Newyorkerbyheart

Cookies and cream cheesecake bars……………

“Gid jeg kunne smide overfrakken”………

 Oreos kommes i en foodprocessor…….

 ……og køres til det er helt fint…….

Blandes med smør og presses ud i en lille bradepande…….
Ostemassen blandes………

…..og Oreos vendes i………

 Efter bagning er den klar til afkøling……

Efter en nat i køleskabet, er den klar til at spise……

Der skulle jo også lidt sødt til når vi sådan skulle have gæster og denne opskrift har jeg haft liggende i nogle uger. Faktisk havde jeg bestemt mig for at lave den for et par uger siden, men da fik jeg det ikke gjort, men nu var anledningen der.
Opskriften er fra Pioneer Woman – og hvis I ikke kender bloggen – så er det på tide I lærer den at kende. Den er SKØN og fyldt med de lækreste opskrifter!!

Kagen er nem at lave og forholdsvis hurtig. Den skal stå i mindst 4 timer på køl inden den spises, men helst natten over, så den får tid til at sætte sig. Kan du lide Oreos, så må du prøve denne, omend den er lidt sød. Lidt frisk frugt vil være dejlig til, men så langt havde min hjerne ikke nået, ikke før i end i formiddags og da orkede jeg ikke at køre ned i byen…….
Jeg skar lidt i sukkeret, men der kan godt skæres lidt mere synes jeg, men det er selvfølgelig helt og til dig selv. Jeg skriver opskriften som jeg lavede den……

Cookies and cream cheesecake bars (fra “Pioneer Woman“), ca. 24 stykker:
500 g Oreos
4 spsk. smør, smeltet
600 g flødeost naturel (jeg brugte Philadelphia), stuetemperatur
2½ dl creme fraiche 38% ( næste gang jeg vil prøve med 18%)
knap 3/4 dl rørsukker
1 tsk. vaniljeekstrakt (eller korn fra 1 stang vanilje)
½ tsk. salt
3 æg, store, stuetemperatur
Forvarm ovnen til 160 grader (ikke varmluft). Beklæd en bradepande, ca. 23 x 33 cm. med bagepapir, lad det stikke lidt ud over enderne, så kagen kan løftes op når den er færdig.
Kom 28 Oreos i en foodprocessor/blender og kør til det er helt fint. Hæld det i en skål, tilsæt det smeltede smør og vend det sammen. Kom det i bradepanden og pres det godt sammen med fingrene. Sæt i ovnen og bag i 10 minutter, tag det ud, men lad ovnen være tændt.
Bræk resten af Oreos i halve og kom dem i foodprocessor/blender, tryk på “pulse” et par gange – eller tænd sluk et par gange – så de bliver hakket, men i grove stykker.
Kom flødeost og sukker i en skål og pisk med en el-mikser ved mellemste hastighed, i ca. 2 minutter, til det er godt blandet. Skrab ned fra siderne og pisk lidt igen. Tilsæt creme fraiche, vanilje og salt, bland det sammen. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt mellem hvert. Efter det sidste æg, skrabes der ned fra siderne og pisk så lidt igen.
Hæld massen ud over den bagte bund og glat ud. Sæt i ovnen og bag i ca. 40 minutter til kanterne begyndt at blive gyldne, men midten skal stadig være lidt “blævret”, når bradepanden forsigtigt rystes. Tag ud og lad kagen afkøle til stuetemperatur – 1 times tid. Sæt i køleskab i MINDST 4 timer, men helst natten over, så den rigtig kan sætte sig.
Næsten dag – eller efter 4 timer – løftes kagen op ved hjælp af bagepapiret. Brug en god, skarp kniv til at skære kagen i firkanter, skyl kniven under varmt vand og tør den, hver gang du har lavet et snit. Det giver det pæneste resultat.

Slut på en hyggelig dag med nogle SKØNNE og HYGGELIGE mennesker – og mændene lod også til at hygge sig med hinanden. Det er jo altid lidt af et lotteri, når de sådan bliver “påtvunget” hinandens selskab, men der var i hvert fald ingen klager fra kæresten bagefter – og børnene så også ud til at hygge sig *S*
Jeg håber på flere hyggelige timer med Heidi og hendes skønne familie…….

