Newyorkerbyheart

Newyorkerbyheart på tur……..

14 maj , 2011 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Udflugter (Trips) - Tags: , ,

Æbletræer i blomsterflor……

Vinstokke…….

Der vogtes over de hvide damer…..

Mere økologisk bliver det nok ikke……

Friskrøget laks, som jeg lige fik lov til at smage en bid af – det var som at komme i himlen!!…….

Ny variation over melonsalat (melon, feta, tomater, forårsløg, cashewnødder, balsamico, olivenolie, friskkværnet peber og basilikum) til resterne af pandekagerne i går aftes…..

Jeg er kæmpe FAN af Arizona Ice Tea. De smager SKØNT og flaskerne er smukke, ren win-win……

Vaniljeis, saltet karamel og jordbær…….

Jeg har en del tekniske problemer for tiden. Det er ikke bare Blogger der driller mig (og alle andre der bruger dem), men min gmail gør også knuder. Jeg oplever at folk skriver og rykker for svar på en mail de har sendt mig, men som jeg aldrig har modtaget. Jeg oplever at få mails ind Le Creuset konkurrencen (som jo er afsluttet), men som var afsendt i tide, de er bare ikke nået frem til mig før nu – og mange andre mærkelige ting – mærkeligt!

Så hvis du har sendt mig en mail, indenfor de sidste 14 dages tid og ikke har hørt fra mig, så send den lige igen. Jeg håber ikke at jeg er gået glip af nogle tilmeldinger til madblogtræffet…..

Nå, men i går var jeg så på udflugt. Kæresten fik kørelejlighed på arbejde, så jeg kunne tage bilen og så gik turen ellers nordpå, nærmere bestemt til Odder. Jeg besøgte Lone og det har jeg glædet mig til længe. Hun var med til det sidste madblogtræf, men jeg havde desværre ikke lejlighed til at få talt med hende, så da denne lejlighed bød sig var det bare helt perfekt!
Som I ved så er jeg VILD med hendes blog, hendes mad, hendes billeder, hendes leg med ord og hendes facination af høns. At møde hende ansigt til ansigt, understøtter bare det. Hun er som hendes blog: hyggelig, varm og favnende.
Jeg var der ved frokost tid og fik den lækreste aspargessuppe – som Søren havde lavet – lavet af hendes egne asparges og lækket brød. Det smagte forrygende, cremet, tilpas krydret og med masser af smag.

Jeg fik en rundvisning og blev så betaget. Hendes hjem og omgivelser er SÅ smukke, sådan et sted hvor jeg bare kunne sidde og glo ud på de smukke marker som der er udsyn til fra køkkenet – og falde helt i staver. Der er højt til himlen og det var som om et lille stykke af Paradis, åbenbarede sig for mig. Efter rundturen smagte vi på den mislykkede karamel, vi måtte spise af den med en ske fordi konsistensen var som den var, men – i små mængder – smagte det nu dejligt alligevel. Vi blev dog hurtigt enige om at det nok ville gøre sig godt til is.
Der var også en lækker æbletærte med karamel, serveret med creme – behøver jeg sige mere?? Nå, men altså, det var FANTASTISK!

Tiden gik alt for hurtigt. Der blev snakket om mange ting, der blev grinet, der blev knyttet bånd – i godt selskab går tiden alt for hurtigt! TAK, for nogle hyggelige timer, Lone!

På vejen hjem kørte jeg ind forbi kirkegården i Odder for at se Anettes grav. Jeg var ret sikker på at jeg kunne huske nogenlunde hvor hun var begravet, men jeg kunne simpelthen ikke finde det. Jeg fik række op og række ned, igen og igen, indtil jeg var bange for at vække for meget opsigt. Jeg måtte have hjælp af Anettes svigerinde og så fandt jeg det.
Jeg havde kigget efter hendes mors gravsten fordi hun er begravet sammen med hende, men hendes sten var fjernet, hvilket var grunden til at jeg havde passeret stedet igen og igen. Der var kun jord, indtil der kommer en ny sten op, men sten eller ej jeg fik en snak med min Anette. Jeg fik grædt tårer og samtidig med at jeg begyndte at græde, begyndte det at regne, som et tegn på at Gud også græd sammen med med. Der stod jeg så – og græd sammen med himlen – og sendte tanker til Anette. Spurgte hende hvordan hun havde det? Om hun havde fået fred? Om hvor svært det havde været at gå med byrden selv? Jeg fik talt ud med hende, spurgt hende til råds, fortalt hende hvor meget hun betød – og stadig betyder – for mig. Savnet er stadig STORT hver eneste dag. Der er en tomhed, et savn, en sorg. Jeg har sendt hende utallige sms’er og mails. Jeg prøver stadig på at finde meningen i at sådan et – på alle måder – SMUKT menneske skulle tages herfra så tidligt. Tages fra hendes datter, der har brug for sin mor. Tages fra hendes far, der har brug for sin datter. Tages fra hendes bror, der har brug for hans søster. Tages fra alle os der elskede hende, holdt af hende og blev betaget af hendes væsen, hendes varme, hendes gå-på-mod, hendes styrke. Hvorfor??

Anyway, jeg stod ved hendes grav i pænt lang tid, inden jeg satte mig i bilen og kørte hjem igen. Normalvis er jeg ret drænet for energi, når jeg har været ude på sådan en tur, men i går følte jeg det ikke sådan.
Det havde været så totalt afslappende og hyggeligt at være sammen med Lone, så det slet ikke havde tæret på mine ressourcer, som det ellers altid gør at være sammen med fremmede. Jeg følte mig glad og det gav mig ro i sindet at have besøg Anettes grav, at få lidt tid sammen med hende. Hvor vigtigt det var, kunne jeg først mærke bagefter, på vejen hjem i bilen.

