Newyorkerbyheart

Crispy, chipotle kylling og rissalat med grillost……..

 Ris kogt med gurkemeje, afkølet lidt og dressing hældt over……

 Grillosten stegt på panden, afkøles lidt……

 Knuste tortillachips blandes med chipotle, løgpulver og hvidløgspulver……..

 Kylling vendes i mel, æg og så de knuste chips, hviler lidt inden de steges……

 Den færdige rissalat…..

 De færdigstegte kyllingestykker…….

Aftenens tallerken……

Egentlig har dagen i dag heller ikke været speciel produktiv, men lidt er det da blevet til. Jeg fik set på hvad vi skal spise i denne uge og fik lavet nogle af de ting som jeg står for til det madbloggertræf som Anne og jeg har arrangeret. Husk nu at få tilmeldt dig……
Selvom programmet stadig er ret åbent, så kan jeg garantere for at dig for, at vi har noget godt i støbeskeen – og noget der er helt anderledes end det sidste madbloggertræf.

Menuen i aften har stået på kyllinge “nuggets”, kraftig inspireret af Maj og en rissalat, hvor inspirationen er hentet her. Begge dele blev skønne og aftensmaden fik meget ros af kæresten, det er jo altid dejligt *S*
Jeg brugte jasminris, fordi det var det eneste jeg havde i huset, men de klistrer alt for meget. Andre ristyper ville gøre sig bedre i en salat, så jeg vil anbefal Jer at bruge noget andet. Jeg kunne ikke få min elskede halloumiost, men jeg fandt noget grillost, som jeg brugte i stedet for – og som har det plus at der ikke at så meget i som i pakken med halloumiost. Men jeg synes at smagen ved halloumiost er bedre…..

Crispy, chipotle kylling, 3 pers.:
3 kyllingebrystfileter, skåret i passende stykker
tortillas chips (jeg brugte noget med ost, men du kan bruge hvad du har)
chipotle pulver
løgpulver
hvidløgspulver
mel
salt, friskkværnet peber
1 æg
olie til fritering
Kom chipsene i en frysepose og knus dem med en kagerulle eller en kødhammer. Hæld det ud på et stykke bagepapir og bland med chipotle, løgpulver og hvidløgspulver.
Bland lidt mel med salt og friskkværnet peber. Slå ægget ud i en dyb tallerken og pisk det let sammen. Dup kyllingestykkerne i mel, derefter i ægget og til sidst i de knuste chips. Læg dem på bagepapir eller på en tallerken, så de kan tørre lidt (5 minutters tid), inden de steges.
Varm godt med olie (2-3 cm) op i en pande og lad det blive godt varmt. Læg forsigtig kyllingestykkerne ned i og steg dem i alt i ca. 5 – 7 minutter – alt efter tykkelse – og vend dem af og til. Læg dem på køkkenrulle, så de kan dryppe lidt af og server dem varme med sød chilisauce.

Rissalat med grillost, 2-3 pers.:
en rest ris fra dagen før eller kog en lille portion (brug nogle som ikke klistrer sammen)
1 tsk. gurkemeje
½ agurk, flækket på langs og kernerne skrabt ud, skåret i tern
3 mini peberfrugter, skåret i små tern
1 bdt. asparges, dampet i letsaltet vand
½ bdt. radiser, skåret i skiver
1 grillost
lidt macademia nødder, hakket (eller andre former for nødder)
lidt frisk basilikum, hakket
lidt kørvel, hakket

Dressing:
6 spsk. olivenolie
2 spsk. balsamico
1 tsk. flydende honning
salt, friskkværnet peber
1 fed hvidløg, presset
Kog risen sammen med gurkemeje og lad den køle af. Hvis der bruges en rest fra dagen før, så vend den med lidt gurkemeje.
Damp de grønne asparges i letsaltet vand et par minutter og skyl dem så straks under koldt vand, så kogningen stopper. Lad dem køle af og skær dem i mindre stykker. Bland alle grøntsagerne med risene. Steg osten på en pande i ganske lidt olie og lad den køle af, skær den i tern. Vend osten i salaten. Vend krydderurterne i.
Pisk dressingen sammen og hæld den over, vend det hele godt rundt. Server.

