Newyorkerbyheart

BBQ kylling pizza………

 Lækker æbleeddike lavet på Belle de Boskoop fra Meyer……..

 Indgår i denne BBQ sauce, hvori der også er cola……

 Kylling steges, trækkes fra hinanden med 2 gafler og tilsættes BBQ sauce…..

 Pizzabund smøres med ganske lidt BBQ sauce…..

 Så lægges der ost, rødløg, squash og kylling på…….

Den færdigbagte pizza

I dag har vi været til tennistræning og det var HÅRDT! Jeg døjer i øjeblikket med mine hofter som gør usigeligt ondt, men jeg bed smerterne i mig og gennemførte timen, hvad jeg er sikker på at min krop “takker” mig for i morgen *S*
Hvor klogt det var kan nok diskuteres, især set i lyset af at vi skal til bryllup i weekenden, men I ved jo hvordan jeg er. Det er det med den stop-knap, som jeg jo mangler…….

Anyway, da vi kom hjem fra træning, skulle der jo laves mad. Jeg havde forberedt BBQ saucen på forhold og egentlig burde jeg også have stegt kyllingebrystfileterne, men det fik jeg altså ikke gjort. BBQ saucen blev forholdsvis sød, så næste gang vil jeg nok komme lidt mere eddike i og så skal den være stærkere, hvilket jo giver et godt modspil til det søde.
At lave BBQ saucen gav mig en anledning til at afprøve den ene af de to eddiker fra Meyer, som jeg har fået tilsendt, nemlig æblecider eddiken lavet på Belle de Boskoop æbler. Den dufter så skønt og jeg er sikker på at jeg vil få meget godt ud af den.
Pizzaen blev ikke så sprød i bunden – nu har vi jo også vænnet os til pizzaovnen og ikke meget kan hamle op med den – men også fordi jeg måske kom lidt for meget på. Sørg for at knuge så meget væde som muligt ud af mozzarellaen, da sådan en ost også kan afgive en del væde.
Men den smagte dejligt og skal helt sikkert prøves i den udendørs pizzaovn………

Det vil da være at foretrække at lave din egen pizzadej, men jeg brugte altså en færdig rulle pizzadej.

BBQ kylling pizza, 2-3 pers:
2 kyllingbrystfileter
salt, friskkværnet peber
lidt olie til stegning

BBQ sauce: (se note)
1 dl cola
1 dl ketchup
2 spsk. af din yndlings BBQ sauce (færdigkøbt)
1 spsk. HP Sauce
1 spsk. æblecidereddike
1 tsk. løgpulver
1 tsk. hvidløgspulver
salt, friskkværnet peber

Desuden:
1 rulle pizzadel
lidt squash i meget tynde skiver
1 rødløg i tynde skiver
1 kugle frisk bøffel mozzarella, væde presset ud og plukket i mindre stykker
2 forårsløg, kun den grønne del, fintsnittet
Rør ingredienserne til BBQ saucen sammen og smag den til.
Varm olie op på en pande, krydr kyllingebrystfileterne med lidt salt og friskkværnet peber. Brun dem af og skru så ned for varmen. Hæld lidt BBQ sauce over og læg låg på eller dæk til med stanniol, lad dem stege videre i 5-7 minutter, afhængig af tykkelse. Fjern låget og lad det stege i et minuts tid uden. Tag dem af panden når de er netop gennemstegte og pil dem så fra hinanden med 2 gafler. Vend det plukkede kyllingekød med lidt BBQ sauce – ikke for meget for det må ikke blive for våd.
Sæt en bageplade ind i ovnen, mens den varmes op til 250 grader (varmluft). Tag pladen ud og læg pizzadejen på, derefter ganske lidt BBQ sauce, ost, squash, rødløg og kylling. Sæt i ovnen i ca. 10 minutter, til den er gylden og færdigbagt. Drys med forårsløg, skær – eller klip den ud – jeg bruger altid en saks, det er SÅ meget nemmere!! Server straks.

