Newyorkerbyheart

Tortillalasagne a la Maj…….

 Løg sauteres og derefter brunes hakket oksekød…..

 Tortillas lægges i et fad……

 Peberfrugt, champignon, tacokrydderi og hvidløg steges med…….

 Tomater skåret i tern, tilsættes…..

 ……og så tacosauce……..

 Kødfyldet lægges lagvis med tortillas……..

 Der sluttes af med revet ost, en blanding af cheddar og mozzarellaost…….

 Er den ikke fin…….

 Den færdig-gratinerede ret……..

Gårsdagens tallerken……

I går var jeg faktisk ret så træt – i dag også for den sags skyld – efter vores tur i weekenden. Vi gik jo faktisk ret meget og det kan mærkes på kroppen i nogle dage efter. Jeg prøver at lave så lidt som overhovedet muligt, fordi jeg jo skal til Aarstiderne på torsdag, sammen med Heidi og der skal der jo også bruges nogle kræfter…….

I går stod menuen derfor på hurtig mad og inspirationen fandt jeg hos Maj, som har en SKØØØØN blog. Hendes tortillalasagne kunne jeg slet ikke stå for, så den måtte jeg bare lave – også selvom kæresten har bestilt “rigtig” lasagne, når han skal være selv hjemme *S*

Jeg kan anbefale Jer at lave Maj‘s tortillalasagne, den er lækker og nem at lave. Jeg lavede lidt om på den. Jeg tilsatte ikke mælk, men lidt vand, der kom lidt hvidløg i (som jeg jo bare elsker), der kom også majs og tomater i.
Jeg må ærlig tilstå at vi ikke fik noget til, jeg var så træt, så det blev ikke til salat eller noget som helst. Jeg vil dog sige, at en salat vil være dejlig til. Jeg skriver opskriften som jeg lavede den……..

Tortillalasagne a la Maj, 4 pers.:
5-6 tortillas (jeg brugte corn tortilla fra Santa Maria)
1 glas tacosauce 
1 pose tacokrydderi
500 g hakket oksekød
4 blommetomater, skåret i tern
1 rød peberfrugt, skåret i små tern
1 gul peberfrugt, skåret i små tern
1 dl frosne majskerner
ca. 1 dl vand
200 g champignon, skåret i skiver
2 fed hvidløg, knust og finthakket
1 løg, hakket
lidt olie til stegning
cheddar, revet
revet mozzarellla
salt, friskkværnet peber
Varm olie op i en gryde og sauter løg, til de blive bløde og gennemsigtige. Tilsæt kødet og lad det brune med, krydr med salt og friskkværnet peber. Kom så champignon, peberfrugt og hvidløg ved – lad det stege med. Kom tacokrydderiet ved og vend det godt sammen. Hæld de frosne majskerner i sammen med tomater – og vend igen det hele godt sammen. Hæld 1 dl vand ved og lad det koge lidt ind og tilsæt så tacosaucen. Lad det varme godt igennem og smag til.
Smør et ovnfast fad med lidt olie og læg en tortilla i bunden. Fordel kødsaucen mellem tortillas’erne og slut af med en tortilla. Drys med revet ost og sæt i ovnen ved 200 grader (varmluft) og lad det gratinere i ca. 20 minutter. Server.

Ipad + e-bogs-opdatering:
Jeg må altså sige at den lille Ipad er SÅÅÅÅÅÅÅ lækker og jeg skal hele tiden minde mig selv om at jeg ikke må knytte mig til den, fordi den jo skal leveres tilbage til Saxo om mindre end 3 mdr – men det kræver, at jeg fortæller mig selv det hele tiden!!!
Den er så smart. Kan bruges til internet, der kan høres musik på den, man kan have sine billeder på den og så kan der jo altså læses e-bøger på den. Jeg  er næsten færdig med den første bog på den “Kadaverdoktoren” af Lene Kaaberbøl og efter at skulle vænne mig til det de første dage, så er jeg faktisk blevet ret så glad for det. Ikke sådan at jeg aldrig mere vil købe en “rigtig” bog, men jeg kan helt klart vænne mig til at læse bøger på den. Især store tunge bøger, som f. eks. “Giganternes Fald” eller bøger i den størrelsesorden er perfekte at læse som e-bog.

HUSK:
At Lindt-konkurrencen slutter onsdag aften (den 13. 04. 2011) ved midnat, så du kan stadig nå at være med i lodtrækningen om de 10 smukke Lindt hjerter med Swarovski krystaller.

Print Friendly
Tilbage

22 kommentarer


 1. Apr 12, 2011
  8:05 pm

  Olivia Myrthue

  Fin blog du har her 🙂
  Jeg skal bestemt også ha' prøvet Maj lasagne på et tidspunkt. Det ser meget interessant ud 🙂

  Ang. e-bøger, så kan jeg anbefale en 'rigtig' e-bogs læser. Jeg har selv en iPad og en Kindle. Selv om jeg ææælser min iPad, vil jeg til en enhver tid foretrække at bruge min Kindle at læse bøger på. Den har plads til masser af bøger, kan holde en hel måned på strøm (!) og det generer ikke øjnene at læse på den i længere tid. Bare en idé 🙂

  http://denlyserodeelefant.blogspot.com/


 2. Apr 12, 2011
  8:14 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Olivia!

  Velkommen herinde, jeg tror ikke at jeg har set dig før og tak fordi du skriver en kommentar 🙂

  Jeg ville da ønske jeg havde råd til begge men det har jeg ikke, jeg ved ikke engang om jeg kan få råd til en af delene – desværre.
  Jeg har ikke problemer med at læse på den overhovedet, selvom jeg godt har set flere skrive det.

