Newyorkerbyheart

Krebinetter med agurkesalat og flødekartofler (Spis Bedre nr. 4/2011)……

Min frokost i går: avocado, dressing med sød chili, rejer – og tomater i skiver…..

 Agurkesalaten……

 Kartoffelskiverne vendes med piskefløde, vand, hvidløg, salt, friskkværnet peber og friskrevet muskat…….

 ……..og kommes så i et smurt, ovnfast fad……

 De stegte krebinetter/karbonader…..

 De færdigbagte flødekartofler……..

Gårsdagens tallerken…….

Som jeg skrev i forrige indlæg, havde vi kærestens mor til middag i går, det er godt nok også længe siden sidst. Som sædvanlig havde vi en rigtig hyggelig aften……

Jeg havde spurgt kæresten hvad han syntes vi skulle have, valget stod mellem grydestegt kylling eller karbonader (eller er det krebinetter, jeg kender ikke forskellen!!). Han valgte klart karbonader, som vi stort set aldrig får – og det er faktisk lidt synd – for det smager jo virkelig godt.

Da jeg bladrede igennem det seneste nummer af Spis Bedre, spottede jeg straks opskriften og i går blev den så lavet. Det var en virkelig skøn sammensætning: karbonader/krebinetter, flødekartofler og agurkesalat = LÆKKERT!!
Flødekartoflerne fik et lille twist af muskatnøden, som jeg puttede lidt mere i af, end der stod i opskriften. Interessant at fløden blendes med vand, det har jeg aldrig prøvet før, men det smagte dejligt. Kartoflerne var perfekt cremede.
Jeg havde ikke så meget risvinseddike, så jeg brugte æblecidereddike og det virkede fint. Jeg er vild med at agurkesalaten havde noget “crunch”, fordi de ikke var i skiver, men i små tern…..

Jeg brugte mager hakket kalv og flæsk, fordi jeg ikke bryder mig om smagen af ren svinekød. Men det kan I jo gøre som I har lyst til Jeg vendte også krebinetterne/karbonaderne i let sammenpisket æg, inden de blev vendt i rasp……

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den.

Krebinetter med agurkesalat og flødekartofler (Spis Bedre nr. 4/2011), 4 pers.:
500 g hakket kalv og flæsk, mager
1 æg, let samenpisket
rasp
salt, friskkværnet peber
smør og olie til stegning

Agurkesalat:
1 agurk, flækket på langs, kerner taget ud og skåret i små tern
2 spsk. risvinseddike
2 spsk. æblecidereddike
1 tsk. groft salt + lidt friskkværnet peber
2½ tsk. rørsukker, evt. lidt mere

Flødekartofler:
1 kg. kartofler, skrællet og skåret i tynde skiver
3 fed hvidløg, skåret i tynde skiver
2½ dl piskefløde
2½ dl vand
hel, muskatnød, fintrevet
salt, friskkværnet peber
Pisk de 2 slags eddike, salt, sukker og friskkværnet peber sammen. Kom de små agurketern i en skål og hæld marinaden over. Vend det godt rundt og stil det i køleskab, lad det stå og trække i et par timer eller mere.
Skær kartoflerne i tynde skiver og kom dem i en skål. Hæld piskefløde, vand, muskatnød, hvidløg, salt og friskkværnet peber ved og vend det hele godt rundt. Smør et ovnfast fad og hæld blandingen i. Sæt fadet i ovnen ved 180 grader (varmluft) og lad dem stå i en times tid. Hvis de bliver for mørke, så dæk med stanniol.
Del det hakkede kød i 4 og form til karbonader/krebinetter. Bland rasp med salt og friskkværnet peber. Pisk et æg let sammen, i en dyb tallerken. Vend først krebinetterne/karbonaderne i æg og derefter i rasp-blandingen. Varm smør og olie op på en pande og brun krebinetterne/karbonaderne på begge sider, skru ned og lad dem stege færdige i ca. 5 minutter på hver side.
Server de færdigstegte krebinetter/karbonader med flødekartofler og agurkesalaten.

Hvad er forskellen egentlig på krebinetter og karbonader? Afhænger det af hvor i landet man bor? Eller?? Håber at en af Jer derude, kan hjælpe med at kaste lys over sagen……

For første gang i lang tid – sådan føles det i hvert fald – har jeg fået gode nyheder. Intet er besluttet endnu, men min Mama kommer måske på besøg i midten af september!!!!! Åh hvor vil jeg gerne se hende, det er SÅ længe siden og meget er sket siden, så jeg krydser ALT hvad der krydses kan for at det bliver til noget…..

I disse dage, prøver jeg at få styr på alt det praktiske til Heidi og jeg skal til Aarstiderne den 14. april. Der skal bestilles hotel og bookes togbilletter. En af de vigtige ting er jo også at finde ud af, hvor vi skal spise frokost dagen efter, for vi har bestemt os for at tage en overnatning ellers ville det blive meget sent inden vi ville være tilbage i Jylland. Samtidig ville det nok også være lige i overkanten for mig, at klare det hele på en dag.
Jeg glæder mig til at være sammen med Heidi i et lille døgns tid. Det er ikke så tit vi ser hinanden, fordi der jo er en pæn afstand imellem os, men nu får vi mulighed for rigtig at snakke.

