Newyorkerbyheart

Hveder, de bedste…….

 De 2 slags mel, smør, sukker, salt og kardemomme blandes……

 Mælk og letsammenpisket æg, røres i…….

 Dejen samles og æltes – stilles til hævning…….

 Dejen æltes igen, formes til boller som hæver og så er de klar til at blive bagt……..

 Færdigbagte…..

 Så kan St. Bededag bare komme an……

Ristede og klar til spisning med koldt smør…….

Hvert eneste år har jeg drømt om at finde lige netop den opskrift på hveder, som jeg kan vende tilbage til år efter år. Jeg har prøvet mig frem med mange forskellige, men uden at have fundet lige præcis DEN.
Jeg vedstår gerne, at jeg nogle år også har købt mig til dem, dog altid uden den store begejstring. Men i år er det lykkedes, min søgning er slut, jeg har fundet en SKØN opskrift på hveder. De er fra denne side og opskriften vil helt sikkert blive bagt igen. Jeg vil ikke sige at jeg ikke vil prøve med andre, men nu har jeg i det mindste en opskrift jeg kan gå tilbage til, det er dejligt.
De er lette og smelter nærmest på tungen, alligevel har de en god og ret bastant krumme – så de mætter godt. Jeg synes de er virkelig anbefalelsesværdige.

Hveder (fra “Annis bedste opskrifter“), ca. 15 stk.:
450 g hvedemel
100 g sigtemel
120 g smør, koldt og skåret i tern
½ tsk. groft salt
1 spsk. rørsukker
2 dl sødmælk, håndvarmt (37 grader)
50 g gær
2 æg, let sammepiskede
1 spsk. kardemomme (mindre kan bruges, hvis du ikke er så glad for kardemomme)
æg til pensling
Bland de 2 slags mel, sammen med kardemomme, sukker og salt. Tilsæt smørret og smuldr det ud i melet. Lun mælken, til den bliver håndvarm – pas på at den ikke bliver varmere, for så ødelægger den gæren – opløs gæren i mælken. Tilsæt mælkeblandingen til melet, sammen med de letsammenpiskede æg. Rør det sammen og hæld det så ud på et meldrysset bord og ælt dejen sammen, brug evt. lidt ekstra mel, men ikke for meget. Ælt dejen til den bliver glat, blank og blød. Kom dejen tilbage i skålen, dæk med et rent viskestykke og stil det til hævning et lunt sted i 1 time.
Tag dejen ud på køkkenbordet og ælt den godt igennem. Del dejen i 15 stykker og form dem til boller. Sæt dem i en lille bradepande, tæt sammen, så de vokser sammen når de hæver igen. Dæk dem til og lad dem hæve i yderligere 1 times tid. Pensl dem med æg og bag dem ved 200 grader (ikke varmluft) i ca. 15 minutter, til de er gyldne. Lad dem køle lidt af i bradepanden, skil dem så ad og lad dem køle af på bagerist.
Når de skal spises, flækkes de og ristes, så skærefladen bliver sprød og gylden. Server med kold smør, måske en god marmelade og en god ost.

Print Friendly
Tilbage

10 kommentarer


 1. May 18, 2011
  10:27 pm

  Piskeriset

  Arh manner – jeg overgiver mig snart og bager alligevel i morgen, selvom jeg ellers havde besluttet mig for at lade være, da jeg kommer sent hjem. Men jeg får jo hvedeabstinenser, når jeg ser de billeder – eeelsker hveder 🙂


 2. May 18, 2011
  10:44 pm

  LaTascha

  Uhhh de ser dejlige ud. Jeg har lige fået mine ud af ovnen og jeg glæder mig så meget til i morgen. Jeg elsker hveder, selvom jeg burde få rigeligt at dem på arbejde;-)

  Kærlig hilsen

  Anne.


 3. May 18, 2011
  11:07 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Jeg siger dig de er lækre de her. Ville ønske jeg kunne sende dig nogen gennem cyberspace 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 4. May 18, 2011
  11:08 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne!

  Man kan ikke få for mange hveder, jeg kan i hvert fald ikke. Faktisk ved jeg ikke hvorfor jeg ikke bager dem på andre tider af året, men det bliver altid kun til St. Bededag 🙂

  KH
  Birthe


 5. May 19, 2011
  3:30 pm

  NamNam

  Hej Birte

  Hvor er de bare flotte. Jeg har allerede spist dagens to første hveder (dog fra Lagkagehuset) Men jeg skal klart afprøve disse i aften, tænker jeg. Mums.


 6. May 19, 2011
  6:30 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej NamNam!

  Tak 🙂

  De er super lækre synes jeg, så jeg håber, at de også vil falde i din smag….

  Mange hilsner
  Birthe


 7. May 20, 2011
  12:02 am

  Mutti

  Muums de ser lækre ud – skal vist prøves snart…


 8. May 20, 2011
  7:11 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Mutti!

  De kan varmt anbefales og jeg skal i hvert fald bage dem igen – og jeg tror ikke at jeg venter helt til næste år 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 9. May 4, 2012
  1:16 pm

  Ditte

  Hej Birthe

  Vil bare lige sige tak for alle de dejlige opskrifter du deler med os. Jeg kigger altid forbi din side når jeg skal bage noget bestemt.

  Ditte


  • May 4, 2012
   2:42 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Ditte!

   Mange tak for rosen, den er jeg glad for 🙂

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!