Newyorkerbyheart

Kartoffelsalat med rygeost og urtebøffer (fra Magasinet Mad! nr. 5/2011)……

 Til bøfferne: hvidløg, purløg og basilikum blendes…….

 Til kartoffelsalaten: dild, basilikum og citronskal blandes……

 Rygeost røres med lidt creme fraiche, purløg og radiser……

 Lidt grønt tilbehør: snackpeber, radiser og squash……..

 Kogte kartofler drysses med krydderurter…..

 …….og så kommes lidt dressing på……

Aftenens tallerken…….

Det har været en smertefuld nat, efter tennistræningen i går, så jeg har garanteret set sjovt ud da jeg kravlede (i bogstaveligste forstand) ud af sengen i morges. Heldigvis er det blevet bedre op af dagen og lidt yogalates hjalp også på det.
Jeg har ikke være for flittig med min yoga/yogalates træning i det sidste års tid og det er nok også det jeg betaler for nu. Min krop er jo belastet i forvejen pga. fibromyalgien, så jeg bliver nødt til at træne ved siden af, hvis jeg skal have styrke nok til at lunte rundt på tennisbanen til “skildpadde”tennis. Hvis jeg ikke vil “høre” så må jeg jo føle *S*

Tirsdag er jo også provianterings-dag, så jeg har skrevet indkøbsseddel og lavet madplan for den næste uge. Min madplan er sådan lidt løselig på den måde at forstå, at jeg overvejer hvad vi (læs: jeg) har lyst til at spise, men dagene er ikke fastlagte.
Menuen i aften stod på kartoffelsalat med rygeost og urtebøffer, som er fra det seneste nummer af Magasinet Mad!.
Jeg lavede dog en del ændringer:
– jeg brugte ikke kørvel til kartoffelsalaten, men dild
– jeg rørte rygeosten med lidt creme fraiche og tilsatte lidt purløg og radiser
– jeg brugte ikke persille til bøfferne, men basilikum, timian og purløg
– jeg brugte ikke citrontimian, men tilsatte lidt citronpeber

Jeg skriver opskrifterne som jeg lavede dem……..

Kartoffelsalat med rygeost og urtebøffer (Magasinet Mad! nr. 5/2011), 2 pers.:
½ bakke små kartofler
1 bøtte rygeost
2 spsk. creme fraiche 9%
lidt purløg
5 radiser, skåret i skiver
1 stor håndfuld basilikumblade, hakket
1 bdt. dild, hakket
fintrevet skal af ½ økologisk citron

Urtebøffer:
300 g hakket oksekød, maget
salt, citronpeber
1 lille æg
lidt frisk basilikum
lidt purløg
lidt timian
1 fed hvidløg
Kartofler:
Bland hakket dild, basilikum og citronskal sammen.
Kog kartoflerne i letsaltet vand til de er netop møre. Bland rygeost med creme fraiche, dild og radiser. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Urtebøffer:
Bland hakket kød, æg og lidt salt sammen. Kom purløg, basilikum, bladene fra timian og hvidløg i en blender eller minihakket og hak det sammen. Rør blandingen sammen med det hakkede kød og tilsæt lidt citronpeber. Form til små bøffer og steg dem i lidt olie og smør på en pande, til de er som ønsket.
Servering:
Kom de varme, nykogte kartofler op på et fad. Drys med krydderurteblandingen og kom lidt af dressingen på. Server resten til sammen med bøfferne.

Jeg havde en rest squash og ½ stor snackepber som skulle bruges, så det blandede jeg med radiser i skiver og så fungerede det som en salat til kødet og kartoflerne.
Dejlig sommerlig aftensmad, som er ret hurtig og nem at lave. Du kan jo variere krydderurterne i bøfferne, såvel som til kartoflerne……

Print Friendly
Tilbage

22 kommentarer


 1. May 24, 2011
  9:51 pm

  LaTascha

  Hvor ser det godt ud. Jeg elsker kartoffelsalat i alle afskygninger og denne her skal da helt sikkert afprøves:-)

  Kærlig hilsen

  Anne.


 2. May 24, 2011
  10:00 pm

  Piskeriset

  Elsker rygeost – og det er altså en dille, der er kommet i løbet af det seneste år, for indtil da vidste jeg ikke, hvordan det smagte. Meeen det er blandt andet dig, der har inspireret til, at jeg endelig fik smagt det 🙂


 3. May 24, 2011
  10:03 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne!

  Den smagte super godt og var lækker med alle de krydderurter og den citronskallen, meget forfriskende synes jeg, i forhold til "gammeldags" kartoffelsalater 🙂

  KH
  Birthe


 4. May 24, 2011
  10:03 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Åh, rygeost er bare SÅ godt, til så mange ting 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 5. May 24, 2011
  11:35 pm

  Lise B

  De der bøffer ser bare virkelig lækre ud! 🙂

  /Lise


 6. May 25, 2011
  8:36 am

  Livet i Villa Dallbo

  Uhm, det ser super godt ud. Mon man skal lave det fredag til hyggemiddag og vinsmagning med gode venner….. Det tror jeg nok :o)
  Ps: Jeg er tosset vild med din blog, når jeg mangler inspiration til gæstemad, fødselsdag eller hverdag er det altid her jeg kigger :o) Så et TAK er vel på sin plads :o)


 7. May 25, 2011
  9:18 am

  Bettelaus

  Hejsa Birthe,

  Krydderurte bøffer uhmmm det lyder lækkert og det ser også lækkert ud – lige mig, sådan en tallerken 😉
  Gad godt, at jeg kunne få lavet en madplan til hele ugen, men det bliver bare ikke til så meget desværre…. Er dog blevet meget bedre til, at finde lækre retter i blade, bøger og på nettet, og så rent faktisk få lavet det – det er dejligt med nye smage og ingredienser.

