Newyorkerbyheart

BBQ Millionbøf (Nigellas Køkken af Nigella Lawson, Gyldendal)……..

 Bladselleri, gulerødder, løg, hvidløg og bacon kommes i en foodprocessor…….

 …….og køres til det er helt findelt…….

 Olie varmes op i en gryde og grøntsags-/baconblandingen sauteres…….

 De våde ingredienser blandes sammen……

 Krydderier tilsættes til grøntsags-/baconblandingen……..

 Hakket kød tilsættes og svitses……

 De våde ingredienser tilsættes…….

 Dip af creme fraiche, chipotle puré, lime og hvidløg…..

 Den færdige ret……

Gårsdagens tallerken…….

I går skulle der afprøves en opskrift fra Nigella Lawsons seneste bog på dansk: “Nigellas Køkken” (Gyldendal) og valget faldt på BBQ millionbøf. Et lidt sjovt navn synes jeg, jeg ved ikke hvad original titlen har været. Men jeg går ud fra at BBQ-delen kommer af at der laves noget der minder om en slags BBQ blanding der skal i……

Jeg brugte HP sauce i stedet for Worcestershiresauce, men ellers fulgte jeg opskriften. Jeg synes den er lige til den søde sige, kunne godt bruge lidt syrligt modspil i sovsen, men den smager godt.

Nigella foreslår 2 forskellige måder at servere det på:
– enten i skåle og med gratinerede tortillachips til eller
– i burgerboller a la sloppy joes

Jeg valgte den sidste mulighed og sprang over hvor gærdet er lavest ved at købe færdige, grove burgerboller. Dertil lavede jeg gulerods- og agurkestave, noget dip og så fik vi lidt chips til. Lækker og nem aftensmad.
Kødsovsen er færdig i løbet af ca. 50 minutter, men passer jo sig selv en stor del af tiden. Der er i hvert fald til 2 dage til os og jeg er ret sikker på at vi også vil have rester, efter at have spist af det i dag. Den rest der måtte blive bliver frosset ned, jeg er sikker på at det vil gøre sig godt på en pizza på et tidspunkt eller bare som en hurtig aftensmad en dag hvor kræfterne ikke rækker.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den…….

BBQ Millionbøf (Nigellas Køkken, Gyldendal), 4-6 pers.:
1 stilk bladselleri, skåret i grove stykker
2 gulerødder, skåret i grove stykker
2 løg, skåret i grove stykker
3 fed hvidløg
150 g bacon, skåret i mindre stykker
1 spsk. brun farin
1 knsp. stødte nelliker
½ tsk. stødt allehånde
salt, friskkværnet peber
500 g hakket oksekød
olie til stegning

Desuden:
1 dåse hakkede tomater
3 spsk. HP sauce
3 spsk. whiskey
2 spsk. brun farin
2 spsk. koncentreret tomatpure

Ved servering:
grove burgerboller
chips
Kom bladselleri, gulerødder, hvidløg, løg og bacon i en foodprocessor/blender og kør til det er findelt. Varm olie op i en tykbundet gryde ved lav til middelvarme. Tilsæt grøntsags-/baconblandingen og lad det sautere ved lav varme i 15-20 minutter, til det bliver blødt, rør i det jævnligt og krydr med salt og friskkværnet peber.
Alle de våde ingredienser + de 2 spsk. brun farin blandes godt sammen i en skål.
Når grøntsags-/baconblandingen er blevet blød, tilsættes 1 spsk. brun farin, stødte nelliker og stødt allehånde, rør det godt sammen. Skru op for varmen og tilsæt det hakkede oksekød, som svitses under omrøring, så det brydes op i mindre stykker. Når det begynder at miste sin rå farve, tilsættes de våde ingredienser. Lad det koge op og skru så ned for varmen, læg låg på og lad det simre ved svag varme i 25 minutter. Tag låget af og kog det evt. lidt ind, hvis det skal bruges til burgerboller – jeg lod det småkoge uden låg i ca. 15 minutter. Smag det til og server.

Hvis du vælger at servere det i burgerboller, så foretrækker jeg at burgerbollerne flækkes og ristes på begge sider. Kom kødet i og server med chips.

Jeg skar gulerødder og agurk i stave og lavede en dip af creme fraiche (ca. 2 dl), chipotle i abodo puré (ca. 1 tsk.), 1 fed presset hvidløg, saft af ½ lime, salt og friskkværnet peber.

Chipotle i abodo puréen købte jeg jo da jeg var i København sammen med Heidi inde i Chilihouse (som sender til hele landet). Nu kan jeg se at de har fået en masse nye – og MEGET tiltalende – chipotle varer, jeg tror da nok lige at jeg skal have sendt en bestilling afsted. Som I nok har opdaget, så har jeg tabt mit hjerte til chipotle, som jeg synes er et aldeles fantastisk krydderi i stort set alt.

I den næste uges tid, flytter der en ny “beboer” ind hos os. Jeg skal teste et AEG Pro-Fresh køle-/fryseskab, som skulle kunne holde grøntsager sprøde og friske i en uge, fordi at luftfugtigheden i køleskabet er den samme hele tiden. Den skulle indeholde en 44 liters grøntsagsskuffe og en skuffe med lavere temperatur til kød og fisk. Den nye “beboer” er lige blevet leveret og bliver så hentet igen næste mandag.
På tirsdag kommer der varer som køleskabet skal fyldes op med – og som jeg ikke ved hvad er – og så bliver det min opgave at teste om køle-/fryseskabet lever op til hvad den lover – og lave mad ud fra hvad der er i køleskabet. Jeg glæder mig til at skulle improvisere og ikke vide hvad menuen står på, på forhånd……

God Pinse til jer alle!! Jeg håber at I får nogle skønne og solrige dage, hvor I kan nyde livet sammen med dem i holder af.

