Newyorkerbyheart

Nem kyllingefrikassé (Magasinet Mad!, nr. 3/2011)…….

Løg og brune champignon svitses……

Kylling vendes i mel og kommes på panden…..

Kyllingen steges med, til den bliver gylden……

Hvidvin og hønsebouillon tilsættes……

Jeg brugte vin, vand og denne økologiske bouillon fra Oscar, som var i vores goodiebag…….

Pastaen var denne fuldkorns, som de har i Netto i denne uge……

Der tilsættes et par spsk. creme fraiche 38%, efter det har simret i nogle minutter. Så drysses der med fintrevet citronskal og persille…..

Aftenens tallerken…….

Kræfterne er stadig lidt små efter Madbloggertræffet i weekenden og oveni det, så er jeg også ret så forkølet, så aftensmaden skulle helst være noget der er let at lave. Valget faldt på en kyllingefrikassé fra det nyeste nummer af Magasinet Mad!, som lød så indbydende, så jeg blev nødt til at lave det. Jeg kan afsløre, at det virkelig ER lækkert – og hurtigt – at lave!

Jeg lavede den portion sauce som der er opgivet i retten, men brugte kun 2 kyllingebrystfileter og alligevel har vi til 2 dage, så det er jo skønt. I original opskriften står der 1½ dl creme fraiche 38%, jeg brugte 2 spsk., det er nok til at runde saucen af og til at give en dejlig smag. Jeg fandt noget fuldkorns fettuccine i Netto, som vi fik til sammen med en blanding af grønne bønner og fine ærter. Alt i alt, meget vellykket aftensmad, hvor der oveni købet er rester til i morgen, ren win-win…….

Nem kyllingefrikassé (Magasinet Mad!, nr. 3/2011), 4 pers.:
2 kyllingebrystfileter, skåret i strimler
lidt hvedemel blandet med lidt salt og friskkværnet peber
1 løg, hakket
250 g brune champignon, skåret i skiver
½ tsk. tørret timian
rapsolie til stegning
2 dl tør hvidvin
2 dl hønsebouillon, jeg brugte vand og økologisk bouillonpulver
2 spsk. creme fraiche 38%
salt, friskkværnet peber
lidt fintrevet citronskal fra ½ økologisk citron
lidt persille, finthakket
Vend kyllingestrimlerne i melblandingen. Varm lidt olie op på en pande og svits løg og champignon, til væden fra champignonerne er kogt ind og løg og svampe har fået farve, krydr med salt og friskkværnet peber. Tilsæt kyllingestykkerne og lad dem stege med, til de bliver gyldne. Drys med timian og vend godt rundt. Hæld vin og bouillon ved, skru ned og lad det småsimre i 15 minutter. Kom creme fraiche i en skål, sammen med lidt af den varme væde. Pisk det sammen og kom det tilbage på panden. Varm det igennem, drys med citronskal og persille og server med friskkogt pasta eller ris.

Her fik jeg prøvet den økologiske hønsebouillon som var i vores goodiebag fra Oscar. Jeg synes den havde en fin smag, uden at være syntetisk, som bouillon godt kan være. At den er økologisk, er jo kun et plus……

Som jeg skrev øverst i indlægget, så er jeg stadig noget mat i koderne efter weekendens strabadser. Blogland er ved at svømme over af indlæg om Madbloggertræffet og jeg vil formode, at enkelte er ved at være lidt træt af at læse om det, men for mig er det dejlig læsning! Skønt at dem der var med også skriver om vores dag og at de oveni købet synes, at det har været en god dag er jo bare et STORT plus.
Jeg har reddet mig en slem forkølelse, som jeg går og kæmper lidt med og forsøger at slå ned. Jeg har nemlig sagt ja til at deltage i en middag på Asador i København, sammen med en håndfuld andre madbloggere, som jeg glæder mig til at møde. Jeg har ikke helt styr på hvem de er, men det opdager jeg jo om ikke før, så på mandag!
Jeg er inviteret i forbindelse med den kommende “Copenhagen Restaurant Week”, som er fra 25. marts til 3. april. I kan læse mere om det her og på deres Facebook side her.
Jeg glæder mig rigtig meget, for jeg havde da aldrig i min vildeste fantasi forestillet mig, at jeg ville blive inviteret med til sådan noget. Men altså jeg taget til København engang i løbet af mandagen og tager hjem igen tirsdag. Er der nogen der har lyst til at mødes, så er jeg åben for forslag – jeg skal no spise *S*
Jeg tror at jeg igen vælger at bo på Cabinn City, som jeg også gjorde sidste gang.

Jeg minder lige igen om mit og Heidi’s arrangement hos Aarstiderne den 14. april, I kan læse meget mere om det her.
Arrangementet er et ÅBENT arrangement, dvs. det er for ALLE, så jeg håber da at se dig!!!
Sidste frist for tilmelding er 1. april og du kan tilmelde dig HER.

