Newyorkerbyheart

Creamy caprese pasta………

 Tomatsauce varmes op…….

 Lidt madlavningsfløde tilsættes……..

 ……..sammen med friskrevet parmesan……..

 Friskkogte fuldkornsnudler, tomater, mozzarella, oregano og mynte vendes i……

 Det hele hældes i et ovnfast fad…….

 …….og der lægges skiver af mozzarella ovenpå…..

 Færdigt og klar til servering……..

Aftenens tallerken……..

Jeg arbejder stadig med at lægge det fra den gamle computer over på den nye, hold da op hvor havde jeg meget på min gamle computer. Jeg sorterer virkelig i det der skal på min nye computer og hvad der bare skal blive på de 2 eksterne harddiske som jeg har. Den gamle computer var til sidst så langsom, så jeg kunne nå at løbe flere gange rundt om huset inden den hentede en side eller et dokument – ikke at jeg prøvede altså – men det føltes i hvert fald som en evighed *S*

Jeg har forsøgt at få planlagt hvad der skal laves af mad i løbet af den næste uges tid. Jeg har fundet den opskrift på hveder som skal afprøves i år og i weekenden skal jeg i køkkenet med et projekt, som jeg er ret så spændt på. Inspirationen er (selvfølgelig) hentet på en amerikanske blog. Forresten, hvis du skulle savne at kigge på mad – lækker mad – eller bare har lidt tid at slå ihjel, så gå HERIND. Hvis du er bare lidt til mad, så vil du sidde savlende over din computer, inden du har nået at tælle til 3…..

Menuen i dag stod på “creamy caprese pasta” – dog uden basilikum – som jeg af en eller anden grund bare ikke kunne finde i dag. Hvad sker der for danske fødevarebutikker, når man ikke engang kan få noget så almindeligt som basilikum???
Jeg var 4 forskellige steder i dag: SuperBrugsen, Netto, DagligBrugsen og Fakta – ingen basilikum nogen af stederne.
Anyway, opskriften er fundet her. Jeg skiftede så basilikum ud med lidt frisk oregano og lidt frisk mynte, men basilikum vil KLART være at foretrække. Jeg vil helt klart prøve at lave det igen og så med basilikum. Jeg brugte madlavningsfløde 8% i stedet for piskefløde.
Du kan servere retten som den er, bare med en salat til. Du kan komme en rest kylling i hvis du her. Du kan putte tigerrejer i eller servere det til fisk – eller andet kød – mulighederne er mange. Vi fik en kalvekotelet til, stegt på grillpanden.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den…….

Creamy caprese pasta (originalt fra “How sweet it is“, 4 pers.:
2 pakker friske fuldkornsskruer
2 dl tomatsauce (jeg brugte Sugo della Casa fra SuperBrugsen)
2 kugler frisk bøffelmozzarella
1 bakke San Marzano tomater, skåret i tern
½ dl madlavningsfløe 8%
½ dl friskrevet parmesanost
lidt friske oreganoblade, hakket
lidt frisk mynte, hakket
salt, friskkværnet peber
Kog pastaen lidt kortere tid end der står på emballagen, hæld vandet fra. Skær 1 kugle mozzarella i tern, skær den anden kugle i skiver.
Varm tomatsaucen op ved middel varme i en stor gryde, når den er varm tilsættes fløde og parmesanost. Hæld pasta, mozzarellatern, tomater, oregano og mynte i og vend det hele godt rundt. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Hæld det i et letsmurt ovnfast fad og sæt i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter, til osten er smeltet og bobler.

Print Friendly
Tilbage

20 kommentarer


 1. May 18, 2011
  6:47 am

  hh

  så sidder man her tidligt om morgenen inden man skal på arbejde, og bliver så lækkersulten. den side er da bare for lækker. skal vist også have prøvet din pasta opskrift, kæresten efterlyser nogengange noget andet end bare kogt pasta.
  rigtig god dag
  hilsen camilla pugflod


 2. May 18, 2011
  7:24 am

  En glad blogger

  Kære Birthe.

  Mums. Det ser lækkert og dejlig nemt ud! Et lille drys basilikum ville bestemt ikke have skadet nej 😉

  Jeg får helt panikangst af at læse om din harddisc… forstået således at jeg SÅ meget skal have ryddet op på min + have købt ekstern. NU!

