Newyorkerbyheart

Esdragonkylling (fra “Nigellas Køkken” af Nigella Lawson, Gyldendal)…….

 Nigellas Køkken af Nigella Lawson, Gyldendal…….

 Kartofler og gulerødder vendes med frisk timian, salt og friskkværnet peber……..

 Hvidløg og forårsløg sauteres – derefter tilsættes lidt tørret esdragon…..

 Kyllingebrystfileterne lægges på og grøntblandingen lægges ovenpå, for at det ikke brændet på….

 De vendes og hvidvin hældes ved…..

 Når de er simret færdig, lægges de i et varm fad og dækkes med stanniol……

 Fløde hældes ved sammen med lidt mere esdragon – gerne frisk, men det kunne jeg ikke få…..

 Saucen hældes over kyllingestykkerne, klar til servering…….

Aftenens tallerken……

Well, jeg har gået og ventet siden kl. 16.00 på de varer som skulle fyldes i det AEG Pro-Fresh køleskab som vi har lånt i en uge, men varerne er i skrivende stund endnu ikke kommet. I den mail jeg har fået står det så også at de forventes at komme mellem kl. 16.00 og kl. 21.00, så de har 20 minutter at løbe på endnu.
Men da vi jo ikke rigtig har købt ind, fordi vi skulle prøve dette, måtte jeg improvisere lidt. Jeg fik kæresten til at tage noget kylling og madlavningsfløde med hjem, det kan jo altid bruges til noget. Jeg havde luret på en opskrift i Nigella’s seneste bog, Nigellas Køkken, som jeg gerne ville lave og det kunne jo så passende blive i dag……

Jeg havde godt nok ikke noget frisk esdragon, men jeg besluttede at det godt kunne laves uden og så brugte jeg madlavningsfløde 18% i stedet for piskefløde. Jeg bruger af og til madlavningsfløde 7%, men jeg synes ikke det har den helt optimale smag, så jeg vil helst bruge 18% hvis jeg kan komme afsted med det – eller piskefløde.

Jeg bagte nogle nye kartofler og nogle gulerødder i ovnen, krydret med frisk timian, salt og friskkværnet peber. Desuden fik vi grønne bønner til. Nem og LÆKKER ret med masser af smag!! Jeg er ikke i tvivl om at det vil være lige en tand bedre med et drys frisk esdragon, men sådan skulle det ikke være – og det er også noget som vores lokale SuperBrugsen eller Kvickly sjældent har – desværre.
I original opskriften skal der bruges hvidløgsolie, men det har jeg ikke. Så jeg sauterede bare hvidløg i lidt olivenolie inden, så olien tog smag – det er jo mere eller mindre det samme……

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den.

Esdragonkylling (fra “Nigellas Køkken” af Nigella Lawson, Gyldendal), 2 pers.:
2 store kyllingebrystfileter – eller 3 mindre
4 tynde forårsløg, fintsnittet
2 fed hvidløg, knust og finthakket
2 tsk. tørret esdragon (eller 1 tsk. tørret + 2 tsk. frisk esdragon, hakket)
0,8 dl tør hvidvin
0,6 dl madlavnigsfløde 18% (eller piskefløde)
salt, friskkværnet hvid peber
olivenolie til stegning
Læg film på et skærebræt og kyllingebrystfileterne ovenpå. Læg film ovenpå igen og bank så kyllingefileterne lidt fladere, så de har ca. samme tykkelse over det hele.
Varm lidt olivenolie op på en pande ved middel varme og sauter hvidløg, til det begynder at dufte, men det skal IKKE tage farve. Tilsæt forårsløg og sauter i endnu et minuts tid. Tilsæt 1 tsk. tørret esdragon og rør rundt. Skrab det hele over til den ene side og skru op for varmen. Læg kyllingestykkerne på, krydr med lidt salt og friskkværnet peber og kom så løgblandingen ovenpå kyllingestykkerne, så det ikke brænder på. Steg i 5 minutter. Vend kyllingestykkerne og hæld hvidvin ved. Lad det koge op, skru ned for varmen og læg låg – eller stanniol – på. Lad det simre ved svag varme i 8-10 minutter, til de er gennemstegte.
Tag kyllingestykkerne op og læg dem i et opvarmet fad. Dæk med stanniol. Skru op for varmen og når stegeskyen begynder at boble hældes fløden ved, lad det koge op og tilsæt så den sidste tsk. tørret esdragon – eller den friske. Rør rundt og smag til med salt og friskkværnet, hvid peber. Hæld saucen over kyllingestykkerne og server.

