Newyorkerbyheart

Torsk med chips, tartar sauce og ærte-/broccoli-/kartoffelmos med mynte…………..

 Eftermiddagssnack: jordbær som min Mama lærte mig at de skal spises……….

 Ingredienserne til tartar sauce……..

 Den færdige tartar sauce……..

 Chips kommes i en pose………

 ……….og knuses………

Torsk vendes i æggehvide og derefter i chipsene………

 Kartofler og broccoli stok koges meget møre…………

 Til sidst koger ærter og broccolibuketter med………

 Den færdige mos……..

 Færdigbagt fisk……..

Aftenens tallerken………

Efter at det første store projekt blev ordnet i går, så har dagen i dag stået i planters tegn. Vi vil gerne have plantet noget op af vores hegn, som lukker lidt af, så vi kan sidde på terrassen uden at alle kigger ind til os. Vi har derfor været ude og se på hvad vi evt. kunne plante.
Det er lidt et større projekt, for det første fordi jorden er stenhård at grave i og for det andet, fordi vi allerede har lagt granitsten der hvor der skal plantes. Men da vi satte hegnet op, havde vi ikke forventet at vi skulle have plantet noget. Der er dog kommet så meget trafik forbi os, så vi gerne vil kunne sidde lidt mere “beskyttede” på terrassen.
Jeg tror at det bliver en blanding af opstammede vedbend og clematis, som vi vælger – men i hvert fald er det det, som kæresten skal se på i morgen…….

Den første gang jeg fik jordbær i USA (da jeg var Au Pair), lærte min Mama mig at spise dem med brun farin og creme fraiche 9% – og det er hængt ved siden. Jeg dypper bare de hele bær i lidt creme fraiche og så i brun farin bagefter, ikke for meget, bare lige lidt – og så ind i munden. Uhmmmm, det smager rigtig godt. Kombinationen af jordbær, det syrlige fra creme fraichen og det søde fra brun farin – det kan virkelig anbefales……..

Aftensmaden i dag stod på torsk vendt i chips og serveret med tartar sauce og ærte-/broccoli-/kartoffemos med mynte – lækkert og ret nemt.
Tartar sauce forelskede jeg mig i, da jeg var Au Pair i USA, men har faktisk ikke fået det siden. Vi fik det til stegt fisk og jeg elskede det, men har ikke kunnet opdrive det herhjemme. I dag ville jeg prøve at lave det selv, og det blev egentlig ok. Ikke helt som “the real thing”, men helt bestemt en værdig stedfortræder……….

I går da jeg handlede så jeg frisk torsk og straks tænkte jeg på “fish & chips”, hvorfor ved jeg ikke, men jeg prøvede i hvert fald på at finde “salt & vinegar” chips – det var dog helt umuligt. Så jeg knuste bare nogle almindelige, saltede chips og brugte dem i stedet. Jeg vil dog prøve at lave retten igen, hvis jeg på et tidspunkt falder over “salt & vinegar” chips. Er der nogen af Jer der ved hvor de kan fås????

Tartar sauce:
1½ spsk. mayonnaise (jeg bruger Hellmanns)
1 hel, syltet dildagurk, duppet tør og skåret i meget små tern
1 forårsløg – kun det grønne – finthakket
½ skalotteløg, meget finthakket
1 tsk. kapers, hakket
½ tsk. dijonsennep
salt, friskkværnet peber
saft af ½ citron
et par dråber Tabasco, eller efter smag
Kom det hele i en skål og rør det godt sammen. Smag til og stil det i køleskab i MINDST et par timer, inden det skal bruges.

Torsk med chips: 2 pers.:
225 g torskefileter, uden skind og ben
1 æggehvide
chips
salt, friskkværnet peber
olivenolie
Dup torsken helt tør med køkkenrulle. Kom æggehvide i en dyb tallerken og rør den med lidt salt og friskkværnet peber.
Kom chips i en pose og knus dem med en kagerulle eller en kødhammer. Hæld de knuste chips i en dyp tallerken og krydr med lidt friskkværnet peber.
Smør et ovnfast fad med lidt olivenolie. Vend torskefileterne i æggehvide og derefter trykkes de godt ned i de knuste chips, sørg for at trykke chipsene godt fast. Læg fisken i fadet. Dryp med ganske lidt olivenolie og sæt i en 200 grader var ovn (varmluft) i ca. 10-12 minutter, til fisken er netop gennemstegt.

Ærte-/broccoli-/kartoffelmos med mynte (fra Alt for Damerne), 2 pers.:
2 bagekartofler, skrællet
1/4 broccoli, stilk og hoved
salt, friskkværnet peber
1-2 spsk. myntegele
1 håndfuld frosne ærter
olivenolie
lidt smør
Skær kartoflerne i tern. Skær broccolistilken i mindre stykker og kom det hele i en gryde sammen med lidt vand. Bring det i kog og lad det koge til kartofler og broccolistilk er godt mør. 5 minutter inden det er helt mør, tilsættes ærter og broccolibuketter. Hæld vandet fra, sæt gryden tilbage på den slukkede – men stadig varme – plade, så grøntsagerne kan dampe lidt tørre. Ryst gryden lidt et par gange. Hæld lidt god olivenolie ved, sammen med en lille klat smør, myntegele, salt og friskkværnet peber. Mos det hele, til den konsistens du ønsker – jeg kan godt lide når det er lidt rustikt.

Jeg sendte linket til MASH, hvor jeg havde skrevet om mine oplevelser, da Heidi og jeg spiste der i fredags. I dag har de kvitteret med at sende en mail hvor de takker for have sendt dem linket og at de er glade for al hjælp til at blive bedre! Det synes jeg alligevel at der er format over – i stedet for at blive sure – så tager de det konstruktivt. Så kan det jo være, at jeg alligevel vover mig ind på MASH en anden gang – en dag hvor jeg føler mig modig………..

