjem – og endelig kom i seng – kunne jeg bare slet ikke sove. Min krop – og hjerne – ville overhovedet ikke falde til ro. Jeg vil tro at det er lidt ligesom sportsfolk (uden sammenligning i øvrigt!!!), som “spiller” kampen flere gange, når de kommer i seng. Jeg gennemgik i hvert fald dagen igen, igen, igen – og så lige en gang til – inden jeg endelig faldt i søvn.

Jeg synes at det var sådan en fantastisk dag og den fyldte mig med glæde og mange flere kræfter – selvom jeg også er træt. Det er måske lidt selvmodsigende, men sådan føler jeg det. Mit hoved et fyldt med så mange ideer, spørgsmålet er om jeg nogensinde får dem udført, eller finder nogen som vil udføre dem sammen med mig *S*

Tak til Anita fra Kageriget, som slet ikke er vant til så stor en mængde af mennesker, men tog udfordringen op uden et kny. Det var også dejligt at hun fulgte os efter vi havde været hos hende, så hun var med os resten af dagen. Hun faldt godt ind i gruppen……

Tak til Allan fra Restaurant Bedre Byggeskik, som gjorde alt hvad der stod i sin magt for at alle skulle føle sig velkomne på hans restaurant. Han har god grund til at være stolt af hans sted, for det er så hyggeligt og unikt, som næppe opleves ret mange andre steder. Der skal også lyde en tak til kokken, Søren Herold, som havde sammensat en virkelig LÆKKER menu, stor ros for den!!

Tak til Jens fra Growers Cup, som kunne afse tid til at komme og føre os lidt ind i kaffens verden. Han tog det virkelig pænt at det han først havde forberedt måtte forkastes – og at han blev snydt for en lækker middag – men i stedet måtte køre endnu længere og spise på en tankstation. TAK!

Tak til alle sponsorerne, som gjorde det muligt at uddele nogle fantastiske goodiebags, som vil give genlyd i hele madblogger-verden og som også gjorde det muligt, at udlodde nogle virkelig flotte præmier.

Tak til Bjørn og Julie fra Dolce Gusto, som deltog i hele programmet og som faldt fuldstændig til i gruppen af madbloggere. Jeg tror at alle er enige om, at de var nogle yderst behagelige mennesker og jeg håber at de hyggede sig.

Tak til Anne, som holdt mig ud gennem hele processen og som aldrig gav udtryk for, at hun var det mindste træt af mig – og alle mine mails og lister. Stor cadeau til dig!!

Ikke mindst TAK til alle Jer der deltog. Uden Jer, ville der jo ikke have været noget Madbloggertræf overhovedet. Tak fordi I mødte op med godt humør og ikke lod Jer mærke med, når tingene ikke gik helt som planlagt – og fordi I lod Jer føre rundt i Vejen og omegn – uden at klage.

Igen, tak til Camilla fra Coco & Co for lån af billeder og også til Stefffoto, som jeg også har lånt billeder af.

Læs også del 1 og del 3.

Print Friendly
Tilbage

24 kommentarer


 1. Mar 14, 2011
  8:05 pm

  Michelle

  hej Birthe

  tak for et fantastisk træf. tak for en fantastisk overlevelse. Er5 så glad for at jeg tog med. Er også ved at lave et nyt blogindlæg om dagen. Det eneste jeg har fået tid til at overskue ind til videre var alle de flotte sponsor gaver. 😀
  igen tak for en dejlig dag til dig og anne for sådan et godt arrangement- fik slet ikke hilst på dig, men det må jeg så gøre en anden god gang. 😀


 2. Mar 14, 2011
  8:10 pm

  Kiki

  Hej Birthe ! Det lyder som et fantatisk arrangement og sikke en masse dejlige billeder. Jeg håber på, at du får lyst og mod til at lave et lignende arrangement på et senere tidspunkt. For så vil jeg rigtig gerne deltage


 3. Mar 14, 2011
  8:23 pm

  Muddi

  Hej Birthe.

