Newyorkerbyheart

Skøn dag hos Aarstiderne………

16 april , 2011 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Oplevelser - Tags:

 Opholdsstuen…….

 Heidi’s værelse……

Mit værelse…….

 Fra den smukke gård, hvor Aarstiderne residerer……..

 Smukke glas med krydderier……

 Aarstidernes Gårdbutik, som har åbent fredag – søndag………

Alle de lækre juicer, saft og vin……

 Inde fra Aarstidernes Gårdbutik……

 Forskellige slags mel…….

 Lækkert chokolade…….

Der kan også købes kaffe……..

 Fra deres stalddørssalg……..

Her optages Aarstidernes madbio……..

 Administrationsbygningen………

 Bålet gøres klar til aftensmaden…….

Den smukke, gamle lade…….

 Søren Ejlersen i gang med at lave mad…….

 Alle de lækre råvarer……..

Bordene gøres klar…….

Velkomstsnacks: gulerødder, rå asparges og fennikel, dertil 3 forskellig slags dip og soyaristede mandler…….

 Søren fortæller om jordskokkernes fortræffeligheder……..

 1 af de 3 salater……..

 Nr. 2 af de 3 salater…….

 ……og den sidste salat…….

Gæsterne er blevet bænket…….

Bålgryde med linser og chutney……..

Min tallerken med salat……..

 Desserten……..

Torsdag oprandt dagen hvor mit arrangement hos Aarstiderne, skulle løbe af stablen. Torsdag morgen kom kærestens mor og hentede mig, for at køre mig ned på stationen. Heidi ankom lidt over klokken 9 med toget fra Aarhus og så havde vi en times tid, inden vi skulle med toget til København.
Vi havde bestilt nogle sandwich som skulle med på togturen, så dem gik vi ned og hentede.

Togturen gik let og smertefrit og snakken gik hele tiden – mest om mad – hvad de 2 ældre damer der havde fornøjelsen af at sidde ved siden af os, bemærkede *S*
Ved 13-tiden ankom vi planmæssigt til Københavns Hovedbanegård og så skulle vi finde vores hotel. Jeg havde booket et værelse til os på Hotel Nebo, som ligger lige over for Hovedbanegården, på Istedgade, deres priser er yderst rimelige og beliggenheden kunne ikke være bedre (i forhold til Hovedbanegården).
Da vi meldte os i receptionen for at checke ind, viste det sig, at receptionisten læser min blog – og opgraderede os til en suite!!! Vi havde opholdsstue, et stort soveværelse med dobbeltseng og tv (hvor Heidi fik lov til at sove), et værelse med enkeltseng (hvor jeg sov) og et stort badeværelse. Det var SÅ fedt!!!
Kære receptionist, jeg fik ikke fat i dit navn (så uhøfligt af mig!) men drop mig gerne en mail, hvis du læser dette…….
Hotellet er ikke nyt, men rent og pænt og alle dem vi var i kontakt med var venlige. I hvert fald vil jeg ikke tøve med at booke der igen, heller ikke selvom jeg IKKE bliver opgraderet 😉

Efter lige at have tjekket suitens fortræffeligheder, stillede vi vores tasker og gik over på Hovedbanegården igen. Vi skulle med et tog mod Humlebæk, hvor Aarstiderne jo har til huse. Efter godt 50 minutter var vi i Humlebæk og så skulle vi bare lige finde ud af hvordan vi fandt Aarstiderne. Heldigvis er Heidi en rigtig god “stifinder” så jeg var i sikre hænder. Havde jeg været selv, gik jeg nok stadig rundt i skoven 😀

Vi blev budt velkommen af Søren og sad og snakkede lidt sammen og derefter viste Mette os rundt på gården. Vi mødte dem der var på arbejde og så alle gårdens fortræffeligheder. Hvad der slog mig mest, var hvor glade, imødekommende og venlige alle var. Lige fra vi trådte ind af døren, var det som om den gode stemning og de positive vibrationer strømmede imod os, en ret FED følelse! Jeg har næppe oplevet noget lignende andre steder……..

