Newyorkerbyheart

Croissants med nougat og chokolade……..

28 april , 2011 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Diverse, Opskrifter - Tags: , ,

 Så nemt laves der croissanter her i huset……..

 Dejen skal bare skilles ad i perforeringerne……

 Så kommes blød nougat og lidt mørk chokolade på……

 Du rulles sammen til horn og trykkes lidt sammen i enderne, så fyldet ikke flyder ud…..

 Færdigbagte og velduftende…….

……og indeni…….

Well, i forlængelse af mit indlæg i går kan jeg lige så godt tilstå, at jeg aldrig nogensinde kommer til at bage croissanter fra bunden af (det tror jeg i hvert fald ikke). For det første har jeg på fornemmelsen at det tager en halv krig – og tålmodighed er IKKE min stærke side! For det andet, så kan mine arme ikke holde til at skulle smør ind i dej, en proces der skal til, for at få den lækre, flagede konsistens. Men, men der er jo råd for det, der er rullerne med croissant-dej……

Jeg må ærlig tilstå, at jeg har købt en del af de ruller i mit liv. De er SUPER nemme og jeg synes egentlig at de smager ok. Altså det er jo ikke ligesom en friskbagt fra en bager i Paris, men de smager godt.
De kan spises som de er, altså trilles til horn og så bare bages – eller de kan fyldes med hvad du har lyst til: marcipan, ost og skinke, chokolade, nutella osv. Der står på pakken at de skal pensles med æg, det gør jeg nu ikke.

En dag så jeg dem hos Lone hvor hun puttede blød nougat i, det har jeg aldrig prøvet så jeg gik straks i gang med at se hvor jeg kunne finde dem. Jeg købte en rulle – ligesom pizzadej – i SuperBrugsen, men det var IKKE nogen succes. Dejen var mærkelig, det kunne jeg fornemme allerede da jeg pakkede det ud og de blev bare ikke gode. De var tunge og havde en mærkelig smag.
Sidst da vi var i Netto, havde de sørme de “rigtige”, så jeg tog de sidste 2 dåser *S*. I dag fik jeg så lavet den ene dåse. Fik dejen ud af dåsen, som jeg synes er lige morsomt hver gang (der skal ikke så meget til at more mig……), lagde nougat og chokolade på, ind i ovnen og så var de klare. Uhmm, de er gode, men både chokolade og blød nougat er måske nok lige voldsom nok til mig. Næste gang, tror jeg bare at jeg nøjes med blød nougat……

Jeg skal da lige love for at Le Creuset-konkurrencen er en succes. Allerede i går aftes var der 200 deltagere og lige pt. er der 354 deltagere, men der er plads til endnu flere. Du kan se HER, hvordan du deltager. En skal jo vinde og det kan ligeså godt være dig, som din nabo – især hvis du deltager *S*.
Jeg vil også gerne lige benytte lejligheden til at takke for alle de søde og varme ord, som mange af Jer skriver til mig samtidig med  – og ja, jeg læse ALLE mails – ikke at det har nogen indvirkning på konkurrencen, men de er rare at læse og meget motiverende.
Det er ikke fordi at I skal skrive – eller kommentere – på det arbejde jeg lægger i bloggen, for jeg gør det jo af egen fri vilje og fordi jeg synes at det er SJOVT. Men i perioder er det bare en ekstra motivationsfaktor at få at vide at ens arbejde er værdsat……

I går satte jeg en diskussion i gang om ærligheden som madblogger – om vi som læsere vil “vildledes” eller have sandheden. I dag fik jeg en mail om, om jeg ikke bare kan være tilfreds med det jeg har “opnået”, læne mig tilbage og nyde det – og lade være med at skabe røre i andedammen hele tiden. Well, nogle skal jo gøre det *S* – og det er virkelig noget jeg har tænkt over. Jeg ønsker ikke at blive set op til. Jeg har ikke lavet alt det arbejde der er i denne blog for at blive en succes, jeg har gjort det – og gør det stadig – for at inspirere, fordi jeg føler jeg har noget jeg kan dele ud af. For at bringe den glæde jeg har til mad, ud til dem der har lyst til at læse med og for at møde andre der har det som mig (ELSKER mad!). At I er så mange derude som læser med, det er jo så virkelig prikken over i’et, icing on the cake – TAK!

Print Friendly
Tilbage

22 kommentarer


 1. Apr 28, 2011
  11:31 pm

  Det-lille-koekken

  En super god ide med nougat.. Jeg eeeelsker nougat, kan spise det rent.
  Tak for tip…
  Og god fredag til dig
  🙂


 2. Apr 28, 2011
  11:37 pm

  Kris

  Croissanter på dåse? Snyd, snyd, SNYD 😀

  Mvh,
  Kris!


