Newyorkerbyheart

Kalveruller med parmaskinke, mozzarella og sommersalat (fra bogen “Funky favoritter” af Carsten Kyster & Charlotte Hedeman Gueniau, Politikens Forlag)……..

 Funky favoritter af Carsten Kyster & Charlotte Hedeman Gueniau, Politikens Forlag……

 Kalveschnitzler bankes let ud, krydres og ost og basilikum lægges ovenpå……

 …..så rulles den sammen og trykkes lidt flad……

 Parmaskinke lægges om og der bindes med kødsnor……

 Steg i lidt smør og olivenolie, til de er som ønsket…….

 Yoghurt-dressingen…….

 Hjertesalat og radiser…..

 De færdigstegte kalveruller…….

Aftenens tallerken, beklager det dårlige billed……..

Menuen i aften stod på en ret fra “Funky favoritter” (læs min omtale af bogen her), kalveruller med parmaskinke, mozzarella og sommersalat. En virkelig lækker ret, som virkelig kan anbefales. Den er hurtig og nemt at lave – og fuld af smag – mad lige efter mig hoved.
Hvis du ønsker det, kan du sagtens servere kartofler til. I bogen skriver det at du evt. kan servere hasselbackkartofler……

Jeg lavede 4 kalveschnitzler. Vi spiste 3 og så har jeg en til i morgen til frokost. Jeg tilsatte radiser til salaten, fordi jeg er så vild med radiser, men i bogen er det kun salat. Hvis jeg havde kunnet få det, ville jeg også gerne have haft friskbælgede ærter i.
Jeg kom lidt sukker i dressingen, den var lige syrlig nok. Du vil kunne lave rullerne på forhånd og så de bare lige skal steges når gæsterne kommer.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den……..

Kalveruller med parmaskinke, mozzerella og sommersalat (fra bogen “Funky favoritter“), 2-3 pers.:
4 kalveschnitzler
1 kugle frisk mozzarella
4 skiver parmaskinke
friske basilikumblade
smør og olivenolie til stegning
salt, friskkværnet peber

Sommersalat:
3 mini hjertesalat, skyllet, tørret og plukket i mindre stykker
1 bdt. radiser, skåret i skiver
1 dl yoghurt naturel 3,4 %
saft af 1/4 citron
salt, friskkværnet peber
lidt sukker
Halver mozzarellaen og læg den på køkkenrulle. Læg en tung skærebræt over, for at presse væde ud af den.
Hvis schnitzlerne er tykke, så bank dem lidt ud med en kødhammer eller med håndroden. Bank dem også ud, hvis de ikke er ens i tykkelse. Dup dem tørre. Læg på et skærebræt og krydr med salt og friskkværnet peber. Fordel osten på schnitzlerne og læg basilikumblade ovenpå. Rul schnitzlerne sammen og tryk dem lidt flade. Vikl parmaskinke om, så de lukker for enderne, så oven ikke løber ud. Bind kødsnor om.
Varm olie og smør op på en pande og lad det bruse af. Steg pakkerne til de er gyldne og rosa/gennemstegte, som du ønsker det. Ca. 7-9 minutter i alt. Krydr med salt og friskkværnet peber.
Salat:
Læg salatbladene i et fad sammen med radiserne. Rør dressingen sammen og smag den til. Dryp lidt over salaten og server resten til. Server med noget lækkert brød.

I går var jeg til kontrol på lungeambulatoriet på Fredericia Sygehus og de var desværre ikke helt tilfredse med mine tal. De syntes at der var for store udsving på mit peak flow skema, så jeg er blevet ændret i medicin, igen. Nu får jeg så 2 x Pulmicort og 2 x Oxis morgen og aften + jeg stadig har en inhalator til nødsituationer. Den skal jeg helst ned og bruge max. 2 gang om ugen. Næste tjek er først til december, så jeg håber, at mine tal bliver bedre til den tid.

Jeg vil lige igen minde jer om madbloggertræffet den 20. august 2011. Vi har stadig ledige pladser – sidste frist for tilmelding er den 15. juli 2011. HER kan I se programmet, pris og hvordan du tilmelder dig. …..

Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Jun 7, 2011
  9:59 pm

  Bettelaus

  Hejsa Birthe,

  Ej hvor en lækker ret, ser indbydende ud.

  Knus Rikke


 2. Jun 7, 2011
  10:00 pm

  Camilla B

  Hold da op…hvor ser det dog lækkert ud <3


 3. Jun 7, 2011
  10:06 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Rikke!

  Det var bare SÅ godt 🙂

  KH
  Birthe


 4. Jun 7, 2011
  10:06 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Camilla B!

  Det kan virkelig anbefales 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Jun 7, 2011
  11:03 pm

  Piskeriset

  Det er fine kødserveringer – elsker 'fyldt kød'. Jeg har en tendens til at glemme at 'fylde kød', selvom jeg godt ved, at det kan blive rigtig lækkert. Godt med en reminder 🙂


 6. Jun 8, 2011
  9:19 am

  Bettelaus

  Hejsa Birthe,

  Håber det bliver bedre med de nye doser medicin – og at tallene er meget bedre til næste kontrol i December.

  Knus Rikke


 7. Jun 8, 2011
  11:02 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Jeg er nu heller ikke for god til det, men retter som denne minder en om, hvor lækkert det er 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 8. Jun 8, 2011
  11:02 am

  Newyorkerbyheart

  Hej igen, Rikke!

  Jeg håber også at det bliver bedre til næste gang 🙂

  KH
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!