Newyorkerbyheart

Begavet……..

25 maj , 2011 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Gaver - Tags: , ,

Kogebog og et madblad fra det store udland……

…..og en tomatplante……..

I dag har jeg fået gaver, SKØNNE gaver!!
Louise – som jeg faktisk har kendt i rigtig mange år, uden at have mødt hende i virkeligheden – har lige været i USA og hun havde gaver med hjem til mig. Det gjorde mig super glad, tænk at hun tænkte på lille mig, mens hun var afsted….
Hun sendte mig bogen “Off the Eaten Path” af Morgan Murphy, som er fyldt med de lækreste sydtstats opskrifter og jeg glæder mig til at afprøve nogle af dem. Jeg er ret vild med “southern food”. Jeg ved godt at det har ry for at være fed og at meget af maden er dybstegt – men det indeholder bare SÅ meget smag og smager forrygende. Den slags mad skal der også være plads til, bare ikke hverdag.

Det er opskrifter på beignets fra New Orleans, crabcakes fra Maryland, broiled shrimp fra Mississippi, White chocolate banana bread French toast fra Georgia osv – det bliver en fest at lave mad fra denne bog *S*
TUSINDE TAK, Louise – også for bladet (Food Network Magazine).

Tomatplanten kom fra Heinz, fordi jeg jo har lavet nogle opskrifter hvor HP Sauce indgår og fordi de åbenbart har et eller andet i ærmet, som skal lanceres indenfor nærmeste fremtid. Jeg må se om jeg kan passe på den lille tomatplante. Jeg er jo ikke just kendt for at have “grønne fingre”, men mere som plante/blomster dræber, det bliver spændende………..

Print Friendly
Tilbage

15 kommentarer


 1. May 25, 2011
  10:13 pm

  Maj

  Sikke nogle fine gaver du har modtaget – det er altid dejligt at føle sig værdsat 😀

  Og pøj pøj med at holde liv i tomatplanten, jeg kender det kun alt for godt, jeg er også virkelig god til at slå planter ihjel :S

  – Maj 😀


 2. May 25, 2011
  10:40 pm

  Kristine L. Hansen (CookieCrumble)

  Wauw. Der findes bare fantastiske mennesker her på vores lille jord. Heldigt for dig BIrthe. DEt var vel nok en sød tanke. DU må skylde en æske Merci 😉


 3. May 25, 2011
  10:40 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Maj!

  Ja, det er det, jeg blev virkelig glad 🙂

  Kærestens familie har – endelig – opgivet at give os (mig) planter osv. Jeg har slået alt ihjel som de har givet. Nu giver de – thank God – kun buketter. Den kan jeg trods alt ikke slå ihjel….

  Kh
  Birthe


 4. May 25, 2011
  10:41 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Kristine!

  Det har du helt ret i, Kristine og nogle gange føler jeg, at jeg kender dem alle sammen 😉

  Jeg skylder da klart et eller andet i hvert fald….

  Mange hilsner
  Birthe


 5. May 25, 2011
  11:10 pm

  Piskeriset

  Sikke en dejlig gave! Husk nu endelig at blogge om retterne, når du får dem lavet – jeg synes, det lyder rigtig spændende!


 6. May 26, 2011
  10:47 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Gaver er DEJLIGE og lur mig, om ikke opskrifterne kommer på…

  Mange hilsner
  Birthe


 7. May 26, 2011
  11:03 am

  Bettelaus

  Hejsa Birthe,

  Der er ikke noget, som udenlandske mad magasiner – nøj det er skønt…Har desværre ikke rigtig holdt ved, efter jeg for maaange år siden kom hjem fra London, der har de bare så skønne magasiner.
  Dejligt, at du har sådan en sød ven, der tænkte på dig ;D

  Knus Rikke


 8. May 26, 2011
  11:04 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Rikke!

  Ja, det er dejligt og det vilde er at vi har kendt hinanden i så mange år efterhånden, uden at have mødt hinanden 🙂

  KH
  Birthe


 9. May 26, 2011
  7:28 pm

  Louise

  Selv tak, Birthe, fornøjelsen er helt på min side. Særligt når du hiver bogen frem engang imellem og måske laver en opskrift. Intet pres! Glæder mig bare til at se bogen in action 😉

  Købte selv en meget spøjs kogebog: White Trash Cooking. Her er der opskrifter på både stegt og kogt egern, blandt andet. Og mange andre ting. Jeg kunne ikke tænke mig at lave eller spise egern. Men masser af opskrifterne er sådan set lækre nok.

  Og så er White Trash Cooking den anden "store" madkultur i sydstaterne, i hvert fald iflg. bogen. Den mest kendte madkultur er de sortes soul food. Anyways, jeg tror, jeg vil blogge om bogen i stedet for at sidde her og ævle 😉


 10. May 26, 2011
  7:55 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Louise!

  Det er bare SÅ sødt af dig, du gjorde mig meget glad 🙂
  Stegt egern lyder liiiige frisk nok i mine ører, der kan dælme ikke være meget kød på sådan nogen….

  KH
  Birthe


 11. May 27, 2011
  10:03 am

  Christine

  uhmmm Maryland Crabcakes – det er jo det vi er kendt for der ovre. Håber din veninde også har sendt dig noget Old Bay krydderi – ellers er det ikke en 'rigtig' Maryland Crabcake 😉

  Glæder mig i al fald til at læse om opskrifterne!
  mvh Chrisitne


 12. May 27, 2011
  11:34 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Christine!

  Bor du i Maryland?? Jeg var med min værtsfamilie dernede på deres jagtgård, tæt ved St. Michaels – og der fik jeg mine første krabber – blue crabs. Vi lavede krabbe sandwich og crabcakes – SÅ fantastisk!
  Desværre har jeg ingen Old Bay, jeg må se om jeg kan finde noget på en udenlandsk side. Jeg har haft det af og til, men er løbet tør 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 13. May 31, 2011
  5:51 pm

  anders

  Ja, og nej. Jeg er efter mange år flyttet tilbage til Danmark for at studere videre. Men min familie bor stadig i Maryland (dog nord for Baltimore). Steamed blue crabs med Old Bay er den eneste rigtige måde at spise krabber på 😉 hehe. Held og Lykke med jagten på Old Bay – jeg skal helt sikkert have noget mere sendt med over næste gang vi får besøg fra 'overthere'

  mvh christine


 14. May 31, 2011
  5:53 pm

  Christine

  hovsa! 'anders' er mig (christine) – men når man deler computer med sin kæreste smutter den åbenbart nogle gange med at være logget på den rigtige konto =)

  mvh christine


 15. May 31, 2011
  8:44 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen, Christine!

  Ja, sådan kan det gå når man deler computer 😉

  Old Bay og blue Crabs er så englene synger – jeg skal jo til NYC i september, så mon ikke jeg finder noget der….

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!