Newyorkerbyheart

Cookies and cream cookies……..

 Smør, rørsukker, brun farin, salt, natron, bagepulver og vanilje piskes sammen……..

 Æg piskes i, der skrabes ned fra kanten og piskes igen…….

 Melet røres i……..

 …….og så vendes Oreos i…….

 Sættes på bageplade med god mellemrum imellem……..

 Her kan næsten fornemmes hvor gode de bliver…….

 Til afkøling…….

Værs’go og spis……..

På min tur gennem min sædvanlige rute i blogland – både den danske og især den udenlandske – stødte jeg i dag på opskriften på disse skønne cookies – som jo faktisk er “cookies i cookies” – idet der er Oreos i dem…..

Jeg læser blogindlæg i Google læser og jeg har faktisk rigtig mange blogs på min liste. Selvfølgelig en del danske, men allerflest amerikanske og engelske. Efterhånden er der også sneget sig en del svenske og norske ind – og nogle italienske. Det er nemt at læse blogs på den måde, men det er efterhånden ret så tidskrævende fordi jeg har så mange på min liste. Ikke desto mindre er det dog ren afslapning og jeg elsker at sidde og “bladre” igennem de forskellige blogs, det er ren inspiration. For er det ikke det madlavning – og kærlighed til mad handler om – at bliver inspireret forskellige steder fra og stykke de forskellige input sammen til ens eget, som igen inspirerer andre??? Det er i hvert fald sådan det fungerer for mig.
I går så jeg en anden være fornærmet over at andre havde “stjålet” hendes opskrift, at andre havde lavet noget med – næsten – hendes angivelser af mål. Kom dog ned fra den høje hest!! Det er mad vi taler om. En opskrift, er noget der kan ændres i og har du ændret i ingredienslisten, kan du teknisk set, kalde den din egen. Selvfølgelig er det at foretrække hvor du har din inspiration fra, det er god stil. Men opskrifter ændrer sig konstant, det er ligesom en levende organisme. Jeg laver en ting, du kommer måske karry i i stedet for paprika og pludselig er det blevet til noget andet, din nabo putter spidskommen i – og har så fået en 3. ret. Hvem tilhører opskriften så??
Jeg forstår at man kan blive irriteret hvis en opskrift er direkte kopieret ordret, med kommaer, billeder, egne kommentarer og stavefejl – det er jo noget helt andet.
Så lad os nu ikke tage mad for mere end det er, jeg elsker det, javist – men det er jo ikke “rocket science”, opskriften på det evige liv, fred i verden, udrydning af kræft osv. Det er “bare” mad!!

Godt så, det var så ugen sure opstød, nu kan vi komme videre *S*

Opskriften på disse LÆKRE cookies fandt jeg hos “Sing for your Supper” og de kan varmt anbefales. Jeg skar ned i sukkeret, som jeg altid gør, især med amerikanske opskrifter.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den…….

Cookies and cream cookies (fra “Sing for your Supper“), ca. 20 stk.:
100 g smør, blødt
50 g rørsukker
30 g brun farin
½ tsk. salt
1/4 tsk. natron
½ tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
1 æg
3 dl hvedemel
2 spsk. mælk
12 Oreos, hakket (ca. 3½ dl)
Forvarm ovnen til 175 grader (ikke varmluft).
Kom smør, rørsukker, brun farin, salt, natron, bagepulver og vaniljesukker i en skål og pisk med en el-mikser eller en røremaskine, til det er pisket godt sammen. Tilsæt ægget og pisk igen, til det er en glat blanding. Skrab dej ned fra kanterne og pisk igen. Tilsæt melet og rør det i, ved lav hastighed. Tilsæt mælken og rør igen. Vend til sidste de hakkede Oreos i med en dejskraber.
Sæt dejen på bageplader med 2 dessertskeer. Der skal være pænt med mellemrum imellem, for de flyder ud. Bag den i ca. 11-14 minutter, til kanterne begynder at blive gyldne.
Lad dem køle af på bagerist til de er helt kolde. Opbevar i lufttæt dåse.