Print Friendly
Tilbage

17 kommentarer


 1. Mar 15, 2011
  10:02 pm

  Xenia

  Hæ, det er skægt, den opskrift kiggede jeg også på. Men apropros: jeg har flere gange set frikasséer i forskellige afskygninger. Som udgangspunkt er det så ikke bare kød og grønsager i en stuvning af en art?

  Jeg har også snart læst så meget om madbloggertræffet, at jeg helt føler jeg selv var med. Hehe. I nogle af de sidst nye indlæg er jeg dog begyndt at springe selve informationerne om mad m.v. – det er nok at læse det én gang ;D


 2. Mar 15, 2011
  10:12 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Xenia!

  Jo, det er også sådan jeg opfatter frikassé'er 🙂 Men virkelig lækker ret, denne her….

  Jeg kan godt forstå hvis udeforstående er ved at være lidt træt af at læse det samme og det samme, men for os der var med, er det sjovt at læse hvad hinanden synes om det (synes jeg i hvert fald) 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Mar 15, 2011
  10:56 pm

  Lin

  Dejligt at hoere at din week-end gik godt. Jeg har saadan taenkt paa dig med den slemme forkoelelse. Fat haab. Foraaret er paa vej, og saa burde snuens tid vaere forbi.
  God Koebenhavnertur.


 4. Mar 16, 2011
  7:12 am

  MissMuffin

  Hej Birthe

  Jeg læste i Magasinet Mad igår inden jeg skulle i sove igår og det var også lige en ret, som jeg faldte for. Den skal vi prøve i næste uge, for jeg synes den lyder så lækker:)
  Du er jo ved at blive en noget travl dame, det er vildt spændende!


 5. Mar 16, 2011
  12:41 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lin!

  Tak og tak fordi du tænkte på mig, det er dejligt at vide 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Mar 16, 2011
  12:42 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Miss Muffin!

  Den smager bare SÅ godt, håber at I også vil kunne lide den 🙂

  Ja, tralvheden tager til….

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Mar 16, 2011
  3:02 pm

  En glad blogger

  Det lyder vildt godt, nemt og retro på den fede måde med kyllingefrikassé. Får totalt meget lyst til pasta og noget med fløde lige nu 😉
  Kh. Eva
  PS: Rigtig god bedring. Sender god energi og healende tanker sydfra!


 8. Mar 16, 2011
  3:35 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Eva!

  Skøøøn ret – og man kan jo forsøge med noget lidt mere fedtfattigt end creme fraiche 38% 😉 Men altså med lidt fuldkornspasta og nogle grøntsager, så er det jo ikke så slemt igen….

  Tak, for det fremsendte 😉

  KH
  Birthe


 9. Mar 17, 2011
  7:42 am

  SushiStegen

  Kære Birthe,

  jeg håber du allerede har fået det bedre.
  Jeg synes også det er superhyggeligt at læse om de andre madbloggers oplevelser til jeres superarrangement.

  Jeg glæder mig til at høre mere om dine oplevelser til Copenhagen Restaurant Week, og skyndte mig lige at booke et par borde. Det er jo billigt og en skøn måde at få set lidt venner på.
  knus SS


 10. Mar 17, 2011
  11:57 am

  Newyorkerbyheart

  Kære M!

  Well, det går lidt fremad, men jeg er helt vildt forkølet!!

  Det er lidt sjovt at læse, hvordan andre har oplevet arrangementet, vi er jo alle forskellige og lægger vægt på forskellige ting 🙂

  Hvor har du booket henne?? Ville ønske jeg boede på Sjælland, så ville jeg helt sikkert også benytte mig af tilbuddet….

  KH
  Birthe


 11. Mar 17, 2011
  8:29 pm

  Eva

  Lavede retten her til aften – kæmpe succes, det var så lækkert 🙂


 12. Mar 17, 2011
  9:48 pm

  Newyorkerbyheart

  hej Eva!

  Det er jeg glad for at høre 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 13. Mar 17, 2011
  10:26 pm

  SushiStegen

  jeg kan ikke begrænse mig, så jeg har booket tre steder med forskellige venner blandt andet på Aquamarina, som jeg ser meget frem til at prøve. De lavede nemlig een af de bedste retter, da jeg var til Copenhagen Cooking for en månedstid siden.


 14. Mar 18, 2011
  11:53 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Sushisteg!

  Jeg kan godt forstå at du har haft svært ved at begrænse dig, det tror jeg heller ikke at jeg kunne 🙂

  Jeg glæder mig til at læse om det…

  Kh
  Birthe


 15. Mar 18, 2011
  9:36 pm

  Sanny

  Jeg lavede det i aften, og det smagte skønt!! 🙂


 16. Mar 18, 2011
  9:52 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Sanny!

  Det glæder mig at høre, tak for tilbagemeldingen 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 17. Mar 22, 2011
  6:04 pm

  Helle Nielsen

  Hej Birthe,

  Lavede retten i søndags. Mums… Og så var der mad til 2 dage 🙂 Skønt!

  Helle

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!