Til vores New York tur har jeg tilmeldt os Big Apple Greeters, som er frivillige der viser rundt i deres egne kvarterer, i ca. 2 timer. Det er gratis, men de tager selvfølgelig imod donationer og drikkepenge.
Når man ved hvor man skal bo henne, kan man sende en forespørgsel til dem. De anbefaler, at man ligger det i starten af sit besøg.
På forespørgslen kan der skrives 3 områder, som man gerne vil vises rundt i – og desuden kan der skrives interesser på. Jeg har selvfølgelig skrevet at jeg blogger om mad, så jeg håber at vi bliver vist nogle gode madsteder *S*
Desuden kan du også skrive hvis du har nogle specielle ting, som de skal tage hensyn til.
Vores ønskeliste lyder: Brooklyn, Harlem og East Village – jeg er spændt på hvilket område det bliver…….

I morgen skal jeg have gang i et lille projekt, som jeg skal have med op til Lone på torsdag. Jeg glæder mig rigtig meget til at få nogle timer sammen med hende. På min vej derop – eller det bliver nok nærmere på hjemvejen – vil jeg ind forbi kirkegården i Odder og se Anettes grav. Jeg har overvejet frem og tilbage, men jeg har brug for at se hendes gravsted og til at få lidt tid til at tage afsked med hende. Selvom vi var der til begravelsen, var der jo ikke rigtig tid til at stå ved graven alt for længe, der var jo mange der gerne ville hen forbi og sige farvel.
Jeg har brug for at tale lidt med hende, der er nogle ting jeg skal have vendt.
Af en eller anden grund har det været svært i dag. Jeg har drømt om hende i nat og det har sat sig præg på hele min dag. Det er kommet et hul i mit liv, det er meget mærkeligt og ret så trist. Det eneste der trøster mig er, at jeg ved hun har det godt nu. At hun er uden smerter og at jeg var så heldig, at få lov til at lære hende at kende!

Print Friendly
Tilbage

18 kommentarer


 1. May 10, 2011
  10:54 pm

  Maj

  Uhmm jeg får helt lyst til de nuggets igen ;D Næste gang må jeg da lige tilsætte lidt chipotle, det var da en super god ide 😀

  Jeg tror det vil gøre dig rigtig godt at tage forbi og besøge Anette, så det håber jeg du får gjort, det bliver hårdt, men også godt!

  Jeg glæder mig SÅ meget på dine vegne til at du skal til NY, det er for vildt jo!

  – Maj 🙂


 2. May 10, 2011
  11:05 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Maj!

  Åh, det smagte godt og chipotle kan KLART anbefales. Næste gang skal der dog lidt mere i 🙂

  Jeg tror også at det vil gøre mig godt at sidde og tale lidt med hende og få taget min egen afsked. Jeg savner hende hver evige eneste dag – flere gange om dagen.

  Jeg kan stadig ikke fatte at vi skal til NYC. Vi taler om det hver dag, jeg glæder mig SÅ meget 😀

  Mange hilsner
  Birthe


 3. May 10, 2011
  11:06 pm

  Misbah

  Hej Birthe, Den kylling ser bare så godt ud. Jeg har aldrig brugt løgpulver i mad, vidste ikke det fandtes.Jeg overvejende skriver om kager,det ville have været hyggeligt at møde dig. tidspunktet er ikke så godt for mig. Næste gang:)
  Det gør mig ondt med din veninde. Håber også du finder fred.
  misbah


 4. May 10, 2011
  11:10 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Misbah!

  Jeg bruger af og til løgpulver, eller er begyndt med det, synes det er godt i visse ting 🙂

  Kagebloggere er også mere end velkommen, ærgeligt at det ikke passer dig, ville gerne møde dig…..

  Mange hilsner
  Birthe


 5. May 10, 2011
  11:34 pm

  the small one

  Hej Birthe.