Print Friendly
Tilbage

41 kommentarer


 1. May 25, 2011
  11:06 pm

  Kira

  Åh, jeg er simpelthen så enig! Jeg snakkede faktisk lige igår med min søster om det her underlige "ejerskab" af mad. Jeg er først fornylig begyndt at blogge selv, men har længe fuldt en lang række blogs, ligesom dig både danske og internationale. Og efter alle de anklager og konflikter jeg har set, bliver jeg som ny blogger næsten nogen gange nervøs for, om min opskrift nu ligner lidt for meget noget jeg har set blogget et andet sted en gang. For nej, jeg har hverken opfundet pizza eller kanelsnegle, så mine opskrifter stammer vel et eller sted fra! Nu er der jo nok ikke så mange der ser hvad jeg skriver endnu, så jeg behøves nok ikke være helt bange, men anyways 🙂 Det er jo "bare" mad – lad os dog deles om det 🙂


 2. May 25, 2011
  11:08 pm

  Piskeriset

  Hehe – det er da sjovt at putte kage i kagen – det er lige efter mit hoved 😀

  (altså ikke at der er kage der… og dog – jeg kan godt lide at tænke på kage… ;-))


 3. May 25, 2011
  11:09 pm

  Stina

  MUMS, hvor ser det bare kanon lækkert ud 🙂


 4. May 26, 2011
  12:13 am

  Frøken Uldbjerg

  Hej Birthe!

  Super nice indlæg – elsker din tilgang til mad: Både at inspiration er svær at sætte ord på og man skal lade være med at sidde på høje heste samt at bage cookies med cookies i! Jeg er enig, enig, enig og ville selv blive vildt stolt hvis nogen snart "stjal" fra mig, det er ligesom når nogen efteraber ens stil – REN smiger!

  Kh Natalie


 5. May 26, 2011
  12:24 am

  Pia

  Hej Birthe

  Jeg ved lige pludselig hvad jeg skal lave i weekenden!!! Jeg elsker Oreos – og så i kager… Så bliver det vist ikke bedre.

  Nu er det vel OK med dig, at jeg bruger opskriften? (Fnis)Ej, det ved jeg godt, at det er. Det er vel en af grundene til at madblogge, at inspirere andre. Det indebærer, at de bruger ens opskrifter, og evt. selv lægger dem ud. Ellers skal man jo ikke offentliggøre dem, men holde dem for sig selv. Jeg har ikke selv en blog, men jeg kommer alligevel med min ydmyge mening.

  Venlig hilsen Pia


 6. May 26, 2011
  3:16 am

  Kasper

  mums!
  triller halvdelen af dejen (med et past. æg) til mini-kugler, bager resten, chopper groft og smider det hele i 2 L hjemmelavet vanilleis, tror jeg 😉


 7. May 26, 2011
  8:05 am

  Bettelaus

  Hejsa Birthe,

  Jeg læste godt det link, som du havde lagt ind, ang hende med opskriften og ophavsretten mm – jamen jeg er fuldstændig enig i din betragtning – det er ''bare'' mad og det skal jo være sjovt, at kunne eksperimentere, og få helt andre retter ud af den samme inspriationskilde – for vi bliver jo alle inspireret et eller andet sted fra. Som da du lavede napoleonshatte og jeg lavede det noget tid efter – ikke samme opskrift og ikke samme udseende, men under alle omstændigheder er det jo en napoleonshat uanset hvad. Det er jo det samme med billeder af maden, kagerne osv – der er jo ikke ret mange måder at tage et billede på, måske ændre vinklen, men i det store hele er det jo et billede, der skal præsentere maden på den bedste måde. Det er fedt, at kunne blive inspireret af hinanden – det betyder da bare, at man har fundet en spændende opskrift, som andre kan bygge videre på – sådan lever maden og opkrifterne – deres live er jo mangfoldigt og kan ikke kommes i en bås og blive låst inde, hvor er inspirationen så henne…. nå det blev vist en længer smørre, men alt i alt så lad inspirationen flyde – vi blogger om mad for nydelsens og hyggens skyld 😀
  Knus Rikke


 8. May 26, 2011
  8:16 am

  Bettelaus

  Hejsa igen Birthe,

  Blev helt grebet i, at sige min mening he he he at jeg helt glemte, at fortælle hvor lækre dine oreos-kage-i-kage-cookies ser ud…. uhmmm, lige til en mørk regnvejrsdag… hra faktisk aldrig smagt oreos, men det skal jeg da have gjort, på et tidspunkt – spiser ikke så meget, af den slags kiks… mere he he he, men lækre ser de ud.


