Newyorkerbyheart

Køleskabsdagbog, dag 4 – del 2: Portobellosvampe med rucola-pesto og mozzarella………

 Rucola, pinjekerner, parmesanost, rapsolie, hvidløg, salt og friskkværnet peber……..

 Blendes til en smuk, grøn masse……..

 Portobellosvampe lægges i et letsmurt fad og pesto kommes over…….

 Mozzarellaost og letristede pinjekerner lægges ovenpå…….

 …….og bages til osten smelter….

 Entrecôte steges på grillpande……

Aftenens tallerken…….

Dag 4 i afprøvning af AEG Pro-Fresh køle-/fryseskab:

Der var et par lækre entrecôte bøffer med i vareleveringen den anden dag og de skulle spises i dag. Kæresten har arbejdet længe hver eneste dag i denne uge – og i dag var ingen undtagelse – så der skulle kræses lidt for ham.
Bøfferne blev stegt på en godt varm grillpande og så lavede jeg nogle ovnstegte kartofler med frisk timian og oregano. Vi fik også bearnaisesauce til.
Den anden dag BBC Good Food så jeg en lækker opskrift på portobellosvampe og da jeg også fik portobellosvampe leveret, så var der ikke så meget at betænke sig på, det var dem vi skulle have til. I originalopskriften serveres de ovenpå grillet, italiensk brød…..

Der var også en bakke rucola med i leveringen og jer der har fulgt med herinde, ved hvordan kæresten har det med rucola!! Derfor tænkte jeg at jeg nok hellere måtte lave den friske rucola til pesto, for ellers ville jeg aldrig få det brugt.
Pestoen fik en dejlig smag af rucola og kæreste spiste det uden de vrøvl *S*
Lækkert tilbehør, som mætter godt da portobellosvampe jo er ret “kød”fulde…….

Pestoen blev lavet sådan lidt på gefühl, så I må prøve jer lidt frem mht. til mål.

Portobellosvampe med rucola-pesto og mozzarella (fra BBC Good Food), 2 pers.:
4 portobellosvampe, børstet rene og stokken knækket af
½ kugle frisk mozzarella, godt presset for væde og plukket i mindre stykker
lidt pinjekerner, ristet let på en tør pande

Rucola-pesto:
ca. 2 håndfulde rucola, godt skyllet og slynget tør
ca. 3/4 dl rapsolie
ca. 20 g parmesan, skåret i mindre stykker
1 fed hvidløg, skåret i grove stykker
salt, friskkværnet peber
Pesto:
Kom rucola, parmesan, hvidløg, salt, friskkværnet peber og lidt af olien i en blender og kør til det er en jævn masse. Tilsæt mere olie hvis det er nødvendigt og alt efter hvilken konsistens pestoen skal have (her er det nemmest hvis den er en anelse flydende). Smag til. Kan holde sig på køl, i en beholder med tætsluttende låg, i 2-3 dage.
Svampe:
Børst svampene rene og knæk stokken af. Smør et ovnfast fad med lidt olie og læg svampene i. Dryp med pestoen og fordel mozzarella og pinjekerne. Sæt i en 200 grader varm ovn (varmluft) i 8-10 minutter, til osten er smeltet.

Note 1:
Disse svampe kan serveres til kødretter, som forret eller som en let, selvstændig ret sammen med en salat.
Mozzarellaen kan også skiftes ud med feta eller gedeost og pinjekernerne kan skiftes ud med daggammelt brød blendet i en blender, evt. med lidt krydderier.

Note 2:
Den pesto du ikke bruger kan bruges til mange ting: i pastasalater, kartoffelsalater, serveret til kød, penslet på butterdej som rulles sammen og skæres ud til snegle, breadsticks, til noget lækkert brød osv. Mulighederne er uendelige…….