Efter at have siddet og slappet lidt af, fik vi lov til at gå lidt på rov i gårdbutikken, inden de øvrige deltagere kom. Det er en skøn lille butik, som oser af stemning og atmosfære – og selvfølgelig med de lækreste ting på hylderne. Gårdbutikken er åbent fredag til søndag, så da vi var der uden for normal åbningstid, var der ingen grønt og frugt i butikken. Men vi fik købt rigeligt endda. Vi skulle jo også med tog, så vi skulle hele tiden huske os selv på, ikke at købe for meget (hvilket IKKE lykkedes!). Gårdbutikken har også åbent når Aarstiderne afholder deres “landkøkken-arrangementer”, fordi her kan der købes drikkevarer til maden – hvis man ikke ønsker at drikke vand – og der kan handles i butikken.
Kl. 17.00 begyndte folk så småt at ankomme og der blev stillet velkomstsnacks frem i form af rå grøntsager (gulerødder, asparges og fennikel) sammen med 3 slags dip: 1 miso/soya dip (som smagte forrygende), en med krydderurter og en anden hvor jeg ikke rigtig ved hvad der var i, andet end ansjoser.

Heidi og jeg fik lov til at snitte lidt grøntsager til salaterne, så vi også følte at vi havde været lidt med i madlavningen, hvilket var rigtig hyggeligt. Jeg ville gerne have lavet noget mere mad, det er jo et jeg elsker, men det bliver måske næste gang.

Det var fedt at se folk begynde at strømme til og der var et par stykker som var henne ved mig og hilse på. Kærestens søster og den ene af hendes døtre kom, sammen med en veninde og hendes barn. Det var rart at have dem der og jeg havde bedt dem om at komme, i fald der ikke kom andre…….
Asli, som jeg var spændt på at møde, dukkede også op og det var hyggeligt at møde hende – desværre fik jeg ikke rigtig snakket med hende. Tak fordi du troppede op, Asli – jeg håber vi får mulighed for at mødes igen ved en anden lejlighed – hvor vi kan snakke. Forøvrigt, så kig forbi Asli’s blog, som er SKØN og så elsker jeg bloggens navn: Frøkenen & Baronen………
Bjørn og Julie, som også var med til Madbloggertræffet hvor de serverede kaffen hos Kageriget, mødte også op. Det var så hyggeligt at se dem igen. De arbejder for et kommunikationsbureau, men her på bloggen omtales de mest som “dem fra Dolce Gusto“.

Søren Ejlersen tog alle dem der ønskede det med ud og se omgivelserne og så kunne de ellers få lov til at tage for sig af jordskokkerne, som stadig ligger i jorden. Jeg tror at mange benyttede sig af den mulighed.
90 mennesker havde købt billetter til arrangementet, hvilket jeg synes var et ret pænt fremmøde. Pludselig registrerer jeg dog at der ser ud som om der bliver rigtig travlt fra kokken, Sørens, side. Det viser sig, at der kommer 30 mere end beregnet, så der i stedet for 90 deltagere er 120 – det skabte travlhed i køkkenet, for der skulle produceres noget ekstra salat!!!! Men alle tog det i stiv arm. Der blev hentet stole og borde – og lavet noget mere mad – og faktisk tror jeg at langt de fleste ikke registrerede – at der var lidt panik på……

Søren gav en kort introduktion til aftenens program og derefter fik Heidi og jeg lov til at fortælle lidt om os selv. Det er første gang jeg har stået foran SÅ mange mennesker og talt, men jeg nåede faktisk ikke rigtig at blive nervøs. Under middagen gik jeg lidt rundt og talte med nogle af de fremmødte, det var virkelig hyggeligt at møde nye mennesker på den måde.

Aarstiderne havde stået for al maden, som bestod af:

Velkomstsnack: rå grøntsager, 3 forskellig slags dip og soyaristede mandler

Bålgryde med kød, kartofler og godt med sort peber, dertil linser og en SKØN chutney. 3 forskellige salater. Min favorit var den med den røde spidskål (som jeg jo er blevet helt solgt til, men ikke kan skaffe her hvor jeg bor), som blev serveret med en rygeostecreme.

Dessert: pære med noget havregryns og en lækker, sprød kage.

Aftenen gik alt for hurtig og jeg fik slet ikke talt med alle de mennesker som jeg gerne ville. Heldigvis var der også noget er “opsøgte mig, mens jeg sad og spiste, for at snakke lidt. Ved 20-tiden begyndte folk så småt at sive hjemad igen, mens nogle blev siddende og hyggede sig lidt.
Heidi og jeg fik et lift til Klampenborg på vejen hjem, hvilket var dejligt, for vi slæbte så simpelthen så vi må have lignet noget der er løgn. Vi væltede nærmest ind på hotellet igen med alle vores poser, helt slidt op – eller det var jeg i hvert fald. Hele min krop gjorde ondt af både at gå og af at slæbe poser, men jeg er sikker på at det hele er det værd, for det var nogle lækre ting vi købte………

Det var slet ikke til at falde til ro igen, efter vi kom tilbage til hotellet, jeg følte mig nærmest helt “høj”. Jeg syntes, at det var en FANTASTISK dag/aften, som jeg gerne vil gøre om igen. Det var så sjovt og så mødte vi altså en masse SKØNNE mennesker! Jeg fik også ansigt på nogle af dem, som jeg kun har været på mail med – og det er jo altid sjovt.
Selvom jeg var helt afsindig træt, så var det også som om jeg havde fået en vitamin-indsprøjtning. Jeg ved ikke om det giver nogen mening???
Klokken var mange inden jeg sov……..

