Newyorkerbyheart

Læseropskrift: Pasta med oksekød og citronfløde………

 Bacontern steges sprødt……

 Oksekød i strimler brunes……

 Rødløg og hvidløg sauteres……

 Babyspinat lægges i bunden af et fad…..

 Madlavningsfløde hældes ved løgene og kødet kommes ved sammen med citronsaft……..

 Friskkogt fuldkornspasta kommes ovenpå den friske spinat…..

 Så citronflødesaucen……

 Bacontern…….

 Friskrevet parmesanost og ristede pinjekerner……

Aftenens tallerken……..

Præmien jeg vandt hos “It’s fashion, Baby!”………..

For nogle dage siden kørte Lisbeth på “It’s fashion, Baby!” en konkurrence med masser af Starbucks produkter og den var jeg så heldig at vinde – yeahhh. I kassen, som jeg modtog i dag, var der masse af iced latte, et STORT krus (som jeg selv har en magen til), 2 forskellige slags Starbucks kaffe (hele bønner) og en lille Bodum stempelkande = SKØØØØØNT præmie! Jeg er meget glad for den og jeg har ønsket mig en lille stempelkande rigtig længe, så det er bare helt perfekt……..

Louisa Lorang-konkurrencen er jo nu afsluttet og i denne uge, vil jeg bringe nogle af de LÆKRE opskrifter som jeg har modtaget. I dag er det pasta med oksekød og citronfløde og jeg kan godt betro Jer, at den faldt i god jord her i det lille hjem. Indsenderen ønsker at være anonym, men TAK for mad!
Det eneste jeg ændrede er, at jeg kom lidt fintrevet citronskal i og så brugte jeg lidt andre mængder – ellers ingen ændringer. Jeg skriver opskriften som jeg lavede den……..

Pasta med oksekød og citronfløde:
250 g oksekød i strimler (køb evt. venøsteaks og skær dem selv ud)
2 rødløg i smalle både
3 små fed hvidløg, knust og finthakket
1 pakke bacontern
½ økologisk citron, saft og skal
2 dl madlavningsfløde
salt, friskkværnet peber
2 store håndfulde frisk babyspinat, godt skyllet og slynget tør
lidt pinjekerner, ristet
lidt hel parmesan, fintrevet
1 pakke frisk fuldkornspasta (fandt noget økologisk i Netto)
Rist bacon på en tør pande, til det bliver sprødt og gyldent. Lad det dryppe af på køkkenrulle. Dup kødet tørt og brun det på en godt varm pande et par minutter, krydr med salt og friskkværnet peber. Det skal IKKE gennemsteges, bare lige få farve. Tag kødet af panden og tilsæt lidt olivenolie. Sauter rødløg, til de bliver bløde og begynder at få lidt farve. Tilsæt hvidløg og lad det stege med i 1 minuts tid under omrøring. Hæld fløden ved og pres citronsaft ned i. Tilsæt kødet og lad det koge sammen, til det tykner. Tilsæt citronskal og smag til med salt og friskkværnet peber.
Kog pastaen efter anvisning på emballagen, til den er al dente. Hæld vandet fra og lad det dryppe af.
I et fad kommes den slyngede spinat og krydres med lidt salt og friskkværnet peber. Læg den friskkogte pasta ovenpå og hæld citronflødesaucen over. Drys med bacon, fintrevet ost og pinjekerner. Server straks.

Nu er der kun 1½ uge til jeg skal til Sjælland igen, jeg bliver snart stamkunde igen hos DSB. Heidi og jeg skal over til vores arrangement med Aarstiderne og jeg er ved at være ret spændt. Det sidste jeg har hørt er, at der er over 80 tilmeldte, så det er da ret godt. Jeg glæder mig til at møde Jer, som har tilmeldt sig. Hvis der stadig er nogen der vil med, så har jeg hørt fra pålidelig kilde, at du stadig kan nå at tilmelde dig……

Selvom det er langt ude i fremtiden, så er september måned ved at falde på plads – og det er GODE ting der skal ske!!
På grund af den anonyme gave jeg har fået, har jeg nu mulighed for at komme “hjem”, så jeg tager kæresten under armen og tager 10 dage til NEW YORK!!!! Så får jeg lige 8 dage til at komme mig i, inden min Mama har meldt sin ankomst – hun bliver i 6 dage. Det er så dejligt ovenpå alt det der er sket i den sidste tid og jeg har ikke ord til at udtrykke, HVOR meget jeg glæder mig.
Til den anonyme giver vil jeg gerne igen sige TAK! Det er SÅ stort det du har gjort og der går ikke en dag, hvor jeg ikke takker dig i mine tanker og sender dig alt det bedste universet kan byde på…….

Print Friendly
Tilbage

25 kommentarer


 1. Apr 5, 2011
  10:06 pm

  www.charlotterosenstand.dk

  Mums siger jeg bare!


 2. Apr 5, 2011
  10:07 pm

  Smagssag

  Orv! En Starbucks-gave, hvor heldigt! Og tillykke!


 3. Apr 5, 2011
  10:10 pm

  Dorte H

  Opskriften ser lækker ud, men er det ikke næsten for meget af det gode med bacon også?