I morgen bliver der ingen køleskabsdagbog, for vi skal spise hos nogle venner og jeg tror at jeg skal hvile mig det meste af dagen. Skeerne er brugt for denne uge og det minus jeg har, skal forvaltes godt, så jeg ikke kommer alt for langt bagud……

Print Friendly
Tilbage

14 kommentarer


 1. Jun 25, 2011
  9:20 am

  Charlotte den 2.

  Øj manner. De svampe og den pesto ryger lige ned i løgneren hos mig. Ikke alene en smuk ret, men kan lige forestille mig hvor godt det smager. Jeg har flere gange været på jagt efter svampene, men har aldrig købt dem da de var sølle små:-).
  God weekend til dig, håber dine skeer bliver tanket op.
  KH
  Charlotte


 2. Jun 25, 2011
  10:41 am

  Piskeriset

  Godt trick med at blende råvarer, som kæresten ikke er så vild med – så er det meget lettere at få brugt i maden, uden at man bliver mødt med protester 😀

  Vil gøre noget lignende med de meloner, jeg netop har købt 😉


 3. Jun 25, 2011
  11:47 am

  Camilla

  Hej Birthe,

  mums! Det ser godt nok lækker ud! Jeg tror, at næste gang jeg står med en rest rucola (jeg synes altid jeg ender med en halv pakke, som jeg ikke ved hvad jeg skal bruge til), så skal jeg lave denne pesto – mums!

  knus
  Camilla


 4. Jun 25, 2011
  1:33 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Charlotte!

  Det smager virkelig godt og endelig fik jeg kæresten til at spise rucola 😀

  KH
  Birthe


 5. Jun 25, 2011
  1:34 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Jeps, godt trick og jeg ventede med at sige noget til han havde spist 😉

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Jun 25, 2011
  1:34 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Camilla!

  Det kan varmt anbefales og så kan det jo bruges til mange ting 😀

  KH
  Birthe


 7. Jun 25, 2011
  1:59 pm

  mimikirstine

  ser rigtig dejligt ud, er også selv helt vild med fyldte svampe. Og rucola smager virkelig godt på den måde !
  mvh Mimi


 8. Jun 25, 2011
  2:16 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Mimikirstine!

  Velkommen herinde og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Det smager nemlig rigtig, rigtig dejligt 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Jun 25, 2011
  10:22 pm

  Camilla (Himmelske Kager)

  De svampe ser helt vildt gode ud. Nam nam! Lyder rigtig gode som tilbehør til sommerens grillede kødstykker.


 10. Jun 26, 2011
  8:20 am

  Misbah

  Svampene ser over lækkert ud, gælder mig til at prøve opskriften for jeg synes at min svampe bliver altid skvattede


 11. Jun 26, 2011
  2:54 pm

  LaTascha

  Det ser skønt ud det der rucolapesto. Hvis du lover, at det ikke smager så meget af pesto kunne det være, at jeg også skulle prøve mig frem, jeg har det nemlig lidt ligesom din kæreste med rucola:-) Lavede faktisk engang noget humus med rucola som jeg overlevedet at spise, så der er da håb:-)

  Kærlig hilsen

  Anne.

  Som arbejder og arbejder og allernådigst har fået en pause af kæresten, til at sidde lidt ved computeren. Er slet ikke spor misundelig over, at du render rundt og bliver forkælet i Svendborg:-)


 12. Jun 26, 2011
  9:48 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Misbah!

  De blev virkelig godt og med masser af smag 🙂

  Men svampe kan godt have en tendens til at blive "smattede" synes jeg….

  Mange hilsner
  Birthe


 13. Jun 26, 2011
  9:49 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne!

  Jeg lavede det faktisk ret mildt i smagen, fordi rucola har en del smag i sig selv, så jeg sparede på hvidløg. Jeg ved ikke om det smager af pesto, men jeg synes det smager skønt og kæresten kan også lide det 🙂

  Jeg kom ikke til Svendborg, jeg var for træt…..

  KH
  Birthe


 14. Jun 26, 2011
  9:51 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Camilla!

  De var i hvert fald et ret stort hit her 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!