 9. May 26, 2011
  9:13 am

  cphfoodie.com

  mhmmmmm jeg elsker cookies and cream.. Det ser lækkert ud.
  kh cphfoodie


 10. May 26, 2011
  9:19 am

  Kristine L. Hansen (CookieCrumble)

  Mums Birthe. Hvor ser de bare gode ud. Også med oreos i – jeg elsker simpelthen den "kiks". Må så absolut afprøve den her opskrift en dag. (hvor Oreos er på tilbud) 😀 Det er ikke sådan med den SU 😀


 11. May 26, 2011
  10:10 am

  Malou Klidmoster

  Hej Birthe

  Stop så!

  Jeg skerv:"Påstår ikke at jeg har opfundet den dybe tallerken med mit ramsløgssalt – men ser det med næsten mine ord og mine mængder overalt. Ok?"

  Du har (nu igen) overvåget mig på Twitter, taget mine ord ud af kontekst og tillagt mig motiver. Jeg er ikke hverken 'fornærmet' eller giver en 'svada'. ALLE må frit bruge mine opskrifter efter devisen "lån, men link".

  Debatten på Twitter handlede om Linklove og hvor god stil der er lige at nævne hvor man har inspirationen eller opskriften fra. Men du har jo valgt kun at forholde dig til ET tweet i en hel tråd og tolke på det som fanden læser biblen.

  Og så vælger du at hænge mig ud med navn og link på Facebook? Jeg valgte i første omgang at ignorere det, men nu fortsætter du så her også i den nedladende tone. Det er mig virkelig en gåde hvorfor du bliver ved med at være sådan efter mig. Men det er påfaldende at du her op til den nye konkurrences start lige skal piske en stemning op.

  Jeg vil så gerne tro på det bedste i alle mennesker – men det er godt nok en udfordring med dig.

  Alt godt
  Malou


 12. May 26, 2011
  10:17 am

  by myr

  De cookies ser da bare så lækre ud… dem må jeg bestemt prøve at lave:-)

  Uha den der farlige debat har også huseret i "krea-blog" verdenen….godt jeg ikke er så opfindsom at jeg har evner til at hitte på en original ide selv—jeg nøjes med at låne fra alle andre:-) Hi hi

  Ha en dejlig dag…

  Kh. Malene


 13. May 26, 2011
  10:32 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Kira!

  Velkommen herinde og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Du skal ikke være nervøs, kast dig ud i det og følg din mavefornemmelse…

  Mange hilsner
  Birthe


 14. May 26, 2011
  10:33 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Kager i kager er et genialt påfund og det smager super godt 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 15. May 26, 2011
  10:33 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Stina!

  Velkommen herinde og tak fordi du giver dig til kende, tror ikke at jeg har set dig før 🙂

  De er super gode….

  Mange hilsner
  Birthe


 16. May 26, 2011
  10:34 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Frk. Hyms!

  Præcis – og tak, de kan virkelig anbefales 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 17. May 26, 2011
  10:35 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Natalie!

  Jeg kan ikke huske om du har været herinde før, men jeg byder dig velkommen alligevel 🙂

  Du kan godt begynde at blive smigret, jeg har udset mig noget inde fra din blog som har inspireret mig – det kommer indenfor de næste par uger….

