Newyorkerbyheart

Dinnersalad med ahorn-/chipotle bacon og dressing med HP sauce……..

 Det sprøde, karamelliserede bacon……..

 Rødløg steges i resten af ahornsirup og lidt balsamico……

 Spinat plukkes i mindre stykker og rødløg kommes ovenpå…….

 Så tilsættes kartofler og peberfrugter……

 Skinke og agurk kommes på…….

 Emmentaler, bacon og oliven afslutter salaten……

Creme fraiche med HP Sauce og hvidløg……

Aftenens salat……

Min salat startede egentlig ud med at jeg havde set Miss Muffins bondesalat og så udviklede den sig lidt – som det jo så tit sker. Elsker at have noget at gå ud fra og så brygge videre derfra, det synes jeg er sjovt……

Jeg er vild med bacon og min Papa’s ahornsirup sammen – ok, jeg er vild med ahornsirup sammen med alt – men altså lige bacon og ahornsirup er ret genial. Bliver der så også tilsat noget lidt spicy, så er den helt i vinkel, så derfor tilsatte jeg lidt chipotle. Virkningen udeblev ikke, baconen blev nærmest karamelliseret, med et spicy hint – I LOVE IT!!
Pas dog på med at lade det ligge og afdryppe for længe på køkkenrulle, få så kan det være liiiidt svært at få af igen. Trust me, jeg taler af erfaring *S*

Dressingen med hvidløg og HP Sauce virkede super godt, skøn smag. I forbindelse med HP Sauce, vil jeg lige minde om min konkurrence, som slutter den 8. maj 2011.

Anyway, salaten kan jeg kun anbefale. Det ville have været dejligt med et godt stykke brød til, men det glemte jeg altså. Hvis du vil have lidt mere fylde i salaten, kan der også tilsættes flere kartofler……

Dinnersalat med ahorn/chipotle bacon og dressing med HP Sauce, 2 pers.:
passende mængde små kartofler med skind, kogte og afkølede lidt
½ rød peberfrugt i små tern
1 gul peberfrugt i små tern
ca. 10 cm. agurk, skåret i kvarter og så skivet
lidt emmentaler, skåret i tern
lidt gode, små sorte oliven med sten
2 skiver god skinke, skåret i tern
2 store håndfulde spinat, godt skyllet, slynget tør og plukket i mindre stykker
1 rødløg, skåret i smalle både
ca. 1 spsk. balsamico
salt, friskkværnet peber
5 skiver bacon
1 spsk. ahornsirup
½ tsk. chipotle pulver

Dressing med HP Sauce:
3 spsk. creme fraiche 9%
HP Sauce efter smag (jeg brugte ca. 2½ spsk.)
1 fed hvidløg, presset
salt, friskkværnet peber
Varm en pande op, ingen fedtstof og læg baconskiverne på. Når de er blevet gyldne på den ene side vendes de og dryppes med ahornsirup og drysses med lidt chipotle. Når de er stegte, vendes de lige kort igen og lægges på på fedtsugende papir (husk nu at de ikke må ligge for længe!).
Kom rødløg ned i baconfedtet, måske er det nødvendigt at tilsætte en anelse olie. Skru ned for varmen og lad løgene sautere stille og rolig, drys med salt og lidt friskkværnet peber – vend dem godt rundt. Når de begynder at tage lidt farve, tilsættes balsamico, som får lov til at koge ind og glasere dem. Tag dem af panden.
Kom spinat på et fad og drys med løgene. Skær kartoflerne i skiver og kom dem på, sammen med peberfrugt. Så tilsættes skinke, ost, agurk og oliven. Baconskiverne skæres i mindre stykker og drysses på.
Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag den til.
Server salaten med dressingen.

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Apr 30, 2011
  9:59 pm

  Miss fruity

  mmmm det ser lækkert ud. Jeg er altid ude efter gode salatopskrifter, selvom jeg sjældent – ligesom dig – kan holde mig helt til en opskrift!
  Mvh Charlotte


 2. Apr 30, 2011
  11:08 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Miss Fruity!

  Jeg kan ikke huske at have set dig før, så velkommen herinde og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Den smagte skønt – og det med ikke at kunne holde sig til opskriften – er jo bare en del af charmen (synes jeg)….

  Mange hilsner
  Birthe


 3. May 1, 2011
  6:55 am

  MissMuffin

  Jeg har også en spændende opskrift med karameliseret bacon liggende, som jeg glæder mig til at afprøve ved lejlighed, for jeg ku lige forestille mig hvor godt det må smage:)
  Jeg elsker salat til aftensmad her i sommermånederne, det er virkeligt lækkert!
  Opskrifterne fra Jamies nye bog lyder lækker, men jeg forstår godt hvad du mener med at bogen kan virke rodet. Sån synes jeg nemlig også at hans sidste bog var skrevet og det er lidt anstrengende, når man er rutineret i et køkken..


 4. May 1, 2011
  8:00 am

  Piskeriset

  Jeg glemte at skrive: … og så lyder det spændende med blogtræf! Krydser fingre 😉


 5. May 1, 2011
  11:20 am

  Newyorkerbyheart

  Hej MissMuffin!

  Hvis det er noget ligesom det vi fik i går, så kan du godt glæde dig – det var SÅ godt 🙂 Helt sikkert noget jeg skal eksperimentere mere med….

  Jeg er også vild med salat til aftensmad – en god fyldig en – og heldigvis har kæresten også vænnet sig til det 😉

  Mange hilsner
  Birthe


 6. May 1, 2011
  11:21 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Nu må vi se hvor langt vi når med det 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!