Newyorkerbyheart

Salat med kylling og tortellini……..

 Ingredienserne til dressingen……

 Det hældes i en høj plastikbeholder…….

 …….og blendes til den bliver cremet…….

 Kylling stegt med hvidløg……

 …….og så vendes det med lidt af dressingen……

Grøntsagerne til salaten…….

 Kogte tortellini vendes i, sammen med dressing og fintrevet parmesan….

Aftenens tallerken…….

I dag har jeg haft besøg af både postmand OG fragtmand. Fragtmanden afleverede en kæmpe pakke, som han ikke kunne komme ind med (sponsorgaver til Madbloggertræffet), så jeg måtte tømme den lidt efter lidt – og ved håndkraft – det var HÅRDT arbejde skulle jeg hilse og sige. Men jeg fik den da tømt…..
Jeg frygter lidt hvordan det skal gå på onsdag, hvor Anne og jeg skal pakke goodiebags. Det der med at bøje sig ned mange gange, det er jeg ikke alt for gode venner med. Stakkels Anne, hun kommer vist på hårdt arbejde den dag.

I dag har vi så fået endnu en opskrift fra Krista’s Kitchen (surprise, surprise), men altså det er jo nærmest en uudtømmelig kilde af lækre opskrifter – og så kan jeg godt lidt at hun afprøver opskrifter ligesom mig.
Nogle gange får jeg ikke lige læst opskrifterne helt igennem og derfor var det gået helt hen over hovedet på mig, at den skulle trække i et par timer. Men jeg serverede den altså lun og det smagte virkelig godt.
Meget lækker dressing, som er sådan lidt syrlig/sød og klæ’r kyllingen godt. Jeg prøvede først at piske dressingen i hånden, men kunne ikke få den rigtige konsistens. Så jeg hældte det i et højt plastikbæger og så fik det en tur med Bamix’en, det hjalp – 2 tryk på knappen og så var den cremet……..

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den.

Salat med kylling og tortellini, 2 pers.:
2 kyllingebrystfilter, skåret i strimler
2 fed hvidløg, knust og finthakket
salt, friskkværnet peber
1 pakke frisk tortellini (jeg brugte tortellini med spinat og ricotta)
½ rød peberfrugt, skåret i tynde strimler
½ gul peberfrugt, skåret i tynde strimler
1 lille rødløg, skåret i tynde skiver
1 stilk bladselleri, fintsnittet

Dressing:
½ dl æblecidereddike
½ dl rapsolie
½ tsk. dijonsennep
½ spsk. tørret persille
1½ spsk. flydende honning
1/4 tsk. hvidløgspulver (IKKE hvidløgssalt)
2 spsk. friskhakket persille
salt, friskkværnet peber

Desuden:
1 håndfuld frisk, fintrevet parmesan
Gør alle grøntsagerne klare. Pisk/blend dressingen sammen, til den får en tykkere og cremet konsistens.
Varm olie op på en pande og steg kyllingestrimlerne til de bliver gyldne og er gennemstegte, krydr med salt og friskkværnet peber. I det sidste  minuts tid, tilsættes hvidløg, som så steges med i det sidste minut. Tag kødet af panden og vend det med et par spiseskefulde dressing.
Kog tortellini i rigeligt, godt saltet vand, efter anvisning på emballagen. Lad dem dryppe af ganske kort og vend den så sammen med parmesanost, kyllingekød med dressing og lidt ekstra dressing. Server straks.

Som I måske har lagt mærke til, er det i dag bloggens 5 års fødselsdag – har du set min give away i den forbindelse????
Tusinde tak til alle Jer der har lagt kommentarer, det varmer mig så meget og faktisk har flere af Jeres kommentarer fået tårerne frem. For det kan være meget rørende at læse hvordan I er fundet ind på min blog eller hvilket indlæg der har gjort mest indtryk på Jer.
Det er en ret overvældende følelse, at have berørt så mange liv – i et eller andet omfang – som I giver udtryk for og det giver fornyede kræfter.
Som jeg skrev i fødselsdagsindlægget, så har jeg valgt ikke at besvare alle de kommentarer der må komme, men det er svært, for det ligger så dybt i mig at svare tilbage. Det er noget jeg altid har lagt vægt på og som jeg har gjort lige fra den allerførste kommentar tikkede ind på min blog. Men tit og ofte ved sådanne konkurrencer, bliver det en gentagelse af det samme svar og det virker også sådan lidt skørt.
Men jeg vil gerne her sige TAK til alle Jer der har lagt en kommentar og som deltager i min lille give away – I har givet mig en rigtig god dag!
En har spurgt hvordan jeg udvælger en vinder. Det gør jeg ved lodtrækning. Alle navne på deres eget lille stykke papir, som kommes i en skål og så trækker jeg en vinder. Helt tilfældigt, så alle har lige stor chance…