Det er stadig muligt at melde sig til arrangementet hos Aarstiderne den 14. april, sidste tilmelding er den 1. april og det er et åbent arrangement, så ALLE er velkomne…….

Bøger:
Jeg er lige startet på Pandekagehuset af Carin Gerhardsend, People’s Press, som tegner rigtig godt. Når jeg er færdig, vil I kunne se min anmeldelse inde på Krimifan, hvor jeg er blevet anmelder.

Print Friendly
Tilbage

29 kommentarer


 1. Mar 30, 2011
  6:34 pm

  carla

  Jeg tror, at det hedder karbonade, hvis man er jyde og krebinet, hvis man er fra Sjælland. Hmm men hvad så med fynboerne (?)

  🙂 C.


 2. Mar 30, 2011
  6:39 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Carla!

  Det er også hvad jeg nogenlunde er nået frem til. Måske fynboerne slet ikke spise det 😉

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Mar 30, 2011
  6:45 pm

  Dorthe

  Jo, vi fynboer spiser det bestemt også. I mit hjem har vi altid kaldt dem karbonader…. men det kan jo skyldes min morfars sønderjydske baggrund???
  Jeg elsker forøvrigt at smøre dem med sennep og vende dem i rasp, mums.


 4. Mar 30, 2011
  6:58 pm

  Kiki

  Hej Birthe ! God læselyst med Pandekagehuset. Den er rigtig spændende og god skrevet. Og du kommer ikke til at slippe historien lige med det samme, nogle af beskrivelserne er meget uhyggelig i detaijlerne, og de kommer tæt på dig som læser.


 5. Mar 30, 2011
  7:15 pm

  Xenia

  Det ser lækkert ud – det er alt for lang tid siden jeg har fået flødekartofler sidst.

  Jeg har lige spurgt google. Læs her: http://www.fyens.dk/article/972164:24timerXtra–Hva–f——er-meningen-med-krebinetter-og-karbonader

  Det lyder til at det faktisk er karbonader, du har lavet 🙂


 6. Mar 30, 2011
  7:39 pm

  Lise B

  Mums Birthe ser super lækkert ud. Jamen jeg mener at det bliver kaldt karbonader i Jylland samt dele af fyn, og krebinetter i sjælland og resten af fyn, Tror måske det var i aftenshowet det blev forklaret af en slagter 😉

  /Lise


 7. Mar 30, 2011
  7:56 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Dorthe!

  God ide med sennep, det vil jeg huske, kan forestille mig at det smager virkelig godt 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 8. Mar 30, 2011
  7:57 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Kiki!

  Tak, den virker også meget spændende 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Mar 30, 2011
  7:58 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Xenia!

  Jeg tror kun det er 2. gang i mit liv at jeg laver karbonader, det er ikke noget jeg har været særlig vild med. Men i går smagte det faktisk rigtig dejligt 🙂

  Tak for linket….

  Mange hilsner
  Birthe


 10. Mar 30, 2011
  7:59 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lise!

  Tak, det smagte også dejligt 🙂

  Sjovt at det er sådan delt op…..

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Mar 30, 2011
  9:43 pm

  wotanazlabyrint

  Hmmm … Jeg er Fynbo og min mor er fra Møn, og vi har altid spist karbonader! men er der ikke noget med, at det kaldes krebinet, hvis det kun er lavet af hakket svinekød, og karbonade hvis det er lavet af både svinekød og oksekød?

  Mads Peder Nordbo:)


 12. Mar 30, 2011
  9:51 pm

  lone.g

  Hej Birthe
  Den store danske skriver: krebinet, lille, aflang karbonade af hakket kød, fjerkræ eller indmad svøbt i crépine (fedtnet) eller paneret i æg og rasp.

  karbonade, oprindelig kalve- eller svinekød formet som store, runde, flade bøffer og stegt over kul, senere om stuvninger af brunet kød. I Danmark betegner karbonade i dag alle former for hakket kød, der vendes i æg og rasp og steges på pande; d.s.s. krebinet.

  men jeg tror at vi vil kunne snakke om det i dagevis;-)
  jeg elsker karbonader med stuvede grønærter, men har ikke fået det de sidste 30 år …
  kh Lone.g


 13. Mar 30, 2011
  9:52 pm

  Kris

  Jeg elsker flødekartofler! Godt lige at bleve mindet om det igen! Må jeg få lavet inden for den nærmeste fremtid. Og en rejemad! Årh, en rejemad!