  Knus Rikke


 8. May 25, 2011
  9:18 am

  Hjertemad - Louise

  Mmm, så godt opskriften, men var lidt betænkelig pga rygeosten…Men nu skal den helt sikkert prøves!
  /Louise


 9. May 25, 2011
  9:30 am

  Lin

  Du er altsaa bare saa god til at finde paa idéer til menuen. Det synes jeg nogle gange kan vaere det svaereste. Mine spiser hjemme baade til frokost og aften ( 2 timers frokostpause) saa jeg loeber tit tom for idéer.
  Spille tennis med fibromyalgi??? Godt gaaet.
  Min mands kusine lider noget saa frygteligt af det, og hun der foer var saa sporty har ikke kraefter eller energi til andet end at gaa paa arbejde. Moedte du ioevrigt min soester paa Krogerup????


 10. May 25, 2011
  9:49 am

  Anna

  Det ser lækkert ud! Jeg elsker kartoffelsalat med friske krydderurter. Jeg går lidt og prøver at tage mig sammen til at få smagt på rygeost. Som barn var jeg ikke ret vild med det, men det kan jo sagtens tænkes at have ændret sig 🙂

  Mvh Anna


 11. May 25, 2011
  10:55 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Lise!

  De smagte altså også ret så dejligt 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 12. May 25, 2011
  10:57 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Kathrine!

  Velkommen herinde og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Jeg er glad for at kunne være med til at inspirere dig, det er jo dejligt at høre. Jeg håber, at retten vækker glæde hos jer….

  Mange hilsner
  Birthe


 13. May 25, 2011
  10:58 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Rikke!

  Jeg synes det falder mig lettere efterhånden, jeg havde også svært ved det i starten. Men jeg har en inspirationsmappe på min computer og så har jeg ellers blade og bøger fyldt med gule post-it sedler. Det kigger jeg i når planen skal lægges og ud fra det er det jo let at handle ind 🙂

  KH
  Birthe


 14. May 25, 2011
  10:59 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Louise!

  Jeg kan se i bladet at de har brugt den faste rygeost. Jeg bruger altid den bløde, som regel fra Løgismose, jeg synes ikke at den er så stærk i smagen 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 15. May 25, 2011
  11:02 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Lin!

  Tak, jeg gør mit bedste 🙂

  Det tager også hårdt på kræfterne med tennis'en, men på den anden side giver det mig så livsglæde, så jeg har valgt det til. Så må jeg tage konsekvenserne bagefter. Jeg bevæger mig jo heller ikke helt så meget – eller hurtigt – som "almindelige" mennesker. Desuden så arbejder jeg jo ikke, hvis jeg gjorde det så ville jeg intet få lavet ved siden af, jeg tager hatten af for din mands kusine!!

  Jeg ved ikke om jeg mødte din søster. Der var så mange mennesker…..

  KH
  Birthe


 16. May 25, 2011
  11:04 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Anna!

  Det er virkelig en lækker kartoffelsalat og ved at du putter rygeosten ovenpå, så bestemmer du jo lidt selv hvor meget du vil have 🙂 Desuden så synes jeg at hvis du køber den bløde fra Løgismose, at er den ikke helt så markant i smagen – og du kan jo altid tynde den ekstra op med creme fraiche 😉

  Mange hilsner
  Birthe


 17. May 25, 2011
  11:26 am

  cphfoodie.com

  Uhh jeg kunne godt spise sådan en portion lige NU!
  Kh Sandra


 18. May 25, 2011
  11:33 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Sandra!

  Det smagte altså også ret så dejligt 🙂

  KH
  Birthe


 19. May 25, 2011
  1:29 pm

  the small one

  Ejh hvor ser det godt ud! – glæder mig til jeg har færdig gjort min grønt periode / detox, så skal dette afprøves!


 20. May 25, 2011
  1:32 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej The small one!

  Tak, det smagte også super dejligt 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 21. May 25, 2011
  2:51 pm

  Bettelaus

  Hejsa Birthe,

  Det kan være jeg skal ''læse'' kogebøger mm til godnatlæsning, istedet for de krimier, jeg har købt – og som jeg endnu ikke er kommet igang med – og smække et par guld post-it sedler i – så er de da ikke til, at komme uden om. Har overvejet, at købe en tallerkenrække til køkkenet, og bruge den til kogebøger, så kan jeg da ikke undgå dem. Når lille mand, skal starte i dagpleje, så skal der jo også være struktur i madlavningen, og i den nye dagligdag vi får – spændende og tak for tippet 😀

  Knus Rikke


 22. May 25, 2011
  3:53 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen, Rikke!

  Jeg læser altid lidt madblade/kogebøger og så en bog bagefter inden jeg skal sove 🙂

  KH
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!