Newyorkerbyheart

Pita-burger med kylling, hummus og dressing……..

 Hummus……

 Dressing med purløg og mynte……

 Krydderiblanding til kyllingen…..

 ……..kommes i en pose sammen med kyllingestykkerne og marineres…….

 Pitabrødene, formet “rustikt” og klar til bagning……

 Det færdige resultat…….

 Hummus, dressing og tilbehør i form af snackpeber, agurk, gulerødder og oliven…….

 Tomater, salat og agurk……..

 Så er vi ved at være klar……..

 Brødene blev flækket og smurt med hummus, derefter lagt sammen med salat, kylling, tomater, agurk og dressing…….

Aftenens tallerken……

Vi havde inviteret kærestens mor om til aftensmad og hveder i aften. I morgen kan vi nemlig ikke, fordi kæresten spille tennis til sent om torsdagen.
Lige siden Ann-Christine postede hendes pita med kylling, har jeg villet lave det og i aften fik jeg det så gjort – med STOR succes. Det smagte SÅ godt og heldigvis har vi også til i morgen.
Mine pita blev måske nok lige bastante nok og så er hverken kærestens mor – eller kæresten – særlig vild med at spise fingermad. Så i stedet lavede vi dem om til pita-burgere, hvilket fungerede fint og det ændrer jo ikke noget på smagen.
Jeg bagte dobbelt portion af pitabrødene, så jeg også har nogen til fryseren og lod dem hæve lidt længere end Ann-Christine.
Kyllingen fik lov til at marinere i ca. 4 timer, jo længere jo bedre, gerne natten over. Jeg brugte heller ikke helt de samme krydderier som Ann-Christine, men du kan jo bruge lige nøjagtig hvad du har lyst til.

Opskrifterne på pitabrød og kylling, skrives som jeg lavede dem…….

Pitabrød (oprindeligt fra “Valdemarsro“), 12 stk.:
8 dl lunken vand
75 g gær
3 dl A-38
2 tsk. groft salt
4 spsk. olivenolie
275 g durummel
ca. 700 g hvedemel
mælk til pensling
Smuldr gæren i en skål og tilsæt det lunkne vand og A-38, opløs gæren. Tilsæt salt og rør godt. Tilsæt durummelet og rør det godt ud. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen (det er ikke sikker du skal bruge det hele eller måske skal du bruge lidt mere), til dejen får en konsistens som kan æltes på køkkenbordet, ælt den let sammen. Kom dejen tilbage i skålen, dæk med et rent viskestykke og lad det hvile et lunt sted i 1-1½ time.
Del dejen i 12 stykker og form til flade brød (mine kommer altid til at se ret “rustikke” ud!). Dæk dem til og lad dem hæve igen i 1 times tid.
Pensl med mælk. Bag i en forvarmet ovn ved 240 grader (varmluft og med en skål vand i bunden af ovnen) i 5 minutter. Sænk så varmen til 200 grader og bag i yderligere 10-12 minutter.

Note:
Brødene har en god og sej krumme. Men disse vil også være super gode til. De popper mere op end min version af ovenstående gjorde…..

Marineret kylling (oprindelig fra “Valdemarsro“, 4 pers.:
3 kyllingebrystfileter, skåret i tynde strimler

Marinade:
1 tsk. røget paprika
1 tsk. løgpulver
1 tsk. hvidløgspulver
1 tsk. spidskommen
1 tsk. stødt koriander
½ tsk. cayennepeber (eller efter smag, chilipulver kan også bruges)
1 tsk. tørret persille
½-3/4 dl olivenolie
saft af ½ citron
Pisk ingredienserne til marinaden sammen. Kom kyllingekødet i en frysepose og hæld marinaden ned i. Luk posen tæt og fordel så marinaden godt, ved at “ælte” marinaden ind i kyllingestykkerne. Læg på køl og lad marinere i alt fra ½ time til natten over.
Steges i det olie der hænger ved, der behøves ikke ekstra, ved høj varme, til det bliver gyldent og gennemstegt. Krydr med lidt salt. Server straks.

Hummus med chipotle:
1 dåse kikærter, godt skyllede og afdryppet (se note)
1 spsk. tahin
saft af 1 citron
olivenolie
ca. 1 tsk. spidskommen
2 fed hvidløg
½ tsk. chipotle pulver, eller efter smag + lidt ekstra til drys (cayennepeber kan også bruges)
Maldon salt, friskkværnet peber
Kom kikærter i en blender sammen med hvidløg, citronsaft, tahin, spidskommen, chipotle, salt og lidt friskkværnet peber. Hæld en god sjat olivenolie i og kør til det bliver en glat masse. Tilsæt så meget olivenolie der behøves til at få en glat masse. Smag til. Hæld i en beholder/skål og hæld lidt olivenolie over, drys med ganske lidt chipotle pulver (eller røget paprika).
En evt. rest kan holde sig i køleskab, så længe der hældes lidt olivenolie over.