Print Friendly
Tilbage

24 kommentarer


 1. Jun 4, 2011
  10:27 pm

  Jannie

  Den er hermed gemt, det ser vildt lækkert ud, og alle her i huset er vilde med Oreo´s så mon ikke den går rent ind…

  Hilsen Jannie


 2. Jun 4, 2011
  10:37 pm

  Heidi Meldgaard

  Søde Birthe.

  Tak for en fantastisk dag. Vi hyggede os alle sammen vanvittig meget.

  Berten er helt legoklods firkantet i hovedet. Han var kommet i himmlen og vil igen gerne vide hvorfor hans far ikke arbejder ved lego?

  Andrea havde syntes det var rigtig hyggeligt og det syntes mads og jeg også. Det er jo dejligt når alle hygger sig.

  Jeg var jo ikke tvivl med os to. Og mads nævnte da også at det da ville have været mærkeligt når vi begge er totale food nørder. han bemærkede godt at her gang han og jan forsvandt ente samtalen i mad:-)

  Vi må finde en dag hvor i kan komme til os og sandelig også en weekend hvor vi kan få vist jan Løkken.

  knus og kram

  heidi


 3. Jun 4, 2011
  10:39 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Jannie!

  Jeg håber at den vækker lykke 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Jun 4, 2011
  10:40 pm

  Katrine

  Hej Birthe – Denne vil jeg lave til min fødselsdag på lørdag MEN, hvordan er bunden???? Er den meget krummet eller bliver den som en alm. kagedej når der blandes smør i?
  Og er cremen meget frisk/creme fraiche/ostesur eller bliver den lækker mild?

  Tak for en dejlig blog,

  Mvh Katrine


 5. Jun 4, 2011
  10:41 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Heidi!

  Jamen vi taler jo bare mad hele tiden. Kan du ikke huske de to damer i toget, som troede vi var kokke?? 😉

  Dejligt når alle hygger sig, man (jeg) er jo alligevel sådan lidt obs, når nu Jan og Mads aldrig havde mødt hinanden før. Men det gik jo fint – os to var jeg heller aldrig i tvivl om, vi skal nok klare os….

  Jeg er VILD med dine børn – og du ved hvordan jeg ellers har det med "små" mennesker 😉 Vi glæder os til at være sammen med jer igen!

  Knus
  Birthe


 6. Jun 4, 2011
  10:44 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Katrine May!

  Velkommen herinde, jeg tror ikke jeg har set dig før – og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Bunden er fin, den smuldrer ikke fra hinanden hvis det er det du tænker på. Den er sådan lidt hård i det, typisk ostekage bund.
  Cremen er bestemt IKKE sur, som du måske har set, skrev jeg at jeg synes den var liiige til den søde side, men jeg har det også lidt svært med alt for søde ting 🙂

  Held og lykke med det, håber at den vil smage dig.

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Jun 5, 2011
  12:57 am

  Randi

  *stikker fingrene i ørerne og lukker øjnene hårdt sammen* LALALALALALA…. ;D


 8. Jun 5, 2011
  3:56 am

  Peggy

  Oh gosh this looks amazing birthe!


 9. Jun 5, 2011
  10:05 am

  Piskeriset

  Nøj! Det der er jo lige noget for mig! (og jeg er en lille sukkergris, så jeg er ikke sikker på, at jeg skærer i sukkermængden, hæhæ! :-D)

  Nu mangler jeg bare en god undskyldning for at bage den… hm…

  Når du skriver 24 stykker, er det så almindelig portionsstørrelse – dvs. at der er til 24 personer?


