Newyorkerbyheart

Oksemørbradbøffer, rødvinssauce, bagte rodfrugter og bagte rødløg med oste-/spinatfyld……..

 Fyldet til løgene…….

 Rødløgs”skallerne” er klare til at blive fyldt op……

 Fyldet fordeles i rødløgene……

 …….og så drysses de med brødkrummer og fintrevet parmesan…….

 Jordskokker, gulerødder, søde kartofler, rødbeder. pastinak, rødløg og timian…..

 Skalotteløg og svampe til saucen sauteres……..

 De færdigbagte løg……

Aftenens tallerken……

Efter gårsdagens muslinger, som ikke var det helt store hit i det lille hjem, ville jeg kræse lidt for kæresten i dag. Så da han kom hjem med bilen, kørte jeg ned og handlede lidt ind. Jeg købte et par gode oksemørbradbøffer – og de var alle pengene værd!!!
Ud over de lækre bøffer, fik vi bagte rodfrugter og en rødvinssauce.

Inde hos Krista’s Kitchen (igen, igen) havde jeg set en opskrift på bagte løg med oste-/spinatfyld, som har spøgt i mit hoved, siden jeg så den. I aften skulle de laves og de er altså bare FANTASTISKE!! Hun brugte Vidalia løg, men det kunne jeg jo (selvfølgelig) ikke få, så jeg brugte bare rødløg. Brug så store løg som mulig, så er “skallerne” nemmere at fylde.
Jeg havde ikke noget hvidt brød til at lave brødkrummer af, så jeg brugte det multikerne toast, som jeg havde liggende. Det fungerede fint. Målene har jeg selv tilpasset, så det passede til os to.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den…..

Bagte rødløg med oste-/spinatfyld, 2-3 pers.:
2 store rødløg, pillet og derefter halveret lodret
50 g flødeost naturel, light
2 skiver multikerne toastbrød, skorper fjernet
½ æg eller en pasteuriseret æggeblomme
1 spsk. mayonnaise
1/4 dl skummetmælk
1 dl fintrevet parmesanost
salt, friskkværnet peber
50 g frisk spinat
Del det halverede rødløg i skaller og læg dem i et letsmurt ovnfast fad.
Skyl spinaten godt og slyng den. Varm lidt olie op i en gryde og kom spinaten i, sauter til den er faldet sammen, krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Hæld det i en sigte og pres lidt ned på det, så overskydende væske kan løbe fra. Når det er kølet lidt af, så hakkes det.
Pluk brødet i små stykker med fingrene eller kom det i en foodprocessor og kør til det er findelt, uden at være så fint som rasp.
Rør flødeost med mayonnaise, mælk, æg, salt og friskkværnet peber. Rør 2/3 af brødkrummerne, 2/3 af parmesanosten i og spinaten i.
Fordel fyldet i skallerne og drys med resten af brødkrummerne og parmesanosten. Dæk med stanniol og sæt i en 175 grader varm ovn (varmluft) i 45 minutter. Efter de 45 minutter, tages stanniolen af og den gives et par minutter under grill, så overfladen bliver gylden og sprød.

Rødvinssauce:
1 lille skalotteløg, finthakket
3 markchampignon, finthakket
lidt frisk timian, hakket
1 tsk. koncentreret tomatpure
1 dl rødvin
1 dl vand
1 dl piskefløde
1 spsk. flydende, koncentreret fond (gerne med kantarel)
salt, friskkværnet peber
lidt smør
evt. lidt majsstivelse udrørt i lidt vand
Smelt smørret og kom skalotteløg og champignon i, sauter nogle minutter, uden at det tager farve. Tilsæt timian og tomatpure, steg i et ½ minuts tid. Tilsæt rødvin og lad den koge 1/3 ind. Hæld vand, fløde og fond ved, lad det igen koge lidt ind. Smag til med salt og friskkværnet peber – og jævn evt. med lidt majsstivelse udrørt i vand. Kog igennem og server.

Endnu en weekend står for døren og i følge meteorologerne, bliver der solskin, hvilket vi da godt kan trænge til. Det er længe siden jeg har set solen, synes jeg og trænger vi ikke alle til at se noget mere til den??? Jeg gør i hvert fald!!!
Vi har ikke de store planer for weekenden. I morgen har vi bestemt os for en tur i Lego-medarbejderbutikken, fordi den har længe åbent, da det jo er den 1. lørdag i måneden. Det er ved at være et stykke tid siden jeg var der sidst, så jeg glæder mig til at se om de har fået noget nyt på hylderne.