Den allerstørste fødselsdagsgave I kan give mig er dog, hvis I vil gå ind og stemme på min opskrift nr.1, i Olivados konkurrence.
Det er lidt et pinagtigt at skulle blive ved med at skrive det, men konkurrencen er udformet sådan, at den der kan få flest til at stemme på ens opskrift vinder. Så selvom I er trætte af at læse det, så opfordrer jeg Jer til det igen (og det vil nok ikke blive sidste gang!!!). Jeg beder Jer om at opfordre alle dem i kender til at stemme på min opskrift med bagte kartofler, tomattopping og avocadoolie. Det vil betyde al verden for mig at vinde, ikke bare ovenpå al den “ballade” der har været ovenpå RUC-afhandlingen, men det vil også give mig en mulighed for at realisere nogle ting, som jeg ellers ikke vil have mulighed for……………som bl. a. at komme HJEM!!!

Kender I det at I i perioder spiser en bestemt ting – MEGET??? Lige nu er jeg i en appelsin-fase og har faktisk været det længe. Jeg spiser 2 store net appelsiner om ugen og glæder mig hver dag, til at det er appelsin-tid *S*
De er store, søde og saftige – lige som jeg godt kan lide dem. Så det er med at udnytte det, mens de er sådan.

I morgen skal jeg ind og se “En familie“, jeg er ret spændt på hvordan den er. Inden skal jeg dog mødes med kærestens søster. Vi har bestilt sushi som take-away, som vi skal sidde og hygge os med, inden vi skal ind og se filmen. Jeg glæder mig til en aften i selskab med verdens sødeste Dora!!

Tak for i dag, I har været med til at gøre bloggens fødselsdag til en dag jeg ikke vil glemme……

Print Friendly
Tilbage

23 kommentarer


 1. Mar 1, 2011
  10:16 pm

  Marie

  Hvor er det dejligt at vide, at jeg ikke er den eneste i verden, som er i en appelsin-periode! 🙂
  Spiser appelsiner konstant, tror nærmest jeg kunne leve af dem!
  KH – Marie.


 2. Mar 1, 2011
  10:19 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Marie!

  Jeg er også glad for at vide at der er andre som mig 😀
  De er bare så skønne lige nu….

  KH
  Birthe


 3. Mar 1, 2011
  10:39 pm

  Marie

  Ja de er simpelthen så gode! Jeg hader, når de har sådan en "fimset" appelsin smag, så derfor nyder jeg, at man lige nu kan få dem så springfyldte af saft (og kraft) 😀


 4. Mar 1, 2011
  10:42 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen, Marie!

  Nemlig – you're just my kind of girl 🙂

  KH
  Birthe


 5. Mar 1, 2011
  10:55 pm

  rikke

  Hejsa:) Nu kommer tandplejeren lige op i mig – pas på med overdrevent brug af citrusfrugter da de kan give syreskader på tænderne 🙂

  Hilsen Rikke der ofte kigger forbi efter inspiration 🙂


 6. Mar 1, 2011
  10:56 pm

  Newyorkerbyheart

  hej rikke!

  Ups – tak for tip – det må jeg huske 🙂 Hvor meget er overdrevet?? Jeg får 2 om dagen…..

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Mar 1, 2011
  11:03 pm

  rikke

  Hej igen.
  2 om dagen er sikkert ok, bare du husker at skylle efter med vand. Så fjerner du lige det værste syre 🙂

  Rikke


 8. Mar 2, 2011
  10:09 am

  anni

  Hej Birthe!
  Den opskrift ser ogsaa utroligt laekker ud! Jeg kom til din blog for ca. 3 aar siden igennem en da- vaerende veninde. I begyndelsen var jeg lidt irreteret fordi jeg syntes det var svaert at laese – det var noget med farverne, der – for mig – naesten gik ud i et, men det er heldigvis blevet perfekt nu, saa jeg kigger forbi hver dag.
  jeg glaeder mig til at höre hvad du syntes om filmen, den har praemiere her – i wien – paa fredag. ha' en go' da'


 9. Mar 2, 2011
  10:43 am

  LaTascha

  Hej Birthe.

