Newyorkerbyheart

Boganmeldelse: “Zarinaens datter” af Carolly Erickson, Forlaget Punktum……

23 maj , 2011 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Boganmeldelser - Tags:

Zarinaens datter” af Carolly Erickson, Forlaget Punktum……..

Faktisk har jeg været længe om at læse denne bog, fordi jeg har brugt den som fyld mellem andre bøger og som underholdning når jeg har siddet udenfor og slikket sol, men det kan bogen jo ikke gøre ved.

Carolly Ericksom har digtet videre på fakta, fakta om zaren og hans familie, som jo blev myrdet i 1918.
Bogen handler om Tatiana Romanov, zarens ældste datter og om hvordan hele hendes liv bliver ændret, da hendes far zaren, bliver afsat fra magten.
Der er mange ting i vente for den familie, som har været omgivet af rigdom, magt, respekt og masser af tjenende ånder. De bliver ydmyget og bor tilsidst i fangenskab.

Det er en lidt underlig bog synes jeg, men også ret så fascinerende. Jeg er ret så optaget af Romanov-slægten og den skæbne der ramte dem, men i bogen er det ret svært at skelne mellem historiske facts og opdigtning – sikkert fordi jeg ikke ved nok om de historiske facts.

Det er dog et ret så interessant koncept sådan et digte videre på hvad der kunne være sket, hvis altså ikke Tatiana Romanov, blev dræbt sammen med resten af hendes familie. Jeg synes den er værd at læse og jeg blev faktisk ret så fanget af den, da den først kom i gang…….

Zarinaens datter af Carolly Erickson, Forlaget Punktum.

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. May 23, 2011
  10:15 pm

  Piskeriset

  Spændende at høre om. Jeg har det både godt og skidt med 'tænk nu hvis'-konceptet for historiske begivenheder. Sidste år læste jeg en bog, hvor udgangspunktet var, at Hitler vandt 2. Verdenskrig, og det var på den ene side tankevækkende og på den anden side noget forceret. Det er i det hele taget en svær balancegang.


 2. May 23, 2011
  11:07 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Det er et ret spændende koncept – og dette er jo ikke så dramatisk, som med Hitler!
  Man kan vel ikke sige sig fri for at tænke "what if….", men som du skriver, så er det en balancegang 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 3. May 25, 2011
  4:50 pm

  Pamfilius

  Hej Newyorkerbyheart, skønt at du giver anmeldelser af bøger, det kan være lidt svært at finde rundt i bogjunglen indimellem. Når du siger at Romanov-historien interesserer dig kan jeg varmt anbefale "Romanovprofetien" af Steve Berry. En krimi, som svinger imellem nutid, hvor man følger advokaten Lord Miles, som skal forsøge at finde de rette arvinger til Romanov-dynastiet og datid, hvor du hører om slægtens sidste dage. Den er fantastisk spændende efter min mening. Jeg har hørt den som lydbog, hvilket måske var med til at gøre den ekstra god.
  Venlig hilsen pamfilius2010.blogspot.com
  Pamfilius2010.blogspot.com


 4. May 25, 2011
  9:19 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Pamfilius!

  Velkommen herinde og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Jeg har læst Romanovprofetien og var helt vild med den, det var den der satte min interesse for Romanov'erne i gang 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 5. May 25, 2011
  9:54 pm

  Pamfilius

  Jamen, så har vi nok den samme bogsmag og så vil jeg glæde mig til at læse bogen. Og forøvrigt er jeg vild med din blog, mange skønne opskrifter. Du er også velkommen til at kigge forbi min blog: pamfilius2010.blogspot.com


 6. May 25, 2011
  10:42 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen, Pamfilius!

  Mange tak for dine søde ord – og jeg har skam allerede været der 😉

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!