Print Friendly
Tilbage

20 kommentarer


 1. Apr 20, 2011
  12:08 am

  Tante Sød..og den sure øko-citron...

  Pudsigt med din ret – jeg har netop lagt en opskrift til side med torsk paneret med panko-rasp og en tartare-sauce som jeg har vildt lyst til at lave. Men jeg har ikke kunnet finde panko rasp og har derfor ikke fået det lavet. Men knuste chips – herlig idé, det ville jeg aldrig have tænkt på. Det ku' være jeg sku' prøve det i stedet.
  Det ser super ud det hele …
  Hej fra Marianne


 2. Apr 20, 2011
  12:13 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Marianne!

  Panko rasp er noget jeg drømmer om, men det er umuligt at få her hvor jeg bor 🙁
  Med chips bliver de i hvert fald sprøde – jeg vil gerne have haft lidt mere smag og det tror jeg at "salt & vinegar" chips ville give (uden at jeg ved det….)

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Apr 20, 2011
  12:57 am

  SushiStegen

  Sikken en super ide med knuste chips som substitut for pankorapsen. Og den jordbærkombi er også ny for mig. Dejlig inspiration, tak
  kh SS


 4. Apr 20, 2011
  3:26 am

  Maj

  Hej Birthe 🙂

  Hvis der er en asiatisk købmand/specialbutik i nærheden af dig, så skulle det være muligt at opdrive panko rasp… Jeg får hvertfald min hos mit lokale asiatiske marked.

  Salt and Vinegar chips har jeg købt i Bilka/Føtex, jeg mener at de forhandler Lays med den smag, ellers er der "Food From Home" som du kan bestille dem hos, men det ved du vel 🙂 🙂

  – Maj 🙂


 5. Apr 20, 2011
  7:19 am

  Piskeriset

  Det lyder rigtig lækkert – jeg tror aldrig, jeg har prøvet tartarsauce, men det lyder spændende. Passer det til andet end fisk?


 6. Apr 20, 2011
  8:13 am

  Louise

  Salt&Vinegar chips kan du få i Irma eller Magasin.


 7. Apr 20, 2011
  10:59 am

  Ann

  Lækker opskrift – og godt at MASH tog kritikken til sig, det skulle de jo også gerne, men man ved jo aldrig med de restauranter..
  Mener Taffel laver Salt & Vinegar chips, så dem vist i føtex i går? http://taffelchips.dk/ (Tjekkede lige, og den er god nok)
  Mvh. Ann


 8. Apr 20, 2011
  12:58 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Sushisteg!

  Chips er nok lidt mere usundt end panko, men det bliver i hvert fald sprødt 😀

  Prøv jordbær på den måde, jeg synes det er SKØNT.

  KH
  Birthe


 9. Apr 20, 2011
  12:59 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Maj!
  Jeg må huske det, når jeg kommer til Kolding næste gang, mener at der ligger en lille biks der – ved dog ikke om de har panko, men vil da forsøge 🙂

  Jeg vil hamstre når jeg kommer i Bilka eller Føtex. SuperBrugsen havde det i hvert fald ikke, selvom jeg gennemgik hylderne op til flere gange…..

  Mange hilsner
  Birthe


 10. Apr 20, 2011
  1:00 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeris!

  Ved det faktisk ikke har kun fået det til fisk, stegt eller friteret – nok også til fiskefrikadeller vil jeg tro 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Apr 20, 2011
  1:01 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Louise!

  Tak, bare det problem, at her i det sydlige Jylland har vi hverken Irma eller Magasin 😉

  Mange hilsner
  Birthe


 12. Apr 20, 2011
  1:02 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Ann!

  Tak for information, må huske det næste gang jeg kommer i Føtex 🙂

  Jeg synes at det er et godt træk at MASH reagerer sådan…..

  Mange hilsner
  Birthe


 13. Apr 20, 2011
  6:08 pm

  studielivet

  Hej Birthe,
  Pankorasp burde du kunne finde i Kolding, måske i den butik der ligger ved torvet eller den asiatiske der ligger i Låsbygade..
  Og hvis du ikke kan finde Salt&Vinegar chips i føtex, så mener jeg de har dem i Liva i Kolding..

  God påske – Kærligst Lea


 14. Apr 21, 2011
  4:50 pm

  Elsk med Mad

  Jeg elsker tartar sauce og har længe ledt efter en god opskrift. Skal helt sikkert afprøves. Og de knuste chips er jo en vildt god ide:)

  Mvh
  Mariam


 15. Apr 21, 2011
  7:26 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lea!

  Hm, vidste ikke at der ligger en asiatisk på torvet, er det der ved rådhuset?

  Tak for tippet til Føtex, vil købe dem næste gang jeg kommer til byen……

  Mange hilsner
  Birthe


 16. Apr 21, 2011
  7:27 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Miriam!

  Du må prøve den, den er ikke helt i vinkel, men næsten 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 17. Apr 21, 2011
  7:46 pm

  Randi

  Jordbær med puddersukker?


 18. Apr 21, 2011
  8:05 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Randi!

  Nu ikke fordumsfuld, inden du har prøvet det 😉 – og husk creme fraichen, den er vigtig…..

  Mange hilsner
  Birthe


 19. Mar 8, 2012
  11:47 am

  Nina Vaupel

  Hej
  Egentlig var jeg bare ude efter en opskrift på tatar sauce – men nu er hele menuen på plads med torsk og dejlig mos – glæder mig til at servere det til aften.
  /Nina


  • Mar 8, 2012
   6:27 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Nina!

   Uh, jeg håber at det vil smage dig 🙂

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!