Newyorkerbyheart

Marinade med HP Sauce og spidskålssalat med friskbælgede ærter og rygeostdressing……..

 Hummus, der var også fladbrød, men dem fik jeg ikke med på billedet……

Ris, grillet lammekød og myntesauce……..

 Smukke omgivelser…….

 Fynsk idyl……

Lækkert brød med jordskokkedip……..

 Marinade med Jack Daniels BBQ sauce og HP sauce……

 Sprød og lækker salat……

Aftenens tallerken…….

 Tørrede blåbær, kirsebær, jordbær og macademia nødder…….

I går var jeg i Odense hos Anne, fordi vi skulle snakke madbloggertræf – og vi fik faktisk meget på plads i går – jeg tror at vi bliver klar til at melde noget ud i morgen aften (forhåbentlig).
Jeg ankom til Odense Banegård ved 13-tiden, hvor Anne hentede mig og derefter kørte vi til Bazar Fyn, hvor vi spiste frokost. Vi fik noget hummus med fladbrød til og så bestilte vi begge noget grillet lammekød med ris og myntesauce til – det smagte godt. Vi fik gratis juice til og kunne vælge mellem flere forskellige slags, jeg tror at vi begge valgte mango.
På vejen tilbage til bilen, kom vi forbi butikken hvor de sælger alt indenfor nødder og tørrede frugter, det benyttede vi os af. Jeg købte nogle tørrede blåbær, kirsebær og jordbær – de tørrede jordbær kan jeg blive totalt afhængig i, det er ligesom vingummi, uhmmm.
Jeg har en stor svaghed for macademia nødder og er egentlig glad for at de er så dyre her i Danmark – og så svære at få fat på – i hvert fald for mig. Hvis ikke det forholdt sig sådan, er jeg bange for at jeg ville spise dem i rå mængder! Jeg “frygter” lidt hvordan det kommer til at gå når vi kommer til New York til efteråret. For derovre er de lette at finde OG billige. Nogen der tør vædde med om jeg har nogen (læs: MANGE!) med hjem??

Efter frokosten gik turen op mod det sted, som Anne har udset og jeg må give hende ret, det er et SKØNT sted. Jeg er sikker på at I også vil være enige, hvis I har tid og lyst til at deltage. Idyllisk bindingsværk og SMUK natur, hvad mere kan man ønske sig???
Vi talte med stedets ejer, som Anne havde lavet en aftale med, en mand med meget på hjertet. Det er SKØNT at møde sådanne ildsjæle!
Vi blev budt på noget at drikke og fik noget virkelig lækkert brød med jordskokkedip, som også smagte ret fantastisk. Hvis det er standarden for maden, så glæder jeg mig bare endnu mere……

Tiden gik alt for hurtig og snart skulle vi sætte kursen tilbage mod Odense Banegård, så jeg kunne komme med toget hjem igen. Vi fik dog lige tid til at køre forbi Annes hus, hvor jeg fik lov til at plyndre hendes have *S* Jeg fik rabarber, kørvel og salvie med hjem – TAK, Anne!!

Fredag eftermiddag og der var kaotiske tilstande i toget, noget jeg husker alt for godt fra den tid hvor jeg arbejdede i Middelfart og pendlede hverdag. Fredag og dage op til helligdage kunne være frygtelige: alt for lidt plads, alt for mange mennesker og alt for varmt!
Jeg havde heldigvis bestilt pladsbillet, så jeg var sikret en plads. Jeg havde også bestilt stillekupé, men stillekupé holdes ikke rigtig i hævd, sådan en fredag med mange mennesker. Heldigvis var transporttiden kun 1 time, så det var til at holde ud……

Jeg var godt smadret da jeg nåede hjem. 2 arrangementer/aftaler på 1 uge er lige i overkanten for mig, jeg kan godt mærke at jeg har presset mig selv lige vel meget. Min fibromylgi blusser op, mit energiniveau daler til noget der ligger en del under nulpunktet, mine led brænder, smerter og er glovarme og jeg er bare TRÆT! Min nattesøvn er endnu værre end den plejer at være, fordi mine led er så varme. Jeg kan ikke holde ud at mine fingre rør ved hinanden og jeg føler som jeg er ved at brænde op. Lidt som at have høj feber, men hvor der sidder i dine led og du er din egen lille varmeovn – hele tiden.
Det er vist tid til at skrue ned for aktiviteterne og få slappet lidt af……

Der skulle dog laves et eller andet til aftensmad i går, så jeg måtte finde på noget. Valget faldt på kylling og steak, grillet på gasgrillen og penslet med en marinade med HP Sauce. Som tilbehør fik vi en LÆKKER salat, som jeg hentede inspiration til, da jeg tænkte tilbage på de salater vi fik til mit og Heidis arrangement hos Aarstiderne. Skøn salat med masser af knas og masser af smag……..