  Jeg har gennem længere tid læst din blog men aldrig kommenteret før.
  Men nu er jeg nødt til at give dig lidt komplimenter 🙂
  Hvor er det et fedt arrangement I har fået stablet på benene, jeg tror næsten jeg er nødt til at oprette en blog så jeg også kan komme med til sådan noget :-).
  Restaurant bedre byggeskik ser meget hyggelig ud og maden lyder virkelig lækker. Den restaurant må jeg helt sikkert besøge snart.
  Det er en rigtig hyggelig blog du har so keep up the good work.

  Mange hilsner
  Maria.


 4. Mar 14, 2011
  8:51 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Michelle!

  Ærgeligt at vi ikke fik talt mere sammen, men jeg håber at vi ses igen 🙂

  Det glæder mig at du synes om dagen og arrangementet, det er så dejligt at høre….

  Kh
  Birthe


 5. Mar 14, 2011
  8:52 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Kiki!

  Mon ikke der kommer et nyt tiltag på et eller andet tidspunkt – jeg har i hvert fald flere ideer 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Mar 14, 2011
  8:53 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Muddi/Maria!

  Velkommen herinde og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Tak for dine rosende ord – og du skulle da tage at oprette en (mad)blog, der er plads til flere…..

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Mar 14, 2011
  10:35 pm

  Piskeriset

  Jeg tror, det er en af de bedste vinmenuer, jeg har prøvet – skal helt sikkert prøve at opspore et par af dem til vores lille udvalg på lageret 🙂


 8. Mar 14, 2011
  10:40 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeris!

  Er du kommet ned efter dit "sugar high"??

  Jeg har set flere rose vinene, det ærger mig næsten, at jeg ikke smagte dem 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Mar 14, 2011
  10:41 pm

  Camilla (Himmelske Kager)

  Endnu engang tak for sidst. Jeg var en af dem, der tog udfordringen op og satte mig ved et bord, hvor jeg ikke kendte et øje og jeg hyggede mig gevaldigt og mødte nogle fantastisk søde mennesker. Det var et super godt initiativ og håber, at vi mødes engang til et andet madbloggertræf.


 10. Mar 14, 2011
  10:44 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Camilla!

  Selv tak 🙂

  Du er lige præcis en af dem jeg tænker på. Det er modigt, netop fordi du kendte en, så er det så dejligt trygt at holde sig til vedkommende! Men I tog, tog virkelig udfordringen op og satte Jer ved 2 forskellige borde – hatten af for det….

  Jeg håber bestemt at løbe ind i dig igen 😀

  Kh
  Birthe


 11. Mar 14, 2011
  11:22 pm

  Piskeriset

  NYBH – ja, sådan nogenlunde. I hvert fald nok til, at jeg fik et lille stykke chokolade her til aften 😀

  (efter at have spist en grøntsagsrig aftensmad – så kunne jeg godt forsvare det over for mig selv ;-))


 12. Mar 15, 2011
  7:55 am

  Kristine L. Hansen (CookieCrumble)

  Eeeeejh Birthe 🙂 Hvor ser det altså lækkert ud alt sammen. Jeg håber i alle havde en super fed, indholdsrig og fantastisk dag i lørdags. Ud fra alle de lækre indlæg, kommentarer, billeder og fakta man kan finde rundt omkring i blogland – så er der vist ingen grund til og tro andet 🙂 Hold nu op en omgang ros du og Anne har fået jer, og hvor er det også bare velfortjent. Jeg er nu blot endnu mere ked af, ikke at have været med jer. Håber ikke der går længe, inden endnu et evt. træf kan løbe af stablen 😉
  Der skal tilmed lyde en stor tak til dig og dine fantastiske indlæg om selve træffet. Det er sååå dejligt, (især nu, hvor man ikke selv kunne være med) at kunne sidde og følge med i, hvad jeg egentlig gik glip af. Skønne indlæg fyldt med info og ikke mindst vel-beskrevet i mindste detalje. Det er jo næsten som og være der selv 😉
  Kæmpe stor ros 😉 og god dag.
  Knus


 13. Mar 15, 2011
  8:46 am

  Frk.B

  Det lyder virkelig som en fantastisk dag! Ville ønske jeg kunne have været med 😉


 14. Mar 15, 2011
  11:49 am

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Piskeris!