  Dejligt at høre, du har nogle gode oplevelser i vente!


 4. Apr 5, 2011
  10:13 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Charlotte!

  Ja, det gjorde jeg også 😀

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Apr 5, 2011
  10:13 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Smagssag!

  Tak og jeg er meget glad for den 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Apr 5, 2011
  10:14 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Dorthe!

  Nej nej, det bliver aldrig for meget med bacon på 😉

  Men du kan jo altid halvere bacon-mængden hvis du synes – eller udelade den….

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Apr 5, 2011
  10:15 pm

  Lise B

  Ej hvor fantastisk for dig Birthe, det er jeg virkelig glad for at høre! 🙂
  Og puha det ser altså ret lækkert ud. 🙂

  /Lise


 8. Apr 5, 2011
  10:19 pm

  Camilla (Himmelske Kager)

  Mmmh, det kyder som en dejlig ret. Skønt med en anonym giver. Jeg håber, at du får en dejlig tur til NY.


 9. Apr 5, 2011
  10:33 pm

  Tante Sød..og den sure øko-citron...

  Hvor er det SUPER at du allerede nu har sat konkret dato på din store drømmerejse – så kan du glæde dig endnu mere, når det er så præcist. Det bliver da fantastisk. Sikke et forår og en sommer du skal have – håber for dig at alt må være fred og lykke
  Og sikke en flot præmie – hvor heldigt er det lige!
  KH Marianne


 10. Apr 5, 2011
  11:30 pm

  Det-lille-koekken

  Ja super cool du vandt konkurrencen..
  Tillykke med det :-))


 11. Apr 6, 2011
  12:27 am

  Camilla B

  Det indlæg er da lige til at blive fuldkommen glad i låget af 🙂


 12. Apr 6, 2011
  7:06 am

  MissMuffin

  Uhm, det lyder som en ret, der også vil falde i god jord herhjemme.
  Oksekød, bacon og pasta er jo nok nærmest Kristians livrettter!
  Det bliver så spændende med din tur til New York, jeg kan godt forstå at du glæder dig!


 13. Apr 6, 2011
  10:18 am

  Miss A

  Hej Birthe 🙂

  Tillykke med din flotte premie 🙂

  Hvor ser maden bare lækker ud. Igen savner jeg kød lidt.

  De bedste hilsner fra
  Anita
  Liv og Mad


 14. Apr 6, 2011
  11:38 am

  Anita

  Hold da op – det ser og lyder meget lækkert. Denne ret skal helt sikkert med på min næste madplan!!

  Tillykke med den fine præmie og hvor er det rart at læse, at der er gode oplevelser i vente til dig inden længe.


 15. Apr 6, 2011
  11:40 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Lise!

  Tak, jeg glæder mig også rigtig MEGET 🙂

  Den ret er SÅ lækker, kan kun anbefale den…..

  Mange hilsner
  Birthe


 16. Apr 6, 2011
  11:41 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Camilla!

  SKØN ret 😀

  Jeg kan næste ikke vente med at komme "hjem"…

  KH
  Birthe


 17. Apr 6, 2011
  11:42 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Marianne!

  Ja, det er have en dato er dejligt, som at få lidt ro i sindet og jeg glæder mig så meget 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 18. Apr 6, 2011
  11:42 am

  Newyorkerbyheart

  Hej A!

  TAK! 🙂

  Kh
  Birthe


 19. Apr 6, 2011
  11:43 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Camilla!

  Det er jeg glad for at læse 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 20. Apr 6, 2011
  11:44 am

  Newyorkerbyheart

  Hej MissMuffin!

  Jeg er ret sikker på at det lige er noget for Kristian 😀 – her vakte den stor lykke, kæresten så meget glad ud….

  Mange hilsner
  Birthe


 21. Apr 6, 2011
  11:44 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Anita (Miss A)!

  Dejligt at vinde sådan en præmie 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 22. Apr 6, 2011
  11:45 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Anita!

  Jeg håber, at I vil synes lige så meget om den som vi gjorde 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 23. Apr 6, 2011
  10:16 pm

  SushiStegen

  Hvor dejligt at både du kommer af sted p åfamiliebesøh og din Mama kommer hjem til dig. Glædelige nyheder og en gave, det er da gode tegn på Anette holder øje med dig. Ved stadig ikke om jeg når op til Årstiderne, men håber stadig,
  knus SS


 24. Apr 6, 2011
  10:45 pm

  SushiStegen

  og nej jeg er hverken fuld eller på stoffer, men mine fingre kan hverken følge med mine ord, tanker, stavekontrol eller bruge blindskrift optimalt.
  Note til mig selv: Jeg skal huske at tjekke ordene inden jeg trykker send :-S


 25. Apr 6, 2011
  11:06 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Sushisteg!

  Jeg forstode det nu udemærket – men kender alt for godt det med at hjernen og fingrene arbejder i 2 forskellige tempo. Jeg har lige rettet fejl i overskrifter her på bloggen, ærgeligt at computeren ikke skriver det man tænker den skal skrive 😉

  Der er stadig mulighed for at tilmelde sig, de lukker åbenbart ikke for tilmeldinger den 1. april….

  Kh
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!