Marinade med HP Sauce:
1 dl Jack Daniels BBQ sauce (eller en anden god BBQ sauce)
1 spsk. HP Sauce
½ tsk. løgpulver
½ tsk. hvidløgspulver
1 tsk. chipotle i Abodo puré
Rør det hele godt sammen. Pensl på kødet ½ times tid inden det skal grilles, mens det alligevel ligger og får stuetemperatur. Krydr kødet med salt og friskkværnet peber, mens det grilles.

Spidskålssalat med friskbælgede ærter og rygeostdressing, 2-3 pers.:
1 spidskål, skåret i kvarter, behold stokken på
1 bdt. radiser, skåret i skiver
1 bdt. asparges, skåret i mindre stykker
1 rødløg, skåret i smalle både
et par håndfulde friskbælgede ærter

Rygeostdressing:
1 bøtte rygeost (jeg brygte Thise)
et par spsk. creme fraiche 9%
saft af 1 citron
salt, friskkværnet peber
Bring en gryde vand i kog og kom lidt salt i. Kom spidskålen i og giv den et par minutter, tag op med en hulske og skyl straks i koldt vand og lad det dryppe af. Gentag med asparges og rødløg – men rødløgene skal kun have 1 minut.
Det er vigtigt at skylle grøntsagerne under koldt vand – eller putte dem i isvand – så kogeprocessen stopper og de bevarer deres farve.
Hvis grøntsagerne ikke er dryppet godt nok af, duppes de tørre.
Skær nu stokken af spidskålen  og skær den i mindre stykker, kom den i et fad. Skær asparges i mindre stykker og kom også i fadet sammen med rødløg. Drys med friskbælgede ærter og radiser.
Rygeostdressing.
Rør det hele sammen og smag til. Server dressingen til salaten.

Efter aftensmaden, som først blev indtaget omkring kl. 20.00 skulle der så laves pizzadej og forberedes dessert til i dag, hvor vi havde gæster – mere om det i næste indlæg. Det betød dog, at jeg først fik sat mig i sofaen kl. 23.00 – helt og aldeles smadret! Min filosofi var dog, at det jeg fik lavet i går aftes, skulle jeg jo ikke lave i dag – og derfor kunne jeg så sove længe…….

Print Friendly
Tilbage

10 kommentarer


 1. May 7, 2011
  11:58 pm

  Piskeriset

  Jeg er spændt på, hvad I har fundet på af narrestreger – jeg er sikker på, at det bliver sjovt 🙂

  Håber du hurtigt kommer til hægterne igen.


 2. May 8, 2011
  8:30 am

  madbanditten

  Åh, jeg elsker også macadamianødder for et godt ord. Og det er endnu ikke lykkes mig at stoppe før posen(poserne) er tom(me). Af samme grund køber jeg dem kun i mindre rationer 🙂

  Hej fra Jane


 3. May 8, 2011
  9:49 am

  Bianca

  Uh… hvad mon I har fundet på… Bliver da helt spændt 😀


 4. May 8, 2011
  11:20 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Nu må vi se om der er nogen der vil være med – og om datoen passer – det er jo altid spændende 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 5. May 8, 2011
  11:21 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Jane!

  Lige præcis, derfor købte jeg også en meget lille mængde, for jeg ved at jeg spiser dem alle sammen 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 6. May 8, 2011
  11:21 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Bianca!

  Jeg håber at du har tid og lyst til at komme med, regner med at der kommer noget på i aften 🙂

  KH
  Birthe


 7. May 8, 2011
  2:38 pm

  Frk.B

  Uh, jeg er spændt på, hvornår og hvad det er 😀


 8. May 8, 2011
  5:03 pm

  Bitten

  Uh, jeg glæder mig til at høre nærmere 🙂


 9. May 8, 2011
  6:09 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Frk. B!

  Det bliver godt – håber jeg 🙂

  KH
  Birthe


 10. May 8, 2011
  6:09 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Bitten!

  Jeg er spændt på hvor mange der har lyst og tid til at deltage, det er nok den største udfordring 🙂

  KH
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!