Newyorkerbyheart

Kvikkasse fra Aarstiderne, dag 1: Spaghetti bolognaise med salat (opskrifter af Louisa Lorang og Thomas Hess)…..

Indholdet i denne uges Kvikkasse fra Aarstiderne…..

Løg, hvidløg, gulerødder, persillerødder og hakket kød svitses…….

Mosede tomater hældes ved (beklager det dårlige billed)……

Aftenens salat……

Fuldkorns papadelle……..

Aftenens tallerken……

Jeg er blevet spurgt om jeg vil anmelde denne uges Kvikkasse fra Aarstiderne – og selvfølgelig vil jeg da det *S*
Det passer også helt vildt godt i denne uge, fordi med al det her Madblogtræf-halløj, har jeg ikke rigtig kræfter til at lave mad – eller tænke dybe tanker over hvad vi skal have. Her er det jo nemlig at det her koncept er så perfekt. Alt hvad jeg skal bruge kommer til mig – også opskrifter – så det er bare at gå i gang…….

Opskrifterne til Kvikkassen er lavet af Louisa Lorang og Thomas Hess.

I aften stod menuen på spaghetti bolognaise med salat. Bolognaisen blev fyldt med lækre rodfrugter og så tilsatte jeg lidt løg og hvidløg, fordi jeg havde nogen som godt kunne trænge til at blive brugt. Den friske fuldkorns papadelle er jeg helt solgt til, den er SÅ lækker og jeg er sikker på at jeg kan blive dybt afhængig af den…..
Nem og hurtig ret – hvilket jo netop er konceptet med Kvikkassen. Mængden af pasta passede fint, til os to og der var så meget sauce tilovers, at jeg kan få rester i morgen til frokost. Der var også salat i overskud, så alt i alt, rigeligt med mad.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den……

Spaghetti Bolognaise og salat (Kvikkassen fra Aarstiderne), 2 pers.:
200 g hakket oksekød
200 g persillerødder, skrællet og skåret i små tern
1 løg, hakket
2 fed hvidløg, knust og finthakket
250 g snack gulerødder, skåret i små tern
3/4 glas mosede tomater
salt, friskkværnet peber
lidt tørret timian
lidt tørret rosmarin
½ bakke kase
250 g frisk fuldkorns papadelle

Salat:
1 mini romainesalat, skyllet, slynget og plukket i mindre stykker
½ agurk, skåret i skiver
1 forårsløg, fintsnittet
300 g tomater i tern

Dressing:
olivenolie
figenbalsamico
salt, friskkværnet peber
Varm lidt olie op i en gryde og sauter løgene, til de bliver klare og bløde. Tilsæt kødet og lad det stege med, til det bliver brunt. Kom gulerødder og persillerødder ved – lad dem svitse i et par minutter – krydr med salt og friskkværnet peber. Tilsæt hvidløg og lad det stege med i ½ minuts tid, sammen med timian og rosmarin. Hæld de mosede tomater ved, skyl flasken af med lidt vand og lad det småsimre i 10 minutters tid. Smag til med salt, friskkværnet peber og et nip sukker. Server, drysset med karse.
Kog papadellen i rigeligt, godt saltet vand, efter anvisning på emballagen til den er al dente. Lad den dryppe af og server straks til bolognaisen. Giv evt. lidt friskrevet parmesan ost til.
Salat.
Vend grøntsagerne sammen. Pisk dressingen sammen, hæld den over salaten og vend rundt. Server straks.

Det med at sove har ikke været den helt store succes i nat. Jeg gik i seng ved 23-tiden, men min krop ville ikke falde til ro, den brændte og jeg havde en del smerter. Hovedet ville heller ikke falde til ro, min hjerne kørte helt af sig selv, med 200 km/t – eller noget i den stil.
Jeg var oppe ikke mindre end 6 gange i nat og kl. 08.00 bankede en Arla-mand mig op – og siden har jeg ikke sovet. Nu vil jeg snart prøve det igen, men har på fornemmelsen, at min hjerne ikke vil være. Hvor slukker man for sådan en henne?!??!?

NU er Madbloggertræffet lige om hjørnet, på lørdag sker det og det på en måde helt uvirkeligt. Anne og jeg har arbejdet på det så længe nu og i en periode spammede jeg totalt Annes mail boks med alle mulige og umulige ting.
Goodiebagsene er klar. Det sidste vi troede vi kunne nå at få med, når ikke frem, så I må “nøjes” med det der allerede er delt ud til Jer – men jeg tror nu ikke at I bliver skuffede *S*

Jeg glæder mig til at se alle Jer skønne bloggere derude!!!! Til Marlene, jeg er ked af at du blev forhindret, jeg håber det bedste………

Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Mar 11, 2011
  12:36 am

  Asli

  Kære Birthe
  Jeg skriver det lige i dag, for jeg ved jo ikke, om du blogger i morgen. Men jeg ønsker både dig og deltagerne et dejligt træf! Jeg ville ønske, jeg kunne være der…men nu vil jeg i stedet glæde mig til at læse mere om det her 🙂


 2. Mar 11, 2011
  2:10 am

  Peggy

  I love making pasta for this very reason! So many leftovers!

  This looks really tasty!


 3. Mar 11, 2011
  1:42 pm

  Miss A

  Hej Birthe 🙂

  Hvor ser det bare lækkert ud. Jeg elsker bolo.. elsker bolo.. Nam nam 🙂

  Jeg bliver så misundelig over de kasser fra Aarstiderne, jeg glæder mig til den dag, når jeg selv får råd til at få sådan en hver uge.

  De bedste hilsner fra
  Anita
  Liv og Mad


 4. Mar 11, 2011
  1:54 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Asli!

  Mange tak, jeg ville også ønske at du kunne ha' været med, du må se at blive – mere – madblogger 🙂

  Jeg håber tilgengæld at vi ses den 14. april hos Aarstiderne??

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Mar 11, 2011
  1:57 pm

  Newyorkerbyheart

  Hi Peggy,

  you're right!!! Everything goes with pasta – and this was soooo good 🙂

  My best,
  Birthe


 6. Mar 11, 2011
  1:58 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anita!

  Det er SÅ godt og med rodfrugter i, næsten endnu bedre 🙂

  Jeg kan godt forstå at du gerne ville have råd til deres kasser, men selvom vi er 2 – men kun med 1½ indkomst – så har vi heller ikke råd til at få dem hver uge. Jeg har bestilt fiskekasse 1 gang om måneden, for det kan jeg lige klare….

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Mar 11, 2011
  2:33 pm

  Miss A

  Hej Birthe 🙂

  En bolo er jo ikke helt det sammen uden kød, men man kan sagtens lave en smagfuld en uden. Jeg kunne godt forestille mig, at rodfrugter passer godt dertil 🙂

  Jeg har en aftale med min kæreste om, at når vi engang flytter sammen, så skal vi have en kasse måske hver anden uge. Men jeg tror desværre ikke, at der bliver penge til det før 🙁

  De bedste hilsner fra
  Anita
  Liv og Mad


 8. Mar 11, 2011
  6:53 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anita!

  Nej, det er rigtigt, men man kan jo altid spæde det noget op – eller bruge det der soya-"kød", som jeg ikke kan huske navet på 🙂

  Det er træls, men heldigvis får du dog mad på bordet – lækker mad forøvrigt 😉

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!