  Et lille stykke chokolade, kan man jo altid klare 😉

  Mange hilsner
  birthe


 15. Mar 15, 2011
  11:50 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Kristine!

  Ej, altså hvor er du sød 😀

  Det er ærgeligt at du ikke kunne komme med, håber vi mødes på et andet tidspunkt!! Mon ikke der kommer noget lignende på et tidspunkt – mit hoved er i hvert fald ved at sprænges af ideer 😉

  Kh
  Birthe


 16. Mar 15, 2011
  11:51 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Frk. B!

  Du skulle ha' været så hjertelig velkommen, det ville have været hyggeligt at møde dig 🙂 Håber, at vi mødes engang i den virkelig verden…

  Mange hilsner
  Birthe


 17. Mar 15, 2011
  7:29 pm

  Camilla

  Hej Birthe,

  jeg må endnu engang takke for et godt arrangement. Jeg sad også lidt under maden og var lidt ked af, at jeg ikke kunne drikke vin-menuen… men sådan går det jo desværre – og deres cola var fin kvalitet – lol :o)

  For øvrigt, var det slet ikke gået op for mig, at det var mine billeder du har brugt! Men jeg er glad for at du kunne bruge nogle af dem – jeg tænkte også, at du nok havde så meget andet at tænke på end at tage billeder :o)

  knus
  Camilla


 18. Mar 15, 2011
  8:31 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Camilla!

  Jeg smagte slet ikke deres cola, men tager dit ord at kvaliteten var god 😉 Jeg blandede tilgengæld mine drikkevarer, jeg skiftede mellem isvand og danskvand – vildt ikk'??

  Jeg er så glad for at jeg fik dine billeder, for ellers var det blevet en meget lille billedreportage 😉

  Kh
  Birthe


 19. Mar 15, 2011
  8:33 pm

  Miss A

  Hej Birthe 😉

  Hvor er det dejligt at høre om jeres madblogget-træf. Det et virkelig et stort og imponerende arbejde, som dig og Anne har gjort..

  Jeg skal helt sikkert med næste gang 😀

  De bedste hilsner fra
  Anita
  livogmad.blogspot.com


 20. Mar 15, 2011
  8:35 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anita!

  Jeg er glad for dine ord, for blogland er vist lidt "spammet" med blogtræf lige for tiden 😉

  Nu er din præmie endelig sendt afsted, TAK for din tålmodighed!!

  Mange hilsner
  Birthe


 21. Mar 15, 2011
  9:44 pm

  Miss A

  *smiler*

  Men jeg tror, at alle finder det spændende at høre om jeres dag – jeg gør i hvert fald 😉

  Uhh, jamen så vil jeg da glæde mig til, at postmanden ringer på min dør 😉


 22. Mar 15, 2011
  10:13 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen, Anita!

  Det er jeg glad for at høre, for indlæggene er nok ikke helt færdige med at komme endnu 😉

  Mange hilsner
  Birthe


 23. Mar 16, 2011
  5:42 pm

  LaTascha

  Ja, det var da en rigtig god da, hva?:-)

  Du siger bare til, når dit hoved er ved at løbe over af ideer til nye arrangementer.

  Jeg er klar når du er klar;-)

  Kærlig hilsen

  Anne.


 24. Mar 16, 2011
  10:09 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Anne!

  Ja, hvis jeg havde vidst det ville blive så godt, så havde jeg nok ikke klaget mig så meget om onsdagen 😉

  Det har det allerede gjort – op til flere gange….

  KH
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!