TAK til Søren, Mette, Søren (kok), Anne Sofie – og alle de andre på Aarstiderne for at have taget så godt imod os. For den ånd som I bringer videre til den danske befolkning og for at have inviteret til dette arrangement.

TAK til alle Jer der mødte op, jeg håber at I hyggede Jer lige så meget som jeg gjorde………

Print Friendly
Tilbage

14 kommentarer


 1. Apr 17, 2011
  7:34 am

  cphfoodie

  Hvor ser det lækkert ud. Det lyder til at være en super dag. Kh Sandra


 2. Apr 17, 2011
  10:46 am

  Piskeriset

  Det lyder rigtig hyggeligt – godt at I fik et vellykket arrangement 🙂


 3. Apr 17, 2011
  11:11 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Sandra!

  Det var bare sådan en fantastisk dag 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Apr 17, 2011
  11:12 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Ja, jeg er også glad for at det gik så godt – og at der mødte mennesker op 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Apr 17, 2011
  12:01 pm

  Camilla (Himmelske Kager)

  Det lyder som en skøn dag I havde. Ærgeligt, at jeg ikke havde lejlighed til at komme forbi. Kh Camilla


 6. Apr 17, 2011
  12:44 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Camilla!

  Det var super ærgeligt, for jeg ville gerne have set dig igen 🙂

  KH
  Birthe


 7. Apr 17, 2011
  1:41 pm

  Kiki

  Hej Birthe !

  Det lyder som om, at I havde et rigtig spændende arrangement. Hvis et tilsvarende arrangement kunne laves på Barritskov, så ville jeg kigge forbi til aftensmad.

  Mange hilsner Kirsten


 8. Apr 17, 2011
  4:02 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Kirsten!

  Jeg har sagt det videre og de vil kigge på det 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Apr 17, 2011
  8:58 pm

  Asli

  Kære Birthe
  Tak for sidst! Jeg var rigtig glad for at have taget turen til Humlebæk, for det var da bare så dejlig en aften. Vejret, maden, selskabet osv. Superhyggeligt!
  Ærgerligt at jeres tur til MASH var sådan en skuffelse. Jeg ved, du havde set meget frem til den. Men det lyder i hvert fald ikke som et sted, man skal lægge sine penge.
  Håber vi snart får mulighed for at mødes igen 🙂


 10. Apr 17, 2011
  9:01 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Asli!

  Det var så dejligt at se dig, selvom jeg jo ikke rigtig fik talt med dig 🙂

  Jeg skal i hvert fald ikke på den MASH igen, ved faktisk ikke om jeg i det hele taget vil på MASH igen. Jeg var skuffet…..

  Det kan jo være – at hvis ikke før (hvilket jeg da håber) – vi ses til den "Mad foodcamp" der skal være i Kbh. i aug. Jeg sender dig lige et link.

  KH
  Birthe


 11. Apr 17, 2011
  10:53 pm

  Kristina Carøe

  Hej!
  Kan du ikke få den røde spidskål (som jeg også elsker!) med en Aarstiderne kasse?
  Krogerup er iøvrigt også en af mine all times favourite! 🙂
  Mange hilsner
  Kristina


 12. Apr 17, 2011
  11:19 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Kristina Carøe!

  Velkommen herinde, jeg tror ikke jeg har set dig før og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Jo, det kan jeg godt af og til, men det kræver jo at jeg køber en hel kasse. Jeg ville ønske at jeg kunne få dem i nærheden af hvor jeg bor, der er lidt langt at tage til Krogerup efter dem 🙂

  Mange hilsner
  BIrthe


 13. Apr 18, 2011
  9:30 am

  Camilla

  Hej Birthe

  Ej, hvor ser du ud til at have været et lækkert arrangement! Jeg får totalt lyst til at besøge gården en dag – men spørgsmålet er selvfølgelig hvornår jeg nærmer mig det sjællandske :o)

  knus
  Camilla


 14. Apr 18, 2011
  10:22 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Camilla!

  Det var SÅ sjovt 🙂 – og et virkelig fedt sted at besøge. Jeg håber at komme tilbage igen og at der kommer et lignende arrangement i Jylland….

  Kh
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!