Newyorkerbyheart

Kylling i fad, maste brasede kartofler og spinat i fløde (fra bogen “Jamies mad på 30 minutter, Lindhardt & Ringhof)……

 Tørret oregano, paprika, salt, friskkværnet peber og lidt olivenolie……

 Forårsløg kommes på panden sammen med hvidløg……..

 Lidt vand, smør og friskrevet muskatnød tilsættes…….

 Kylling vendes i krydderiblandingen og brunes på panden…….

 De brunede kyllingebryster kommes i et fad med tomater og citron……

 Bacon lægges henover og så i ovnen…….

 Lidt rosmarinnåle kommes på panden sammen med lidt olivenolie…….

 De forkogte kartofler kommes på, sammen med hvidløg……

 Spinat kommes på panden til forårsløgene……

 Madlavningsfløde kommes på sammen med friskrevet parmesanost……..

 De færdige kartofler……

 Den færdige spinat…….

 Kylling taget ud af ovnen…..

Gårsdagens tallerken……

I går fik jeg afprøvet en af opskrifterne fra Jamie Olivers nye kogebog “Jamies mad på 30 minutter“, Lindhardt & Ringfhof, valget faldt på kylling i fad, spinat med fløde og brasede kartofler – det hele blev meget lækkert….

Jeg skrev en anmeldelse af bogen den anden dag, hvor jeg ikke kunne sætte fingeren på hvad det er der generer mig ved hans bog, men nu har jeg fundet ud af det. Efter at have læst Mira‘s anmeldelse, ved jeg at det der generer mig er at den for mig virker rodet og uoverskuelig.

Jeg citerer Mira:
“Så det er altså helt nede i detaljerne med at man starter med at sætte en gryde over med vand. Så tager man fat i kartoflerne, derefter renser man spinaten for så at tage fat i kyllingen og derefter vende tilbage til spinaten.
Opskrifterne er derfor rodet lidt sammen, fordi fremgangsmåden for måltiden er skrevet sammen, fremfor at tage hvert element for sig – dette for at folk ved, hvilken rækkefølge måltidets dele skal tilberedes i. Det er smart for dem, som har brug for denne vejledning for at kunne være mest effektive i et køkken. For os andre, som har godt styr på rækkefølge, er det lidt irriterende med sammenblandingen. Hvis jeg f.eks. kun vil lave ét element fra et måltid – f.eks. opskriften på ovnstegt kylling med cherrytomater – så er jeg nødt til at sortere i opskrift-teksten og finde de steder, hvor det handler om kyllingen.” (kilde: Mira Arkin)

Men når det er sagt, så smagte maden altså dejligt, jeg kiggede ikke så meget på mængde angivelserne. Jeg skriver opskriften som jeg lavede den……

Kylling i fad med brasede kartofler og spinat i fløde (fra bogen “Jamies mad på 30 minutter“), 2 pers.:
2 kyllingebrystfileter
½ citron, skåret i mindre stykker
blomme- eller San Marzano tomater på stilk
3 skiver bacon
lidt friske rosmarinnåle
et par spsk. tørret oregano
1 spsk. sød paprika
salt, friskkværnet peber
olivenolie
smør

Spinat i fløde:
1 bdt. foråsløg, fintsnittet
3 fed hvidløg, presset
lidt friske timianblade
lidt friskrevet muskatnød
ca. 200 g frisk spinat, godt skyllet
salt, friskkværnet peber
en god klat smør
lidt madlavningsfløde
lidt friskrevet parmesan

Brasede kartofler:
passende mængde kartofler, små med skræl
lidt friske rosmarinnåle
3 fed hvidløg, i tynde skiver
olivenolie
Maldon salt
Kog kartoflerne til de er møre, hæld vandet fra og lad dem dampe tørre på blusset. Kom olivenolie på en pande, sammen med lidt rosmarinnåle og kom derefter kartoflerne på. Knus dem let med et flat låg eller en spatel, krydr med salt og dryp med lidt mere olivenolie. Vend rundt i kartoflerne af og til og steg dem til de bliver gyldne og sprøde.
Kylling:
Kom oregano, paprika, salt, friskkværnet og lidt olivenolie på et stykke bagepapir. Varm lidt smør og olivenolie op på en pande, vend kyllingestykkerne i krydderiblandingen og kom dem på panden. Lad dem brune på begge sider. Læg dem i et ovnfast fad sammen med citron. Kom lidt rosmarinnåle på panden, hvor kyllingen har stegt og vend dem lidt rundt i stegeskyen, hæld det hele over kyllingestykkerne. Læg tomater ved og læg bacon skiver hen over. Sæt i ovnen ved 200 grader (varmluft) i ca. 15-20 minutter, til kyllingestykkerne er møre.
Spinat med fløde:
Kom lidt olivenolie på en pande og tilsæt forårsløg og hvidløg, lad det stege lidt. Riv lidt muskat ned i, tilsæt lidt vand (ca. ½ dl) og en god klat smør. Skru ned og lad det stå og simre i ca. 3 minutters tid. Kom den godt vaskede spinat ved og lad det falde sammen, krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Hæld lidt fløde ved og kom friskrevet parmesan ved. Smag til og server det sammen med de brasede kartofler og kyllingen.