Print Friendly
Tilbage

18 kommentarer


 1. Jun 10, 2011
  12:51 pm

  Camilla B

  Godt fif til at lokke flere grøntsager i børn!

  Kræsne børn er jo hvad forældrene gør dem til…;-)


 2. Jun 10, 2011
  12:59 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Camilla!

  – også godt fif til at få voksne til at spise flere grøntsager 😀

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Jun 10, 2011
  1:15 pm

  MindYourSpirit

  Jeg har selv 2 køleskabe fra Liebheer med samme fugtighedsfunktion. Det fungerer skidegodt og holder varerne friske meget længere end et normalt køleskab= meget mindre spild 🙂 Jeg er rigtig glad for dem og anbefaler gerne 🙂


 4. Jun 10, 2011
  1:17 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Mindyourspirit!

  Hvor fedt, så glæder jeg mig da bare endnu mere til at prøve det af 🙂

  Mange hilsner og god Pinse
  Birthe


 5. Jun 10, 2011
  6:26 pm

  Anne Sofie

  Retten hedder Barbecued beef mince (s 33-5)

  Glæder mig til at høre nye og spændede anmeldelser af køleskkabe.. hihi


 6. Jun 10, 2011
  6:58 pm

  jf

  Hej Hej – jeg følger trofast din blog – den er lige som den skal være!! 🙂
  Vil bare lige sige, at Nigellas opskrift hedder "barbecued beef mince" – jeg har samme bog (og flere) på engelsk 🙂
  Janet


 7. Jun 10, 2011
  8:44 pm

  Piskeriset

  Nu fik du mig til at gruble – jeg tror faktisk ikke, jeg har fået millionbøf siden min barndom. Jeg kan i hvert fald ikke komme i tanke om det. Jeg mindes heller ikke at have set det serveret på samme måde som sloppy joe – det må jeg prøve! (hvis altså jeg nogensinde når igennem den lange liste :-D)


 8. Jun 10, 2011
  8:52 pm

  heidi

  Fyyy nu får jeg lyst til sloppy joes!! Og jeg har ikke engang fået aftensmad, men jeg burde jo også vide bedre…
  Mht. køleskabet, så har vi et amerikanerskab med samme funktion – også den skuffe der kan indstilles separat, og det er rigtig smart til feks. at gemme kød eller fisk i, og evt. letfryse det, hvis det skal være nemt at skære ud.
  Nogle grøntsager holder i månedsvis her, så det kan du roligt glæde dig til.


 9. Jun 10, 2011
  10:06 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne Sofie!

  Tak for oplysningen 🙂 – og ja, Newyorkerbyheart, nu med anmeldelser af køleskabe…

  Mange hilsner
  Birthe


 10. Jun 10, 2011
  10:07 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Janet!

  Velkommen herinde og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Jeg er glad for at du kan lide min blog – og tak fordi du opklarede hvad retten hedder på engelsk…..

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Jun 10, 2011
  10:08 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Det kan anbefales – også at servere det på den måde 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 12. Jun 10, 2011
  10:09 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Heidi!

  Ups, sorry 😀

  Dejligt at høre at andre har gode erfaringer med den slags funktioner i køleskabe – og så er jeg misundelig på at du har et amerikaner køleskab – det ville jeg SÅ gerne have….

  Mange hilsner
  Birthe


 13. Jun 10, 2011
  10:30 pm

  Finurligheden

  Uhm, det lyder lækkert. Kunne man monstro skippe whiskeyen og gøre den mere børnevenlig?

  KH Anna


 14. Jun 10, 2011
  10:45 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anna!

  Det tror jeg sagtens at du kan, men alkoholen koger jo væk og smagen er ikke gennemtrængende på nogen måde 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 15. Jun 11, 2011
  9:57 am

  LaTascha

  Hold da fast….er sådan et køleskab ikke en ret stor basse at teste. Altså jeg mener, det er jo ikke lige sådan en pynteting man sætter fra sig i stuen:-)

  Anyway, glæder mig til at høre om projektet og om det holder hvad det lover:-)

  Og nu kører jeg en tur til Tyskland og tanker Egekilde og guf:-)

  Rigtig god pinse.

  Kærlig hilsen

  Anne.


 16. Jun 11, 2011
  3:40 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne!

  Jo, det er den, den står ude i bryggerset, men "heldigvis" er det jo kun en uge, så det er lige til at overskue 🙂 Jeg er meget spændt på hvor god den er, men dem der har det, lader til at være glade for det……

  KH
  Birthe


 17. Jun 11, 2011
  9:37 pm

  Bettelaus

  Hejsa Birthe,

  Ser lækkert ud og så lige et par gillede bøffer i burgeren muns mums 😀

  Rigtig god Pinse til dig og dine – pas på dig.

  Knus Rikke


 18. Jun 11, 2011
  10:37 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Rikke!

  Nej, nej i sloppy joes skal der ikke bøffer, men nærmest en form for kødsovs 🙂

  Også god Pinse til dig!

  KH
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!