Newyorkerbyheart

Kold blomkål med masser af grøntsager og rejer (inspireret af LaTascha)……..

 Dressingen…….

 Salat, blomkål, æg og grøntsager…….

 Lidt dressing kommes på…….

 ……..og tilsidst drysses med rejer…….

Aftenens tallerken……..

I dag fik vi “kun” kold mad til aftensmad, men det smagte nu dejligt – og vi blev i hvert fald mætte!! Opskriften er taget inde fra Anne og kan i den grad anbefales. Blomkål, rejer, æg og grøntsager = SKØN kombination og så er det hurtig mad.
I kan jo bruge de grøntsager I har og kan lide. Jeg lagde blomkål på en bund af blandede salatblade, fordi jeg havde en rest fra i går. Desuden tilsatte jeg nogle hårdkogte æg og til dressingen tilsatte jeg lidt tabasco.
Jeg skriver opskriften som jeg lavede den……..

Kold blomkål med masser af grøntsager og rejer (opskrift fra LaTascha), 2-3 pers.:
1 lille blomkål, kogt i letsaltet vand til den er mør, men stadig har bid – afkølet
lidt majs, fra frost, optøet
lidt ærter, fra frost, optøet
2 æg, hårdkogte og skåret i tern
lidt San Marzano tomater, halveret på langs
lidt friske asparges, dampet i et par minutter i letsaltet vand, skåret i mindre stykker
lidt agurk, flækket på langs, kerner skrabet ud og skåret i mindre stykker
½ rød peberfrugt, skåret i små tern
½ gul peberfrugt, skåret i små tern
lidt blandede salatblade, godt skyllet og slynget tør
salt, friskkværnet peber
et par håndfulde rejer fra lage, afdryppet

Dressing:
creme fraiche 9%
sød chilisauce
lidt tabasco
salt, friskkværnet peber
Blomkålen kan koges i god tid, så den er helt afkølet.
Fordel salat på et fad og del derefter blomkålen i pænt store buketter – eller læg den på hel. Fordel grøntsager ovenpå/rundt om og derefter de hårdkogte æg. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
Rør dressingen sammen og smag den til. Dryp lidt af den over anretningen og drys med rejerne. Server med resten af dressingen og noget brød.

Sikke mange skønne mails der er kommet ind i min indbakke i anledning af den Lindt-konkurrence jeg startede i går – og mange flotte billeder. Jeg har længe savnet inspiration til ture vi kunne tage på, steder at se, spise osv – og så synes jeg bare at det er dejligt at I vil dele Jeres små “hemmelige” steder med mig – så TAK for det!!
I kan være helt sikker på at jeg læser hver eneste mail, desværre er det lidt for tidskrævende at besvare hver mail, det håber jeg at I har forståelse for. Konkurrencen løber helt frem til onsdag den 13. april, så der er stadig masser af tid til at deltage. Du kan se hvordan du deltager her.

Jeg er ved at kigge hoteller igennem, til vores tur til New York til efteråret og det er altså noget af en jungle. Jeg kan heller ikke helt blive enig med mig selv om, om vi skal bo på Manhattan eller om vi skal vælge at bo i Brooklyn. Kæresten synes at jeg skal bestemme fordi det er “min” tur, han følger bare med og glæder sig meget til at se og opleve det hele. Der er endnu ikke gået en dag, hvor vi ikke har talt om turen…….

Bøger:
Jeg er blevet færdig med “Pandekagehuset” af Carin Gerhardsen og den kan virkelig anbefales. Læs min anmeldelse på Krimifan. Det næste jeg kaster mig over er e-bøger……..

Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Apr 7, 2011
  10:09 pm

  Kristine L. Hansen (CookieCrumble)

  Hold op hvor ser det godt ud Birthe. Kunne nemt forestille mig denne enkle ret på en vaaarm sommeraften på terrassen/altanen. skønt med masser af grøntsager. Mums 🙂


 2. Apr 7, 2011
  10:26 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Kristine!

  Den vil være helt perfekt en varm sommeraften 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Apr 8, 2011
  9:51 am

  Konsinski

  Hej Birthe,

  NYC er fantastisk – er så misundelig (på den gode måde) over at du skal afsted 🙂 LOVE THAT CITY!!

  Da jeg var i New York boede vi på Grant Hyatt på Manhatten, lige ved Central Station.. FANTASTISK! 🙂

  Håber du får planlagt en dejlig tur, og jeg glæder mig til at læse med når du kommer hjem og blogger om dine oplevelser.. 🙂

  Rent "madmæssigt" fik vi også en stor oplevelse der ovre, da vi spiste på restauranten "The View" – på 46. etage som drejer rundt så man kan se ud over byen – helt sikkert et besøg værd.

  /Lisbeth


 4. Apr 8, 2011
  11:32 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Lisbeht!

  Ja, jeg glæder mig SÅ meget til at skulle gense byen og så sammen med kæresten – som aldrig har været der 🙂

  Hm, må vist hellere lige kigge nærmere på "The View", var maden god?

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Apr 8, 2011
  5:33 pm

  Anne

  Det ser vel nok lækkert ud. Dejlig farverig mad med masser af grønsager, som man ikke bliver tung i maven af.


 6. Apr 8, 2011
  9:08 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne!

  Super skøn ret og så er den pæn at se på 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Apr 11, 2011
  6:48 pm

  Randi

  Nørj mand! Ser fame lækkert ud, Birthe!


 8. Apr 11, 2011
  9:58 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Randi!

  Tak 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!