Newyorkerbyheart

Kartoffelsalat med HP Sauce…….

18 april , 2011 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Produkt omtale, Tilbehør/vegetar retter - Tags: , ,

 En gammel kending………

 Den færdige kartoffelsalat……

Aftenens menu…….

Jeg er blevet spurgt om jeg vil være med til at lave nogle opskrifter med HP Sauce og jeg har sagt ja, fordi jeg rigtig godt kan lide HP Sauce – og hvem kender ikke den sauce?? – for mig hører den uløseligt sammen med biksemad……

Den kan dog anvendes et hav af forskellige ting, fordi den kan være med til lige at pifte hverdagsretter lidt op – og det er jo hverdagen jeg beskæftiger mig med – og hverdagsretter, som mit hjerte banker for (og nej, jeg er IKKE flov over det!!!).
I de kommende dage, vil I se mig afprøve HP Sauce til forskellige retter og efter Påske kan I se frem til en ny konkurrence – hvis I er til den slags! Jeg vil godt afsløre at der er en STOR præmie på spil (som i TUNG!), som IKKE “kun” består af HP Sauce………

Selvom jeg har spist og brugt HP Sauce i rigtig mange år, så vidste jeg faktisk ikke at navnet HP står for House of Parliament, vidste I det?? Saucen har sin oprindelse i Birmingham, England og kan dateres helt tilbage til 1800-tallet. Rygterne går dog på, at en restaurant i parlamentsbygningen serverede den. Den blev dog først lanceret i 1903, da opfinderen (F. G. Garton), solgte hans opfindelse videre.
Jeg ved ikke hvorfor, men jeg synes at det er sjovt at vide sådan nogle ting. Alting har jo en oprindelse, en opfinder, og jeg kan godt lide at kende lidt af historien…….

Anyway, i aften blev det til en kartoffelsalat.

Kartoffelsalat med HP Sauce, 4 pers.:
1 bakke babykartofler
10 radiser, skåret i lidt tykke skiver
ca. 2½ dl creme fraiche 9%
1 spsk. mayonnaise (jeg brugte Hellmanns)
2 store, syltede drueagurker, duppet tørret og skåret i små tern
1 tsk. HP Sauce
1 tsk. dijonsennep med honning
salt, friskkværnet peber
purløg, fintsnittet
lidt karse til pynt
Vask kartoflerne og kog dem i letsaltet vand i ca. 10 minutter. Tag dem af varmen og lad den stå og trække i vandet, til de er netop møre, stik i dem med en kniv. Hæld vandet fra og lad dem afkøle helt
Rør creme fraiche med sennep, purløg, HP Sauce, salt og friskkværnet peber. Skær kartoflerne i mindre stykker og vend dem i, sammen med radiser og drueagurker. Smag til og drys med lidt karse inden servering.

Vi fik ribben fra den lokale slagter, som blev penslet med Jack Daniels BBQ Sauce, mens de blev grillet på gasgrillen. Det var et SKØNT og lækkert måltid, især efter en omgang “skildpadde”-tennis. Tennissæsonen startede jo i går og i dag var den første træning – og jeg skulle hilse og sige, at det kan mærkes at vores træner har været på kursus!!!!!
Vi blev pisket rundt og jeg måtte springe over nogle gange, tempoet var lige en tand for højt, for en skildpadde som mig *S* Men det er helt fint og jeg bestemmer jo selv hvor meget jeg vil være med – og træneren er tillige med, meget opmærksom på mig.
Nu kan jeg godt mærke at jeg er smadret og måske liiiige pressede “citronen” en tand for meget. Sådan er jeg jo, jeg mangler jo stop-knappen, men nu kan jeg i hvert fald mærke at jeg lever – og det er jo også et plus……..

Kæresten har haft travlt med hans projekter i dag, en af dem får I at se i et senere indlæg, han er selv meget stolt af det.

Print Friendly
Tilbage

22 kommentarer


 1. Apr 19, 2011
  12:34 am

  Tante Sød..og den sure øko-citron...

  Uha, HP Sauce har jeg aldrig været venner med. Eller rettere sagt, jeg har nok bare aldrig rigtigt brugt det, og kender det faktisk ikke godt nok.
  Jeg får helt sikkert lyst til at prøve det, og din kartoffelsalat ser vildt godt ud.
  Så jeg må ud og købe en flaske – så når der kun skal bruges 1 tsk,så håber jeg der kommer flere gode opskrifter med det fra dig 🙂
  Mange hilsner
  Marianne


 2. Apr 19, 2011
  7:07 am

  Piskeriset

  Uhm, kartoffelsalat – og den udgave ser rigtig spændende ud! Den må jeg altså prøve på et tidspunkt! (du er godt klar over, at min liste bliver længere og længere ikke? ;-))


 3. Apr 19, 2011
  7:32 am

  sille

  Uhh. elsker HP sauce og ikke mindst Jack D Barbecue sovs. Hvor finder du den henne?`Har fået den i Florida, Seattle, Canada, Skotland og England på Fridays TGI. Men herhjemme har jeg ikke kunne finde sovsen.. Måske fordi jeg bor på Fyn? Nogle ting kommer af en eller anden grund ikke over broen..


