Newyorkerbyheart

ChiliHouse og frokost på MASH………..

17 april , 2011 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Hotel, Oplevelser, Restaurant/café-besøg - Tags: , ,

 Tivoli havde pyntet til Påske…….

 Masser af stærke sager……

 …….og mere af det…….

 Bænket på MASH……..

 Kødet er udstillet i montrer……..

 Lækkert salt, almindeligt og røget……

 Canadian ribeye……..

 Hår fundet på min bøf…….

 Serveret med salat og pommes frites……

Bearnaisesauce……

Jeg vågnede ved 08.30-tiden, ret smadret og øm i hele kroppen. Efter at have lagt og kommet lidt til mig selv – og tænkt tilbage på på de dejlige oplevelser dagen før – kom jeg endelig ud af sengen. Jeg kunne høre at Heidi rumsterede rundt, så hun var vågen. Hun var ved at pakke om, for at kunne have alle de ting vi havde købt, hvilket var ret så svært.
Jeg var glad for at jeg havde taget en rummelig kuffert med – på hjul – men den var også proppet til bristepunktet og nærmest umulig for mig at løfte…….

Vi gik ned til morgenmaden i hotellets restaurant, som var ganske fin. Der var forskellige morgenmadsprodukter, helt varme brød, forskellige franskbrød, rugbrød, toast (og en toaster til at riste brødet i). Blødkogte æg, ost, marmelade og forskellige slags pålæg. Der var kaffe, the, kakao, juicer og frisk frugt. Alt i alt, var der alt hvad vi havde brug for. Vi skulle heller ikke spise alt for meget, for vi havde jo bestilt bord på MASH til frokost.

Efter morgenmaden, gjorde vi os klar til at tage afsted. Vi lod vores omfattende bagage stå på hotellet, hvilket også betød at vi slap for at slæbe det ind i bagagebokse på Hovedbanegården – og så begav vi os ud i det skønne vejr.
Vi var virkelig heldige med vejret på vores tur. En kort overgang om torsdagen så det noget truende ud, men vi slap for regn og havde masser af solskin.

Vores første stop var ChiliHouse, som jeg havde fået anbefalet af en eller anden, hvem husker jeg ikke længere (beklager!). Det er en SKØN lille butik, hvor der er alt indenfor chiliprodukter – i alle styrker – som I kan se på billederne!
Jeg købte noget chipotlepulver og noget chipotlepasta, sidstnævnte glæder jeg mig meget til at afprøve!

Derfra gik vi lidt rundt, ned gennem Strøget og satte os ved Kongens Nytorv, hvor vi kunne sidde og slikke lidt sol. Jeg må indrømme at jeg var meget bevægelses-økonom, for jeg havde ondt – MEGET ondt! Hvert skridt gjorde ondt i hele kroppen og mine arme var totalt ømme af at slæbe alt for mange ting – så AL hvile var velkommen.
Vi havde bestilt bord på MASH kl. 12.30, men var der ca. 10 minutter før, der var dog ingen problemer med at få et bord.
Jeg ved ikke rigtig hvad jeg skal skrive om den betjening vi oplevede mens vi var der. I bedste fald var den dårlig – i værste fald snobbet og MEGET uhøflig!!
Jeg bestilte en Canadian Ribeye med pommes frites, bearnaise og salat.

Dem der sad omkring os fik alle serveret brød og smør, det gjorde vi ikke. Bøffen ankom og var nærmest kun lunken. Den smagte dejligt og var mør, men jeg har har fået bøffer andre steder som var fuldt ud ligeså gode – desuden så fandt jeg to hår i på min bøf.
Salaten var ok. Fritterne var også ok, uden at jeg synes de var super gode. Bearnaisesaucen var FORFÆRDELIG syntes jeg. Den smagte slet ikke af esdragon – faktisk skulle jeg lede godt for at se at der overhovedet var esdragon i – den havde bare en fed smag, som om det var mayonnaise eller noget. Jeg må ærlig tilstå, at jeg ikke var imponeret – faktisk dybt skuffet……..