Note:
Det mest optimale er selvfølgelig at koge kikærterne selv. De skal stå i blød i koldt vand natten over (8 timer). Så kasseres vandet, der hældes nyt ved og de koges. Kogte, afkølede kikærter kan sagtens fryses, så du altid har.
Så koordineret er jeg dog sjældent, så jeg tyr tit til dem på dåse…….

Der er nogle der tilsætter creme fraiche/skyr/fromage frais til hummus, for at spare på olien. Det gør jeg dog aldrig, da jeg ikke bryder mig om smagen. Jeg laver den også altid lidt grov og forholdsvis tyk i konsistensen. Men det er jo en smagssag og du kan lave den lige nøjagtig som du selv vil – også smagsmæssigt……

Dressing:
creme fraiche 9%
purløg, fintsnittet
mynte, hakket
salt, friskkværnet peber
Blandes sammen og må gerne trække i ½ times tid, inden servering.

Som tilbehør fik vi salat, San Marzano tomater, oliven og agurk. Desuden har jeg lavet stave af gulerødder, agurk og snackpeber, som vi kunne dyppe i dressingen. Feta ville heller ikke være af vejen, men det glemte jeg……

I morgen skal der slappes af, jeg har hængt lidt i bremsen i dag. Jeg spillede “skildpadde”-tennis i mandags og betaler stadig prisen. Det giver mig så meget livskvalitet og glæde at lunte lidt rundt på tennisbanen – i skildpadde tempo – deraf navnet, men det koster mig også rigtig MANGE skeer hver gang. Så der skal en afvejning og planlægning til, inden jeg tager afsted. Jeg skal tænke over om jeg skal noget dagen efter (eller dagen efter igen), for så er det udelukket at spille “skildpadde”-tennis. Det tager mig 2-3 dage at komme mig hver gang, men vil jeg undvære det??? NEJ!
Mange har spurgt hvad “skildpadde”-tennis er. Det er bare mit eget ord for den måde jeg spiller tennis, som jo er meget bevægelses-økonomisk. Jeg kan jo – desværre – ikke fare rundt efter bolden som “almindelige” mennesker kan og derfor spiller jeg også kun med kæresten, som er god til at spille hen til der hvor jeg står *S*
Det giver mig dog så meget glæde, så jeg kunne aldrig drømme om at droppe det, ikke så længe jeg kan klare det i hvert fald…………….

Print Friendly
Tilbage

34 kommentarer


 1. May 18, 2011
  11:39 pm

  Lise B

  Ej hvor ser det lækkert ud Birthe 🙂 Elsker hjemmebagte pitabrød, men min gasovn er bare ikke rigtig med på ideen 😉

  /Lise


 2. May 19, 2011
  6:35 am

  Piskeriset

  De brød er blevet rigtig flotte! Jeg prøvede at bage pitabrød for mange år siden og syntes, det var noget besværligt, da de ikke hævede nok, og siden har jeg ikke eksperimenteret med det, men det må jeg da overveje nu. De her ser i hvert fald ud til at blive godt luftige 🙂


 3. May 19, 2011
  6:49 am

  Misbah

  Det ser bare så lækkert ud det hele, især din hummus og pitabrød.
  Jeg fået købt chipotle i adabo sauce og har lyst til komme det i al min mad:) Tak for tip om chilihouse, de har lækker ting derinde
  kh Misbah


 4. May 19, 2011
  8:22 am

  En glad blogger

  Uuhmmn, Birthe! Det er jo bare LIGE mad efter mit hoved (min mave!) 🙂
  Ser skønt ud og sikke nogle flotte pitabrød.
  Knus fra Istanbul.


 5. May 19, 2011
  8:29 am

  Margrethe

  Sikke nogle lækre burgere….dem skal jeg prøve i Bededagsferien! Birthe, kender du madbogen:" Send flere krydderier" som er skrevet af kvinder fra Indvandrer Kvindecentret på Nørrebro? Det er en vidunderlig bog med lækre opskrifter og dejlige billeder af de smukke kogekoner.
  God dag til dig fra Margrethe


 6. May 19, 2011
  9:03 am

  SushiStegen

  Mums også en af mine favoritter. Jeg lavede også hummus igår, dog på Butterbeans. Jeg kan ikke tåle kikærter, min krop tror det er farligt græs!! Mærkeligt som høfeber kan give fødevareallergi. Nå men mere om det på bloggen senere. Jeg er nemlig ved at lave en fødselsdagsbuffet.
  Hav en skøn dag,
  knus SS


 7. May 19, 2011
  1:00 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lise!

  Tak – og æv!