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Apr 12, 2011
  8:16 pm

  En glad blogger

  Mums, dejlig comfy-food lige efter min næse! Må huske at få min bror til at tage taco-krydderi med fra DK – det er hundedyrt hernede!!
  Kh. Eva


 4. Apr 12, 2011
  8:19 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Eva!

  Det er virkelig comfy-food 😀 Utroligt, men du kan jo også lave det selv….

  KH
  Birthe


 5. Apr 12, 2011
  8:19 pm

  Olivia Myrthue

  Mange tak for det 🙂
  Nej de er godt nok ikke billige. Men nu er både min mand og jeg gadget freaks, så der blev plads til det i budgettet på den ene eller anden måde 😉 Håber du får lejlighed til at købe en af dem engang. Det er nogle fantastiske opfindelser 😀


 6. Apr 12, 2011
  8:23 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen, Olivia!

  Ja, det handler jo om at prioritere, som med alt andet i livet 🙂 Desværre har vi jo kun 1 "rigtig" indtægt og så min førtidspension, så det sætter også lidt grænser, men vi må jo se på det…..

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Apr 12, 2011
  8:27 pm

  En glad blogger

  Hej igen Birthe.

  Ved du, hvad der skal i sådan en blanding? Det ku' måske godt være en ide!

  Kh.


 8. Apr 12, 2011
  8:35 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen, Eva!

  Har fundet en opskrift her: http://allrecipes.com//Recipe/taco-seasoning-i/Detail.aspx

  Kh
  Birthe


 9. Apr 12, 2011
  8:37 pm

  En glad blogger

  Tusind tak :-)))


 10. Apr 12, 2011
  8:45 pm

  Karen Kragesand

  Hej Birthe
  Nu har jeg fulgt din blog i længere tid – har ikke lige haft tid til at prøve en af opskrifterne, men alt ser bare så lækkert ud.
  Jeg tænkte, om du kender denne her hjemmeside http://www.americastestkitchen.com
  Der ligger en masse afsnit (nogle af de nyeste afsnit er gratis ellers koster det vist 5 USD pr. måned – jeg synes det er et godt program til at lære noget af og få inspiration.
  Bare et lille tip – jeg glæder mig til fortsat at følge dig.
  Mange hilsner fra Karen


 11. Apr 12, 2011
  9:00 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen, Eva!

  Det var så lidt – held og lykke med det 🙂

  Kh
  Birthe


 12. Apr 12, 2011
  9:06 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Karen!

  Velkommen herinde og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Tak for linket, det vil jeg da lige kigge nærmere på, det har jeg vist aldrig fået gjort….

  Mange hilsner
  Birthe


 13. Apr 12, 2011
  9:41 pm

  Maj

  Birthe, jeg kan altid se når du har nævnt min blog på din, for mine læsertal stiger simpelthen med 300% det er crazy – ha ha ha…
  Og tusind tak for dine altid så søde ord 🙂 🙂

  Det er dejligt at kunne inspirere og at du kunne lide den – jeg ville helt sikkert selv have puttet majs i, hvis det ikke var for ham Manden, han bryder sig ikke om majs :S

  – Maj 😀


 14. Apr 12, 2011
  10:06 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Maj!

  Er det rigtigt?? det er da vildt 😀

  Jeg mener hvert ord jeg skriver, det er en skøn blog du har…..

  Tak for mad!

  Mange hilsner
  Birthe


 15. Apr 12, 2011
  11:01 pm

  Piskeriset

  Jeg sagde det jo – iPads er farlige 😀

  Har du egentlig prøvet at læse e-bog via telefonen? Det eksperimenterer jeg med for tiden, og det virker langt bedre, end jeg forventede – også selvom jeg havde hørt godt om det inden 🙂


 16. Apr 12, 2011
  11:12 pm

  Miss Joan

  vil bare lige skrive at du skriver at konkurrencen slutter i aften ved midnat, men når man trykker på Lindt hjertet står der konkurrencen slutter onsdag den 13. april ved midnat.
  Denne opskrift må jeg prøve mums det ser godt ud
  Hilsen Joan


 17. Apr 13, 2011
  11:56 am

  Misbah

  Det ser rigtig lækkert ud. jeg får helt lyst til en tortilla nu. Fin blog du har her.


 18. Apr 13, 2011
  12:37 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Joan!

  Tak for rettelsen 🙂 Jeg er så forvirret i disse dage, så jeg næsten ikke kan huske hvad jeg selv hedder….
  Konkurrencen løber selvfølgelig til i aften, midnat.

  Mange hilsner
  Birthe


 19. Apr 13, 2011
  12:37 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Misbah!

  Velkommen herinde og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Det er en skøn ret….

  Mange hilsner
  Birthe


 20. Apr 13, 2011
  12:42 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Ja, du havde advaret mig, men hørte jeg efter??? næh nej – nu kan jeg lære det 😀

  Det har jeg ikke prøvet – og vidste heller ikke at det kunne lade sig gøre. Men tak, det vil jeg da kigge nærmere på. Fås det på android-markedet??

  Mange hilsner
  Birthe


 21. Apr 13, 2011
  8:07 pm

  Piskeriset

  Mja – altså jeg købte en billig e-bog for at teste konceptet, men jeg blev nødt til at søge på nettet for at finde ud af, hvordan jeg konverterede filen korrekt, for det stod der selvfølgelig ikke, hvordan man skulle gøre (kun at det var let… :-D).

  Men det var ret let, da jeg først fandt ud af det. Desværre gemte jeg ikke linket, og nu vil jeg afprøve det igen, så nu går jagten atter på de gode råd…:-D


 22. Apr 13, 2011
  9:29 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen, Piskeriset!

  Det lyder da ret så spændende, det må jeg undersøge nærmere 🙂
  Det er jo ret smart, når man er på farten – har jeg fundet ud af…..

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!