Newyorkerbyheart

Kyllingesalat med ranchdressing (Louisa Lorang)……..

 Brødet grilles, inden det gnides med hvidløg…….

 Ingredienserne til dressingen…….

 piskes sammen og smages til……

 Hjertesalat, asparges, radiser og lidt dressing…….

 Kylling krydret med lime pepper……..

 Kylling skæres i skiver og lægges ovenpå salaten…..

Til sidst lægges det grillede brød ved……

I går var der tennistræning, hvilket var dejligt: skønt vejr og godt selskab – hvad mere kan man ønske sig?? Det var rart at få lov til at slå rigtig hårdt til en bold – eller i hvert fald så hårdt som jeg kan – jeg havde lige nogle ting der skulle ud *S* Det har selvfølgelig også betydet at jeg har været rimelig “død” i dag, men det var det værd – og jeg er blevet god til at gøre ting der er det værd. Tage de kampe der er værd at kæmpe, gøre ting som er gode for mig, sætte grænser. Der er noget der er kommet og efter Anettes pludselige død, har jeg sat et mål om at lytte mere til mig selv og hvad jeg føler, noget Anette prøvede at indprente mig igen og igen. Anette sagde altid til mig: “så længe du kan se dig selv i spejlet, så vær ligeglad med andre mennesker!”. Det efterlever jeg og det KAN jeg……

Menuen i aften stod på en lækker opskrift fra den skønne Louisa Lorang, nemlig kyllingesalat med ranchdressing. Siden jeg smagte ranch dressing i USA for første gang, har jeg elsket den dressing, men jeg har dog aldrig selv lavet den. Ranch dressing er – eller har i hvert fald været – ret så populær i USA, jeg ved ikke om den stadig er ligeså populær. Louisa’s udgave er lidt lettere i konsistensen og med en lidt anderledes smag, men den smager skønt og jeg er stadig fan.
Jeg fulgte Louisas opskrift, bortset fra at jeg krydrede kyllingestykkerne med lidt lime pepper fra Santa Maria, som gav en skøn smag til kyllingen.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den………

Kyllingesalat med ranchdressing (Louisa Lorang), 2 pers.:
2 kyllingebrystfileter
lidt olie til stegning
lidt lime pepper
lidt salt
½ stenovnsbagt flute, skåret i skiver
lidt olivenolie
1 fed hvidløg, halveret
3 hjertesalat, plukket i mindre stykker
1 lille bdt. asparges, det nederste knækket af og skåret i tynde, skrå skiver
1 bdt. radiser, skåret i skvier

Ranch dressing:
1 dl kærnemælk
1 spsk. Hellmanns mayonnaise
1½ tsk. æblecidereddike
1 tsk. tabasco (eller efter smag)
1 bdt. purløg, fintsnittet
salt, friskkværnet peber
Varm lidt olie op på en pande og steg kyllingestykkerne til de er gyldne og netop gennemstegte, krydr med lime pepper og lidt salt. Skær i skiver.
Dryp brødskiverne med lidt olivenolie og grill dem på en godt varm grillpande – eller steg dem på en almindelig pande – gnid dem med hvidløg. Halver evt. skiverne.
Pisk ingredienserne til dressingen sammen og smag den til.
Fordel salat på 2 tallerkner og derefter asparges og radiser. Dryp lidt af dressingen over. Fordel kyllingen på tallerknerne og dryp med lidt mere dressing. Læg det grillede brød på og server. Giv evt. resterende dressing til sammen med resten af fluten.

Søndag og mandag fik vi taco a la Newyorkerbyheart. Denne gang prøvede vi med Smooth salsa fra Santa Maria, som komme i plastikflasker. Jeg må indrømme at jeg ikke er så vild med den. Jeg synes at den har for lidt smag og har jeg har svært ved at vænne mig til konsistensen. Jeg er mest til det chunky. Jeg har meget svært ved at spise noget der ikke rigtig har nogen konsistens. Derfor laver jeg også altid guacamole sådan lidt rustikt og ALDRIG med creme fraiche, jeg forstår ikke helt det med creme fraiche i guacamole. Men heldigvis er smag og behag jo forskellig ellers ville det jo give nogle frygtelige kambolager *S*

Print Friendly
Tilbage

14 kommentarer


 1. May 31, 2011
  9:55 pm

  Cæcilie

  Hej Birthe, lækker salat, rigtig flotte billeder:) i lever godt hjemme hos jer!