Jeg har også nogle navneskilte der skal laves til Madbloggertræffet og så er der noget praktisk omkring arrangementet, som jeg lige skal have styr på.
Jeg ved godt at det fylder meget i indlæggene i denne tid, men det fylder også meget i mit liv lige nu, så jeg håber ikke at jeg trætter Jer alt for meget.
Jeg glæder mig rigtig meget, men er også ved at være lidt nervøs. Ikke så meget for at møde alle Jer skønne mennesker der har tilmeldt Jer, men for hvad I synes om det Anne og jeg har arrangeret, om det hele kommer til at køre efter planen osv.
På mange måder er det også helt vildt at der nu kun er 1 uge til, for vi har jo været i gang med det i rigtig mange måneder efterhånden – hvad skal jeg dog få tiden til at gå med, når det her er slut?? *S* Jeg havde aldrig drømt om at det ville være så tidskrævende, men nu er det snart tid til at indkassere lønnen, i form af det der gerne skulle blive en skøn og hyggelig dag.

En anden ting som jeg også bliver ved med at trætte Jer med, det er den Olivado konkurrence. Jeg ved I er trætte af det, for det er jeg. Det er trættende, lidt nedværdigende og opslidende at skulle jagte stemmer, jeg tror ikke helt jeg havde overvejet det faktum, da jeg gik ind i konkurrencen. Jeg er ked af hele tiden at skulle nævne det, for det er jo ligesom at tigge – jo jo, jeg ved det skam godt!!!
I tænker: “Jesus Christ, holder det kvindemenneske da aldrig op med at tigge om de stemmer”!!
Men prøv at forestille Jer at I kunne få en drøm til at gå i opfyldelse, at I kunne komme hjem og se den familie som I ikke har mulighed for at se hver dag (hver måned eller hvert år), fordi de bor omme på den anden side af jorden (eller næsten da *S*) – men nu øjner I en mulighed for at det kan ske!! Ville I så ikke også kæmpe???
De kr. 15.000, vil betyde at jeg vil kunne komme hjem til min Mama, som jeg ikke har set siden 2008. I har ingen ide om hvor stort det vil være, at kunne sætte sig i flyveren og tage hjem.
Så derfor, vil jeg endnu engang opfordre Jer til at stemme – og sende linket videre til dem i kender, så de også kan stemme – og husk, I kan også vinde kr. 11.000!!
Stem HER på mine bagte kartofler med tomattopping og avocadoolie. Du kan stemme 1 gang pr. mailadresse………..

Jeg vil slutte af med at ønske Jer alle en FANTASTISK weekend!

Print Friendly
Tilbage

18 kommentarer


 1. Mar 4, 2011
  11:11 pm

  K

  Sikken en fredags menu. Ser rigtig lækker ud.
  Vi var også selv på bøfferne idag….


 2. Mar 5, 2011
  5:08 am

  Pretty Nails

  Hej søde Birthe 🙂

  Det er første gang jeg skriver på din blog, men jeg har fulgt med fra start 🙂

  Jeg var inde på konkurrencens hjemmeside og så at du manglede 1 stemme for at være nr. 1, så jeg stemte og nu fører du .. Jeg håber inderligt at du vinder så du kan komme hjem til din familie!

  Jeg ville også have stemt for mine søstre, men man kan ikke stemme mere end en gang åbenbart, selvom det er med ny mail .. Tror at det må være noget med IP adressen 🙁


 3. Mar 5, 2011
  8:03 am

  Camilla

  Hej Birthe,

  okay, okay – jeg mener hvad jeg sagde om blåmuslingerne fra i går… men MUMS oksemørbradbøf, det er altså toppen! Jeg er vild med tilbehøret også, det ryger vist lige i inspirationsmappen :o)

  knus
  Camilla


 4. Mar 5, 2011
  8:13 am

  MissMuffin

  Uhm, de løg lyder vildt lækre!
  Løg er som regel stærkt undervurderede i madlavningen, men jeg elsker den søde, karamelagtige smag de får..
  Jeg vil prøve at huske dem til næste gang vi skal have bøf herhjemme:)


 5. Mar 5, 2011
  10:15 am

  Miss A

  Hej Birthe.