 10. Jun 5, 2011
  11:20 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Randi!

  *LOL* hjælper det?? 😀

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Jun 5, 2011
  11:21 am

  Newyorkerbyheart

  Hi Peggy,

  it was! 🙂 Creamy and with a little crunch…

  My best,
  Birthe


 12. Jun 5, 2011
  11:23 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Jeg vil nok ikke sige at det er til 24 personer, men måske til 12-16. Det kommer jo lidt an på hvor meget man kan spise. Jeg skar firkanter på ca. 4 x 4 cm. og jeg kan kun spise et stykke – men det var også efter pizzaer 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 13. Jun 5, 2011
  8:30 pm

  Bettelaus

  Hejsa Birthe,

  Neeeej hold nu op – der er også en sjov kage denne her med masser af Oreos – skal have købt en pakke eller to – de har dem i ''min'' Netto ligenu 😀 Sjov kage og den smager helt sikkert som englene synger 😉

  Knus Rikke


 14. Jun 5, 2011
  9:11 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Rikke!

  Du må hen og hamstre! Der skal bruges en del til denne kage, næsten 4 ruller 🙂

  KH
  Birthe


 15. Jun 6, 2011
  7:10 am

  BogB

  Mmm… Den ser bare ALT for lækker ud! Ligesom Piskeriset mangler jeg også bare en anledning til at lave kage – og nogle aftagere, for vi har ikke selv godt af alle de søde sager 🙂
  Nu skriver du selv, at den bliver meget sød. Er det så til den lidt "vamle" side? Kunne man mon komme bær (hindbær tænker jeg) i selve flødeosten?

  Mvh. B&B


 16. Jun 6, 2011
  9:29 am

  Margrethe

  Jeg er ganske blank og bliver måske heeelt til grin blandt alle madnørderne 😉 Hvad er Oreos?


 17. Jun 6, 2011
  9:36 am

  Bettelaus

  Hejsa Birthe,

  Uhmmm 4 ruller det er jo ikke det værste, man kan bruge 4 ruller af 😉

  Knus Rikke


 18. Jun 6, 2011
  11:19 am

  Newyorkerbyheart

  Hej BogB!

  Velkommen herinde, jeg tror ikke at jeg har set dig før – og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Den smager skønt. Jeg synes ikke den er til den vamle side, men på den anden side, så kan jeg bestemt heller ikke spise mere end 1 stykke.
  Jeg ved ikke med frugt i, men frugt til, vil klart være dejligt 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 19. Jun 6, 2011
  11:20 am

  Newyorkerbyheart

  Hej igen, Rikke!

  Nej, det kan du jo sådan set have ret i 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 20. Jun 6, 2011
  11:22 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Margrethe!

  INGEN griner af dig, hvad skulle de dog grine af??
  Oreos er nogle amerikanske småkager, som derover bliver spist ved at de drejes fra hinanden så cremen kan blive slikket af og så dyppes kagen i kold mælk – og det lærer børnene fra små 🙂

  De er kommet til DK nu og har vist virkelig vundet indpas. De er af chokolade og er godt til kager eller is, synes jeg. Jeg er ikke så vild med bare at spise dem som de er, men det er nok bare mig….

  Mange hilsner
  Birthe


 21. Jun 6, 2011
  5:14 pm

  Margrethe

  Hej Birthe. Tak for tippet. Er det sådan nogle små tingester som jeg har set i reklame-tv? De skulle holde sammen på familien i 'tykt og tyndt'……sådan nogle vil jeg prøve 😉


 22. Jun 6, 2011
  10:39 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen, Margrethe!

  Uh, det ved jeg godt nok ikke om det er lige er den reklame – men det er sådan nogle blå pakker (ruller) og der står Oreos på den. De findes i alle supermarkeder (tror jeg) og nogle gange har Netto dem som spotvarer 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 23. Jun 14, 2011
  7:29 pm

  Ditte Ingemann Thuesen

  Hej Birthe,
  Sikke mange gode opskrifter du har herinde. Og lige præcis denne kage må jeg bare prøve – Mums, den ser lækker ud.
  /Ditte


 24. Jun 14, 2011
  8:23 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Ditte!

  Velkommen herinde og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Ja, det er blevet til en del siden jeg startede i 2006, håber du vil kunne lide denne…..

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!