Print Friendly
Tilbage

16 kommentarer


 1. May 14, 2011
  1:07 am

  Camilla B

  Hej Birthe.
  Det er dejligt, at du giver dig selv lov til fordybelse og nydelse midt i sorgen.
  God weekend.
  Camilla


 2. May 14, 2011
  9:49 am

  Bettelaus

  Hejsa Birthe,

  Skal da lige love for, at den laks ser rigtig lækker ud… uhmmm elsker laks, på alle måder. Det lyder til, at du havde en rigtig dejligt tur og at besøget hos Anette, fyldte dig med energi og ikke drænede dig – det har gjort dig godt, at få snakket lidt med hende og givet dig fred indeni – for en tid. Dejligt med gode minder.
  Jeg må hellere få luret på Lones blog – lyder som om den er rigtig god.
  God dag,

  Knus Rikke


 3. May 14, 2011
  10:36 am

  Tante Sød..og den sure øko-citron...

  Kære Birthe. Mange tak for en skøn og meget personlig beretning om din dag igår. Lones sted er åbenbart lige så skønt, som man forestiller sig, når man læser hendes blog. Har jeg forstået det rigtigt, at der er en cafe, som alle kan besøge? Det kunne være sådan et fint udflugtsmål i min sommerferie nemlig…
  Godt du fik besøgt Anette – det må være svært.
  God weekend og håber dine it problemer snart stopper!
  Mange hilsner Marianne


 4. May 14, 2011
  11:09 am

  En glad blogger

  Kære Birthe.

  Jeg tror, at det var rigtig vigtigt for dig at få det gjort… at stå i regnen og græde og mærke smerten igen. Måske ikke den sidste gang; men i hvert fald på en god, rensende måde. Kartasis.

  Hvor lyder din dag med Lonelandmand bare hyggelig – og hvor er jeg glad for at du skrev om den; for jeg kendte slet ikke hendes blog – men den er jo bare HELT fantastisk.

  Knus og mange tanker
  Eva


 5. May 14, 2011
  6:42 pm

  hh

  nu er jeg blevet færdig med at læse hele din blog. det har været sjovt og spændende at følge dit liv i de sidste år og jeg er helt klar til at følge med i de næste forhåbentlig mange år. jeg har prøvet flere opskrifter af, og det har fået stor ros fra kæresten:)
  så tak for at du vil bruge din tid og energi på den her blog.
  mange hilsner camilla pugflod


 6. May 14, 2011
  10:12 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Camilla!

  Tak, det var dejligt at gøre det 🙂

  God weekend til dig også.

  Mange hilsner
  Birthe


 7. May 14, 2011
  10:14 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Rikke!

  Åh, den laks, den var helt perfekt 🙂

  Det gjorde mig godt at komme af med noget af det jeg havde brug for at vende med Anette. At mærke hende hos mig, det er hårdt at savne så meget – men selvfølgelig værre endnu for hendes datter og resten af familien….

  KH
  Birthe


 8. May 14, 2011
  10:16 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Marianne!

  Det er helt rigtig at Lone har den skønneste café, jeg er sikker på at du ikke vil fortryde et besøg hos hende 🙂

  Det var svært at besøge Anettes grav, men det var en nødvendighed for mig – og jeg skal derop igen – når jeg kan mærke at jeg har brug for det. Det er vigtigt for mig – savnet er stort..

  Mange hilsner
  Birthe


 9. May 14, 2011
  10:18 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Eva!

  Det var så godt for mig at stå der ved graven og lade smerten, sorgen og savnet komme ud. Jeg holdt så meget af hende og det er stadig så svært for mig. Jeg er sikker på at det ikke er sidste gang jeg vil stå der, jeg har bestemt mig for at tage derop, når jeg har behov for det – også selvom der er et stykke vej. Det er min måde at komme igennem det på…

  Jeg er VILD med hendes blog – jeg er helt sikker på at du også bliver det 🙂

  KH
  Birthe

  PS: har du set det nye madblogtræf til sommer??


 10. May 14, 2011
  10:20 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Camilla P!

  Velkommen herinde og tak fordi du giver dig til kende! Hold op, læse hele bloggen, det er da godt nok noget af et arbejde 🙂

  JEg glæder mig til at du følger mig fremover….

  Mange hilsner
  Birthe


 11. May 15, 2011
  7:07 am

  Misbah

  Hej Birthe
  Ja der har været mange problemer med Blogger,tror det var noget med opdatering??
  Godt at du fik givet dig tid hos din veninde Anette.
  KH Misbah


 12. May 15, 2011
  9:38 am

  Piskeriset

  Det er ret træls, at Blogger teede sig åndssvagt flere dage i træk, men nu ser det ud til at køre stabilt, så det er godt at få et 'blogfix' igen 😉

  Det må også være godt for dig at have et sted, hvor du stadig kan mødes med Anette og tale med hende. Det håber jeg, at du får brugt fremover.


 13. May 15, 2011
  3:33 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Misbah!

  Ja, jeg tror også at de har været ved at opdatere 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 14. May 15, 2011
  3:37 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Ja, blogfix'et er ikke til at undvære 😉

  Det er helt klart ikke sidste gang jeg har besøgt stedet, jeg vil komme der stå tit jeg kan….

  Mange hilsner
  Birthe


 15. May 15, 2011
  4:22 pm

  sang

  Tak for en dejlig blog, som jeg lige har opdaget.
  Glæder mig til at læse mere.
  Og så livsbekræftende en dag, hvor du – med Benny Andersens ord – "bider livet i låret" – på den gode måde – I like.
  kh Rebecca


 16. May 15, 2011
  5:53 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Rebecca!

  Velkommen herinde og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Tak fordi skønne ord "bider livet i låret", godt citat….

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!