Da jeg havde spist min steak, havde jeg stadig salat og pommes frites tilbage. Ikke desto mindre kom tjeneren og tog mine tallerkner, uden at spørge om jeg var færdig med at spise , hvilket jeg så går ud fra at jeg var!!!! Da jeg informerede ham om hårene fundet på min bøf sagde han bare: “det beklager jeg”! – og så gik han – men mit mad, som jeg åbenbart ikke måtte spise færdig. Nu var det jo ikke fordi der ligefrem var travlt eller rift om bordene, men han syntes åbenbart at vi havde siddet der længe nok!!
Vi fik lagt et dessertkort foran os men blev hurtig enige om, at vi ikke havde lyst til at “sponsorere” restauranten yderligere, jeg har da sjældent oplevet en betjening så ubehøvlet og uvenlig. Jeg kan rolig sige at jeg aldrig vil besøge MASH igen, i hvert fald ikke den i Bredgade, København.

Frokosten var hurtig overstået – da vi jo ikke fik lov til at sidde og nyde maden – så der var stadig noget tid inden vi skulle med toget hjem. Jeg havde ikke rigtig kræfter til at gå ret meget mere rundt og jeg tror jeg var ret stille på et tidspunkt, men jeg havde simpelthen helt forfærdelig ondt i min krop.
Vi prøvede at ændre vores billet, så vi kunne tage med toget en time tidligere, men det kunne ikke lade sig gøre, fordi det var print-selv billetter.
Vi fandt dog en Baresso lige uden for Hovedbanegården, hvor vi kunne sidde i gode lænestole og slappe af, det var SÅ dejligt. Jeg fik en vanilje iceblend, uhmmmmmm, de er STÆRKT vanedannende! Jeg smagte også deres cheesecake, som var ok, uden at imponere på nogen måde…….

Efter en god times tid, gik vi tilbage til hotellet og hentede vores bagage, som vi med møje og besvær fik slæbt hen på Hovedbanegården. Tiden var kommet til at tage afsked, Heidi skulle med toget mod Aarhus og jeg mod Vejen, mit kørte først.
Vi havde haft et SUPER hyggeligt døgn sammen. Heidi er bare så skøn og vi fik i hvert fald snakket en hel del. TAK, Heidi for godt selskab og for at en sikker vejviser 😀

Endelig fik jeg moslet mig ind i toget og så viste det sig at DSB havde dobbeltbooket min plads!!! Hvordan det kan ske ved jeg ikke, men heldigvis havde jeg booket min plads først, allerede den 30.03.2011, den anden person havde købt billetten for 3 dage siden på Hovedbanegården. Så selvom det var en ældre dame, så blev jeg siddende, jeg havde virkelig ikke lyst til at skulle flytte igen med alle mine pakkenelliker og ikke vide om der var en plads til mig. Jeg følte egentlig heller ikke at det var min pligt at overgive min plads, selvom den ældre dame blev lettere fornærmet………

Resten af togturen gik smertefrit og jeg sov faktisk det meste af vejen hjem. Jeg var helt bombet og havde mange smerter, så det var rart bare at kunne sidde og sove.
Kæresten kom og hentede mig – og som altid var det dejligt at være hjemme igen……..

 De ting jeg havde med hjem fra Aarstiderne. Jeg havde også købt nogle rosiner og solsikkefrø med dække med yoghurt og hvid chokolade, men jeg tror at Heidi har fået dem med hjem i hendes poser……

 Asli gav mig dette flotte glas…….

 ……med dette smukke indhold (billedet yder IKKE indholdet retfærdighed)……

 De to ting jeg købte hos ChiliHouse……….

Den nye kogebog fra Aarstiderne, som hedder “Aarstidernes madplaner” – udkommer snart……..

Alt i alt et par SKØNNE dage, hvor jeg satte pris på at have Heidi ved min side, både som min veninde og min vejviser *S*
Det var en fed oplevelse at besøge Aarstiderne og jeg mødte så mange søde mennesker, som jeg gerne vil møde igen.
TAK til den søde receptionist på Hotel Nebo, som gjorde vores ophold på hotellet SÅ meget mere komfortabelt!