Som jeg skrev tidligere i dag, så er jeg blandt de 5 madbloggere, der har fået flest stemme i Vi skal spise’s konkurrence om hvem der skal være Danmarks bedste madblogger. Jeg er i fornemt selskab og når jeg kigger ned over alle de nominerede madblogs, så gør det mig glad at se forskelligheden. Hvor er det fedt at madblogs ikke ligner hinanden. Nogle skriver om kager og dekorering, nogle om gourmetmad, nogle om vegansk mad osv. Det er da det vi skal hylde: forskelligheden!!
Vi er alle unikke, har vores egen stil og gør det på vores helt egen måde – det vi har til fælles er kærligheden til maden.
Forskellighed er godt, for det betyder der er noget til alle: til vegetarerne, til kageelskerne, til feinsmeckerne, til dem der skal have hverdagen til at hænge sammen osv. Hvis vi er rigtig heldige, så lader vi os inspirere af hinanden og tager det med os vi kan bruge – og viderefører det med vores eget twist. Er det ikke fedt?? I min verden er det jo sådan nye opskrifter opstår. Om de er revolutionerende indenfor madverden eller ej, det betyder ikke noget (for mig), det er betyder noget er at maden konstant ændrer sig. At det er som en levende organisme, der er i konstant udvikling, det synes jeg er fedt……

Jeg gør mig ingen illusioner om at vinde eller bare blive blandt de 3 bedste. Men jeg håber at denne konkurrence vil være med til at folk får øjnene op for hvor varieret den danske madblog verden er – og at der skal være plads til alle………

Print Friendly
Tilbage

14 kommentarer


 1. Jun 14, 2011
  10:26 pm

  Ungersvenden

  Hej

  Nøj, hvor ser det lækkert ud! Det kunne jeg godt finde på at lave. Snart!

  Jeg er helt enig i forhold til madblogs. Det er fedt, at de er så forskellige.

  Forresten synes jeg det er fedt, at du også fortæller om din hverdag ud over maden. Det gør din blog endnu mere spændende at læse.

  – Ungersvenden


 2. Jun 14, 2011
  10:29 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Ungersvenden!

  Det smagte super godt – og måske du kan være heldig at få fat i noget frisk esdragon 🙂 Men det smagte nu fint nok med tørret, synes jeg…..

  Det er jo fedt at der ingen definition er på madblogs, at man kan gå i den retning man ønsker og gøre den til det man har lyst til. Min har bare formet sig på den måde som den er, det er ikke noget jeg har tænkt store tanker omkring – men tak, jeg er glad for at den falder i din smag 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Jun 14, 2011
  10:32 pm

  Kristine L. Hansen (CookieCrumble)

  Du er så sej Birthe 😉 CONGRAAATS! Jeg håber du vinder den – du har i hvert fald fortjent det 😉

  Mht. kyllingen der, så kan jeg se du har lavet et tredje stykke kylling. Det kommer jeg forbi i morgen og trøstespiser, hvis det er gået helt i sort for mig 😉 Ser virkelig lækkert ud…

  Knus


 4. Jun 14, 2011
  10:38 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Kristine!

  Tak, hvor er du sød 🙂

  Du får slet ikke brug for at komme forbi, for du vil få en høj karakter og så vil du fortjene at komme ud og fejre det med noget LÆKKERT mad og ikke daggammel kylling…..

  Held og lykke, jeg krydser fingre for dig!

  KH
  Birthe


 5. Jun 14, 2011
  11:46 pm

  Piskeriset

  Den aftensmad ser (vanen tro) skøn ud – god og hurtig løsning du fandt på 🙂

  Og tillykke med placeringen! Ret spændende felt af madbloggere 🙂


 6. Jun 15, 2011
  7:02 am

  Irene

  Det ser rigtig lækkert ud Birthe 🙂


 7. Jun 15, 2011
  10:26 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Det er nogle virkelig gode og kompetente madbloggere jeg er oppe imod. Det bliver spændende, jeg har dog min egen favorit (og det er ikkke mig….) 🙂

  Det var lækkert aftensmad, som varmt kan anbefales…..

  Mange hilsner
  Birthe


 8. Jun 15, 2011
  10:26 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Irene!

  Tak, det smagte også super dejligt 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Jun 15, 2011
  10:56 am

  Elsk med Mad

  Hej Birthe

  Det ser rigtih laekkert ud. Jeg elsker Nigella!

  Mvh
  Mariam


 10. Jun 15, 2011
  11:27 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Mariam!

  Tak, det smagte dejligt og hun er god hende Nigella 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Jun 15, 2011
  5:47 pm

  Maria

  uhhh rart at se den lavet "in real life"! Jeg har haft kig på den siden jeg købte bogen i London i efteråret… kunne godt være den snart skulle på madplanen:-)

  Tillykke med at være blandt top 5 – det er skisme sejt!


 12. Jun 15, 2011
  9:24 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Maria!

  Kan klart anbefales, den smager dejligt 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 13. Jun 15, 2011
  10:09 pm

  Lise B

  Ih hvor ser det lækkert ud! Og hvor jeg håber du vinder, du er så sej på så mange punkter! Du kunne godt i min verden associeres med Nigella, det der med køkkenets gudinde, det er jo dig! 🙂

  /Lise


 14. Jun 15, 2011
  10:16 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lise!

  Du er bare så sød og faktisk fik du mig lige til at tude lidt!! 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!