  Jeg ved ikke om du kender siden her nemlig.com – her kan man købe dagligvarer og få dem leveret direkte til døren. Tænkte det måske kunne lette din hverdag lidt 😀

  btw. Det ser super lækkert ud 🙂


 6. May 10, 2011
  11:39 pm

  SushiStegen

  Sikken nogle spændende områder du har valgt ud i NY, jeg glæder mig til at høre om hvilke madsteder du finder frem.

  Jeg ønsker dig en god tur og snak ved Anettes grav. Det tager tid at bearbejde en stor sorg. Jeg tænker på dig,
  kh SS


 7. May 10, 2011
  11:45 pm

  Misbah

  Vi finder på noget 🙂


 8. May 11, 2011
  7:18 am

  Piskeriset

  Det er en sjov idé med de knuste chips – det er skrevet bag øret 🙂

  I øvrigt en god idé med den rundvisning, I har meldt jer på – det er da en spændende og anderledes måde at opleve byen på, og jeg har straks noteret hjemmesideadressen. Kan være det en dag bliver aktuelt at finde den frem 😉


 9. May 11, 2011
  9:46 am

  Frøken Nim

  Uhm, det ser vel nok lækkert ud, må hellere skrive den i bogen over ting jeg skal prøve når eksamen er overstået:)
  God idé at besøge Anettes grav, så kan du rigtig fortælle hende hvad der ligger på hjertet..
  Anyways jeg vil rigtig gerne med til madbloggertræffet, men jeg er ikke helt sikker på om jeg kvalificerer mig? Min blog handler mest om mad, men pga af sygdom har den ikke udviklet sig til at være fuld madblog endnu og derfor ved jeg ikke om jeg opfylder kravene?
  Mvh Louise


 10. May 11, 2011
  10:39 am

  Newyorkerbyheart

  Hej The Small one!

  Først, velkommen herinde og tak fordi du giver dig til kende, det gør mig glad 🙂

  Tak for tippet, det vil jeg da kigge på, hvor er det pænt af dig at tænke på mig….

  Mange hilsner
  Birthe


 11. May 11, 2011
  10:40 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Sushisteg!

  Ja, jeg synes også det er nogle gode områder og egentlig ville jeg ønske at få en rundtur alle 3 steder, men sådan er det jo desværre ikke 🙂

  Tak, for dine tanker!

  KH
  Birthe


 12. May 11, 2011
  10:41 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Misbah!

  Ja, det må vi 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 13. May 11, 2011
  10:42 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Det smager i hvert fald godt og det bliver super sprødt! 🙂

  Jeg synes det er en skøn ide og fedt at frivillige vil bruge tid på at vise rundt i deres by. "Insiderviden" er jo altid godt…

  Mange hilsner
  Birthe


 14. May 11, 2011
  10:43 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Louise!

  For mig opfylder du klart kriteriet. Jeg har været inde på din side og hele første side er jo fyldt med mad og madplaner, så du er VELKOMMEN! Håber at se dig 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 15. May 11, 2011
  4:08 pm

  the small one

  hihi Jeg har kigget med fra sidelinjen et stykke tid 😛

  Har brugt din burgerbolle opskrift MANGE gange :p

  Elkser selv at lave mad, og finder jeres madbloggertræf ekstremt spændende – og håber på jeg selv en dag kan deltage 😀


 16. May 11, 2011
  6:29 pm

  Madpaverne

  Hej Birthe!
  Det skal helt sikkert prøves med chips, lyder som en fantastisk ide´
  M.V
  Sofie 🙂


 17. May 12, 2011
  9:54 am

  Newyorkerbyheart

  Hej The Small one 🙂

  Så er jeg da glad for at du giver dig til kende – tak for det 🙂

  Så vidt jeg kan se på din blog, har du en del mad på den, så jeg mener nok at du kan kvalificere dig til at komme med, hvis du har lyst….

  Mange hilsner
  Birthe


 18. May 12, 2011
  9:54 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Sofie!

  Det er SÅ godt og skal klart laves igen. Et stort hit her i huset 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!