I dag har vi nydt det skønne vejr, ved at være oppe og spille lidt “skildpadde”-tennis (- igen, det er mig der er skildpadden, hvis nogen er i tvivl). Det er den bedste måde jeg kender, til at nyde skønt vejr og det var dejligt at se at der var andre der også havde lyst til at spille. Der er 4 baner i tennisklubben og de var fyldt op!
Ellers er der ikke de store planer for weekenden. Mandag tager jeg til København på en endags-tur, det kan jeg lige overskue og fredag skal jeg en tur til Odense. Uden at røbe for meget, kan jeg sige, at et nyt madbloggertræf måske er under opsejling.
Så skal der heller ikke mere ind i den uge, resten af tiden skal bruges på afslapning (læs: bloggen). God weekend til Jer alle………

Print Friendly
Tilbage

11 kommentarer


 1. Apr 30, 2011
  10:42 pm

  Asli

  Uuuh! Skal du til Odense på fredag? Så skal du da komme forbi Pakhuset nede på havnen. Det er jo der, det store Forårsmarked løber af stablen. Det kunne være hyggeligt at sige hej.


 2. Apr 30, 2011
  11:11 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Asli!

  Ej, er det rigtigt??? Jeg tvivler på at jeg kan nå det, fordi jeg bliver hentet ved toget og så skal vi hen til det sted hvor det næste træf måske skal holdes – desværre! Jeg ville ellers virkelig gerne have sagt hej til dig igen, vi fik jo ikke snakket så meget sammen sidst 🙂

  Håber dog, at vi snart ses igen.
  KH
  Birthe


 3. May 1, 2011
  7:59 am

  Piskeriset

  Retten lyder god – og så pynter den jo også på tallerkenen 🙂

  Jeg kan godt følge den kritik af bogen – jeg mindes, at jeg har tænkt noget lignende, da jeg prøvede en opskrift fra en af hans andre bøger. Den var sat op på en anden måde, end jeg er vant til fra andre kogebøger, og så virker det netop ikke lige så overskueligt.


 4. May 1, 2011
  8:47 am

  jette

  Jeg har kun en gang lavet mad efter en Jamie Oliver opskrift ("uddrag" af en bog fra Alt for damerne) og det er længe siden, så jeg husker ikke helt, hvordan det var. Bortset fra resultatet, som var glimrende! 🙂

  Men jeg har en yndlingsdesigner – Amy Butler – som har designet nogle fantastiske tasker og andre ting. Indtil videre har jeg bare ikke lavet een eneste af hendes ting, selvom jeg har flere af hendes mønstre og gerne ville have en færdig model. Men hendes sybeskrivelser er også alt for detaljerede, man bliver helt forstyrret over alt det man skal tage stilling til. Det er lige før man får instruktioner i, hvordan man bruger en saks!


 5. May 1, 2011
  11:25 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Det smagte virkelig skønt 🙂

  Netop, det er som overskueligheden bliver tilsidesat for udførligheden.

  Mange hilsner
  Birthe


 6. May 1, 2011
  11:26 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Jette!

  Ja, det er lidt samme problemstilling her, alt for udpenslet ift. detaljer 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 7. May 2, 2011
  9:36 pm

  Ann Katrine

  hej
  prøvede lige den kyllingefilet og uhmmm hvor smagte det godt, tak fordi du deler gode opskrifter og ikke mindst for alle billederne, som får mine tænder til at løbe i vand
  Ann Katrine


 8. May 2, 2011
  11:08 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Ann Katrine!

  Dejligt at du kunne lide det, jeg synes også at det var godt 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Nov 15, 2011
  12:16 am

  Dorthe

  Jeg har afprøvet denne i dag med stor succes. Eller rettere …. jeg havde ingen paprika, så jeg brugte kyllingkrydderi, jeg kom til at bruge oregano i stedet for rosmarin, jeg bryder mig ikke om citron, så det undlod jeg, og jeg havde kun bacon i tern, og vi fik ris til 😀
  Men udover det – begejstringen hos både min datter og jeg lå nok i ovnstegningen. Jeg har ikke prøvet at lave fillet på den måde før, og jeg var meget positivt overrasket over hvor saftigt og lækkert det blev. Så tak for inspirationen 🙂


  • Nov 15, 2011
   12:22 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Dorthe!

   Dejligt at I kunne lide det – og det sjove er jo at lave sine egne ændringer – det gør ligesom retten mere personlig, synes jeg:) Men ja, kyllingen bliver virkelig saftig og lækker 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 10. Nov 15, 2011
  12:17 am

  Dorthe

  og forresten kom jeg til at tage inderfilet op af fryseren i stedet for bryst …. men det blev det nu ikke ringere af 😀

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!