Newyorkerbyheart

Boganmeldelse: “Kadaverdoktoren” af Lene Kaaberbøl (E-bog)………

17 april , 2011 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Boganmeldelser - Tags: ,

Jeg er blevet færdig med “Kadaverdoktoren” af Lene Kaaberbøl, læst som E-bog på min lånte Ipad.

Bogen er sådan meget mørk og dyster i stemningen, jeg kunne næsten forestille mig gaslamperne (eller hvad de nu har brugt den gang). Den foregår i 1894 i en lille provinsby i Frankrig, hvor vi følger en af byens læger (kaldet “kadaverdoktoren”) og dennes datter.
Bogen er som sådan spændende nok, men også lige på kanten til hvad jeg synes et lidt for mærkelig. Det er dog på ingen måde en dårlig bog og den er velskrevet, det er nok nærmere min smag, som ikke helt passer til bogen.

Print Friendly
Tilbage

12 kommentarer


 1. Apr 17, 2011
  10:31 pm

  Piskeriset

  Er det de faglige diskussioner eller mon ulvevinklen, du tænker på, når du skriver, at den var mærkelig?

  Personligt syntes jeg, at hovedpersonen var så selvstændig, at det skurrede i mine ører (hm – kan man godt sige det, når det er noget, man læser? :-)). Jeg elsker ellers selvstændige kvindelige hovedpersoner, men det virkede lidt malplaceret i den tid, som historien foregår.


 2. Apr 17, 2011
  10:33 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeris!

  Ja, det tænkte jeg også på 🙂

  Men det er ulvedelen, som jeg ikke helt kan forlige mig med, det er lige mærkeligt nok for mig…..

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Apr 17, 2011
  10:37 pm

  Piskeriset

  Det kan jeg godt forstå – den del summede jeg også lidt over. Tror ikke rigtig jeg kom frem til, om jeg syntes om det eller ej – undrede mig bare en del over det 🙂


 4. Apr 17, 2011
  11:20 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Ja, det blev virkelig for underlig for mig 🙂

  Mange hilsner
  BIrthe


 5. Apr 18, 2011
  6:52 am

  jette

  Jeg har hørt bogen som lydbog, gratis fra DR. Jeg synes den begyndte helt fantastisk og var vældig spændt på, hvad det hele ville ende med. Men jeg synes, at det blev lidt for fantastisk og i dag kan jeg faktisk nærmest ikke huske, hvad der egentlig skete eller hvem der var skurken. Det er godt nok ca. ½ år siden, men alligevel. Og jeg havde det lige præcis også som jer, jeg synes heltinden var en tand for selvstændig efter datidens forhold. Nogle af de ting hun foretog sig, kan jeg ikke forestille mig, at det var muligt at foretage sig som kvinde, dengang.


 6. Apr 18, 2011
  8:48 am

  Bettelaus

  Hejsa Birthe,

  Hvis jeg havde mere tid, så lste jeg også en del flere bøger end, jeg må indrømme, at jeg gør lige nu desværre. Jeg tænkte om du er intereseret i Krimi´er eller det er en bestemt genre, du holder dig til? Der findes jo en Krimi-messe i Horsens, og tror faktisk, at den bliver afholdt her hvert år. Den har lige været her, men jeg tænkte om du måske kunne være interesseret i, at komme og se den til næste år måske? Jeg ved ikke lige hvordan mit forhold er til krimi´er – er nok bedre til at se dem i tv end , at læse dem, men det kanjo komme an på en prøve. Jeg ved jo ikke lige hvordan tingene ser ud til næste år, men vi kan da snakke om det, når det nærmer sig, hvis du har lyst?

  Knus Rikke


 7. Apr 18, 2011
  10:14 am

  Maj

  Det lyder godt nok interessant – jeg er stor fan af Lene Kaaberbøl, så jeg skal da helt sikkert have fat i "Kadaverdoktoren" 😀 Jeg er spændt på at finde ud af det med ulvedelen – he hehe…

  – Maj 🙂


 8. Apr 18, 2011
  10:17 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Jette!

  Lige præcis. Jeg synes også at den startede rigtig godt og jeg var rigtig spændt på udviklingen, men det tog lige lidt overhånd 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Apr 18, 2011
  10:18 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Rikke!

  Jeg ELSKER krimier og det er næsten det eneste jeg læser 🙂

  Jeg har tit tænkt på det, men har aldrig fået gjort noget ved det – krimimessen altså. Lad os se på det til næste år…..

  KH
  Birthe


 10. Apr 18, 2011
  10:19 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Maj!

  Jeg synes den er anderledes end det hun ellers har lavet, men det må du jo selv bedømme 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Apr 18, 2011
  11:04 am

  Bettelaus

  Hejsa Birthe,

  Det lyder godt med krimi-messen – jeg tror det er rigtig spændende og der bliver jo talt om hvordan den bare bliver større og større og der kommer flere og flere besøgende 😀 spændende ;D


 12. Apr 18, 2011
  4:24 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen, Rikke!

  Det er dejligt at de har sådan en stor succes med det 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!