Newyorkerbyheart

Perlotto med fisk (“Vild med hverdagen” af Louisa Lorang, Lindhardt & Ringhof)…….

 Bogen “Vild med hverdagen“………

 Porre sauteres…….

 Forkogt perlebyg tilsættes sammen med mascarpone og friskrevet parmesanost…….

 Spinat tilsættes……

 Lidt for meget væde, men ikke desto mindre klar til servering……..

Aftenens tallerken……

Dejligt at vejret igen er blevet lidt lunere, man vænner sig jo til at kunne sidde ud og det har jeg nydt i dag. Når solen skinner – og især her i forsommeren, hvor der ikke er så varmt – elsker jeg at sidde ude og læse. Det er afslappende og på den måde holder jeg fri fra computer og alt hvad jeg ellers burde lave…..

Middagen i dag stod på en ret fra Louisa Lorangs nyeste kogebog “Vild med hverdagen“, Lindhardt & Ringhof, nemlig perlotto med fisk. Den laves med mascarpone, som gør den cremet og MEGET lækker! Min udgave blev dog lige lovlig våd i det, men jeg må prøve igen…..

Jeg brugte perlebyg i stedet for perlerug – og jeg brugte lidt mere af det end i Louisa’s opskrift. Jeg brugte ikke helt så meget spinat og så brugte jeg torsk i stedet for kuller.
Skøn ret, som er nem og hurtig at lave, dvs. lige mad for mig…….

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den.

Perlotto med fisk (fra “Vild med hverdagen” af Louisa Lorang), 2 pers.:
1½ dl perlebyg
1 porre, godt renset og skåret i tynde skiver
125 g mascarpone
50 g friskrevet parmesanost
75 g babyspinat, godt skyllet og slynget tør
salt, friskkværnet peber
2 torskefileter
smør og olivenolie til stegning
Skyl perlebygen rigtig godt. Kom perlebygen i en gryde og tilsæt rigeligt med vand og lidt salt. Bring i kog og lad det koge i 17-20 minutter, alt efter hvordan du ønsker dem, prøv dig lidt frem. Hæld vandet fra dem, men GEM 1 dl af kogevandet.
Varm lidt olie op i en gryde og sauter porre til den bliver blød og falder lidt sammen, men uden at den tager farve. Tilsæt den kogte, afdryppede perlebyg sammen med 1 dl kogevand, mascarpone og parmesanost. Rør mascarponen ud og lad det hele blive varmet igennem. Kom spinaten i og lad den varme med, til den lige falder sammen. Smag til.
Varm lidt smør og olie op på en pande. Dup fisken helt tør og krydr med salt og friskkværnet peber. Steg 3-4 minutter på hver side, måske mere hvis fisken er tyk, til den netop er gennemstegt. Server fisken sammen med perlotto’en.

Jeg synes at det er ret sjovt at se “Til middag hos…..” på TV3, som regel mens jeg går og laver mad (vi spiser altid sent her i huset). Jeg har længe gået og leget med tanken om at det kunne være sjovt at lave sådan noget lignende, men jeg ved ikke om det kan lade sig gøre. Måske det skal være indenfor blogverden – ikke nødvendigvis madblogverden – men bare blogverden, for på den måde kan der måske findes en sponsor der synes det kunne være sjovt at give en lille præmie til vinderen. Men jeg skal tænke flere tanker omkring det, hvordan skal det udformes?? og er der i det hele taget nogen der synes at det vil være sjovt??

I dag har jeg også fået lavet en fordej til pizzabagning på lørdag, jeg prøver med en surdej denne gang og er ret spændt på hvordan det bliver, men meget mere om det senere….

René Redzepi (fra Noma) og Claus Meyer står bag et nyt initiativ, som skal løbe af stablen for første gang i august i år, nemlig MAD Foodcamp (“mad” udtales på den engelske måde…….). Deres tanke er at det skal være madens Roskilde Festival – super tænkt synes jeg! Jeg er sikker på at der bliver MASSER at se og smage på og billetsalget er startet. Der kan købes dagsbillet eller weekendbillet – jeg håber for dem, at det bliver en succes……..

Print Friendly
Tilbage

9 kommentarer


 1. May 5, 2011
  10:43 pm

  Ann-Christine

  Jeg tror jeg skal have fat i Louisas bog i weekenden. Den kunne godt give en masse god inspiration.

  MAD foodcamp lyder da for cool! Det skal jeg lige se om jeg kan finde tid til

  Ha´ en dejlig aften, Birthe 🙂


 2. May 5, 2011
  10:51 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Ann-Christine!

  Ja, det er en SKØN bog og hendes retter er virkelig hurtige at lave – love it 🙂

  God aften til dog også!

  Mange hilsner
  Birthe


 3. May 6, 2011
  6:39 am

  Piskeriset

  Den ret ser dejlig ud – mmm 🙂

  Nu har jeg aldrig set de programmer, så det kan være, jeg spørger dumt: plejer der at være en præmie? Et par af mine venner talte på et tidspunkt om, at det kunne være sjovt at lave noget tilsvarende, men de fik aldrig gjort noget ved det.


 4. May 6, 2011
  10:21 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Det smagte også SKØNT! 🙂

  De 4 der deltager kæmper om kr. 10.000 til et godt formål….

  Mange hilsner
  Birthe


 5. May 6, 2011
  7:59 pm

  Anne

  Hej Birthe ..

  Nu har jeg fulgt med på din blog et stykke tid, men har aldrig fået postet en kommentar, selvom jeg ofte tænker jeg vil gøre det.

  Jeg har ofte tænkt på at købe den kogebog, og nøj hvor ser denne ret lækker ud. Og kan godt li' at det ikke tager halvdelen af eftermiddagen at gøre klar til, det er jo ikke en realitet i en alm. hverdag..

  Kh Anne


 6. May 6, 2011
  11:34 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne!

  Jamen, velkommen til og tak fordi du giver dig til kende, det er jeg glad for 🙂

  Jeg kan kun anbefale dig at købe den, den er skøn – og fyldt med lækker mad. Det er mad som jeg kan lide det: hurtigt, nemt og ikke mindst LÆKKERT…

  Mange hilsner
  Birthe


 7. May 7, 2011
  10:46 pm

  Tante Sød..og den sure øko-citron...

  Uha, endnu en ret fra Louisa's bog som jeg også må prøve. Jeg er lige som dig Birthe stor fan af Louisa og kan kun anbefale andre at forkæle jer selv med bogen – det er bare så lækre, sunde og nemme måltider. Jeg har selv idag lavet lammekødboller med løgsalat fra samme bog – se gerne min blog http://www.tantesoed.blogspot.com.
  Mange hilsner
  Marianne


 8. May 7, 2011
  10:48 pm

  Tante Sød..og den sure øko-citron...

  Hov – glemte at skrive, at det kunne være rigtig sjovt at lave sin egen Til Middag Hos … det gad jeg også godt…go for it Birthe!


 9. May 8, 2011
  10:31 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Marianne!

  Ja, hun er dygtig hende Louisa 😀

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!