 2. May 31, 2011
  10:02 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Cæcilie!

  Tak, men jeg tror nu ikke vi lever bedre end andre mennesker 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Jun 1, 2011
  8:20 am

  Charlotte den 2.

  Godmorgen Birthe – du ligger nok og snuer endnu:-)
  Anette var en klog pige, så længe man kan se sig i spejlet o.s.v. Lille spejl på væggen der 🙂

  Morgenhilsner
  KH
  Charlotte


 4. Jun 1, 2011
  11:20 am

  Newyorkerbyheart

  Ja, det var hun! Jeg ved hun ville kigge mig i øjnene og sige, at jeg intet har gjort der gør, at jeg ikke skulle kunne se mig selv i spejlet 😉

  KH
  Birthe


 5. Jun 1, 2011
  11:29 am

  Christine

  ja, Ranch dressing er stadig ligesaa 'populaer', hvis man kan sige det – det er jo naermest en klassiker der horer sig til i et hvert koleskab, restaurant og supermarked. Tror ikke jeg kan komme i tanke om noget lignende i DK – men de er jo ogsaa bare RIGTIG meget til Dressing i USA!


 6. Jun 1, 2011
  11:32 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Christine!

  Det tænkte jeg nok at den var – og ja, de er glade for dressing i USA. Jeg glemmer aldrig den første gang jeg bestilte en salat derovre og servitricen så lirede alle restaurantens dressinger af sig – uden jeg forstod et ord af det (nærmest) – det var en jungle at vælge i og meget overvældende for en urejsevant dansker på 18 år 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Jun 1, 2011
  3:40 pm

  Peggy

  I love playing tennis and glad you had a good time! This ranch dressing sounds delicious – I just love the homemade version better than the packaged kind =)


 8. Jun 1, 2011
  3:46 pm

  Newyorkerbyheart

  Hi Peggy,
  I love it too!! It so nice to be outside. I have fibromyalgia, so I don't move as fast as "normal" people, but I still enjoy it 🙂

  How do you make ranchdressing?

  My best,
  Birthe


 9. Jun 1, 2011
  5:12 pm

  Camilla

  Hej Birthe,

  uh – det ser lækkert og sommerligt ud! Det må jeg bestemt prøve :o) Jeg tror faktisk aldrig at jeg har smagt ranch-dressing – det lyder klart som en stor fejl!

  knus
  Camilla


 10. Jun 1, 2011
  8:28 pm

  Bettelaus

  Hejsa Birthe,

  Dér blev jeg nok lige sulten igen… har lige spist en bolle til aftensmad… hmmm sådan er det herhjemme nogle aftener – lille mand får ordentlig aftensmad ;-).

  Birthe, du gør intet der ikke kan få dig til, at se dig selv i øjenene – det er jeg overbevist om – så du kan roligt fortsætte med at være Birthe, som Anette også ville det. Tænk ikke på hvad andre tænker – du lever dit og ikke deres liv – sådan har jeg også lært at leve, langt om længe.

  Knus Rikke


 11. Jun 1, 2011
  9:08 pm

  Heidi Meldgaard

  halløj i maden. Det ser super lækkert ud. Som altid..

  Du er en skat og ingen kan tage det fra dig. Jeg syntes du er en sand ven og det ved jeg du ved jeg ved:-)

  Knus og kram til den sødeste


 12. Jun 1, 2011
  9:26 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Camilla!

  Jeg tror det vil falde i din smag, jeg var vild med det 🙂

  KH
  Birthe


 13. Jun 1, 2011
  9:29 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Rikke!

  Sådan er det jo nogle dage, det sker skam også her 🙂

  Tak, for dine ord, hvor er det sødt af dig – og jeg ved at Anette er tilfreds med mig!

  KH
  Birthe


 14. Jun 1, 2011
  9:29 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Heidi!

  Tak, du er så sandelig også en ven, der holder ved 🙂

  Knus – og vi ses jo lige om lidt!

  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!