MASH i Bredgade var en KÆMPE skuffelse, ikke mindst på grund af betjeningen, som virkelig var – well, uhøflig for at sige det mildt!

Print Friendly
Tilbage

18 kommentarer


 1. Apr 17, 2011
  9:14 pm

  Dorrit

  Avs for MASH! Godt med en mand i marken! Jeg har længe gerne villet en tur på MASH, men nu haster det ikke særlig meget. Det var en ommer på flere fronter.nainta


 2. Apr 17, 2011
  9:19 pm

  Maj

  Ihh det var da godt nok en rædselsfuld oplevelse du havde inde på MASH – og de får da ellers altid så mange roser med på vejen! Hvor er det bare gennem dårlig service – både i fht. hårene, men i lige så høj grad at du ikke engang kan få lov at spise din mad færdig – det gør mig ret indigneret som "gammel" tjener 🙁

  Men jeg vidste du ville elske ChiliHouse – det er altså bare så skønt et sted, jeg kunne godt ligge rigtig mange penge der – pyha! Er spændt på at høre din dom på Chipotlepasten, den har jeg aldrig selv prøvet!

  – Maj 😀


 3. Apr 17, 2011
  9:29 pm

  Piskeriset

  Øv – sikke en trist oplevelse, du har haft. Vi spiste der i sommers og fik en fantastisk betjening og rigtig dejlig mad, og vi var så glade for oplevelsen, at jeg måtte love gemalen, at vi skal forbi der igen på et tidspunkt. Derfor ærgrer det mig dobbelt, at du har haft sådan en oplevelse, for det ligner dem ikke.

  Det er ellers gode sager, du har fået med hjem. Kan du ikke sige til, hvis det der chilistads er værd at opsøge? Kender et par ret chiliglade mennesker, som nok godt vil stifte bekendtskab med det 😉


 4. Apr 17, 2011
  9:49 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Dorrit!

  Det var bare en kæmpe skuffelse, rigtig øv 🙁

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Apr 17, 2011
  9:51 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Maj!

  Ja, de har nemlig fået så meget ros, så derfor glædede jeg mig jo også rigtig meget. Det kan jo være at de har haft en dårlig dag, men en træls oplevelse var det i hvert fald….

  Chilibutikken var SÅ lækker, der vil jeg gerne ind igen. Skal nok sige til når jeg får brugt noget af chipotlepastaen, har allerede et par ideer 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Apr 17, 2011
  9:54 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Jeg synes at maden var ok, men heller ikke mere – heller ikke selvom betjeningen havde været anderledes. Jeg synes virkelig at den bearnaise var dårlig og totalt uden smag – andet end "fed". Kødet var da mørt, bevares og det smagte fint, men desværre halvkoldt – så det var bare en træls oplevelse…..

  Du må ind og kigge, det er en SKØN butik og jeg er sikker på at den lige vil være noget for dig 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Apr 18, 2011
  8:32 am

  Bettelaus

  Hejsa Birthe,

  Øv øv og ej hvor træls med dårlig betjening og hår i maden, der findes bare IKKE noget værre end, at få andres hår i maden… føøøøøøj for …. pyeha. Med udover det, så lyder det som om, I havde endejlig tur og fik handlet godt ind i de forskellige butikker. Dejligt med lidt nye ting at afprøve i køkkenet. Jeg tror også jeg kunne få købt nogle lækre sager med hjem. Tror, at du næste gang skal have en kuffert, til tøj og en tom kuffert til indkøb, he he he hmmmmm men så er der jo også to kufferter at slæbe på… hmmm tsk tsk tsk. Men dejlig tur, tror jeg, på trods af dårlig betjening, lunken bøf, hår i maden og en øm krop. Håber du får en bedre oplevelse næste gang, du skal på tur 😀 Knus Rikke