  Faktisk snakkede jeg lige med min mor forleden dag, om at appelsinerne sjældent har været så gode, som de er i år…vi spiser dem også i rå mængder, men vi er nok ikke så hard core, at der ryger 2 net om ugen;-)

  Bare rolig, mit arbejde gør jo, at jeg er i rimelig god form, så hvis alt går helt galt, så må du jo sidde i sofaen og dirigere slagets gang og så løber jeg frem og tilbage og fylder poser;-)

  Kærlig hilsen

  Anne.


 10. Mar 2, 2011
  11:07 am

  Miss A

  Hej Birthe.

  Endnu engang tillykke med bloggen 🙂

  Det ser lækkert ud, dejlig aftensmad. Det lyder godt nok som om, at der skal forkæles til det bloggertræf 🙂

  De bedste hilsner fra Anita
  http://livogmad.blogspot.com


 11. Mar 2, 2011
  11:36 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Rikke!

  ok – tak 🙂 Jeg skylle i forvejen mund ofte, pga. min astmamedicin…

  Mange hilsner
  Birthe


 12. Mar 2, 2011
  11:37 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Anni!

  Det smagte bare så dejligt 🙂

  Jeg er glad for, at det er blevet lettere for dig at læse….

  Mange hilsner
  Birthe


 13. Mar 2, 2011
  11:38 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne!

  Jeg synes også at det er mange år siden at jeg har oplevet dem SÅ gode 🙂

  Dejligt at en af os er i god form! Vi må bare holde en lille pause af og til…

  KH
  B


 14. Mar 2, 2011
  4:42 pm

  Anne

  Endnu en opskrift jeg skal have på min afprøvningsliste. Jeg får virkelig meget inspiration fra din blog, så tak skal du have. Og forsinket til lykke med fem-års blog-fødselsdagen.


 15. Mar 2, 2011
  9:30 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne!

  Mange tak – og jeg håber, at du vil kunne lide det 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 16. Mar 2, 2011
  9:37 pm

  Piskeriset

  Det er pudsigt, du lige nævner appelsiner, for her til aften har jeg fået den bedste appelsin hele vinteren igennem – og kan jeg huske, hvor jeg købte dem sidste weekend? Niks! *øvøv*

  Jeg ved ikke helt, om jeg tør kigge på den blog, du linker til – lyder som et sted, jeg kommer til at bruge aaal for lang tid til at læse på 😀


 17. Mar 2, 2011
  9:50 pm

  Ulla

  Hej Birthe. Nu får du altid stor respons på dine give-aways, så jeg ville lige smide et tip som jeg har set andet steds; en random picker shvor du taster antal svar ind og vupti trækker et nr, helt tilfældigt 🙂 Fandt denne http://www.psychicscience.org/random.aspx Så slipper du for alle lapperne

  Vh Ulla


 18. Mar 2, 2011
  10:09 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Lige pt. synes jeg det er ligegyldig hvor jeg køber dem henne, så er de gode.
  Har købt i Kvickly, Fakta og SuperBrugsen 😀

  Jeg kan i hvert fald godt lide den mad hun laver, meget amerikansk….

  Mange hilsner
  Birthe


 19. Mar 2, 2011
  10:10 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Ulla!

  Tusinde tak for tippet, det er sødt af dig 🙂

  Der var rigtig mange besvarelser da jeg havde ismaskine-konkurrencen. Er du gal, jeg fik lavet mange lapper…..

  Mange hilsner
  Birthe


 20. Mar 3, 2011
  8:57 am

  En glad blogger

  Kære Birthe,

  Håber du havde en dejlig dag med fejring af 5-års fødseldagen! (Jeg har for lang tid siden stemt på dig, så kan ikke give dig en gave på selve dagen 😉 – og nu er jeg jo så også sent på den, på grund alt det bøvl med Blogspot hernede).

  Kyllingesalaten der ser bare SUPER skøn ud, ummenum!!

  Kærlig hilsen
  Eva


 21. Mar 3, 2011
  10:41 am

  Newyorkerbyheart

  Kære Eva!

  Tak, for din stemme, det er jeg glad for 🙂
  Det var en super lækker salat, som vi absolut skal have igen….

  KH
  Birthe


 22. Mar 4, 2011
  6:08 pm

  Engel

  Kære Birthe, jeg har for længst været inde og stemme på dig og din opskrift… du fortjener virkelig at vinde!
  Knus Engel


 23. Mar 4, 2011
  9:45 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Engel!

  Du får lige et officielt velkommen herinde, jeg synes ikke rigtig at jeg har stødt på dit navn før – selvom jeg kan se inde på konkurrence-indlægget – at du har været med længe 🙂

  Tak for din stemme, det gør mig meget glad….

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!