Note:
Prøv dig frem med eddiken, jeg synes godt at den kan tåle mere syre – og tilsæt gerne chili- eller chipotlepulver, for at den bliver mere spicy…….

Print Friendly
Tilbage

12 kommentarer


 1. May 23, 2011
  11:33 pm

  Louise

  Nams!


 2. May 24, 2011
  7:16 am

  heidi

  Den ser god ud!
  Mht. osten, så læste jeg et tip om at skære mozzarellaen ud i skiver og lægge den til afdrypning på flere lag køkkenrulle – det gjorde jeg da jeg lavede pizza den anden dag (jeg glemte bare at skrive det), og det fungerede fint. Den kan godt hænge lidt i køkkenrullen, men det gik ok med at få pillet det meste af igen. Og jeg tror i hvert fald det tog det meste af vædden 🙂


 3. May 24, 2011
  7:17 am

  Maj

  Åhh mums Birthe! Den ser lækker ud den pizza *savle savle*

  Birthe, altså, jeg tror vi skal prøve på at installere en "stop" knap på dig, for du har godt nok en tendens til at presse citronen lige rigeligt – tsk tsk…! Nu håber jeg du får slappet lidt mere af, så du kan være klar til den store dag i weekenden, der er bare ikke noget bedre end bryllupper *SUK*

  – Maj 😀


 4. May 24, 2011
  8:37 am

  Troels

  Den ser rigtig lækker ud. Er normalt ikke meget for BBQ-sauce på pizzaer (havde en dårlig oplevelse med en Meat Lovers Meat Fest-pizza i USA for nogle år siden…), men denne her ser god ud 🙂


 5. May 24, 2011
  9:59 am

  Kristine L. Hansen (CookieCrumble)

  Hvor ser den lækker ud Birthe. Peter og jeg har fået ny grill og dermed også bagesten der til. I morgen skal vi afprøve pizza bagning deri, -det bliver lidt spændende 🙂


 6. May 24, 2011
  12:04 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Louise!

  Ja, det må du nok ha' lov til at sige 🙂

  KH
  Birthe


 7. May 24, 2011
  12:05 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Heidi!

  Den smagte også dejligt – og endnu bedre når BBQ saucen bliver justeret 🙂
  Tak for tippet mht. osten, det vil jeg prøve næste gang. Synes især at væde er et stort problem med bøffelmozzarella…

  Mange hilsner
  Birthe


 8. May 24, 2011
  12:06 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Maj!

  Tak, den smagte også skønt 🙂

  Tro mig, der er mange der har prøvet at installere den stop-knap. Det er bare som om at når jeg er i det, så glemmer jeg at jeg ikke er som andre mennesker – men jeg bliver dog husket på det rimelig hurtigt bagefter 😉

  Kh
  Birthe


 9. May 24, 2011
  12:07 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Troels!

  Meat lovers meat fest lyder altså også ret heftigt, især når man tænker på hvor glad amerikanerne er for kød……i store portioner 😉

  Det giver en helt anderledes smag til pizzaen, når bare BBQ saucen bliver justeret rigtigt…..

  Mange hilsner
  Birthe


 10. May 24, 2011
  12:07 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Kristine!

  Tak 🙂

  Hvor dejligt at I har fået grill og pizzasten, så regner jeg med der kommer masser af billeder på bloggen sommeren over….

  Mange hilsner
  Birthe


 11. May 24, 2011
  9:58 pm

  Piskeriset

  Den ser så mør ud, at jeg kunne spise den med sugerør – sluuuurp! 😀

  Spændende kombination. Hvor har du fundet løgpulveret?


 12. May 24, 2011
  10:07 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Det smagte forbavsende godt og det er helt sikkert noget jeg skal lege mere med 🙂

  Santa Maria har løgpulver, jeg bruger det faktisk ret tit, da det tit figurere i amerikanske opskrifter….

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!