  Sikke dog en lækker fredagsmiddag, du har bikset sammen.

  Jeg er helt vild med den der løg-idé, dem skal jeg helt sikkert prøve at lave snart!

  De bedste hilsner fra
  Anita
  Liv og Mad


 6. Mar 5, 2011
  2:59 pm

  Det-lille-koekken

  Hold op det ser lækkert ud. En rigtig god ide med de bagte løg, den vil jeg lige notere ned.
  Håber nu ikke du bliver alt for nervøs, over hvordan dagen nu skal gå. Jeg er helt sikker på det bliver en super god dag, og pyt, hvis noget ikke går helt efter bogen, alt behøver jo ikke være perfekt ! Men jeg kender godt fornemmelsen, når man skal være "Vært", så vil man så gerne at alt går godt, og at alle får en god oplevelse og en dejlig dag. _ Og selvfølgelig gør vi det.
  Tak for menuen.. Det ser meget spændende ud..
  God weekend
  🙂


 7. Mar 5, 2011
  4:21 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej K!

  Tak 🙂 Bøf en fredag aften, går man ikke helt fejl af…..

  Mange hilsner
  BIrthe


 8. Mar 5, 2011
  4:23 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Simnal!

  Velkommen herinde, selvom du har været med fra start og jeg er glad for at du nu giver dig til kende 🙂

  Tusinde tak for din stemme, det vil også betyde så meget for mig at komme hjem til USA på besøg, det vil give mig fornyede kræfter….

  Det skulle nu ikke være IP adressen der bestemmer, efter hvad jeg har fået at vide, kan der stemmes 1 gang pr. mailadresse man har.

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Mar 5, 2011
  4:24 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Camilla!

  Ja, sådan en oksemørbradbøf, gå man ikke helt af vejen med 😀

  Jeg kan virkelig anbefale de løg, de var super lækre….

  Mange hilsner
  Birthe


 10. Mar 5, 2011
  4:25 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej MissMuffin!

  Det kan jeg kun give dig ret i – og jeg er ret sikker på at du vil kunne lide dem her 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Mar 5, 2011
  4:25 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anita!

  Mange tak, det vakte også glæde 🙂

  De er bare så lækre de løg, kan virkelig anbefales….

  Mange hilsner
  Birthe


 12. Mar 5, 2011
  9:00 pm

  Camilla (Himmelske Kager)

  Det ser virkelig lækkert ud, Birthe. De der rødløg lyder fantastiske! Glæder mig til madbloggertræffet. Det bliver hyggeligt.


 13. Mar 5, 2011
  9:58 pm

  Peggy

  This looks like a great meal of a nice cut of meat and beautiful root vegetables! I love the red onion "shell"!


 14. Mar 6, 2011
  12:35 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Camilla!

  Tak, det smagte også super godt! 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 15. Mar 6, 2011
  12:36 am

  Newyorkerbyheart

  Hi Peggy,

  it was really good and sirloin is always good 🙂

  I LOVED the red onions…..

  My best,
  Birthe


 16. Mar 6, 2011
  12:39 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Det lille køkken!

  De løg var bare super lækre, de skal helt sikkert laves igen 🙂

  Jeg er også sikker på at det bliver en god og hyggelig dag…….men er dog lidt nervøs alligevel….

  Mange hilsner
  Birthe


 17. Mar 6, 2011
  2:49 pm

  LaTascha

  De der løg har jeg også kigget på, sjovt nok;-) Men nu er der jo heller ikke ret mange retter på Krista's blog, som jeg ikke kunne tænke mig at sætte tænderne i.

  Mht. blogtræffet – bare rolig, hvis der sker et eller andet slemt tager vi bare hinanden i hænderne og løber og overlader resten til Allan;-) Eller noget!

  Ej, jeg tror det bliver en rigtig dejlig dag – det er vi jo alle interesserede i:-)


 18. Mar 6, 2011
  2:52 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne!

  De er SÅ lækre i løg – og du har ret – jeg kunne genskabe hele hendes blog, hvis det skulle være 😀

  Det var da en god ide, hvis der sker noget vi ikke lige er herre over, så løber vi!!
  Men ja, selvfølgelig bliver det en skøn dag.

  KH
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!