Newyorkerbyheart

Svinemørbrad i fad (inspireret af LaTascha)……..

 De brunede mørbradsstykker lægges i et fad…..

 Ristet bacon kommes over……

 …….og derefter stegte løg og champignon…….

 …….så peberfrugt……….

 ……..og til sidst madlavningsfløde kogt op med tomatpure……..

 Den færdige ret, efter den har været i ovnen……

Aftenens tallerken……

I aften har vi fået endnu en ret fundet inde hos Anne – skøøøøøn ret – sådan en ret som ikke kan slå fejl, nærmest ligegyldig hvad du putter i den…..

Jeg tilsatte lidt røget paprika, nogle champignon, lidt hvidløg og så brugte jeg madlavningsfløde 8%, hvilket fungerede fint. Som tilbehør fik vi små kartofler vend med lidt olivenolie, salt og frisk timian – derefter bagt i ovnen sammen med mørbradsretten og nogle ærter og majs fra frost. Jeg skriver opskriften som jeg lavede den……..

Svinemørbrad i fad (fra LaTascha), 4 pers………
1 stor svinemørbrad eller 2 små, afpudset
1 pakke bacon i tern
1 rød peberfrugt, skåret i strimler
1 grøn peberfrugt, skåret i strimler
1 gul peberfrugt, skåret i strimler
250 g champignon, skåret i tykke skiver
2 store løg, skåret i tern
½ liter madlavningsfløde 8%
2 fed hvidløg, presset
1 dåse koncentreret tomatpure
salt, friskkværnet peber
lidt mel
lidt røget paprika
olivenolie
Skær afpudset mørbrad i ca. 3 cm. tykke skiver og bank dem flade med håndroden eller en kødhammer. Vend mel med salt, friskkværnet peber og røget paprika.
Kom lidt olivenolie på en pande. Vend mørbradsstykkerne i mel-blandingen og brun dem på begge sider i den varme olie. Læg kødet i et ovnfast fad.
Kom bacon på panden og steg til det bliver sprødt og gyldent. Lad det dryppe af på køkkenrulle, inden det kommes op i fadet til kødet.
Kom lidt olie på en pande og sauter løg til de bliver bløde og gennemsigtige. Tilsæt champignon og steg til væden fra champignon fordamper, krydr med salt og friskkværnet peber. Hæld blandingen over i fadet. Kom peberfrugter på panden og steg i 2-3 minutter under omrøring, krydr med salt og friskkværnet peber. Hæld peberfrugterne op i fadet. Hæld madlavningsfløde på panden sammen med koncentreret tomatpure. Rør pure’en ud og lad det koge op, krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Hæld fløden over i fadet og fordel det lidt, så det dækker indholdet i fadet. Sæt i ovnen ved 175 grader (varmluft) i ca. ½ times tid.
Server med ovnbagte kartofler, ris eller pasta – og gerne grøntsager til.

I dag var det så at vi skulle have været til Paris, ned og besøge Anette, sådan skulle det altså ikke være. Det gør ondt at tænke på, at det var så tæt på – og alligevel så LANGT fra!!!

Weekenden skal dog stadig bruges i Anettes ånd. Vi tager til Dyvig Badehotel, som ligger ved vandet – Anette elskede vand. Her vil vi gå ture, nyde noget lækkert mad – og forhåbentlig det skønne vejr – og jeg er sikker på at samtalen ofte vil falde på Anette. Det er ikke bare mig der har mistet, kæresten har også mistet, han var også kommet til at holde meget af Anette. Det har været et hårdt slag for os begge, så weekenden skal bruges til at “slikke vores sår”, nyde livet og hinanden……..

Ipad + e-bøger:
I går skrev jeg om den Ipad som jeg har fået lov til at låne i 3 måneder og om e-bøger, som jeg skal afprøve på den. Jeg fik startet på “Kadaverdoktoren” af Lene Kaaberbøl og her er lidt om mine oplevelser:
– dejligt at teksten kan forstørres og gøres mindre
– baggrundslyset kan justeres, hvilket er et stort plus
– selvom flere har givet udtryk for at øjnene godt kan blive trætte, så oplevede jeg det ikke (andet end det naturlige, da det var ved nattetide). Jeg læste 130 sider og havde ingen problemer
– den er lidt uhandy at ligge med, nok bedre at sidde med den
– det volder mig en lille bitte smule besvær at bladre (men det kan godt bare være mig……)
– der er sådan en bogmærke-funktion, hvilket er dejligt
Alt i alt kan jeg indtil videre konkludere at jeg er ret godt tilfreds – om jeg vil bytte en “rigtig” bog for en e-bog?? Det tror jeg ikke, men jeg kan klart se situationer, hvor det vil være praktisk……

Om bogen kan jeg sige, at den virker meget spændende. Sådan lidt mørk og dyster i stemningen, men bestemt lovende.