  Mange hilsner
  Birthe


 18. May 26, 2011
  10:36 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Kristine!

  De er SÅ lækre!! Netto har dem af og til på tilbud og så hamstrer jeg, for jeg kan godt lide dem i is 🙂

  KH
  Birthe


 19. May 26, 2011
  10:39 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Malene!

  Det er virkelig lækre 🙂

  God pointe, så kan du jo heller ikke komme i klemme 😀

  Mange hilsner
  Birthe


 20. May 26, 2011
  10:42 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Pia!

  Håber, at du vil kunne lide dem, jeg synes de er lækre 🙂

  Din mening er altid velkommen….

  Mange hilsner
  Birthe


 21. May 26, 2011
  10:43 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Kasper!

  Velkommen herinde, tror ikke jeg har set dig før 🙂

  Lyder som en god ide! Jeg har før puttet Oreos i is, med stor succes….

  Mange hilsner
  Birthe


 22. May 26, 2011
  10:45 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Rikke!

  Nemlig, en opskrift er jo ikke den endegyldige sandhed, men noget der er levende, det ændrer sig og det er sådan det skal være – ellers blev der jo aldrig opfundet nye retter 😉

  Kh
  Birthe


 23. May 26, 2011
  10:45 am

  Newyorkerbyheart

  Hej igen, Rikke!

  Oreos er geniale i is, knus dem let og bland dem i 🙂

  KH
  Birthe


 24. May 26, 2011
  10:46 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Cphfoodie!

  Ja, det er et HIT og de kan bruges i rigtig mange ting 🙂

  KH
  Birthe


 25. May 26, 2011
  10:57 am

  MissMuffin

  Hej Birthe
  Jeg er ret enig med dig- men jeg er også tilhænger af, at man for god ordens skyld linker tilbage til den hjemmeside eller den blog, som opskriften nu er fundet på.
  Jeg blir enormt glad, når nogen gør det med en af mine opskrifter og en smule fornærmet, når det ikke sker:)
  (Dog ikke nok fornærmet til, at jeg gør noget ved det)

  Jeg elsker også de udenlandske madblogs, virkeligt den største tidsrøver lige for tiden!
  Kunne du lokkes til at afsløre nogle af dine favoritter, så jeg måske fandt nogle nye selv:)


 26. May 26, 2011
  11:01 am

  Bettelaus

  Hejsa Birthe,

  Sikke de er efter dig…. lad dem bare snakke, for de siger jo ikke noget….

  – Skriver 'de', for ikke at støde 'nogen'

  Knus Rikke


 27. May 26, 2011
  11:01 am

  Newyorkerbyheart

  Hej MissMuffin!

  Selvfølgelig er det bedste at linke tilbage til der hvor inspirationen kommer fra, enig. Men det er jo stadig "kun" mad 🙂
  Når jeg bliver irriteret eller fornærmet, er når jeg ser mine opskrifter gengivet på nettet kopieret 100% sammen med mit billed – det synes jeg er dårlig stil….

  KH
  Birthe


 28. May 26, 2011
  11:03 am

  Newyorkerbyheart

  Hej igen, Rikke!

  Sådan er det når man stikker hånden ned i hvepsereden 😀

  KH
  Birthe


 29. May 26, 2011
  11:19 am

  Newyorkerbyheart

  Hej klidmoster!

  Nu har jeg jo ikke skrevet herinde at det var dig, men det er da dejligt at du selv gør det!
  Ang. konkurrencen, så er det jo ikke mig der timer dine twitterindlæg, så det kan jeg vel næppe klandres for – og jeg tror næppe det kan kaldes overvågning når du har en åben profil – vi lever vist stadig i et frit land….

  Ang. hvem der overvåger hvem, så har du jo også læst hvad jeg har skrevet så deeeeeet…….

  /Newyorkerbyheart


 30. May 26, 2011
  1:22 pm

  Det-lille-koekken

  Nååå.. det var disse cookies du havde I støbeskeen. Ventede spændt, efter din facebook opdatering, hvor du skrev at du var ved at lave småkager.
  Mums, de ser lækre ud.
  Ang. udenlandske blog, så er jeg da godt nok også blevet helt forelsket i foodgawker.. Der er godt nok mange fantastiske ting. Også mange med Oreos og nutella..

