Newyorkerbyheart

Wrap med røget laks og wasabi (fra “Vild med hverdagen” af Louisa Lorang, Lindhardt & Ringhof)……

 Mayonnaise med wasabi og purløg…….

 Wasabi-mayonnaisen smøres på tortillas………

 …..og derefter fordeles hjertesalat og agurk……

 ……tilsidst den røgede laks……

 Så rulles de sammen……

 Aftenens tallerken……

Frokosten i dag, næsten ligesom aftensmaden i går, bare uden kylling og bacon…….

Som jeg skrev i sidste uge, er den altid skønne Louisa Lorang kommet ud med en ny bog, nemlig bogen “Vild med hverdagen”, Lindhardt & Ringhof.
Bogen er smækfyldt med lækre opskrifter og i aften skulle en af dem afprøves, nemlig wraps med røget laks og wasabi. I opskriften står der 1-1½ spsk. wasabi, jeg foreslår at I starter med 1 spsk. (måske lidt mindre) og så smager Jer frem. Lad mig bare sige, at jeg taler af erfaring – og at vi i hvert fald nu har fået renset næsen….

Men smagsmæssig en super skøn ret og den er lige gode om den bruges til frokost, picnic, aftensmad eller buffet.
Jeg brugte fuldkornstortillas, men det kan I jo gøre som I har lyst til. Vi fik økologiske tortillachips til fra Santa Maria. Jeg skriver opskriften som jeg lavede den…….

Wraps med laks og wasabi (fra “Vild med hverdagen” af Louisa Lorang, Lindhardt & Ringhof), 2 pers. som aftensmad:
4 fuldkorns tortillas
150 g røget laks i tynde skiver
2 hjertesalat, skyllet og tørret
lidt limesaft
½ agurk, flækket på langs, kerner skrabet ud og skåret i bjælker
2 spsk. Hellmanns mayonniase
1-1½ spsk. wasabi
1 spsk. limesaft
1 bdt. purløg, snittet
lidt salt
Rør mayonnaise med wasabi (kom lidt i ad gangen og smag dig frem), limesaft, purløg og lidt salt. Gør resten af ingredienserne klar. Dryp salatbladene med lidt limesaft.
Smør tortillas med mayonnaisen. Fordel salat, agurk og laks ovenpå – rul dem stramt sammen. Halver dem og server.

Puhh, det har været en hård dag i dag. Jeg vågnede op og kunne slet ikke se noget formål med at stå op, gemte mig bare under dynen. Sorgen var ved at overvælde mig, ved at slå mig omkuld. Selvom Anettes og mit venskab kun er 2 år gammelt, så har det været yderst intenst. I lange perioder af de 2 år, har vi været i daglig kontakt – og hvis ikke vi var i daglig kontakt – så i hvert fald 3-4 gange om ugen. Det efterlader altså et KÆMPE tomrum. Hver gang der tikker en sms ind, tænker jeg: “nå, det er Anette”. Det er en lang proces jeg skal tage hul på og jeg er klar over at det er en proces, der vil komme til at gøre ondt og som vil tage tid.
Jeg håber, at jeg kan holde kontakten med hendes datter, hendes smukke vidunderlige datter.
Jeg tror at det der virkelig nager mig, er at vi jo havde planlagt at tage til Paris – ned til Anette – den 8. april. Hotellet var bestilt, flybilletterne booket. Det er så tæt på – og alligevel så langt fra!! Nu ved jeg ikke om jeg nogensinde kan tage til Paris igen og så på den anden side, så bliver jeg nødt til og komme ned til der hvor Anette boede. Der hvor hun havde hendes liv, til det land hun holdt af og bo i.

Jeg håber at I bærer over med at dette vil fylde meget i den næste tid, der vil nok ikke være mange indlæg, hvor jeg IKKE nævner noget om Anette. Jeg elskede hende så højt og vil savne hende så DYBT!……

Print Friendly
Tilbage

10 kommentarer


 1. Mar 24, 2011
  9:25 pm

  Camilla B

  Det er dejligt at se, at du fik frigjort dig fra dynen og lavet disse lækre wraps 🙂


 2. Mar 24, 2011
  10:02 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Camilla B!!

  Tak, du er sød 🙂

  De blev rigtig gode og hvis jeg ikke var vågen, så blev jeg det i hvert fald af wasabi'en….

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Mar 24, 2011
  10:53 pm

  Piskeriset

  Det er altså skønt at have tortillas i huset! Og laks er altid et hit i sådan en 😉

  I morges fik jeg tryllet en lynhurtig frokost sammen af tortillas smurt med smøreost og proppet med spireblanding og med små tomater til – hold op det var godt!


 4. Mar 24, 2011
  11:29 pm

  Anne Sofie

  Laks og wasabi, det er altså en af de bedste kombinationer i verden.

  Jeg tror alle som følger med her på bloggen, har fuld forståelse for dit behov for at sørge over din Anette. Let du blot dit hjerte, vi vil dig det godt.


 5. Mar 25, 2011
  7:34 am

  MissMocca

  Kære Birthe

  Jeg føler sådan med dig, og håber at du ved, at Anette er med dig, kan mærke hende i blomsterne der springer ud, dn første forårsbrise, at hun engang imellem alligevel tvinger dig til at trække på smilebåndet, og du så ved, at det er hendes værk. Der vil sikkert være mange tårer, og jeg tror på, at hun vil se det, og vide, hvor meget du elskede hende. jEg har selv mister og ved, at det aldrig går helt væk. Pludselig vil du måske en dag om et par år, synke sammen, græde og huske på alt, hvad hun gjorde og var, men det er prisen for at have mærket ægte kærlighed – og det ville vi jo ikke bytte ud for noget vel? 🙂

  Men en masse krælige tanker herfra, og så vil ejg sige dig tak. Endnu engang har du med dine opskrifter læst mine tanker og løst min irritation over min egen madplan, som jeg ikke var helt tilfreds med. Jeg har hele ugen vidst, at vi skulle have tortillas lørdag, men fredag og søndag var halv-åbne huller, jeg vidste at fredag skulle være noget med laks, fordi vi har en hel side røget laks, om kæresten har købt med hjem af en eller anden grund 😉 og søndag skulle det være noget, hvor jeg kunne bruge lidt rester af tilbehøret fra tortillas. Så nu bliver det laksewraps fredag og toast med guacamole, bacon og kylling søndag. Altå Birthe, you read my mind 😀 Tak for det gode blog arbejde, det er imponerende oveni sådan et tab.

  Mange tanker fra Louise


 6. Mar 25, 2011
  11:56 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Uhm, det lyder godt. Wraps er altid dejlige 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Mar 25, 2011
  11:58 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne Sofie!

  ja, det smager virkelig godt sammen 🙂

  Tak for dine ord!

  Mange hilsner
  Birthe


 8. Mar 25, 2011
  12:00 pm

  Newyorkerbyheart

  hej Louise!

  Tusinde tak for dine smukke kommentar, som fik tårerne frem 🙂

  Jeg er glad for at jeg har kunnet være med til at løse problemet med tortillas og rester – det er altid dejligt at kunne være til hjælpe og inspiration…..

  KH
  Birthe


 9. Mar 27, 2011
  4:20 pm

  Miss A

  Hej Birthe 🙂

  Uhm, det ser lækkert ud. Wraps er også et hit her hos mig. Også til madpakker, da de ikke bliver bløde, som meget andet brød i madpakker.

  De bedste hilsner fra
  Anita
  Liv og Mad


 10. Mar 27, 2011
  11:03 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anita!

  Wraps er geniale til det meste og er så nemme at tage med 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!