Print Friendly
Tilbage

16 kommentarer


 1. Apr 8, 2011
  11:53 pm

  Xenia

  Hæhæ, er det ikke lidt symptomatisk for de sidste to-tre opskrifter, du har lavet, at de alle indeholder bacon? 😉 Men det er selvfølgeligt også lækkert, hvis man kan lide sådan noget 😀

  Jeg kan forresten godt forestille mig at en iPad må være lidt upraktisk at ligge med og læse. Men bortset fra det er den lækker, lækker, lækker. Min lillebror har lige købt en brugt (kun 2000 kr!!) af en ven og jeg er overhovedet ikke misundelig 😉


 2. Apr 9, 2011
  7:53 am

  Anna

  Menuen minder mig om mad jeg har fået som barn. Mums!

  Spændende at læse om forsøg med boglæsning på en ipad! Jeg har selv gået og tænkt på, at det kunne være en smart ide. For eksempel hvis man er på rejse. Så kunne man bruge iPad'en i stedet for at slæbe rundt på en bunke bøger..

  God tur i weekenden! Vejret skulle jo blive skønt 🙂

  Mange hilsner fra Anna


 3. Apr 9, 2011
  9:27 am

  Åsa

  Mums, den bliver jeg nød til at prøve, det ser bare så lækkert, farverigt og smagefuldt ud::))

  Ha en fin dag, knus fra Åsa


 4. Apr 9, 2011
  11:59 am

  Erland

  MEGET lækkert -mørbrad er en fin spise. Iøvrigt er BACON en meget undervurderet "grøntsag" :-), /Erland


 5. Apr 9, 2011
  7:33 pm

  Kristine L. Hansen (CookieCrumble)

  Uhm, hvis der er noget på et svin som er ekstra lækkert, så er det da mørbraden. Wauw det ser godt ud Birthe.


 6. Apr 10, 2011
  6:25 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Xenia!

  Det er nu ikke de sidste 2-3 retter der har indeholdt bacon, der var 2 retter i sidste uge (kylling og mørbrad), så det går nok…..

  Hilsen
  Birthe


 7. Apr 10, 2011
  6:27 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anna!

  Ja, det mindede mig også om en ret fra barndommen – og det smager lidt hen ad koteletter i fad 🙂

  Jeg synes faktisk at det er smart, især på rejser, hvor man ikke gider slæbe bøger med. Fordelen ved en Ipad frem for en e-bogslæser er jo at den kan så mange andre ting også…..

  Mange hilsner
  Birthe


 8. Apr 10, 2011
  6:27 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Åsa!

  Det smager bare så dejligt 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Apr 10, 2011
  6:28 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Erland!

  Kan ikke huske at have set dig herinde før, så velkommen til – og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Jeg kan ikke være mere enig med dig mht. bacon……

  Mange hilsner
  Birthe


 10. Apr 10, 2011
  6:38 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Kristine!

  Sådan har jeg det også 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Apr 11, 2011
  12:13 am

  Charlotte Berg

  Hej Birthe,

  Jeg følger meget interesseret med i din Ipad-afprøvning. Jeg overvejer seriøst at anskaffe mig en Ipad eller en e-reader, da jeg trods "barsk" (så barsk som en bog-elsker KAN være) sortering stadig har en hel væg og et vitrineskab fyldt med bøger….og der bliver bare flere og flere, og tanken om at det hele kunne ligge på sådan en fætter er ret tiltalende….og sikkert langt mere støvfrit. 😉

  Glæder mig til at høre din endelige "dom" – tror nemlig du er lige så meget bog-nørd som jeg. Hehe…

  Håber I havde en dejlig weekend. Det må have været tiltrængt efter sådan en marts måned som du har haft.

  Dbh
  Charlotte


 12. Apr 11, 2011
  12:20 am

  SushiStegen

  Det lyder godt med den låne Ipad og e-bøger. Jeg har lige bøvlet med at finde og downloade dem fra biblioteket, så det må vente lidt endnu for mit vedkommende. Jeg glæder mig til at høre hvad du synes.

  God tur på Badehotellet,
  ss


 13. Apr 11, 2011
  2:50 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Charlotte!

  Dejligt at du følger min test.

  Hilsen
  Birthe


 14. Apr 11, 2011
  2:51 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Sushisteg!

  Det er spændende med den Ipad og jeg synes faktisk at det fungerer virkelig fint – er sikker på at det ville være en god løsning for dig, i din situation 🙂

  Knus
  Birthe


 15. Apr 11, 2011
  8:12 pm

  En glad blogger

  Ammenam, hvor ser den ret bare god ud 😉 Ku' være at jeg skulle bruge noget af den hjembragte bacon til sådan en god gryderet… mhmmm, måske med cocktailpølser 😉

  Jeg håber, at du og manden har haft nogle gode dage sammen med stilhed, ro, frisk luft, god mad og hygge….

  Knus fra Eva


 16. Apr 11, 2011
  9:57 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Eva!

  Det var virkelig lækkert – og cocktailpølser, vil bestemt ikke ødelægge noget 😉

  KH
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!