  🙂


 31. May 26, 2011
  1:50 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Det lille Køkken!

  De ER lækre, kan varmt anbefales 🙂

  Ja, de er glade for Oreos, skumfiduser, ost og Nutella – dog ikke nødvendigvis sammen….

  KH
  Birthe


 32. May 26, 2011
  7:23 pm

  Fru Wind

  Uhm, de ser helt vildt lækre ud, så de bliver nok gengivet "kageslotet-style" indenfor den nærmeste fremtid;O)

  Er helt enig i dit syn på kopiering. Jeg har svært ved at se problemet, da jeg selv bliver ufattelig stolt, når jeg ser nogle af mine kager gengivet andre steder… og pyt, hvis de ikke linker (selvom det er skønt, hvis de gør) for jeg kan jo sagtens genkende min kage;o). Under alle omstændigheder bliver de jo aldrig helt ens – man kan jo ikke lade være med at sætte sit eget præg.

  Knus Line


 33. May 26, 2011
  7:59 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Line!

  De er SÅ skønne, hvis jeg selv skal sige det, glæder mig til at se dem i din version 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 34. May 26, 2011
  10:21 pm

  Camilla (Himmelske Kager)

  Enig med Piske – kage i kage er da genialt 🙂


 35. May 26, 2011
  10:25 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Camilla!

  Det er da genialt – og så smager de godt 🙂
  KH
  Birthe


 36. May 27, 2011
  12:07 am

  Malene uden "R"

  Dem må jeg helt klart prøve en dag 🙂 Selvom jeg endnu ikke har prøvet at sætte tænderne i en Oreo endnu, er jeg sikker på at de småkager smager mums! 🙂

  /Malene


 37. May 27, 2011
  11:30 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Malene!

  Velkommen herinde, jeg tror ikke at jeg har set dig før og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  I sig selv synes jeg ikke at Oreos er så fantastiske, men i kager og i is, er det super skønne….

  Mange hilsner
  Birthe


 38. May 28, 2011
  3:35 pm

  Majbritt

  Jeg har spekuleret over, om jeg burde blande mig i debatten omkring kontroversen mellem dig og Klidmoster.
  Jeg læser( blandt andet) begge jeres blogs, og nyder dem MEGET!
  Jeg har dog efterhånden fået nok af den intrigante hadefulde stemning, og faktisk syns jeg du virker meget uforsonelig og hård i dialogen.
  Sorry, jeg ved ikke hvad der ligger til grund for dine beslutninger, og egentlig kommer det jo hverken mig eller resten af danmarks befolkning ved.
  Og dog.. når I vælger at meddelagtiggøre læserne i jeres liv og levned, så må der også være feedback.
  Jeg syns ærlig talt jeres dejlige mad, historier og fælles passion drukner i ligegyldigt fnidderfnadder, og barnagtig adfærd.
  I er voksne mennesker der elsker mad, vis da lidt næstekærlighed og begrav den stridsøkse hvor den hører hjemme. Dette er sagt som et håb..
  Jeg er ked af hvis jeg fremstår som en sur tante, der kaster muggen kritik efter dig. Du skal vide at jeg sætter stor pris på det du deler med alle.
  Men du skal også vide at dine indlæg påvirker dem der læser det.

  Smilemund trods alt
  Majbritt Ø. Pedersen


 39. May 28, 2011
  4:05 pm

  BillyRubin

  Lækre småkager! 🙂

  Må indrømme, at jeg synes det er træls med din og klidmosters bøf her i blogland. Jeg kan lide jer begge to, og helt ærligt. Er det virkelig det værd at blive ved med at gå og bære gammelt nag? Er sikker på at I begge som voksne mennesker kunne finde en løsning på jeres problem og komme videre. Det er efterhånden lidt pinligt at være vidne til. Og at bruge personens rigtige navn osv., det er fanme dårlig stil. Nå men det var mine 50 cents. God weekend!


 40. May 29, 2011
  4:37 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Majbritt!

  Tak for din kommentar

  Mange hilsner
  Birthe


 41. May 29, 2011
  4:37 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Billy Rubin!

  Tak for din kommentar.

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!