 3. Apr 29, 2011
  12:08 am

  Newyorkerbyheart

  Hvis bare du gemmer lidt til croisant'erne, så går det nok 😉

  Kh
  Birthe


 4. Apr 29, 2011
  12:09 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Kris!

  Eijjjj, jeg vidste at nogen ville opdage det 😉

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Apr 29, 2011
  1:10 am

  SushiStegen

  Hehehe, jeg synes også at det er supersjovt at åbne croissantdåser- troede det kun var mig
  Kh SS


 6. Apr 29, 2011
  6:27 am

  Luise (den-lille-kage.blogspot.com)

  Hej 😉
  Hvor er det en fin ide. Jeg Elsker
  Croissanter og spiste vildt mange da vi sidst var i Frankrig, og nu savner jeg dem. Så det kan godt tænkes jeg skal prøve dem her af 😉
  Og nogle gange må man altså godt springe over der hvor gærdet er er væltet hehe.
  Jeg har selv fibromyalgi og så er det ikke altid overskudet er der til det helt vilde… 🙂

  Hygge Luise


 7. Apr 29, 2011
  6:28 am

  Piskeriset

  Jeg kommer til at tænke på første gang, jeg købte sådan en dåse. Inden var der en bekendt, der havde fortalt om, hvordan hun havde glemt at stille sin nyindkøbte croissantdåse i køleskab, da hun kom hjem fra supermarkedet, hvorefter den eksploderede, da den havde stået på køkkenbordet i et stykke tid! (fordi den udvidede sig i varmen)

  Jeg var derfor meget, meget forsigtig med, hvor jeg satte den og var også meget hurtig til at pille dejen ud af dåsen, da jeg så skulle bruge den 😀

  Hm… og nu bliver jeg lækkersulten fra morgenstunden… fyyyy 😉

  Hav en skøn weekend!


 8. Apr 29, 2011
  8:52 am

  Camilla

  Hej Birthe,

  uh – de ser gode ud… er det egentlig mange steder man kan finde de croissanter? jeg så for nyligt en der lavede nogle med nutella og har haft lyst til selv at lave dem, men har glemt at kigge efter dem i butikkerne.

  knus
  Camilla


 9. Apr 29, 2011
  9:53 am

  Frk.B

  Ej, hvor sjovt – jeg bruger præcis samme opskrift! 😛
  Hvilket minder mig om, at jeg både har nougat og sådan en dåse liggende… Man skulle da være doven, hvis de to ting ikke lige skulle mixes 😉


 10. Apr 29, 2011
  10:34 am

  Michelle

  Åh nu er jeg totalt lækker sulten lige fra morgenstunden – tak… tror jeg 🙂


 11. Apr 29, 2011
  10:49 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Sushisteg!

  Hvor dejligt at der er andre der deler min facination og morskab over at åbne de dåser 😀

  KH
  Birthe


 12. Apr 29, 2011
  10:50 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Luise!

  Kan godt lide at vi må springe over der hvor gærdet er VÆLTET og ikke bare hvor det er lavest – det er i høj grad nødvendigt af og til 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 13. Apr 29, 2011
  10:51 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Ja, jeg har også hørt flere historier om eksploderende dåser 🙂

  God weekend til dig også!

  Mange hilsner
  Birthe


 14. Apr 29, 2011
  10:53 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Camilla!

  Jeg tror at du kan få dem i Bilka og Føtex. Jeg ved ikke med Kvickly, men prøv 🙂
  Bare husk at købe dem i dåserne og IKKE dem i ruller.

  Nutella kan varmt anbefales i dem – og også ost og skinke – dog ikke sammen med Nutella'en 😉

  God weekend!

  KH
  Birthe


 15. Apr 29, 2011
  10:54 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Frk B!

  Nejjj, har du samme opskrift, hvor har du fået den fra? Troede min var unik! ;-D

  God weekend!

  KH
  Birthe


 16. Apr 29, 2011
  10:54 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Michelle!

  De kan i hvert fald anbefales 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 17. Apr 29, 2011
  7:02 pm

  Randi

  Uanset hvad man "fifler" med, og nok er så og så dygtig til; så bliver man aldrig nogensinde færdig med at fornye sig. Videre uddanne sig. Få nye ideer. At skabe! Jeg er f.eks. selv uddannet Grafiker og har arbejdet med dette i tyve år. Jeg kan mange ting, ja – men absolut ikke alt. Jeg lærer stadig nye ting, og synes det er morsomt. Sådan er det med kreativitet. Det spirer hele tiden. 🙂


 18. Apr 29, 2011
  7:17 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Randi!

  Lige præcis og det er jo det der er så FEDT ved at være menneske – at vi udvikler os!
  Det er jo når vi ikke udvikler os, fornyer os – at vi går i stå og visner. Bliver indskrænkede, bitre og bange mennesker 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 19. Apr 29, 2011
  9:25 pm

  Camilla (Himmelske Kager)

  Ha ha, jeg har åbnet (knaldet) en del af de dåser hjemme på køkkenbordet….(det kom til at lyde HELT forkert!!). Selv entusiaster udi at lave alt fra grunden kan ty til en croissant på dåse 🙂


 20. Apr 29, 2011
  10:54 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Camilla!

  *lol* jeg er glad for at der er andre der også tyer til den slags "unoder" 😀

  God weekend!

  KH
  Birthe


 21. May 4, 2011
  7:41 pm

  Uma

  Hej Birthe.
  Croissanter på dåse? jaa. jeg kan bedst lide det frisk lavede. Men hver har sin smag og behag.

  Grund til jeg skriver nu er at jeg syntes at du har en hamrende god blog. Håber at du bliver ved trods "nogle negeative opmærksomhed". Keep writing.


 22. May 4, 2011
  10:08 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Uma!

  Velkommen herinde og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Well, hvis jeg havde kræfter til det, ville jeg sikkert også bage dem selv, men sådan er min virkelighed ikke. Jeg synes faktisk at disse er ganske udmærkede….

  Tak for dine pæne ord 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!