  Kh. Eva


 3. May 18, 2011
  7:28 am

  Piskeriset

  Ja, det kan snildt tage en krig at overføre gamle filer. Jeg kan anbefale at lave en særlig mappe på din nye computer til filer, du er i tvivl om eller aldrig bruger men ikke vil smide ud – og så kigge på mappens indhold igen om et år. Hvis der er noget, du ikke savner, så slet det. Jeg gjorde det samme, da jeg skiftede computer for nogle år siden, og jeg tror, jeg slettede 10-15 GB et år efter – alt sammen filer, som jeg først troede, jeg ville få brug for, men siden indså, at jeg egentlig ikke behøvede 🙂


 4. May 18, 2011
  10:08 am

  studielivet

  Uhmm… Så kom jeg lige til at kigge forbi dig, istedet for at skrive opgave….
  Og så fik jeg så lyst til pasta 🙂
  Det ser lækkert ud!
  Kærligst Lea


 5. May 18, 2011
  10:24 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Camilla!

  Ih, hvor er du sød, tak 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 6. May 18, 2011
  10:25 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Eva!

  Basilikum vil bestemt klæde retten – og gerne i store mængder 😀

  Jeg har lært det med eksterne harddiske og back-up på den hårde måde. Så det er bare med at komme i gang….

  KH
  Birthe


 7. May 18, 2011
  10:26 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  God ide, tak for tippet 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 8. May 18, 2011
  10:36 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Lea!

  Der skal jo føde til både sjæl og mave 😉

  KH
  Birthe


 9. May 18, 2011
  1:01 pm

  Bettelaus

  Hejsa Birthe,

  Det var da utroligt, at de ikke havde basilikum i de nævnte forretninger… er det ikke bare typisk, når det nu bare lige er det man skal bruge…. Vil lige indskyde, at det ser virkelig lækkert ud, den må afprøves en dag. Er tilbøjelig, til altid, at lave den samme igen og igen, men sådan er det jo nok noglegange.

  Mums,

  Knus Rikke


 10. May 18, 2011
  2:35 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Rikke!

  Det smagte dejligt, men basilikum ville virkelig gøre det sidste 🙂

  KH
  Birthe


 11. May 18, 2011
  4:35 pm

  Det-lille-koekken

  Det er da godt nok lige en ret for min mave.. Ih, det ser godt ud.
  Jeg ved heller ikke altid hvad der sker for de danske supermarkeder, synes godt nok ofte man må gå forgæves. Øv.. Jeg bliver altid i lidt dårligt humør af at lede i den ene butik efter den anden. Synes der er størst chance i Kvickly ekstra..


 12. May 18, 2011
  7:48 pm

  Camilla

  Hej Birthe,

  hold da fast det ser lækkert ud! Det må jeg bestemt prøve en dag meget snart!

  Det er for øvrigt en meget farlig blog, som du har fundet opskriften på – det ser alt sammen enormt lækkert ud – hvem der bare kunne tage så fine billeder af sin mad :o)

  knus
  Camilla


 13. May 18, 2011
  8:37 pm

  Camilla (Himmelske Kager)

  Det lyder som en dejlig og nem ret. Basilikum burde altid være fast inventar i alle forretninger – punktum


 14. May 18, 2011
  10:54 pm

  Lise B

  Ej hvor ser det godt ud. Kunne godt forestille mig det var lækkert som en lun pastasalat, uden at blive bagt 🙂

  /Lise


 15. May 18, 2011
  11:04 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej A!

  Jeg kan også blive fuldstændig deprimeret af at handle ind – og vi har desværre ikke Kvickly extra 🙁

  KH
  Birthe


 16. May 18, 2011
  11:04 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Camilla!

  Ja, det er en farlig blog – som jeg har brugt alt for meget tid på 🙂

  KH
  Birthe


 17. May 18, 2011
  11:05 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Camilla!

  Super nem og velsmagende – og du har ret – man burde altid kunne få basilikum!

  KH
  Birthe


 18. May 18, 2011
  11:05 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lise!

  Totalt god ide, så langt har jeg slet ikke tænkt, men du har da ret. Tror det vil være helt perfekt 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 19. May 25, 2011
  9:25 am

  Hjertemad - Louise

  Pasta med tomatsauce er en af mine livretter! Laver det altid når jeg er alene hjemme, for min kæreste synes det er kedeligt – forstår det bare slet ikke!! Din ser super lækker ud!
  /Louise


 20. May 25, 2011
  11:05 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Louise!

  Jeps, en af dem jeg aldrig går fejl af 🙂
  Håber, at han vil synes om denne udgave….

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!