Newyorkerbyheart

Skinketærte med kartoffel og feta…….

 Tærteformen fores med den ene rulle tærtedej…..

 Rødløg og champignon sauteres……..

 Spinat og hvidløg kommes ved…….

 Kartofler, feta og skinke vendes i…….

 Det hele kommes i tærteformen…..

 Den anden rulle tærtedej kommes ovenpå og kanterne lukkes godt. Der prikkes hul i den…..

 Salaten…..

 Dressing af creme fraiche, purløg, basilikum og mynte……

 Den færdigbagte tærte……

Gårsdagens tallerken……

I går aftes – og i aften – stod menuen på en madtærte, det er efterhånden et stykke tid siden vi sidst har fået sådan en og jeg er ret så vilde med dem. Opskriften stammer fra Familie Journal og den er ret så fyldig, fordi der er kartofler i den.
Jeg havde ikke så meget frisk spinat, så jeg tilsatte nogle friske champignon sammen med – og så brugte jeg ikke muskat.
Jeg skriver opskriften som jeg lavede den…….

Skinketærte med kartoffel og feta (Familie Journal), 4 pers.:
2 ruller færdig tærtedej
75 g frisk spinat, godt skyllet og slynget tør
lidt olivenolie
1 rødløg, hakket
2 fed hvidløg, knust og finthakket
1 håndfuld friske basilikumblade, hakket
150 g feta fra blok, skåret i tern
200 g kartofler, kogte og skåret i mindre tern
200 g god skinke, skåret i tern
250 g champignon, skåret i skiver
lidt vand til pensling
salt, friskkværnet peber
Varm lidt olivenolie op i en gryde og sauter løg, til det bliver blødt. Tilsæt champignon og lad dem stege med, til al væden er fordampet, krydr med salt og friskkværnet peber. Tilsæt spinaten sammen med hvidløg og steg, til spinaten falder sammen, rør i det. Tag gryden af varmen og vend basilikum, skinke, kartofler og feta i. Vend det hele godt sammen og smag til med salt og friskkværnet peber. Smør et ovnfast fad og læg den ene rulle tærtedej ned i, prik bunden med en gaffel. Hæld fyldet i og glat det lidt ud. Læg den anden rulle dej over som låg, tryk godt sammen i kanten og prik huller i dejen, så dampen kan komme ud. Pensl med vand og sæt i en 200 grader varm ovn i 25 minutter.

Vi fik salat til, som bestod af blandede salatblade, mini peberfrugter, et par champignon og lidt tørrede blåbær.
Dressingen var creme fraiche 9% rørt med basilikum, purløg og mynte, smagt til med salt og friskkværnet peber.

Tiden går med at finde ud af den nye computer, den volder mig lidt besvær. Der er nogle ting som driller mig lidt, men mon ikke jeg finder ud af det på et tidspunkt??

Jeg er også ved at finde sponsorer til madblogtræffet. Jeg kan lige så godt sige med det samme, det bliver IKKE ligesom til det sidste madblogtræf. Dette er jo med forholdsvis små og mellemstore sponsorer og altså ikke nogen, som har de store penge et smide rundt med, men Anne og jeg forsøger at få samlet en lille – men god – goodiebag sammen til alle jer der deltager…….

Print Friendly
Tilbage

16 kommentarer


 1. May 16, 2011
  7:07 pm

  Asli

  Det lyder spændende med madbloggertræffet…jeg er jo ikke madblogger og jeg ved heller ikke, om jeg bliver det, for jeg har nok at gøre med min anden blog, men jeg nyder vel nok at følge med i forberedelserne og at læse om det her…og være lidt misundelig også. 😀


 2. May 16, 2011
  7:51 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Asli!

  Du behøver heller ikke at blive madblogger, bare du viser hvad du spiser lidt oftere 😉

  KH
  Birthe


 3. May 16, 2011
  8:37 pm

  Anne

  Uha, den ser god ud den tærte. Den må jeg have på tærtelisten. Det er da vidst også lidt længe siden jeg har lavet tærte sidst…


 4. May 16, 2011
  9:18 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne!

  Den smager super godt – også dagen efter 🙂
  Skal du ikke med til vores madblogtræf?