 4. Apr 19, 2011
  8:12 am

  tankehal

  Håber det er pizzaovnen vi skal se ;))


 5. Apr 19, 2011
  9:15 am

  Marie

  Uhhhm lækkert! Lækker mad til lækkert vejr! 😉
  Jeg kom til at tænke på – hvad er skildpaddetennis?
  Måske et lidt dumt spørgsmål.. 🙂
  //Marie


 6. Apr 19, 2011
  9:18 am

  Konsinski

  hehe.. HP sauce er noget der minder mig om min far og biksemad – ikke noget jeg selv har spist! 🙂

  Meeen, din opskrift på kartoffelsalat ser da lækker ud, kunne være jeg skulle kaste mig ud i det 🙂

  /Lisbeth


 7. Apr 19, 2011
  10:50 am

  Charlotte den 2.

  Hej Birthe.

  Jeg glæder mig til at læse dine opskrifter på HP sauce – jeg har næsten altid en flaske stående, men jeg bruger den kun til biksemad med spejlæg, så gå på med krum hals Biirthe.

  Gode hilsner fra
  Charlotte


 8. Apr 19, 2011
  12:59 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Marianne!

  Bare rolig, der kommer flere opskrifter med HP Sauce ellers er det bare en god smagsgiver, hvis maden lige trænger til et pift – og ikke mindst er det jo en klassiker til biksemad 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Apr 19, 2011
  1:00 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Jeg kan forestille mig, at den vokser med den hast som min egen vokser. Jeg tror ikke det bliver i dette liv, at jeg kommer igennem den 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 10. Apr 19, 2011
  1:02 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Sille!

  Jeg bor i Vejen (Jylland) og her når tingene altså heller ikke altid over, skulle jeg hilse og sige 🙂

  Bauhaus har faktisk Jack D BBQ sauce. Men ellers køber jeg det når jeg er i Sverige. Det kan også købes over nettet, prøv at Google det….

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Apr 19, 2011
  1:03 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Tankehal!

  Det er det nemlig 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 12. Apr 19, 2011
  1:04 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Marie!

  Skildpadde-tennis kalder jeg det, fordi jeg er så langsom (i forhold til de andre). Jeg er jo lidt udfordret med den krop jeg har, men spilleglæden fejler ikke noget 🙂

  KH
  Birthe


 13. Apr 19, 2011
  1:05 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lisbeth!

  Jeg kan rigtig godt lide HP sauce til biksemad, det hører ligesom sammen, synes jeg 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 14. Apr 19, 2011
  1:05 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Charlotte!

  Der skal nok komme forskellige ideer til hvordan du kan bruge det 🙂

  Kh
  Birthe


 15. Apr 19, 2011
  6:23 pm

  Maj

  Hvor ser det lækkert ud, jeg elsker bare kartoffelsalat og ben – det er jo bare ultimativ sommermad!

  HP sauce har jeg kun købt 1 gang i mit liv, for jeg har aldrig været vant til at bruge det, og det nåede at blive for gammelt inden jeg fik den åbnet – ups… så det er med spændning jeg vil følge med i din produktudvikling, så kan det være jeg får mod til at købe det igen 🙂

  – Maj 🙂


 16. Apr 19, 2011
  8:18 pm

  Lin

  Lyder laekkert. Hvorfor vaere flov over hverdagsmad???????? Gamle enkle opskrifter er tit og ofte de bedste. Glaeder mig til at se hvad du ellers finder paa.


 17. Apr 19, 2011
  9:57 pm

  SushiStegen

  jeg skal da vist anskaffe mig en HP sauce 🙂
  SS


 18. Apr 20, 2011
  12:15 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Lin!

  Well, der er jo ikke alle der synes at hverdagsmad er "fint nok" 😉

  Men ja, jeg har det helt ligesom dig……

  Mange hilsner
  Birthe


 19. Apr 20, 2011
  12:15 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Sushisteg!

  Ja, kan du så komme afsted 😀

  KH
  Birthe


 20. Apr 20, 2011
  12:18 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Maj!

  Ja, ben og kartoffelsalat, så er sommeren på vej 🙂 (selvom jeg nu kan spise det hele året……)

  Jeg kan godt lide smagen af HP Sauce, som er sådan lidt syrlig og lidt krydret i det.

  Mange hilsner
  Birthe


 21. Apr 21, 2011
  12:17 pm

  Charlotte

  Hej Bithe

  Stor var glæden da du skrev hvor man kan finde Jack D BBQ sauce, da du ofte nævner det, skulle det jo så købes, men desværre må Bauhaus ikke fører det mere pga. levnedsmiddel regler, så øv ikke noget sauce til mig i denne omgang. Men Heldigvis er nettet en fantastisk opfindelse, så jeg har fundet et par hjemmesider hvor man kan få det, samt en opskrift på det (jeg har dog ikke prøvet den), jeg håber det er ok jeg linker her på din side.

  http://gastromand.dk/amerikansk-barbecue-sauce/

  http://www.dialife.eu/product.asp?product=207

  http://www.davidsenshop.dk/pl/Weber_grill_Tilbehør_Krydderi_Rygeflis_Marinade_2386.aspx

  Tak for en altid fantastisk blog.

  Charlotte


 22. Apr 21, 2011
  7:29 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Charlotte!

  Øv, men Bauhaus! Jeg tror jeg købte noget derude sidste år….

  Tak for links, de er hermed givet videre 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!