  Mange hilsner
  Birthe


 8. May 19, 2011
  1:00 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Du skulle prøve de andre jeg linker til, de puffer ligesom om, jeg tror du vil synes om dem 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 9. May 19, 2011
  1:01 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Misbah!

  Tak 🙂

  Jeg putter det allerede i al min mad – i hvert fald al det jeg kan komme afsted med…..

  Mange hilsner
  Birthe


 10. May 19, 2011
  1:02 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Eva!

  Tusinde tak, det er SÅ lækker mad 🙂

  Knus til dig

  Birthe


 11. May 19, 2011
  1:03 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Margrethe!

  Jeg håber, at det vil falde i din smag 🙂

  Jeg har hørt om bogen, men har desværre ikke set i den. Det lyder som en god bog…

  Mange hilsner
  Birthe


 12. May 19, 2011
  1:04 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Sushisteg!

  Jeg vil også prøve at lave det på butterbeans, har nogen liggende og stirrer på mig hver gang jeg åbner skuffen 😀

  Knus til dig
  Birthe


 13. May 19, 2011
  3:50 pm

  Maj

  Åh Birthe!

  Hvis jeg ikke var sulten før, så er jeg det da hvertfald nu!!! Hold da op hvor ser det bare overdrevent lækkert ud – jeg har aldrig prøvet kræfter med hjemmebagte pitabrød, men det skal da helt sikkert overvejes! Og hummus er jo bare lækkert og jeg kunne spise det til det meste mad 😀 😀

  – Maj 😀


 14. May 19, 2011
  6:37 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Maj!

  Det var SÅ godt – og med det jeg kender til din madsmag – så vil jeg tro at det er noget lige for dig 🙂

  Du må da prøve at bage pitabrød – jeg kan især anbefale Peppy's pita brød, som du kan finde i mit opskriftindeks. Det popper ligesom op….

  Jeg kan klart spise hummus til alt – eller i hvert fald næsten alt 😀

  Mange hilsner
  Birthe


 15. May 19, 2011
  7:05 pm

  Ann-Christine

  Hej Birthe,
  Dejligt at læse at du kan lide opskriften 🙂 Det er jeg glad for!
  Det er noget sjovt noget med det brød … Jeg har selv bagt efter denne opskrift 2 gange nu og i min ovn popper de og bliver helt vildt luftige og med 'hul' indeni – men jeg ved også at resultaterne godt kan svinge alt efter hvilken meltype, hævested og hvilken ovn osv man bruger.
  Det er altid sjovt at læse andres oplevelse af de opskrifter man får strikket sammen 🙂
  Ha´ en god aften og bededagsferie. Jeg ved ikke om du så det på min blog, men jeg kan desværre ikke komme til jeres blogtræf, da vi har en 40 års fødselsdag den weekend. Jeg håber og er sikker på at I får et rigtig godt arrangement!
  Kh Ann-Christine


 16. May 19, 2011
  7:10 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Ann-Christine!

  De var nu lækre alligevel 🙂 Jeg har en teori om at det tit – for mig – handler om æltningen eller det at røre en dej sammen, hvor jeg simpelthen ikke har kræfterne til at gøre det rigtigt og længe nok. Men de skal da laves igen, måske i pizzaovnen, som har en virkelig god varme 🙂

  Også god Bededagsferie til dig og din familie. Ærgeligt at du ikke kan komme med til blogtræf, men det kan være en anden gang….

  KH
  Birthe


 17. May 19, 2011
  7:21 pm

  Cæcilie

  Mmm… Det ser virkelig lækkert ud! Det kunne godt blive aftensmaden til i morgen. Havde alligevel tænkt noget med hummus. Mvh


 18. May 19, 2011
  7:45 pm

  Anne

  Det ser bare rigtig lækkert ud, Birthe! 🙂
  Jeg tror lige du har inspireret mig til at lave det i næste uge 🙂 Så må jeg se, om jeg kan få lokket nogle venner med på ideen 🙂

  Rigtig god bededagsferie til dig og kæresten 🙂

  Kh Anne


 19. May 19, 2011
  8:11 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Cæcilie!

  ELSKER hummus – og tak – jeg håber at du vil kunne lide det 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 20. May 19, 2011
  8:12 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne!

  Tak – og hvis du ikke kan lokke dine venner, så siger du bare til – jeg kommer GERNE! 😀

  God Bededagsferie til dig også.