  Mange hilsner
  Birthe


 5. May 16, 2011
  9:40 pm

  carla

  Hvor sommerligt og top lækkert 🙂 God idé at give den låg; det må holde på nogle af de lækre ting, så de ikke bliver tørre.


 6. May 16, 2011
  10:31 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Carla!

  Tak, det smagte virkelig dejligt og som du skriver, så tørrer det ikke ud under bagningen 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 7. May 16, 2011
  11:25 pm

  Piskeriset

  Jeg har ikke fået lavet en madpakke i morgen, så jeg tror bare, at jeg printer dette indlæg og spiser det i morgen – synes godt du kan arbejde lidt på en 'print og spis'-udgave af bloggen, for det kunne jeg spare en del hvad-skal-jeg-have-med-på-madpakken-planlægning 😀


 8. May 17, 2011
  8:27 am

  Helene

  Lyder som en lækker og nem opskrift, og vil helt klart kunne bruges her i sommerperioden hvor det gerne må gå lidt tjept:-)

  Længe siden jeg har skrevet en kommentar – men jeg følger troligt med i op og nedture dagligt, og får ind i mellem også lavet lidt af den gode mad.

  Jeg glædes stadig hver morgen hvor jeg får min mail med inspiration til lidt af alt det livet byder på af mad, bøger, elektronik mm.

  Det er sjældent jeg får takket dig, så i dag skal det være! 🙂

  Så tak søde Birthe for alle de spændende input du kommer med, her hjemme gør du i hvert fald en forskel.

  Knus
  /Helene


 9. May 17, 2011
  10:22 am

  Charlotte den 2.

  Hej Birthe.
  Uhmm- når du kan bruge en færdig tærtedej kan jeg også:-).
  Den ser SÅ lækker ud. Har aldrig prøvet en færdig dej, men det må prøves. Du har ret, tærter er lækre. Kan kombineres i en uendlighed – en slags tømkøleskabet ret. Tæller du/I dagene? Tænker på USA.

  K.h.
  Charlotte


 10. May 17, 2011
  11:38 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  *lol* måske jeg skulle indføre 3-scanning/printning, så kan du printe det ud i fuld størrelse 🙂

  Så det lavet på Lego i lørdags, ret imponerende….

  Mange hilsner
  Birthe


 11. May 17, 2011
  11:39 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Helene!

  Tusinde tak, hvor er du SØD! Lige sådan en kommentar jeg har brug for i dag, hvor jeg synes er livet er lidt tungt. Du reddede min dag 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 12. May 17, 2011
  11:40 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Charlotte!

  Jeg fulgte jo bare opskriften og den sagde færdig dej 😉

  Den er lækker og mætter rigtig godt.

  Vi taler om det hver eneste dag. At sige vi glæder os vil nok være at underdrive 😀

  KH
  Birthe


 13. May 17, 2011
  7:32 pm

  Camilla

  Hej Birthe,

  hold da fast det ser lækkert ud. Enormt enkelt, men lækkert alligevel. Den ryger lige i inspirationsmappen – tror du, at den kan fryses?

  knus
  Camilla


 14. May 17, 2011
  8:26 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Birthe!

  Tak, det smagte bare super godt! – om det er egnet til frost er et godt spørgsmål. Det jeg er mest bekymret for er kartoflerne, som jeg er bange for vil afgive for meget væske. Men prøv, jeg hører gerne om det 🙂

  KH
  Birthe


 15. May 17, 2011
  9:04 pm

  Tanja

  Hvor lyder det bare lækkert. Elsker tærter og denne bliver straks gemt til afprøvning senere.


 16. May 17, 2011
  10:06 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Tanja!

  Tak, det smagte også virkelig dejligt 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!