 14. Mar 30, 2011
  9:54 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Mads Peder!

  Lyder som en meget plausibel forklaring – tak 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 15. Mar 30, 2011
  11:18 pm

  Piskeriset

  Hihi – det er næsten en helt religiøs diskussion! Jeg kommer fra et område, hvor det hed/hedder krebinetter – og det er faktisk alt for længe siden, jeg har fået det! Måske jeg skulle invitere mig selv på besøg hos mine forældre og spørge, om ikke de har lyst til at lave det…


 16. Mar 31, 2011
  4:39 am

  Amtril brugskunst og gaver

  På Als synes jeg altid at krebinetter har været af hakket svinekød, hvor karbonader ikke var af hakket kød… Jeg ikke sikker men vil lige checke det med fruen på landet (min mor) når jeg snakker med hende næste gang.
  Jeg tror simpelthen det bliver menuen for familien her i Singapore i weekenden! Tusind tak.


 17. Mar 31, 2011
  11:33 am

  Miss A

  Hej Birthe 🙂

  Det er da vist en klassiker, som vi alle kan huske fra middagsbordet, som børn 🙂

  Det ser super lækkert ud 🙂

  De bedste hilsner fra
  Anita
  Liv og Mad


 18. Mar 31, 2011
  12:12 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Amtrils Brugskunst og gaver!

  Jeg er sikker på at det vil vække lykke – det håber jeg i hvert fald 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 19. Mar 31, 2011
  12:13 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anita!

  Det smagte bare dejligt 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 20. Mar 31, 2011
  12:14 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Ja, det er vist noget af en diskussion 😉

  Jeg er sikker på at de gladeligt vil lave det til Jer……

  Mange hilsner
  Birthe


 21. Mar 31, 2011
  2:06 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lone g!

  Tak for info – godt at få kastet lidt lys over det 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 22. Mar 31, 2011
  2:07 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Kris!

  Flødekartofler er jo rigtig godt og jeg kan godt lide det med det twist som muskat giver. De smager altså bare BEDST når der bruges fløde – rigtig piskefløde 🙂

  Rejemadder går ALDRIG af mode – håber jeg ikke….

  Mange hilsner
  Birthe


 23. Mar 31, 2011
  4:37 pm

  Strix

  Karbonader har jeg ikke smagt siden jeg flyttede hjemmefra og det er et "par dage siden" …*s*….

  Men mine forældre kom/mmer fra Jylland og der har de altid kaldt det karbonader, i hvertfald i begge familier, mens min mands familie fra Lyngby har lavet krebinetter- forskel det ved jeg ikke.
  Men jeg tror efter mange år ude i eget hjem, at jeg er klar til en enkelt karbonade igen, så måske skulle det være spisen imorgen:)
  Hvordan har du det ellers, efter en turbulent sidste uge.
  kh Lise-Lotte


 24. Mar 31, 2011
  6:38 pm

  toppenafodense

  Krebinetter/karbonader…
  I min familie droppede vi diskussionen, da der både er sjællendere og jyder – så nu hedder de krebinader…


 25. Mar 31, 2011
  7:22 pm

  Maj

  Den opskrift sprang også mig i øjnene da jeg sad og nød det seneste Spis Bedre, den ser mega lækker ud!

  Hold op en dejlig nyhed med din Mama, nej hvor jeg bare håber at det bliver en realitet at hun kommer til DK – det ville jo være det mest fantastiske for dig, altså næst efter selv at tage den lange tur over atlanten 😀 😀

  -Maj 🙂


 26. Mar 31, 2011
  8:55 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lise-Lotte!

  Det er ihvert fald ikke sidste gang vi får det, det smager jo dejligt 🙂

  Tak, fordi du spørger! Det går, dagene har været meget op og ned. I går var en dårlig dag. På lørdag er der begravelse, det ser jeg bestemt IKKE frem til. Det er en dag jeg skal igennem…..

  Mange hilsner
  Birthe


 27. Mar 31, 2011
  8:56 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Maj!

  Vi må have samme mad-smag 🙂

  Ja, det vil være fantastisk at få besøg af hende. Hun har ikke set vores hus og jeg vil nyde at have hende boende i nogle dage – og vise hende rundt i omegnen…

  Mange hilsner
  Birthe


 28. Apr 2, 2011
  7:29 pm

  Strix

  Hejsa Birthe

  Jeg lavede karbonader for første gang i går og det var SÅ godt. Jeg lavede også flødekartoflerne, brugte skønne lammefjordskartofler , og at piske vand og fløde gjorde altså noget fantastisk ved massen- volumen var større og jeg havde frisk muskatnød min mor havde taget med fra Athen- så godt.

  Jeg har netop opdaget , at du har mulighed for alligevel at komme til din familie- hvor er det rørende og næsten kun sådan noget man drømmer om….Skønt og tillykke. Skal dig og din kæreste begge afsted sammen?
  kh Lise-Lotte


 29. Apr 2, 2011
  7:59 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Liste-Lotte!

  Dejligt at du kunne lide det og ja, det sker noget specielt med piskefløde og vand blandet sammen – det tænkte jeg også. Da jeg læste opskriften tænkte jeg ellers at det var noget mærkeligt noget, men det var bare så lækkert 🙂

  Jeg er så glad for at vi kan komme afsted og ja, vi skal afsted sammen 😀

  Kh
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!