  Mange hilsner
  Birthe


 21. May 19, 2011
  8:22 pm

  Ann-Christine

  Du har fortjent en røremaskine! Helt ærligt 🙂
  Jeg tror også det betyder noget med æltningen, og der må man jo bare gøre hvad man kan -og ellers 'snyde' med lidt ekstra gær 😉

  Ja, måske en anden gang. Jeg gad godt sådan et madarrangement


 22. May 19, 2011
  10:15 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Ann-Christine!

  Nu må vi se, det kan være det kommer engang. Jeg bruger nogle gange min brødmaskine, hvis det ikke er for store portioner…

  Det skal nok komme, der er allerede et nyt i støbeskeen, til næste efterår 🙂

  KH
  Birthe


 23. May 20, 2011
  7:02 am

  Vibeke

  Flotte pitabrød. Der findes bare ikke nogen bedre end hjemmebagte pitabrød ! Jeg får helt lyst til at spise en lige nu 😀
  Jeg kommer desværre ikke med til dette års madbloggertræf. weekenden er allerede booket til anden side. Øv bøv. Men næste gang håber jeg at jeg vil kunne deltage igen. Det var en rigtig dejlig oplevelse sidste gang.
  Hilsen Vibeke


 24. May 20, 2011
  11:04 am

  Charlotte den 2.

  Hej Birthe.
  Dine bastante pitabrød er lige mig – jeg kan rigtig godt lide når der er modstand i brødet, derfor er jeg heller ikke så vild med færdige pitabrød.
  Dine brød kan jo anvendes til næsten alt, burger, morgenbrød eller tilbehør til en gang suppe, og jeg kunne blive ved:-)

  K.h.
  Charlotte


 25. May 20, 2011
  6:06 pm

  Louise

  Sidder her med jetlag (der dog ikke er så slem som når man har været på Vestkysten) og er madsulten (madsulten betyder sulten efter fx varm aftensmad og ikke efter cornflakes eller yoghurt eller ostemadder) på de mest åndssvage tidspunkter. Og lige nu kunne jeg bestemt godt bruge noget hummus og kylling. Ser læææækkert ud.


 26. May 20, 2011
  6:55 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Vibeke!

  Æv, hvor ærgeligt 🙁 Men der er allerede et nyt i støbeskeen, som jeg håber du kan være med til 🙂

  Kh
  Birthe


 27. May 20, 2011
  6:56 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Charlotte!

  Så vil de være lige noget for dig 🙂 Tror nu at det er fordi jeg ikke kunne ælte dem nok, at de blev sådan. Men de smager dejligt – og jeg bruger dem også til sandwich…

  KH
  Birthe


 28. May 20, 2011
  6:58 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Louise!

  Jeg håber at I havde en FANTASTISK tur? og er spændt på at se flere billeder derovre fra 🙂

  Hummus, kylling og pitabrød er et HIT!

  KH
  Birthe


 29. May 20, 2011
  7:04 pm

  Louise

  Ja, vi havde en fantastisk tur. Har ikke helt fået fordøjet alle oplevelserne (eller al maden for den sags skyld), og spist skøn mad. Også vores andel af burger på fast food steder, jo jo, men når man er på farten hele tiden, er det jo ikke altid, at tiden lige er til at sætte sig i længere tid. Men særligt i New Orleans spiste vi guddommeligt. Det var anden gang jeg var der…og forhåbentlig ikke sidste. Der er simpelthen SÅ FEDT!!!

  Har lige lagt en stak nye billeder på FB ;o)


 30. May 20, 2011
  7:09 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen, Louise!

  Dejligt at høre 🙂 Jeg vil SÅ gerne til New Orleans, vi sad lige og talte om idag, at sådan en biltur må blive det næste vi skal i USA…..

  Burgere kan jo være gode, selv på fastfood steder.

  Suser straks ind og kigger 😀

  KH
  Birthe


 31. May 20, 2011
  9:40 pm

  Line Falck

  Hey Birthe Nu er det mig ,der bliver sulten… god weekend Kh Line


 32. May 20, 2011
  10:05 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Line!

  Tak, du er sød 🙂

  Også god weekend til dig.

  KH
  Birthe


 33. Jul 2, 2012
  2:23 pm

  Elsebeth

  Jeg kender én kvinde fra pitaland”, og hun sidder på gulvet ved siden af ovnen og holder øje med brødene, som bages få ad gangen på risten med ovnen på grill. Dem fra Valdemarsro vil sikkert også blive hule, hvis ikke temperaturen var alt for lav. Kodeordet er: HOT HOT HOT!
  Elsebeth


  • Jul 2, 2012
   9:34 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Elsebeth!

   Den ene gang jeg lavede pitabrød blev de faktisk hule og helt rigtige. Det er rigtig varme er vejen frem 🙂

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!