Newyorkerbyheart

Nudelsalat Surf ‘n Turf a la Maj………

 Er den ikke fin??

 …..og den er meget rummelig……

 Hakket oksekød svitses og derefter tilsættes hvidløg, limeskal og -saft……

 Kødet tages af og derefter tilsætte løg og champignon……

 Så porrer og peberfrugt…..

 Kødet kommes tilbage…….

 Rå tigerrejer tilsættes og steger med……

 Nudler vendes i og der drysses med peanuts……

Gårsdagens tallerken…….

I går lavede jeg for første gang mad i min fine Le Creuset gryde, jeg fortæller mere om den i næste indlæg, hvor du også kan se hvordan du kan vinde en magen til!!

I går stod menuen på en lækker ret, fundet inde hos den SKØNNE Maj, som laver mad lige efter mit hjerte. Da jeg så opskriften på denne Surf ‘n Turf nudelsalat, vidste jeg at den måtte jeg lave – og den skuffede bestemt ikke! Selv kæresten, som ellers ikke bryder sig om nudler – men elsker pasta(???) – synes den smagte skønt!
Jeg udelod frisk ingefær, fordi det er kæresten ikke gode venner med, men jeg brugte lidt stødt ingefær. Der kom lidt mere hvidløg i og så blev det også krydret med lidt stødt koriander. Jeg delte de rå tigerejer på langs, så tog det ikke særlig længe inden de var nok. Pas endelig på med ikke at give dem for meget, så skrumper de for meget ind og bliver som gummi……

Jeg brugte mere limesaft, fordi det giver en skøn smag og jeg valgte udon nudler, som synes har en god konsistens.
Jeg kunne forestille mig at det ville smage dejligt med lidt ananas i retten, men jeg kunne ikke prøve, for kæresten hader når jeg blander frugt i hans varme mad *S*

Du kan selvfølgelig komme de grøntsager i du kan lide, retten kan varieres i det uendelige. Jeg skriver opskriften som jeg lavede den…….

Nudelsalat Surf ‘n Turf a la Maj, 2-3 pers.:
1 porre, godt renset og skåret i ringe
1 rødløg, skåret i smalle både
½ rød peberfrugt i små tern
200 g champignon, i skiver
raps- eller jordnøddeolie til stegning
3 fed hvidløg, knust og finthakket
ca. 1 tsk. stødt ingefær
ca. 1 tsk. stødt koriander
200 g hakket oksekød
250 g rå tigerrejer (frosne), skallen fjernet, den sorte tarm fjernet og halveret på langs
fishsauce efter smag
fintrevet skal af 1 lime
limesaft efter smag
salt, friskkværnet peber
2 bdt. udon nudler
lidt saltede peanuts
Varm sauterpande/wok godt op og kom olie i. Svits det hakkede kød, til det tager farve og krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Tilsæt hvidløg, limeskal og -saft, lad det svitse til hvidløget begynder at dufte, men uden at det tager farve.
Tag kødet op. Kom evt. lidt mere olie i panden/wokken og steg løg, til de blive lidt bløde. Tilsæt champignon og lad dem svitse med, krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Når champignon er faldet sammen, tilsættes porre, som steger med i et par minutter. Tilsidst tilsættes peberfrugt, som steger i et minuts tid. Hæld kødet tilbage i panden og krydr med ingefær og stødt koriander. Kom rejerne i og steg, til de netop skifter farve.
Tilbered nudlerne efter anvisning på emballagen og og skyl dem under koldt vand. Lad dem dryppe af og kom dem op til resten, når rejerne har skiftet farve. Vend godt rundt og drys med peanuts. Server.

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Apr 27, 2011
  2:28 pm

  Miss A

  Hej Birthe 🙂

  Jo, det er godt nok en fin gryde, den kunne jeg godt tænke mig at vinde 🙂

  Din (og Maj's) surf n' turf ser godt nok super lækker ud 🙂

  De bedste hilsner fra
  Anita
  PS. Giveaway på min blog – Klik her


 2. Apr 27, 2011
  9:02 pm

  Piskeriset

  Den lyder også god, denne salat. Jeg har flere gange studset over konceptet med at blande fisk/skaldyr med kvægkød, men efter at have prøvet det et par gange, må jeg indrømme, at det godt kan fungere. Sjovt at smage noget nyt og anderledes 🙂


 3. Apr 28, 2011
  11:33 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Anita!

  Den kan virkelig anbefales, den salat 🙂
  Oksekødet kan jo evt. udskiftes med køderstatning (soyaprotein)….

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Apr 28, 2011
  11:34 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Jeg har elsket Surf 'n Turf lige siden jeg stiftede bekendtskab med det for 20 år siden. Jeg synes at det er en genial kombination 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Apr 30, 2011
  11:52 pm

  Lasse

  Det lyder virkelig lækkert! Må klart afprøves 🙂


 6. May 1, 2011
  11:27 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Lasse!

  Kan i hvert fald kun anbefales 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!