Newyorkerbyheart

Romkugler med marcipan og mørk rom……..

25 marts , 2011 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Diverse - Tags:

 Rest af kage……

 …….køres til krummer……

 Derefter blandes usødet kakao, marcipan, appelsinmarmelade og mørk rom i……..

 De trilles i krymmel – og så er der er par “nøgne” fordi jeg løb tør for krymmel……

Fine, ikk???

Nu har jeg set på utallige billeder af hjemmelavede romkugler rundt omkring i blogland efterhånden, i dag bestemte jeg mig for selv at prøve at lave dem. Jeg havde en rest chokoladekage i fryseren som blev tøet op og så var det ellers bare med at gå i gang….

Jeg har set mange bruge hindbærmarmelade, men det havde jeg altså ikke. Jeg havde egenligt håbet, at jeg havde noget abrikosmarmelade, men det havde jeg heller ikke. Til gengæld fandt jeg noget appelsinmarmelade, så det blev det jeg brugte.

Jeg fik selvfølgelig ikke vejet kagen, så jeg ved ikke hvor meget det var – vejede sådan set heller ikke marcipanen – så I må selv prøve (og smage) Jer frem til den kombination i kan lide…..

Romkugler med marcipan og mørk rom, 20 pænt store kugler:
en rest chokoladekage (eller hvad du nu har. Det kan være forskellig slags kage, alt virker)
marcipan
appelsinmarmelade
mørk rom efter smag
usødet kakaopulver, efter smag
krymmel
Kom kageresterne i en foodprocessor og kør til det kun er krummer. Tilsæt lidt appelsinmarmelade (et par spsk. ad gangen), marcipan plukket i mindre stykker, et par spsk. mørk rom og et par spsk. usødet kakao. Kør det hele sammen, til det samler sig. Smag på det. Virker det for tørt, så tilsæt lidt mere marmelade og måske lidt mere rom. Stil i køleskab i ½ times tid, det gør massen lidt nemmere at trille til kugler. Tril til så store kugler som du ønsker. Mine blev ca. på størrelse med en bordtennisbold. Tril i krymmel og opbevar køligt. Jeg vil tro at det kan holde sig en lille uges tid i køleskab.

Print Friendly
Tilbage

9 kommentarer


 1. Mar 26, 2011
  1:12 am

  Ghita

  Ser sørme fine ud. Smager de fantastiske? 😉


 2. Mar 26, 2011
  8:39 am

  Piskeriset

  Hjemmelavede romkugler er sååå godt! Sidst fik jeg dog lavet en portion, hvor jeg var så gavmild med rommen, at man næsten kunne blive fuld af at spise dem 😀

  Det kunne nu være interessant at servere til en rigtig abefest 😉

  Hav en dejlig weekend 🙂


 3. Mar 26, 2011
  1:10 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Ghita!

  Tak 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Mar 26, 2011
  1:11 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeris!

  Ja, de er gode og jeg fik nok også liiige vel rigeligt rom i 😉

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Mar 26, 2011
  6:22 pm

  Tanja

  Uh, det minder mig da om, at jeg også har en rest brownie i fryseren (det må også kunne bruges, ikke?)

  Brormand og jeg lavede romkugler sidste jul, de blev virkelig lækre, men en smule for våde. Men det var dælme svært at vurdere, når man stod med dejen. Tror da liiige vi må prøve igen inden længe;)


 6. Mar 26, 2011
  8:19 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Tanja!

  Jeg er sikker på at brownie vil være rigtig godt! Det er ikke sikkert at du behøves kakaopulver, smag på det inden du kommer det i…

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Mar 27, 2011
  5:11 pm

  Miss A

  Hej Birthe 🙂

  Hjemmelavede romkugler er simpelthen sådan en god idé. Næste gang jeg har en kagerest. Så må jeg simpelthen prøve at lave nogle selv 🙂

  Er bare lidt vild med kage, så det er ikke ofte, at der er rester fra kage :-S

  De bedste hilsner fra
  Anita
  Liv og Mad


 8. Mar 27, 2011
  11:00 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anita!!

  Ja, de er virkelig lækre – og endnu bedre når de lige får lov til at stå en dags tid, synes jeg 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Mar 30, 2011
  9:22 am

  Rikke Jakobsen

  Hej Birthe

  sikke en god ide. Jeg bager tit kager til andre på bestilling og der er derfor ofte kage i overskud fra en bund eller 2. Det kunne være jeg skulle til og lave romkugler ud af resterne. Gemalen brokker sig altid over jeg aldrig bager til ham. Han elsker romkugler og så kan han jo få "resterne", uden og føle sig forsømt.

  Det må være en ren win-win situation:-)

  Rikke

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!