 8. Apr 18, 2011
  10:20 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Rikke!

  Det er sjældent at jeg kommer hjem med noget, når jeg har været i Kbh. Det har fordi det har været med et eller andet formål og de andre gange har jeg ikke haft tid til at shoppe, så det plejer ikke at være et problem 🙂

  Kh
  Birthe


 9. Apr 18, 2011
  10:36 am

  Camilla B

  Øv altså.
  Jeg har drømt om et besøg på Mash i flere år, og jeg troede, at jeg skulle læse en beretning om byens bedste bøffer.
  Det er da både frækt og uhøfligt at snyde Jer for brød/smør og tage tallerknerne ud uden at spørge om I er færdige med at spise.
  Jeg glæder mig over, at Årstiderne var en kæmpe succes.


 10. Apr 18, 2011
  1:39 pm

  Ann

  Det kommer da godt nok bag på mig at MASH var sådan en skuffelse for jer. Vi havde ellers snakket om at spise derinde, men nu tror jeg bare vi holder os til Bone's. Det er i hvert fald super mad og super betjening… Og hår i maden er bare det klammeste. Det giver mig opkast-fornemmelser, så jeg fatter ikke at tjeneren bare sagde, "Det beklager jeg", han burde have givet dig en ny og frisk bøf. God service betyder bare alverden – og det kræver så lidt.. Det er vist en ommer, MASH. Men godt at I havde en god tur, alt i alt.
  Ann 🙂


 11. Apr 18, 2011
  4:22 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Camilla!

  Der er jo MASH andre steder end lige den i Bredgade, Kbh. – og jeg kan have været uheldig – men det var lidt en træls oplevelse…
  Resten af turen var bare dejlig og skøn 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 12. Apr 18, 2011
  4:23 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Ann!

  Allerførst velkommen herinde, kan ikke huske at have set dig før – og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Det var en rigtig øv-oplevelse og jeg synes at deres bearnaise var helt og aldeles forfærdelig. God service er en stor del af oplevelsen at spise ude synes jeg…..

  Mange hilsner
  Birthe


 13. Apr 19, 2011
  11:08 am

  Michelle

  Jeg var på MASH i fredags til aftensmad og det var helt fantastisk! Jeg er da ked af at du har haft så uheldig en oplevelse. Vi var 4 afsted og alt var helt perfekt, stemningen var høj og tjeneren supergod, selvom han var ny…. Det er ihvertfald ikke sidste gang vi har været der. Håber du får en bedre oplevelse af det, hvis du da nogensinde får lyst til at vove dig derind igen =)


 14. Apr 19, 2011
  1:11 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Michelle!

  Velkommen herinde og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Dejligt at høre at det vi oplevede ikke er standard, måske vi så bare har været uheldige…..

  Mange hilsner
  Birthe


 15. Apr 20, 2011
  11:02 am

  Ann

  Tak, tak! 🙂 Jeg har nu læst med læænge, i det skjulte 😉 Ja, service betyder alt og så vidt jeg husker siger man det videre til 8 hvis man er tilfreds kunde og 16 hvis man er utilfreds, så det betyder alt hvordan betjeningen og maden er.


 16. Apr 20, 2011
  1:04 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Ann!

  Jeg er da glad for at du nu står frem 🙂 Det er så hyggeligt at vide hvem der læser med……

  Betjeningen er vigtig for at give en helhedsoplevelse synes jeg – og den manglede virkelig.

  Mange hilsner
  Birthe


 17. Apr 24, 2011
  1:30 pm

  Sofie

  Hej Birthe

  Synes godt nok det var ubehøvlet at tjeneren at tage din tallerken allerede på det tidspunkt. Havde du så ikke spist dine pomfritter og salaten??
  Pommesene ser ellers ret lækre ud .. MUMS

  Sofie


 18. Apr 24, 2011
  9:33 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Sofie!

  Ja, det var ikke så venligt gjort af ham, især siden han ikke spurgte om vi var færdige.
  Nej, jeg havde hverken spist min salat eller mine pomfritter – og det fik jeg så heller ikke lov til….

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!