Newyorkerbyheart

Marinade/BBQ-sauce med HP Sauce, ananas og mørk rom……..

 Ananas kommes i en blender/minihakker…….

 …..og køres til mos…….

 Kommes i en gryde sammen med chiliketchup, ketchup, HP Sauce, brun farin og lidt chipotle pulver…..

 Når det er kogt igennem lidt, tilsætte rom og det koger igen inden det tages af varmen og lidt forårsløg og limeskal tilsættes…….

 Den færdige sauce…….

Gårsdagens tallerken……..

Som jeg skrev den anden dag, prøver jeg nye ting med HP Sauce og i den forbindelse kommer der også en konkurrence lige efter Påske. I går skulle der marineres kylling, som skulle på gasgrillen til vores aftensmad. Jeg synes faktisk at resultatet blev ret godt og meget smagfuld – saucen til helt sikkert også gøre sig til spareribs…….

Opskriften er fundet på nettet et sted, hvor husker jeg ikke længere. Det eneste jeg ændrede er at tilsætte lidt hvidløg i stedet for ingefær, som kæresten ikke er så stor fan af og tilsætte lidt chipotlepulver.
Som tilbehør fik vi bare nogle små kartofler ristet i ovnen med lidt frisk oregano og så resten af pizzaerne fra i onsdags. Jeg havde ikke mere topping, så jeg blandede bare lidt tomater med basilikum og mozzarellaost – det fungerede fint.
Jeg skriver opskriften som jeg lavede den……..

3/4 dl chili ketchup (jeg brugte Heinz)
3/4 dl ketchup
1 stor spsk. ananasstykker (fra dåse) sammen med 2 spsk. af saften
1/4 dl HP Sauce
1/4 dl brun farin
½ tsk. chipotlepulver
1 forårsløg, kun det grønne, fintsnittet
skal af 1 lime
1/4 dl mørk rom
2 fed hvidløg, presset
lidt salt
Kom ananas med saft i en blender eller en minihakker og kør til det er som mos, hæld det i en gryde og tilsæt chiliketchup, ketchup, HP Sauce og brun farin. Tænd for varmen, middel varme og bring det i kog. Tilsæt chipotlepulver og mørk rom, lad det koge i et par minutter. Tag det af varmen og tilsæt forårsløg og limeskal, bland det god sammen. Krydr med lidt salt og lad det køle af.
Når den er afkølet kan den bruges til at marinere f. eks. kylling i eller det saucen kan bruges til at pensle på spareribs, mens de grilles – eller større stykker kylling.

I dag er det en måned siden Anette sov stille ind og jeg savner hende stadig hver dag. Der går ikke en dag, hvor jeg ikke tænker på hende flere gange og jeg tager stadig mig selv i at sidde og sms’e til hende. Der er altid noget jeg lige skal fortælle hende – eller bare for lige at sige hej. Det er så underligt at hun ikke er her længere – og savnet sidder dybt i mig. De sidste par nætter har jeg sovet dårligt, jeg har hørt hende kalde på mig, hvad mon det betyder???

Print Friendly
Tilbage

12 kommentarer


 1. Apr 22, 2011
  1:01 pm

  Hams

  Det ser lækkert ud. Jeg tror jeg skal prøve at lavet det i morgen.
  Hilsen Ida http://www.idakjaer.dk/


 2. Apr 22, 2011
  2:25 pm

  Piskeriset

  Meget spændende sauce – den må jeg prøve på et tidspunkt… argh, den liste… 😉


 3. Apr 22, 2011
  2:46 pm

  Lin

  Mundvandet loeber. Du burde aabne restaurant.


 4. Apr 22, 2011
  5:12 pm

  Maj

  Hej Birthe 🙂

  Uhh den BBQ sauce lyder lækker, den kunne godt gå hen og blive et hit til sommer, den skal bestemt prøves – mmmm ananas og rom!!

  Håber du nyder den solrige påske 😀

  – Maj 🙂


 5. Apr 22, 2011
  6:17 pm

  cphfoodie.com

  Uhhh ikke dårligt i disse grill tider..
  kh cphfoodie


 6. Apr 23, 2011
  8:29 am

  Charlotte den 2.

  Hej Birthe.
  Hvad det betyder Birthe?
  Jeg tror det er en helt naturlig reaktion du har m.h.t. Anette. Hun har været en del af dit liv, du havde endelig fundet en kær veninde. Kender de følelser fra mig selv, da jeg mistede mit eneste barn. Du har før fortalt at du følte at du burde være hos hende i den svære tid, holde i hånd o.s.v. man tænker, kunne jeg have gjort det anderledes, var der ting jeg ikke fik fortalt? Alt dette kommer ofte senere efter man har mistet, men Birthe hav ikke dårlig samvittighed, du gjorde hvad du kunne. Bebrejd ikke dig selv.

  Gode påskehilsner her fra

  K.h. Charlotte


 7. Apr 23, 2011
  11:14 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Hams!

  Velkommen herinde og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Jeg håber, at det vil smage dig…..

  Mange hilsner
  Birthe


 8. Apr 23, 2011
  11:14 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Ja, den liste vokser og vokser 😉

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Apr 23, 2011
  11:15 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Lin!

  Det smagte virkelig godt – og tak, du er så sød 🙂

  Kh
  Birthe


 10. Apr 23, 2011
  11:15 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Maj!

  Jeg synes det er en god kombination. Der kunne godt komme lidt mere ananas i, synes jeg, men det kan du jo selv lege lidt med 🙂

  Jeg nyder det, håber at du også gør det…..

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Apr 23, 2011
  11:16 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Cphfoodie!

  Nej, det var bestemt IKKE dårligt 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 12. Apr 23, 2011
  11:17 am

  Newyorkerbyheart

  Kære Charlotte!

  Det kan godt være at du har fortalt mig det før, men jeg husker jo som en si!! Men altså jeg fik en klump i maven, da jeg læste om dit tab!!!

  Jeg tror du har ret, jeg har en del bebrejdelser i forbindelse med Anettes død, bebrejdelser som jeg prøver at arbejde mig igennem…..

  Rigtig god Påske til dig!

  KH
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!